Dodaj do ulubionych

Uraz barku

08.09.24, 13:02
Bombelek ma uraz barku. Czy jest sens iść z tym do ortopedy najpierw czy wczesniej zrobić jakąś diagnostykę typu usg i dopiero z wynikiem bo ortopeda bez wynikow i tak nic nie zdziala? Chce oszczędzić na czasie...
Obserwuj wątek
    • gryzelda.a Re: Uraz barku 08.09.24, 13:38
      Usg ortopeda może zazwyczaj sam zrobić na miejscu, a jeśli uraz jest swiezy to niewiele da. Najważniejszy rentgen, żeby sprawdzić, czy nie ma złamania.
      • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 13:48
        Nie jest złamany, raczej nadwerezyl cos . Nie boli przy normalnym funkcjonowaniu ale utrudnia/uniemozliwoa niektóre aktywnosci.
        • gryzelda.a Re: Uraz barku 08.09.24, 13:53
          To cale szczescie, zlamany bark to nic fajnego. Jesli tak, to usg miałoby sens, myślałam o urazie w sensie uderzenia, upadku itd. Najlepiej gdyby ortopeda miał u siebie usg, wtedy wszystko sam obejrzy.
        • feniks_z_popiolu Re: Uraz barku 08.09.24, 13:54
          Jeśli świeży uraz to zdiagnozowałabym na SOR-rze. Sama przeszłam podobną sprawę. Niby uraz a potem się okazało, konieczny tomograf i ewentualną operacja. Rtg na początek konieczny
          • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:02
            To uraz sprzed dwóch tygodni. Natomiast zrobił się problem na wfie i dopiero powiedział, że go boli podczas ćwiczeń.
            • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 14:06
              Że chodził dwa tygodnie to też nie świadczy że nie ma złamania

Czemu nie pójdziesz do lekarza zbadać
            • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 14:13

Uraz sprzed 2 tygodni to nie na SOR.
              Idź bezpośrednio do ortopedy.
              • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 14:34
                Od Kiedy ty taka prawdmowns i uczciwa

normalnie bierze dziecko na Sor i wcale nie musi się spowiadać przed wejściem do lekarza że Uraz sprzed dwóch tygodni itp itd
                Tłumaczy to dopiero lekarzowi

Powinien tu zadziałać instynkt Macierzyński
                • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 14:40
                  "
                  wcale nie musi się spowiadać przed wejściem do lekarza że Uraz sprzed dwóch tygodni itp itd"

Chyba w twojej wyobraźni.
                  U nas na SORze juz przy segregacji musisz podać okoliczności zdarzenia.
                  A lekarz nie jest głupi, żeby na wizycie nie rozpoznać urazu świeżego od 2-tygodniowego.
                  • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 15:04
                    Jakieś bajeczki opowiadasz przecież
                    przy tej ocenie chodzi o to żeby zakwalifikować się do danej grupy czy przyjmą cię natychmiast czy musisz poczekać

Nawet jakby musiała poczekać to w szpitalu najlepiej to Oceń nią i ją po kierują

Nikt z się nikogo nie odsyła bez pomocy tylko najwyżej trzeba dłużej poczekać nie opowiadaj opowieści z Muhu i paproci
                    • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 15:23

A teraz wez sobie przeczytaj rozszerzenie skrótu SOR.
                      • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 15:34
                        Czego nie rozumiesz ?

Szpitalny Oddział Ratunkowy (SOR)

Idź na SOR, jeśli:

doznałeś urazu, uległeś wypadkowi (np. zranienie, złamanie
                        )
                        nagle źle się poczułeś i podejrzewasz zawał, udar, masz problemy z krążeniem
                        przychodnia nie może udzielić Ci pomocy, a Twój stan wskazuje na to, że nie możesz czekać.
                        Pomoc w szpitalnym oddziale ratunkowym (SOR) obejmuje również świadczenia, które wymagają szybkiej diagnostyki i leczenia
                        • wapaha Re: Uraz barku 08.09.24, 16:20
                          pani.asma napisała:

> Czego nie rozumiesz ?
                          >
                          > Szpitalny Oddział Ratunkowy (SOR)
                          >
                          > Idź na SOR, jeśli:
                          >
                          > doznałeś urazu, uległeś wypadkowi (np. zranienie, złamanie
                          )
                          > nagle źle się poczułeś i podejrzewasz zawał, udar, masz problemy z krążeniem
                          > przychodnia nie może udzielić Ci pomocy, a Twój stan wskazuje na to, że nie
                          > możesz czekać.
                          > Pomoc w szpitalnym oddziale ratunkowym (SOR) obejmuje również świadczenia, któr
                          > e wymagają szybkiej diagnostyki i leczenia

Czyli nic z sytuacji opisywanej przez autorkę
        • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 14:06
          Niestety to wcale nie świadczy że nie ma złamania wręcz przeciwnie
          Bark to nie noga która po złamaniu wykręca się i wisisz złamanie
          • eliszka25 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:12
            Zgadzam się, to wcale nie jest gwarancja, że nie ma złamania. Jak najszybciej poszłabym do lekarza.
            • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:14
              Nie ma złamania bo może ruszać tym barkiem. Jest zapisany do lekarza ale mieszkamy w Polsce i jak najszybciej stanowi drobny problem. Tak idzie prywatnie i tu niestety też nie dało się od ręki....
              • eliszka25 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:20
                Fakt, że może ruszać barkam naprawdę nie świadczy o tym, że kość nie jest pęknięta. Właśnie wychodzę na prostą po uszkodzeniu kręgosłupa. Pomimo, że jeden krąg był pęknięty bolesne były tylko niektóre pozycje i czynności. Nie mogłam np. długo stać, ale w pozycji półleżącej nawet nic mnie nie bolało. Złamanie w obrębie barku naprawdę nie musi oznaczać, że ręka wisi bezwładnie.
                • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:25
                  Ja generalnie wierzę bo to taki typ co już wcześniej chodził kilka tygodni z drobnymi zlamaniami aczkolwiek on całkiem normalnie funkcjonuje, ćwiczy i wszystko robi. Natomiast na wfie mieli zrobić podciąganie i tu już bolało do czego jeszcze się nie przyznał a potem tego samego dnia poszedł na hokeja i jak wziął zamach kijem to musiał zejść z boiska no i generalnie dalej uważa że przesadzam i wystarczy jak mu napisze na wf zw nie może się podciągać....
                  • eliszka25 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:28
                    O matko, znam ten typ. Mój mąż taki jest. Czasami mam ochotę przywalić w łeb najcięższą patelnią.
                • wapaha Re: Uraz barku 08.09.24, 16:18
                  eliszka25 napisała:

> Fakt, że może ruszać barkam naprawdę nie świadczy o tym, że kość nie jest pękni
                  > ęta.

Ale za tym przemawia, zwłaszcza że nie ma ani obrzęku ani zasinienia .

Właśnie wychodzę na prostą po uszkodzeniu kręgosłupa. Pomimo, że jeden krą
                  > g był pęknięty bolesne były tylko niektóre pozycje i czynności. Nie mogłam np.
                  > długo stać, ale w pozycji półleżącej nawet nic mnie nie bolało. Złamanie w obrę
                  > bie barku naprawdę nie musi oznaczać, że ręka wisi bezwładnie.

Przekładasz swoją sytyacje zupełnie nieadekwatnie na sytuację żywiołowego nastolatka,u którego bol pojawią się (z opisu)w momencie napisana mięśni i aktywowania całego stawu (trzy kosci )
                  Wiem ,że to taki syndrom czerwonego auta (kupiłam.czerwone auto i nagle widzę wokół masę czerwonych aut ) I że chcesz dobrze, ale pęknięcie -wg mnie -dawałoby objawy stałe i dodatkowe (obrzęk zaczerwienienie sinienieitp )
                  • eliszka25 Re: Uraz barku 08.09.24, 18:04
                    Ja nigdzie nie pisze, że to napewno złamanie, tylko, że może być złamanie, które ja starałabym się wykluczyć, a nie z góry zakładać, że to napewno nie to.

Normalnie przy złamaniu są też inne objawy, natomiast zdarza się też inaczej. Ja nie miałam typowych objawów urazu kręgosłupa. Nie bolało mnie nic, co normalnie w takich sytuacjach boli. Lekarka na SOR mnie zbadała, obejrzała i naciskała wszystkie punkty, które powinny mnie boleć przy urazie kręgosłupa i nic. Mimo to rentgen pokazał pęknięcie.

U syna autorki wątku to jest uraz sprzed dwóch tygodni, więc ewentualny siniak mógł już się wchłonąć. Wtedy były wakacje i chłopak mógł po prostu unikać tego, co sprawiało ból, czekając aż samo przejdzie, a teraz na wf już się tak nie da.

Nie twierdzę, że to napewno złamanie, ale zaczęłabym od sprawdzenia, czy można je wykluczyć.
                    • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 19:07
                      Dokładnie
                      Zostawcie Eliszke w spokoju
                    • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 19:39
                      Na pewno nie było siniaka i obrzęku bo 3 dni po tym jak młody postanowil popisywać się przed dziewczynami w parku trampolin pojechaliśmy na Tropical Islands I przez dwa dni miałam go tam na widoku w samych kąpielówkach . Plyywal, zjeździł wszystkie zjeżdżalnie, rzucał z ojcem dyskiem w wodzie i nie narzekał, że cokolwiek go boli. . Nie poszedł tylko z nami wieczorem na kręgle.
    • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 13:52

Do ortopedy.
      Powinien mieć w gabinecie USG i zrobić na miejscu.
      Jeśli będzie potrzebny rtg- to da skierowanie (miałam tak, że rtg do zrobienia w pobliskiej przychodni - i z płytką zaraz z powrotem do gabinetu, w ramach tej samej wizyty).
      • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:11
        Jest zapisany tylko niestety muszę czekać i się zastanawiałam czy nie zrobić w międzyczasie jakichś badań obrazowych coby się nie okazało, że na wizycie i tak mnie na nie odeśle.
        • eliszka25 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:15
          A co to za uraz? Jak to się stało? Sam fakt, że chodził z tym 2 tygodnie o niczym nie świadczy. Jeśli to złamanie i zacznie się zrastać nie tak, jak trzeba, bo nie jest odpowiednio zabezpieczone, to mogą z tego wyjść nieprzyjemne konsekwencje.
          • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:18
            Robił salta na trampolinach.
            • eliszka25 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:23
              To tym bardziej nie wykluczałabym złamania czy pęknięcia. Pewnie nie powiedział ci od razu, jak znam życie. Na SOR, to nie, ale może chociaż rentgen prywatnie? Długo musicie czekać na tego ortopedę?
              • mamtrzykotyidwato5 Re: Uraz barku 08.09.24, 18:53
                Na rentgen trzeba mieć skierowanie, ale USG bym zrobiła przed wizytą u ortopedy.
        • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 14:16

A zrobiliby rtg bez skierowania? (lekarz 1 kontaktu nie może chyba wystawić skierowania).
          Ale jak chcesz, to możesz dorobowac.
          Długo musicie czekać na wizytę?
          • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 14:17
            *spróbować
          • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:20
            Rtg nie zrobią ale mogę zamówić telewizytę i wziąć skierowanie (internista chyba moze wystawic?). Usg zrobia bez problemu wizytę ma na 18 września.
            • eliszka25 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:24
              Kurczę, to jeszcze kawał czasu.
            • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 14:29
              slonko1335 napisała:

> Rtg nie zrobią ale mogę zamówić telewizytę i wziąć skierowanie (internista chyb
              > a moze wystawic?). Usg zrobia bez problemu wizytę ma na 18 września.
              >

No wlasnie synowi kilka lat temu pediatra nie mógł wystawić skierowania na rtg ręki. Dał więc skierowanie do chirurga, na szczęście w poradni przyszpitalnej przyjęli od razu.
              • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 14:31
                Kurde a może ja go do chirurga powinnam zapisac a nie ortopedy?
                • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 14:35
                  slonko1335 napisała:

> Kurde a może ja go do chirurga powinnam zapisac a nie ortopedy?
                  >

Nie, jak idziesz prywatnie to lepiej do ortopedy.
                  Ja szlam na wizytę NFZ, to do chirurga szybciej. Do ortopedy długie kolejki.

• pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 15:05
                    Nie ma co czekać na prywatne wizyty bo jeśli jest złamanie to każda chwila się liczy

Sor i tylko Sor nie mieszaj dziewczynie w głowie
                • wapaha Re: Uraz barku 08.09.24, 15:39
                  slonko1335 napisała:

> Kurde a może ja go do chirurga powinnam zapisac a nie ortopedy?
                  >
                  Jeśli masz możliwość-zrob usg
                  Rtg pokaże struktury kostne a tu z tego co piszesz -tego problemu nie ma
                  Naderwanie przyczepu mięśnia,więzadła, ścięgna-w usg powinno być widoczne (aczkolwiek i tak obrazowanie NMR jest lepsze ).
                  Z opisu tego czego nie może robić-podobne objawy i problem przy takich cwiczeniach jak podciąganie, unoszenie do zamachu ręki-daje kontuzja stożka rotatorów
                  Na pewno trzeba sprawdzić, kontuzje barków są paskudne (opinia ortopedów)
                  • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 15:46
                    Niestety wiem. Mam już jednego barkowego na staniewink
                  • feniks_z_popiolu Re: Uraz barku 08.09.24, 15:49
                    wapaha napisała:

> Na pewno trzeba sprawdzić, kontuzje barków są paskudne (opinia ortopedów)

Ortopedą nie jestem ale pacjentem po urazie barku już tak. Nasłuchalam się też w różnych poczekalniach od innych pacjentów.
                    Ja bym się nie pałętała od Annasza do Kajfasza tylko jechała na SOR.
                    • wapaha Re: Uraz barku 08.09.24, 16:09
                      feniks_z_popiolu napisał:

> wapaha napisała:
                      >
                      >
                      > > Na pewno trzeba sprawdzić, kontuzje barków są paskudne (opinia ortopedów)
                      >
                      > Ortopedą nie jestem ale pacjentem po urazie barku już tak. Nasłuchalam się też
                      > w różnych poczekalniach od innych pacjentów.
                      > Ja bym się nie pałętała od Annasza do Kajfasza tylko jechała na SOR.

Sor to oddział ratunkowy -uraz barku po 2 tyg takim nie jest
                      Jeśli masz psyche mimo to jechać i kłamać w dodatku wiedzac ze lekarz zobaczy brak świeżego urazu to tak rób...właśnie przez takie osoby potem są narzekania że tyle się na sorach siedzi..
                      • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 16:54
                        Że to było dwa tygodnie temu co twierdzi małe dziecko

W każdym razie dzisiaj dziecko zwija się z bólu, Może bredzi w gorączce o tych dwóch tygodniach

chyba matka ma prawo weryfikować co dziecko boli i dlaczego?????

• iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 17:24
                          pani.asma napisała:

> Że to było dwa tygodnie temu co twierdzi małe dziecko

Jak bardzo małe?

• pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 17:38
                            Szydzis sobie z zatroskanego Słonka czy co?
                            • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 17:43
                              pani.asma napisała:

> Szydzis sobie z zatroskanego Słonka czy co?

Proste pytanie. Odpowiesz?
                          • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 17:44
                            Malutki, zaplakany i w goraczcewink szykuje się wlasnie na przejazd przez miasto na rolkach . Stwierdził, że do rolek barku nie uzywa...
                            • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 17:49
                              Ty tak serio puszczasz kontuzjowane dziecko samo na dzikie jazdy po mieście?

Dziecko może sobie różne rzeczy twierdzić ale to ty jesteś matką
                        • wapaha Re: Uraz barku 09.09.24, 08:29
                          pani.asma napisała:

> Że to było dwa tygodnie temu co twierdzi małe dziecko
                          >
                          asma-ty chyba jeszcze nie zaczaiłaś- ale słonko cię wygasiła i nie widzi co jej kwasisz ( dziwię się, ze tak późno !)
                          -musisz chyba zmienić znowu nick żeby móc ją podgryzać
                          • pani.asma Re: Uraz barku 09.09.24, 09:05
                            Ale skąd pomysł że interesują mnie komentarze słonka ?
                            Ja się tu przekomarzam z moją ulubioną iwleswink która jak widać nie wie do czego służy sorwink
                            • iwles Re: Uraz barku 09.09.24, 11:08

Eeee asma, za cienka jesteś, żeby się ze mną przekomarzać.
                              Mam wyrobioną opinie na twoj temat. A ty nic się nie starasz, bym ją zmieniła 🤪
                      • feniks_z_popiolu Re: Uraz barku 08.09.24, 17:19
                        Hey no, chłopak nie jedzie z katarem czy biegunką
                        tylko z urazem barku. Autorka zrobi jak będzie uważała. Ja po urazie barku dostałam skierowanie na RTG na cito.. za DWA miesiąc w NFZ.
                        W pewnych sytuacjach trzeba z tego oddziału skorzystać
                        • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 17:36
                          Poszłabym najpierw po skierowanie albo do lekarza pierwszego kontaktu, albo jeśli dziś- do nocnej i świątecznej opieki zdrowotnej.
                        • anilorak174 Re: Uraz barku 08.09.24, 19:39
                          Ja chodzę do ortopedy w poradni przyszpitalnej. Rtg od razu tego samego dnia i od razu konsultacja po zdjęciu. Jest to bardzo wygodna opcja.
                        • memphis90 Re: Uraz barku 09.09.24, 09:15
                          >nie jedzie z katarem czy biegunką
                          >tylko z urazem barku.
                          Uraz 2 tyg wcześniej - brak wskazań do diagnostyki na szpitalnym oddziale ratunkowym . To już bardziej się kwalifikuje ostra biegunka z silnym odwodnieniem, niż nastolatek, który na rolki i do aquaparku bez problemu pójdzie, ale na wf chce zwolnienie…

>dostałam skierowanie na RTG na cito.. >za DWA miesiąc
                          Rtg się robi w POZ praktycznie od ręki.
                          • feniks_z_popiolu Re: Uraz barku 09.09.24, 14:00
                            Nie było tak w moim przypadku, niestety
                            Tylko tak: POZ > skierowanie na RTG (tylko do zrobienia w konkretnej placówce). Żeby zrobić RTG musiał skierowanie wypisać ortopeda z tej właśnie przychodni. Który właśnie odszedł z roboty a inny może. może przyjdzie za 2 miesiące.
                            Nie chciało mi się sprawdzać, czy jeszcze bark będzie mnie pobolewał za 2 miesiące smile.
                            Pojechałam na SOR tzw. urazówkę, więc nikomu miejsca nie blokowałam np. na kardiologii, neurologii itp.
                            Lekarz mnie tam przyjmujący zgodził się ze mną, że w przypadku barku trzeba działać szybko, zrobił RTG, założył ortezę i wysłał dla potwierdzenia diagnozy na tomografię.
                            To było trzy lata temu. I to nie było złamanie tylko właśnie uraz. Niestety na tyle głupio umiejsowiony, że jeszcze dwa lata były kontrole i rehabilitacje barku.
                            Nie przesądzam, że tak jest w tym przypadku, może to tylko drobne stłuczenie
                            W każdym razie w kontekście dyskusji o SORze w moim sytuacji to była dobra decyzja co zresztą potwierdził ortopeda. A było to kilka dni (4-5?) po urazie.

razu ale
                            • iwles Re: Uraz barku 09.09.24, 14:36

4 dni to jednak nie 14, jest różnica.
                              • feniks_z_popiolu Re: Uraz barku 09.09.24, 14:51
                                Matematycznie różnica wynosi 10 smile Co do meritum żadna; uraz pozostaje niezdiagnozowanym urazem.
                          • slonko1335 Re: Uraz barku 09.09.24, 17:26
                            Ale on na wfie ćwiczy , dzisiaj miał 2. To akurat jeden z jego ulubionych przedmiotow I nie ma zamiaru się z niego zwalniać, mialam tylko napisac wfisiscie ze nie moze sie jakis czas podciagac. Nie przyznał mi się że go bark bolał.przy podciąganiu, dopięro jak poszedł.na hokeja z ojcem to wyszło, że nie do końca wszystko jest ok i musiał zejść z boiska.
              • anilorak174 Re: Uraz barku 08.09.24, 19:18
                Internista/ rodzinny jak najbardziej może wystawić skierowanie na rtg.
    • thea19 Re: Uraz barku 08.09.24, 16:52
      Na NFZ nie dostaniesz wizyty razem z USG, zlecą osobno po wizycie i na wszystko trzeba czekać. Ja robiłam prywatnie USG u ortopedy a leczyłam u fizjo.
      • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 16:54
        Dlatego trzeba udać się na Sor
        • profes79 Re: Uraz barku 08.09.24, 17:01
          Widzę, że uparłaś się trollować system. Tłumaczył co to SOR nie będę, widać, że jesteś odporna (albo jak to ty zwyczajnie trollujesz).
          • pani.asma Re: Uraz barku 08.09.24, 17:39
            Ciekawe jakby twoje dziecko miało złamany Bark czy też byś tak trollowala
      • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 17:00
        Nie, nie. Pierwszy termin na nfz:
        • johana7419 Re: Uraz barku 08.09.24, 17:54
          Mi po urazie barku dolegliwości pojawiły się po ok 2 tygodniach. Jak już boli to jutro do ortopedy , pewnie zleci RTG które może nic nie wykazać, jeśli ból się będzie utrzymywać do powinien skierować na rezonans.
          • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 17:58
            Go tak normalnie nie boli wogole tylko przy konkretnych aktywnościach gdzie tego barku musi użyć.
            • johana7419 Re: Uraz barku 08.09.24, 18:12
              slonko1335 napisała:

> Go tak normalnie nie boli wogole tylko przy konkretnych aktywnościach gdzie te
              > go barku musi użyć.
              >

Miałam podobnie, wyszło zapalenie torebki stawowej
            • dzwoneczki.niebieskie Re: Uraz barku 08.09.24, 19:06
              Czy łykał niesteroidowe p zapalne typu olfen ?może rodzinny by wsparł jakąś doiagnostyką?
              moje "wszystkie" barki ,a troche tego było niestety leczylam od wizyty u rodzinnego.p zapalne potem orto i fizjo
              • slonko1335 Re: Uraz barku 08.09.24, 19:24
                Nic nie łykal bo go to nie boli poza konkretnymi sytuacjami użycia dlatego nie uważam, że to coś poważnego ale zaczęły się wf, zajęcia dodatkowe i ten bark gdzies się tam odzywa i boję się, że jak tam coś nadwrezone czy naderwane to się pogłębi lib pogorszy więc wolalabym, żeby ktoś to zobaczył i ewentualnie zalecił jakaś fizjoterapię. Ojciec młodego też rehabilituje bark od pol roku no ale wie dokładnie co mu dolega, co ma robić a czego mu nie wolno .
                • iwles Re: Uraz barku 08.09.24, 20:01

Może być tak, że coś się ukruszylo i dlatego przy niektórych ruchach boli.
                  Mój syn ma wyskakujący bark, już mu dwa razy wyskoczył (lekarz tłumaczył, że coś się właśnie ukruszyło). Ale to jest straszny ból, więc u twojego to na pewno nie to.
      • anilorak174 Re: Uraz barku 08.09.24, 19:16
        Bzdura. Mi na wizycie na nfz ortopeda wykonał usg w gabinecie.
        • thea19 Re: Uraz barku 08.09.24, 22:11
          no patrz, ja bywałam u kilku i żaden nie zrobił tylko zlecał
          • anilorak174 Re: Uraz barku 09.09.24, 06:36
            No to pech.
            Moj nie dość, że ma usg w gabinecie (przyczynę bólu barku poznałam na jednej wizycie), to i rtg pod nosem. Idziesz z gabinetu na rtg, wracasz i po kolejnym pacjencie lekarz od razu ogląda twój rentgen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka