Dodaj do ulubionych

O ciuchach będzie

10.10.24, 05:16
Szukam inspiracji i pomysłu, lubię forumowa szafowa burzę mózgów
Idę jutro na imprezę, duża sala, z tego co pamiętam, zazwyczaj wieczorem zimno, dużo ludzi- impreza w formule prawie, że wesele. Obiad,.przystawki, zimna płyta, barszcz z krokietem o północy itd 😅
DJ i tańce. Ale najlepsze Polakow rozmowy poza salą,.bo ciszej, pewnie będą przeciągi 😅
W skrócie - pewnie zmarzne,.bo ja zawsze marznę.
Więc ma być niby na party, ale kurde ciepło
Żadnych gołych ramionek
W swetrze byście poszły na tańce? big_grin

Obserwuj wątek
    • kotejka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 05:17
      Pytanie brzmiało - czy macie swoje zestawy imprezowe a ciepłe. Da się to połączyć ?
    • enith Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 05:53
      Ja też nie znoszę marznąć, więc w takich sytuacjach ratuje mnie oczojebna, znaczy się odświętna marynarka np. z cekinami czy aksamitny żakiet.
    • nellamari Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 06:02
      www.cachemireland.com/cardigan-gilet-cachemire-femme/2474-43291-elise.html#/17-taille-m/40-couleur-ecru
    • daniela34 Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 06:07
      Ma zestawy ciepłe - welurowe.
    • kotejka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 06:17
      Hm to są dobre tropy,.dzięki
      Z weluru mam bordowa bluzkę o prostym kroju, z krótkim rękawkiem, zielona sukienkę, ale bez rękawów
      Cekinów nie mam, mam longsleeve złoty, prosty,.obcisły
      sparkly lureks sweterek z dekoltem na plecach, burgund i drugi jaśniutki ze złota nitka, ale dość szeroki
      Dluuuga do ziemi spódnice w kolorze szampana,satyna, ale na podszewce, ciepła na pewno
      • gorzka.gorycz Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 11:11
        Ale welur jest okropny. To nie jest elegancki materiał. A party w tym stylu się nie nadaje.
        • pepsi.only Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 16:43
          Ja natomiast lubię! Uważam, że welur jest bardzo elegancki, i znacznie przyjemniejszy niż dajmy na to satyna, (która nieważne jaki fason, wygląda jak halka, czy inny strój bieliźniany)
          • gorzka.gorycz Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 19:05
            Satyny też nie lubię.
        • kochamruskieileniwe Re: O ciuchach będzie 11.10.24, 09:33
          no polemizowałabym. Taki welur jedwabny nie jest elegancki?

sukienka w typie prosta mała czarna z tego materiału
          https://feilong.pl/userdata/public/gfx/751/welur-bordo.jpg
          • gorzka.gorycz Re: O ciuchach będzie 11.10.24, 11:54
            Dla mnie nie. Nie znoszę weluru i kojarzy mi się tylko z bazarowymi dresami.
      • kk345 Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 15:30
        A do tej spódnicy nie będzie pasował longsleeve?
    • primula.alpicola Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 06:24
      Weź marynarkę, zarzucisz na siebie kiedy będziesz wychodzić na zewnątrz.
      • kotejka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 06:30
        No właśnie marynarka jakaś taka mało grzejąca mi się wydaje na taneczna imprezę. Moje też są takie mało imprezowe chyba
        Na zewnątrz to pewnie w płaszczu, ale przecież nie chce całej imprezy spędzić w płaszczu wink
        • primula.alpicola Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 08:59
          Może nie będziesz miała czasu na rozmówki poza salą.
          Dwa tygodnie temu byłam na takiej imprezie, normalna kiecka z ramionkami, sandały na obcasie, żakiet na krześle, ale nie było okazji użyć, bo jak weszlam na parkiet, tak zeszłam o 3 nad ranem; z przerwami na uzupełnienie kalorii i płynów.
    • kropkaa Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 08:11
      Sukienka i kaszmirowy szal, tak większy.
      • kotejka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 08:27
        Kurde kurde
        Ja mam 40+
        A jak mi wyjdzie taki efekt w tym szalu? winkmyślałam raczej coś bliżej ciała, ale ciepło i szukam pomyslu
        Ciekawe, czy można narciarska bieliznę pod koktajlowa kieckę 😅
        • daniela34 Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 08:54
          Ja akurat ostatnio szal brałam na przedstawienie pod gołym niebem. Jaki był efekt to nie wiem, ale błogosławiłam szal, bo po zachodzie słońca zrobiło się chłodnawo.
          Natomiast tu bym po prostu poszukała sukienki welurowej z długim rękawem albo "imprezowej" marynarki (cekiny, połysk itd.)
          Inna sprawa, że szału z imprezowymi kreacjami nie ma, mimo że zbliża się sezon halloweenowo- andrzejkowy. Sama szukałam na dość specyficzną imprezę niby taneczną ale z częścią naukową i niczego fajnego nie ma. Skończy się na spódnicy. Chyba. O ile do mnie dojdzie.
          • kotejka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 09:36
            Świetna myśl z też przychylam się ku spódnicy, ale co na górę wtedy?
            • daniela34 Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 09:54
              Ja akurat jedwabna koszulę i może top pod spód, jeszcze nie wiem (góra na debatę, dół na tańce 😀), gdybym chciała żeby było mi ciepło ale "tanecznie" to jakaś górę z weluru/z błyszczącą nitką, ale długimi rękawami.
            • turzyca Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 10:03
              Kolejno
              -top, żeby w razie tańców nie zgrzać się potwornie
              -bluzka z długim rękawem, żeby nie marznąć przy stole
              -żakiet na rozmowy w niedogrzanych kuluarach
              -płaszcz na wyjście "na papierosa"
          • kochamruskieileniwe Re: O ciuchach będzie 11.10.24, 09:36
            sprawdź jak mozna używac paszminy osiagająć swietny efekt, a nie taki jak ze zdjęcia.
            • kotejka Re: O ciuchach będzie 11.10.24, 15:06
              Pokażesz plis? Mam kilka pięknych pasami, ale z braku pomysłów leżą w szafie
        • primula.alpicola Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 09:00
          Umarłabym z przegrzania🤪
    • pffpffpff Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 08:44
      Mamy. Top na ramiączkach i marynarka na to.
      Jak masz wychodzić, to weź płaszcz po prostu.

Lubię też dzianinowe sukienki tuby z długim rękawem i np. dekoltem na plecach. Mogę coś zarzucić na te plecy, jeśli miałabym stać w przeciągu.

Mam też dzianinową sukienkę imprezową z golfikiem, ale cała jest taka lekko ażurowa więc ma coś wieczorowego w sobie. Dzianina taka zwarta w stylu kiecek od Herve Leger, nie w stylu sweterka.

Mogłabym też założyć swój standardowy zestaw czyli długa falbaniasta kiecka boho. Z długim rękawem.

Ewentualnie skórzana kiecka mini. Też z długim rękawem.

Pytanie raczej co Ty masz w szafie wink

• shmu Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 10:23
      Nie mam zestawów, bo rzadko chodzę na aż tak eleganckie przyjęcia, ale z dwojga złego wolę zmarznąć niż się przegrzać. Z tego powodu założyłbym coś lekkiego i dodała rzeczy, które można ewentualnie ściągnąć/założyć łatwo. Marynarka, czy krótki cardigan lub szal (może być kaszmirowy lub z imitacji, coś bardziej eleganckiego), grube rajstopy. Jeśli jednak wiesz na pewno, że nie będziesz tańczyć i na pewno zmarzniesz, to możesz założyć koszulkę wełniana (+jedwab) z rękawem czy bez, w zależności jaki masz rękaw w eleganckiej części, halkę, rajtuzy, czy nawet getry pod spodnie czy spódnice.
      Jak byłam na konferencji w górach i okazało się, że na kolację trzeba będzie jechać wyciągiem krzesełkowym, a powrót na pieszo lub pługiem śnieżnym, to pod wiskozowa koszule założyłam bluzkę z długim rękawem a pod spodnie getry, obie rzeczy z welny.
      • hrabina_niczyja Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 12:48
        Jeszcze niech weźmie czapkę, rękawiczki i serdak z owcy. Powaliło was chyba. Na dworze 20 stopni, w nocy 16, impreza w pomieszczeniu, a tu grube rajty i wełniane podkoszulki. Bierze się żakiet na w razie co i starczy. No chyba, że to namiot jest.
        • angazetka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 14:46
          Jutro ma być w nocy 5 stopni, nie 16.
          • hrabina_niczyja Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 14:52
            I rozumiem, że impreza w plenerze? Pod namiotem? No to zmienia postać rzeczy, należy wskoczyć w narciarski kombinezon. Jeżeli jednak impreza w budynku to obejdzie się bez wełnianych gaci i termoochronnych getrów.
            • kotejka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 15:08
              Nie, ale taka sala, że ani chybi, pardon, przypizdzi,
              • hrabina_niczyja Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 15:17
                Ja kumam, ale to sukienka z długim rękawem, spodnie plus elegantsza bluzka, koszula. Na to marynarka. Kup sobie jak nie masz cieplejsza marynarkę. Mam taką czarną welurową, to jest ciuch na każdą okryjbiedę imprezowa. A w kuluary nakładaj płaszcz.
    • asiairma Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 12:45
      Mnie marynarki nie grzeją, wybrałabym takie coś.
      https://anhko.pl/userdata/public/news/images/13.jpghttps://vistula.pl/mis/d/jasnobe%C5%BCowy-sweter-vistula-179904.webp https://dobrzedopasowane.pl/wp-content/uploads/2023/09/Dluga-spodnica-czarna-stylizacje-jesienne.jpg https://vasmi.pl/wp-content/uploads/2021/08/KOMPLET-DWUCZESCIOWY-KREMOWY-SWETER-SUKIENKA-MELANIE-1-1.jpg
      • asiairma Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 12:46
        https://avocadostyle.pl/userdata/public/gfx/288154/elegancka-spodnica-do-polowy-lydki-do-biura.webp
      • pffpffpff Re: O ciuchach będzie 11.10.24, 08:39
        Trzeci zestaw super
        • black_magic_women Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 08:57
          I dziewczyna śliczna! I wszystko pasuje.
    • swiezynka77 Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 15:15
      w swetrze bym nie poszła na tańce. do tańca trzeba się ubrać cienko a wychodząc/ do jedzenia mieć coś na wierzch. w tym klimacie "cebulka" to raczej standard.
    • kaki11 Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 15:36
      Ja w takich sytuacjach biorę sukienkę/spodnie z bluzką do tańca oraz marynarkę lub ramoneskę (zależy od poziomu eleganckości imprezy, w Twoim wypadku jak rozumiem bardziej marynarka) na przesiadywanie na zewnątrz.
    • pepsi.only Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 17:02
      Na imprezę wypisz-wymaluj jak ją opisujesz założyłam spodnie szerokie, i szyfonową bluzkę z długim rękawem
      Coś w tym stylu: taranko.com/media/amasty/webp/catalog/product/cache/00c5fd3955a58debf6aeb807122bdd15/b/4/b4sm03z_003_jpg.webp
      a na wierzch żakiet, w takim stylu:
      www.orsay.pl/niebieska-marynarka-damska-orsay-2
      • kotejka Re: O ciuchach będzie 10.10.24, 19:22
        Fajne
    • primula.alpicola Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 08:28
      W czym poszlaś?
      • kotejka Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 08:49
        primula.alpicola napisała:

> W czym poszlaś?

Po lekturze watku i prognozy pogody wymyśliłam taka cebulkę - wełniany podkoszulek, burgundowy sparkly sweterek z niewielkim dekoltem na plecach
        Duża gruba granatowa midi spódnica z pianki prawie nurka 😅 sporo czasu jak przewidywałam spędziłam na pogaduchach na zewnątrz, bo muzyka była dla mnie koszmarna. Było idealnie niezimno 😅
        • primula.alpicola Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 19:07
          Dopasowalaś strategię do celu😁
          • kotejka Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 19:28
            chcesz fotkę? big_grin
            • primula.alpicola Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 21:16
              No pewnie, jeszcze się pytasz
              • kotejka Re: O ciuchach będzie 13.10.24, 11:23
                Na poczcie masz eskimoski stroj smile
    • 00zxc00 Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 09:00
      Zawsze na takie okazje zakładam sukienkę do tańca, często na ramiączkach. Po dwóch tańcach już jestem rozgrzana. Na wierzch do tego celu wymyślono różne etole i pelerynki.
      • 00zxc00 Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 09:02
        https://korczakisyn.com/pl/p/Etola-futrzana-z-naturalnego-lisa-srebrnego-dekoloryzowanego-w-rozmiarze-uniwersalnym/588#galleryName=productGallery,imageNumber=1
        • 00zxc00 Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 09:06
          https://www.amazon.pl/peleryna-jesienno-zimowa-kieszeni%C4%85-imprezowa-uniwersalny/dp/B0CKH4Q7X2#immersive-view_1728716750864
          • 00zxc00 Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 09:07
            Tekst linku
        • kotejka Re: O ciuchach będzie 12.10.24, 09:17
          Może to i efektowne dla jakiejś królowy wink😅

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka