szarmszejk123 10.10.24, 09:55 Trochę włoskich klimatów. Paczajcie jaki piękny sklep ma jedna lokalna ceramistka, cudo❤️😍 I kurczaki na schodach 😁 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 10:01 Super! Zawsze fajnie, jak są jakieś góry do zawieszenia oka:p Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 10:03 To prawda i wzgórza, tylko, ze dzis sie coś chmurzy .Coś mnie Włochy nie rozpieszczają pogodą. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 10:10 U mnie gorąco i parno, zapowiadają gwałtowne burze od jutra. Aż włączyłam klimatyzatory żeby trochę wysuszyło, bardzo dużą wilgoć jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:15 Nas w tym roku też nie. Ciepło niby, ale chmury i wieje, że łeb urywa. Po południu chyba na zakupy podjedziemy. Może wreszcie uda mi się znaleźć torebkę z korka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:16 Torebki z korka to musisz szukać w dzień targowy ( u mnie był dziś, ale nie poszłam, nie chciało mi się :p) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:27 No to najlepiej, ale nie wiem, kiedy jest. W Sant Antioco jest kilka sklepów, w których mają takie rzeczy, to popatrzę. Pewnie będzie drożej niż na targu, ale jak coś ładnego znajdę, to sobie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:37 Zapytaj pierwszej spotkanej starszej pani albo w jakimkolwiek sklepie :p Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:52 W tym roku mam za mało czasu już. Z torebką mi się jakoś bardzo nie spieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:06 Ja też dziś uprawiam turystykę. Patrzcie jaki ładny sąd Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:07 O, jaki nowoczesny! Gdzie to tak nowo? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:36 Ja byłam niedawno na Inflanckiej, pierwszy i pewnie ostatni raz i bylam w szoku jak nowocześnie. Sąd kojarzył mi się z monumentalnymi gmaszyskami na Al. Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:11 😀nawet w takim ładnym wolę nie bywać U mnie teraz teren płaski i kilometry alejek parkowych. Idealny dzień na spacery. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:12 Ale ładnie tam u ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 17:26 No to teraz się upewniłam, że jesteś tam gdzie myslalam😀 będę tam za dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:24 No nawet sobie zrobiłam selfie w windzie na tę okazję 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:28 No na, eleganckie selfie w eleganckim sadzie, to jakby mus🤷♀️. Ty też elegancka! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 18:00 Pięknie się wpisujesz w te eleganckie sądowe wnętrza. A co on taki pusty? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 18:20 Dziękuję. Pusty, bo większość sal jest na wyższych piętrach i tam już było sporo ludzi. Serdecznie polecam ten sąd. Pół godziny i sprawa wygrana 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:08 jaki to region słonecznej Italii? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:14 ciekawy region, dla mnie dość egzotyczny jak na Włochy Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:20 Choćby patrząc na kuchnię. Bliskość Afryki, Albanii i Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:22 Na kuchnię? Bo ja wiem? Akurat kulinarnie to tu z Afryki, Albanii i Grecji raczej mało co znajdziesz:p kuchnia regionalna jest tutaj na prawdę bardzo regionalna- cime di rapa, orecchiette, lampascioni, braciole itp. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:38 Dodam, że apulijczycy są bardzo dumni ze swoich lokalnych produktów, i mają rację:p Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 15:16 szarmszejk123 napisał(a): > Na kuchnię? Bo ja wiem? Akurat kulinarnie to tu z Afryki, Albanii i Grecji racz > ej mało co znajdziesz:p kuchnia regionalna jest tutaj na prawdę bardzo regional > na- cime di rapa, orecchiette, lampascioni, braciole itp. No właśnie, ale to są inne produkty niż te najbardziej znane z Włoch. Stąd egzotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 16:58 Inne, owszem, ale lokalne. Nie mają nic wspólnego ani z Afryką, ani z Grecją ani z Albanią:p Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 17:03 Z Włochami też nie mają nic wspólnego, a jak jadę do Włoszech to chcę żeby było po włosku, a nie po Albańsku, grecku czy chińsku. Włochy to pizza i spagetti a nie jakieś dziwactwa które wymieniłaś. Nie wiem czym tu się chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 17:06 Ja tam wolę te dziwactwa:p Cime di rapa uwielbiam:p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 17:17 Warzywo :p takie jakby brokuły - nie brokuły, bardzo charakterystyczny smak,nie każdemu podchodzi. Lampascioni Z resztą podobnie- nie każdy lubi, ja bardzo. ( To są cebulki dzikich "szafirkow", tych kwiatków:p) Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 19:41 Włochy, to duży kraj i w każdym regionie jedzenie jest inne. Ja tam bardzo lubię smakować regionalne potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:02 Ale jak się jedzie z Polski to się ma jednak konkretne oczekiwania, że będzie pizza i spagetti, a nie jakieś wydziwiane potrawy. Szczególnie kiedy się jedzie z dziećmi. Przepraszam, ale mnie nie przekonacie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:42 Ale pizza i spaghetti też jest, do wyboru do koloru 🤷 A poza tym są też te dziwadła regionalne :p Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:45 A ktoś ci zabrania jeść pizzę i spaghetti? Przecież nie musisz zamawiać potraw regionalnych. Możesz zamawiać pizzę i spaghetti. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:50 Nikt mi nie zabrania, ale pewnie zanim człowiek znajdzie jakieś normalne jedzenie, to musi się nieźle namęczyć i szukać w tych wszystkich lokalnych rarytasach. A umówmy się, że ludzie nie po to do Włoch jeżdżą, żeby jakieś albańskie brokuły zjadać. Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:52 No to masz jeszcze całą masę innych regionów do wyboru .. tyle, że każdy ma lokalne specjały 🤷 Odpuść sobie Włochy może :p Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:42 szarmszejk123 napisał(a): > Inne, owszem, ale lokalne. Nie mają nic wspólnego ani z Afryką, ani z Grecją an > i z Albanią:p Dla nas są egzotyczne Nie muszą być afrykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:46 No ale to ty pisałeś o Afryce 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:52 Wikipedia twierdzi, że: "Wybrzeża były w starożytności skolonizowane przez Greków, wraz z Bruttium, Kalabrią i Lukanią stanowiła w antyku część tzw. Wielkiej Grecji – aż do końca średniowiecza wpływy kultury greckiej były tam silne (zob. Italogrecy). W apulijskim mieście Wenuzji (obecnie Venosa w regionie Basilicata) urodził się rzymski poeta Horacy. W Apulii znajdowało się miasto Kanny, gdzie doszło do klęski Rzymian w II wojnie punickiej. Od połowy IX w. do połowy XI w. wraz z Kalabrią i Basilicatą należała do katepanatu Italii. Później podbita przez Normanów." Może dlatego twój Giuseppe jest blondynem Ta normańska krew Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 20:53 No oczywiście, że dlatego, żadne to odkrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:01 nawet więcej ciekawego: In ancient times, more precisely at the beginning of the first millennium BC, the region of Apulia was inhabited by the Iapygians, while during the 8th century BC its coastal areas were populated by ancient Greeks.[4] Later, the region was conquered by the ancient Romans. It was then conquered by the Byzantines, followed by the Normans, the Aragonese and the Spanish. Subsequently, it became part of the Kingdom of the Two Sicilies, to then be annexed to the unified Kingdom of Italy after the Expedition of the Thousand. The Iapygians or Apulians (Latin: Iāpyges, Iapygii) were an Indo-European-speaking people, dwelling in an eponymous region of the southeastern Italian Peninsula named Iapygia (modern Apulia) between the beginning of the first millennium BC and the first century BC. They were divided into three tribal groups: the Daunians, Peucetians and Messapians.[1] They spoke Messapic, a language of Paleo-Balkan provenance.[2] After their lands were gradually colonized by the Romans from the late 4th century onward and eventually annexed to the Roman Republic by the early 1st century BC, Iapygians were fully Latinized and assimilated into Roman culture.[3] Name The region was known to the Greeks of the 5th century BC as Iapygía (Ἰαπυγία), and its inhabitants as the Iápyges (Ἰάπυγες). It was probably the term used by the indigenous peoples to designate themselves.[4] The name Iapyges has also been compared to that of the Iapydes, an Illyrian tribe of northern Dalmatia.[5] Some ancient sources treat Iapygians and Messapians as synonymous, and several writers of the Roman period referred to them as Apuli in the north, Poediculi in the centre, and Sallentini or Calabri in the south. Those discrepancies in the exonyms may indicate that the sub-ethnic Iapygian structures were unstable and sometimes fragmented. By the middle of the third century, Iapygians were generally divided by contemporary observers among three peoples: the Daunians in the north, the Peucetians in the centre, and the Messapians in the south.[4] Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:03 Widzisz bywalec, zainspirowalam cię do grzebania w historii, cieszę się 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:16 Tak czy siak całe południowe Włochy to dla mnie egzotyka: Sycylia, Apulia, Kampania, Kalabria, Basilicata, bo nigdy tam nie byłem. A Włosi z północy nadal traktują swoich południowych rodaków jako inną nację? W filmie dokumentalnym o Maradonie było jak niekulturalnie Turyńczycy czy Mediolańczycy na trybunach odnosili się do przybyszów z Neapolu podczas meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:25 No miłości między południem i północą nie było, nie ma i raczej nie będzie. A Molise nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:41 Wyżej to już myślałem że centralne Włochy. A Rzym woli Neapol czy Turyn jeśli chodzi o sympatie? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:43 Nie mam pojęcia, co woli Rzym, ale strzelałbym, że jednak Turyn z tych dwóch:p Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 14.10.24, 07:59 szarmszejk123 napisał(a): > Widzisz bywalec, zainspirowalam cię do grzebania w historii, cieszę się 😊 Spoczko, tylko na razie nie ma szans na wyjazd do Apulii. Jeśli będą Włochy to Sycylia, Sardynia, ew. Neapol i Kampania. Tak wiec korzystaj ze slonca! Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 15:11 bywalec.hoteli napisał: > ciekawy region, dla mnie dość egzotyczny jak na Włochy Dokładnie. Takie oszukaństwo, człowiek jedzie myśli, że będzie w Europie, a tu naokoło Afryka jakieś dziwne placki do jedzenia i sklepy jak w Egipcie. Nie wiem, czemu to się reklamuje jako Włochy zarządzałabym zwrotu pieniędzy, strach z hotelu wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:38 zaneta_z_neta napisała: > Dokładnie. Takie oszukaństwo, człowiek jedzie myśli, że będzie w Europie, a tu > naokoło Afryka jakieś dziwne placki do jedzenia i sklepy jak w Egipcie. Nie wie > m, czemu to się reklamuje jako Włochy zarządzałabym zwrotu pieniędzy, strach z > hotelu wyjść. Ja to bym uznał jako taki bonus i cieszyłbym się że nikt nie każe mi za to dopłacać że mam nie tylko Włochy ale i Afrykę w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:10 W okolicach Neapolu tez widzieliśmy sklep z ceramiką, który miał wystawkę na okolicznych wzgórzach. Wyglądało to bardzo imponująco . Ceny były jeszcze bardziej imponujące 😄 U mnie kiepska pogoda dziś, więc zapolowałam na pasące się flamingi. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:14 Ten sklep jest wykuty w skale i znajduje się praktycznie pod zamkiem:p schody które widać na zdjęciu prowadziły daaawno temu właśnie do zamku. Przepiękny jest ten sklep, zdjęcia na forum niestety nie oddają w całości tego piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:17 No ja też mam zdjęcia, ale nie oddają tego, jak tam faktycznie wygląda. Robi wrażenie niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:14 Flamingi zajebiste! Mnie się nigdy nie udało ich zastać Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:20 Na Sardynii są co roku, a tam, gdzie chłopaki chodzą na kite są kawałek dalej saliny i stada flamingów. Tylko skubaniutkie, jak tylko zobaczą, że ktoś się zbliża zaczynają powoli iść w przeciwnym kierunku. Zanim dojdziesz, to są już za daleko, żeby fotkę pstryknąć. Dziś mi się udało dojść przez trzciny 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:23 No właśnie w okolicach Taranto też są saliny ale jakoś kuźwa, nigdy ich jeszcze nie trafilam! 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:32 One chyba mają jakieś swoje ulubione saliny, bo nie wszędzie są. W Porto Pino, gdzie spokojnie są rzadziej niż na wjeździe do Cagliari tuż przy autostradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:34 Ja wiem, że one tu bywają, ale jakoś nigdy ich nie ma kiedy jestem ja:p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:13 No zwykle mendy różowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:16 Czy jesteś na obcasie? Wiem, że tam są, i już za trzy tygodnie się wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:17 Ja jestem na obcasie, ona na wyspie Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:28 Grottaglie, la città delle ceramiche 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:40 Polecam z całego serca wyprawę do grot! Jak chcesz, to poszukam kontaktu do organizatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:41 Możliwe, że na początku listopada będą już wodospady Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:31 www.cooperativaserapia.it/prodotto/la-gravina-di-riggio/ Proszę 😊 Na górze strony masz numer telefonu i email. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:31 A poza tym: pływacie? Ja zamierzam pływać wszędzie, gdzie się da wejść do wody. W Grotta della Poesia na przykład. Byliście? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:44 Przepiękne miejsce! W listopadzie super, zero ludzi 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:20 Nie, na Sardynii jestem. Tutaj jest ich dużo. Latem więcej, ale jesienią też. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:23 Ogólnie flamingi są tam, gdzie saliny, bo to w sam raz warunki do brodzenia dla nich, więc w salinach szukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:24 Czyli na początku listopada na obcasie mam szansę? Będę miała rezerwat prawie pod domem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 12:30 Możliwe, że tak. Spróbować nigdy nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:35 Na pewno spróbuję. Choćbym miała czatować w krzakach. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 14:10 Ja się w trzcinach ukrywałam 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 14:19 Dorzucę fotkę "nie cukierni" : byłam, zjadłam dobre ciacho. Przy każdym produkcie podana kaloryczność. Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:01 Wspomnienia letnie z robalami Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:05 O, ja też mam robala. Modliszka szła na plażę Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 13:13 Kocham modliszki 😍 Modliszka była pierwszym i jedynym powodem kłótni z teściem, który chciał modliszkę utłuc kapciem:p Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 19:53 W tym roku było mnóstwo w Polsce, niesamowicie fotogeniczne stwory. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 21:04 Oj tak. Ta pani zabłądziła do mojej kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowątek tueystyczny 11.10.24, 04:12 tez jestesmy fanami tego stylu Ostatnie zdjecie to kraby. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowątek tueystyczny 11.10.24, 04:19 Tez w tym roku upolowalam brazowa. Zawsze widywalam zielone wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 14:42 Mam dziś turystykę cmentarno-funeralną. To piąty pogrzeb w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 16:49 O kurde, ale kumulacja 🙁 Przytulać? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 18:19 Dzięki. Dziś kolega, 56 lat. Wcześniej moja babcia, wuj męża, wspólny znajomy, i jeszcze dwóch wujków. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 15:10 No to macie classic (boring?) Niagara w miniony weekend ... day & night Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 15:23 Powinnam byla dodac, ze na zipline jest Wasza Ukochana Bi_scotti Keep flying, emamas! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 16:44 O nie, ja bym na to nie wsiadła:p zaraz mam wizję, że się Toto zrywa i leeeeece bo chceee Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 16:58 W Luzernie co roku na targach jesiennych ustawiają takie koło. Raz wlazłam z chłopakami. Widoki piękne, ale siedziałam ze ściśniętym żołądkiem, bo właśnie ta wizja 🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 17:07 eliszka25 napisała: > W Luzernie co roku na targach jesiennych ustawiają takie koło. Raz wlazłam z ch > łopakami. Widoki piękne, ale siedziałam ze ściśniętym żołądkiem, bo właśnie ta > wizja 🫣 Hmm ... kilka lat temu bylam na Ferris wheel w Gdansku - chyba ostatni wieczorny wjazd zeby popatrzec na sunset etc. Bardzo pieknie. Ja & kolezanka, ktora niby nie lubi ale uznala, ze raz w zyciu nalezy Sie zatrzymalo, who knows why, dokladnie gdy bylysmy na gorze. 15 minut, 20 minut, 25 minut - udalo im sie uruchomic zanim pol (extra) godziny na gorze nam minelo Kolezanka byla lekko stressed ale ... na koniec uznala, ze musi zabrac swojego "kolezenskiego", bo to jest (uwaga, uwaga) very romantic Moze Ty nie powinnas z chlopakami tylko z Eliszkowym - you know ... romantic Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 19:39 Z mężem z pewnością byłoby bardziej romantycznie niż z synami, ale wtedy był kontuzjowany. Może jeszcze kiedyś się wybierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 16:57 Ale faaajniee! Mam marzenie, że też kiedyś zobaczę na żywo. Morzę się spełni. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 17:41 Moje turystyczne z wycieczek z tego tygodnia😊 Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 19:06 Podlasie a dokładnie Białowieża i Jałówka😊 Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 19:49 A jeszce mi się przypomniało że byłam nad Niemnem 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 22:51 Cudne te kurczaki.. Szczegolnie ten srodkowy. My na wakacje jezdzimy zazwyczaj zima. Po ciepelko. Latem tutaj mamy duzo atrakcji. Zdjecia z wyprawy samochodem na FL. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 22:53 Pierwszy domek jest T. Cruise'a Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowątek tueystyczny 10.10.24, 22:55 A drugi? Mnie się bardziej drugi podoba :p Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Fotowątek tueystyczny 11.10.24, 01:49 Mi tez. Zapukalam, ale mnie nie wpuscili wiec nie wiem Ten dom ma widok na zatoke meksykanska praktycznie z kazdej stony. rewelka. (wyjatek wczorajszy dzien. Wczoraj go ostro podlalo). Odpowiedz Link Zgłoś