Dodaj do ulubionych

suszarka do grzybów - proszę o polecenie

11.10.24, 09:16
sprzęt który każdy musi mieć swój,

nie da się pożyczyć, bo potrzebny w tym samym czasie

na kominek za ciepło
Obserwuj wątek
    • jkl13 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 09:53
      Jakakolwiek. Ja mam zwykłą marki mpm, a 100zł, działa, suszy, nic więcej od niej nie wymagam.
      • koronka2012 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 14:38
        Nieprawda. Kupiłam właśnie taką Silvercrest z Lidla i jest do luftu, bo ma bardzo niskie te sitka, co oznacza że grzyby trzeba kroić niemal w plasterki
        • kachaa17 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 18:35
          A jak inaczej kroić grzyby jeśli nie w plasterki?
    • gosiablo Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 10:31
      Mam MPM taki starszy model nieprzezroczysty i z Lidla silver crest, obie suszą MPM trochę szybciej, ale jest mniejsza i nagrzewa blat.
    • arwena_111 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 10:38
      Mam od zeszłego roku taką ( poprzednią po 10 latach szlag trafił akurat w środku sezonu big_grin )
      www.euro.com.pl/suszarki-do-grzybow-i-owocow/raven-ess005.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ad_search&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwmaO4BhAhEiwA5p4YL2ALB1Rcm8PAbD0GBsB0_ALHqUTn5-dGbpZNThLrX_nkCabSHZ1eKBoCMXkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Jestem bardzo zadowolona - chodzi cichutki, ma dużo miejsca, suszy świetnie.
    • mysiulek08 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 14:33
      exalibur
    • koronka2012 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 14:40
      Gdzieś w sklepie mi mignął Niewiadów, W Auchan chyba. I chyba to była najlepsza, Ta Silvercrest Z Lidla ma zbyt chude tacki, zwróć na to uwagę bo trudno niektóre rzeczy ułożyć do suszenia
      • raczek-nieboraczek-2 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 16:04
        właśnie chciałam tę z Lidla,
        upss
        • mysiulek08 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 17:36
          te wszystkie silvercresty i nne noname to bedzie ten sam typ chinszczyny, czyli wentylatorek od spodu dmuchajacy cieplym powietrzem i plytkie tacki, jak sie tafi to bedzie hulac kilka lat a jak nie to padnie po kilku suszeniach
          przerobilam w pandemii, jak zrobila sie dziura transportowa i przez dwa lata kociaste byly pozbawione swoich ulubionyh 'lizofili' cosmy, suszylam wiec miecho, drob i lososia, po drodze padly dwie suszarki tego typu, wkurzylam sie i kupilam exalibura

jak forumki polecaja niewiadow to kup niewiadow, 500W a nie typowe 200 czy 250
    • kochamruskieileniwe Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 17:05
      Mam zwykły Niewiadów, do którego dokupiłem sita. Niezawodny od lat.
      Ja mam wersję z białymi nieprzezroczystymi sitami, są wersje z przezroczystymi
      • hasty Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 18:15
        Też polecam Niewiadów, mam wersję z przezroczystymi siatkami, super jest.
        • kochamruskieileniwe Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 18:48
          Biała ma zazwyczaj moc 300, przezroczysta 500. Ja mam starą 300 . Mnie wystarcza, a suszę hurtowo jabłka i grzyby.
          Lubię w niej takie głębsze sita. Dużo wchodzi towaru. Bo nie suszę jednej warstwy. A jak widzę sita obecnie są i głębsze i płytsze w jednym egzemplarzu. Ja takie do kupowałam.
    • pepsi.only Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 11.10.24, 18:21
      Mamy suszarkę MPM, pierdzielniętą gdzieś w kąt, bo suszę na balkonie- najlepsze suszenie grzybów rozłożyć na gazecie, i słoneczko + wiatr.
      Dosuszam przy kominku (nie na kominku!)
      • raczek-nieboraczek-2 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 12.10.24, 10:42
        a muchy nie łażą?

w tym momencie susze na sznurkach nad grzejnikiem elektrycznym (taryfa)
        poczekam na słońce

wiaderko podgrzybków, 6 litrów
        na wigilię starczy, resztę mrożę (i tak były maślaki)
    • default Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 12.10.24, 11:29
      Mam Niewiadów, dostałam od sąsiada, który - mając już jedną - drugą dostał w ramach jakiejś premii za punkty lojalnościowe czy coś w tym rodzaju 🙂
      No i służy już z 8 lat, nic się nie dzieje - dmucha, grzeje i suszy bardzo dobrze.
    • wapaha Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 12.10.24, 16:22
      MPM
      używamy od kilku dobrych lat
      na zdjęciu-właśnie w trakcie zapełniania ( ma łącznie 5poziomów_
    • b-b1 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 12.10.24, 18:59
      Niewiadów przezroczystya+ piekarnik-od lat. Suszarka szybsza, z piekarnika na ostatnie dosuszanie do suszarki.
    • raczek-nieboraczek-2 Re: suszarka do grzybów - proszę o polecenie 13.10.24, 13:03
      tak oglądam i chyba miałam po poprzedniej właścicielce domu,
      poniewierały się te sitka,
      a ja myślałam ze to od parowaru elektrycznego i wywaliłam do plastików

gotuję na parze, ale zwyczajnie w garnach i na gazie,
      komplet mam i wystarczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka