eva_evka 14.10.24, 19:51 Dziewczyny, jakie herbaty zimowe / owocowe kulujecie? Szukam takich w torebkach (ostecznie może być sypana) dobrej jakości. Herbata powinna mieć kawałki suszonych owoców, malin, jabłek, może jakaś korzenna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:03 Żadnych owocowych, dentystka powiedziała, że to zło i się trzymam. W zimę albo ziołową Meßmer z linii profesjonalnej Meßmer Classic Moments Kräuter, albo Marokanische Minze z Teekanne, ostatecznie Bukiet ziół Bastka. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:05 Doz dbam o zdrowie, ja lubie malinową, dziką różę oraz rozgrzewającą, same naturalne składniki, imbirowa ma aż 60%imbiru, jest tam też pomarańcza, cynamon itp Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:09 Zazwyczaj nie piję herbaty - wyjątek robię dla liściastych herbat zimowych Basilur. Uwielbiam Frosty night, winter star z jeżynami, magic night. Rok temu "od mikołaja" zażyczyłam sobie czajniczek z podgrzewaczem i uskuteczniam zimowe picie herbatki wieczorami Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:58 Też lubię Basilura, te co wymieniłaś i z zimowych jeszcze Frosty afternoon. Z jesiennych fajna jest z z syropem klonowym a z całorocznych Basilur Cream Fantasy Lubię też od czasu do czasu jakieś mieszane kopertki w stylu vintage- bo dodatkowo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Herbata zimowa 14.10.24, 21:42 Z syropem klonowym nie piłam - ale fajnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:20 Bardzo fajne są owocowe z Biofixu, kupisz w Lidlu, tylko sypane, nie w torebkach. Z ziołowych i korzennych, to odkryłam herbatki ajurwedyjskie Yogi, bardzo mi pasują te ich mieszanki. Teraz popijam Pumpkin Chai. Największy wybór smaków jest na all, ale widziałam też niektóre stacjonarnie w różnych supermarketach. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim83 Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:34 Lubię napary Yogi albo Pukka, najbardziej imbir-cytryna (w składzie wyłącznie imbir i cytryna), są też takie z cynamonem, z kurkumą. Czasem dodaję do nich łyżeczkę czarnej sypanej herbaty. Dodaję plastry pomarańczy/cytryny, miód. Czasem gałązkę świeżej mięty. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim83 Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:36 W ich ofercie są też gotowe mieszanki "zimowe", czy tam świąteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Herbata zimowa 14.10.24, 20:38 Moja mama kupuje w sklepach z sypanymi herbatami- najczęściej pod nazwą herbata wigilijna/świąteczna. Jeżeli mieszkasz w większym mieście to polecam ci herbatę zimową u Sowy, w Kaiser i z Maca (będzie na koniec października). Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Herbata zimowa 14.10.24, 22:02 Moje odkrycie ostatnio to herbatka porzeczkowa Daru Natury. Pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Herbata zimowa 14.10.24, 22:15 Jak mam chęć, to zaparzam po prostu herbatę cejlońską w dzbanku i dodaję (w różnych proporcjach, czasem kilka, a czasem tylko 2-3 składniki): plasterki jabłka, pomarańczy, cytryny suszone rodzynki lub suszone żurawiny, lub świeże żurawiny, lub mrożone maliny, lub świeże maliny ziarna goździków, gwiazdka anyżku, szczypta cynamonu lub kawałek laseczki cynamonu, lub szczypta kurkumy, 2-3 plasterki świeżego imbiru, słodzę miodem lub sokiem z malin (lub ewentualnie brązowym cukrem) Wszystko wedle chęci i nastroju. Nigdy nie znudzi mi się taka herbata, bo za każdym razem wychodzi mi coś absolutnie innego zawsze pysznego O, przypomniałam sobie, w CostaCaffee piłam herbatę z imbirem i żurawiną, fajnie smakuje. Prosty skład, ale smak fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Herbata zimowa 14.10.24, 23:17 A gdzie zamawiacie herbaty na prezent, dobre jakościowo. Tak mnie naszło, może takie uniwersalne prezenty na BN? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Herbata zimowa 15.10.24, 12:53 Nie zamawiam herbat na prezent, ale pewnie bym rozważyła zakup tu: www.ziolowyzakatek.sklep.pl/pl/c/Pomysl-na-prezent/122/1/default/3 - jest przynajmniej szansa, że obdarowany ich nie ma albo nie próbował. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Herbata zimowa 15.10.24, 17:11 ziolowe/owocowe czy czarne/biale./zolte? bo jak ta druga opcja to mam swietne zrodla ale poza PL, chociaz mieszanki z czyms tam tez maja, tylko my nie pijamy takowych Odpowiedz Link Zgłoś
raczek-nieboraczek-2 Re: Herbata zimowa 15.10.24, 12:58 owocowe, leśne, różan, itp.bo nie pamiętam na wagę w Auchan bez dodatku aromatów, takie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Herbata zimowa 15.10.24, 13:07 Jeżeli szukasz dobrej jakości to w sumie zostaje chyba tylko Herbapol. Duża część dostępnych na rynku herbat ziołowych to niestety śmieci , widzę ogromną różnicę miedzy herbatą z własnej mięty czy melisy, a tej w saszetkach, Herbapol trzyma chyba najwyżej gardę i ich produkty są dobrej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
revan Re: Herbata zimowa 15.10.24, 22:28 Kupuję zwykłą i zaparzam z jabłkiem, cytryną, mięta, miodem. Z czym mam ochotę. Nie ma porównania do gotowych mieszanek o sztucznym smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Herbata zimowa 16.10.24, 12:24 Dla mnie herbata zimowa to herbata z dodatkami, które sama dołożę (goździk, imbir, pomarańcza), a nie mieszanka z torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Herbata zimowa 16.10.24, 16:21 Jak chcesz dobrej jakości to nie kupuj w torebkach. Odpowiedz Link Zgłoś