Dodaj do ulubionych

ozdoby do włosów

16.10.24, 16:16
nosicie cos fajnego na glowie? gumki, spinki, opaski , apaszki, turbany wink?
czy raczej wolno puszczony włos?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 16:27
      Ostatnio drogą kupna nabyłam czerwoną kokardę i czarną różę. Z sentymentem rejestruję powrót mody z lat 90-tych.
      • kotejka Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 16:34
        wow, jak hiszpanska pieknosc wink
        • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 16:43
          Hiszpanką to tu kto inny był zdaje się.
          Róża jest super, bo może być też ozdobą do ubrania, ma dwa rodzaje zapięcia. Tak to wygląda (zielone listki pomiń, służyły jako dodatkowa dekoracja na imprezę pod hasłem "każda wariatka ma na głowie kwiatka")
          • kura17 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 16:52
            Daniela, skad ta roza? nosilabym smile
            • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 16:55
              Z Bijou Brigitte (tak się to pisze?)
              • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 16:56
                W Niemczech chyba też działają
                www.bijou-brigitte.com/
                • kura17 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:03
                  czy to jest to?

www.bijou-brigitte.com/choker/schmuck/ketten/choker-dark-flower-355771610
                  • kura17 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:06
                    chyba nie to ... u nas nic innego podobnego do Twojego kwiata nie widze ...
                  • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:06
                    Nie. Mojej chyba (już?) nie ma na niemieckiej stronie. W całości wygląda tak
                    • kura17 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:08
                      a na polskiej stronie jest? wink
                      kiedy kupowalas?
                      • kura17 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:10
                        chyba znalazlam!

www.bijou-brigitte.com/haarschmuck/accessoires/haarspangen/haarspange-midnight-flower-64030610
                        • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:11
                          Tak! To to
                      • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:10
                        Jest, Kuro. I chyba nawet taniej niż płaciłam
                        www.bijou-brigitte.com/pl/akcesoria/ozdoby-do-wlosow/spinki-do-wlosow/spinka-do-wlosow-midnight-flower-64030610?_gl=1%2A1ddva27%2A_up%2AMQ..&gclid=Cj0KCQjwyL24BhCtARIsALo0fSBdm30sOFid4vc_uj7q8KOwQjupLW-7Z3LhQatbBT90COUSMydFd9UaAi8SEALw_wcB
                        • kura17 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:13
                          znalazlam u siebie za 7 euro smile
                          BB jest u mnie w najblizszym centrum handlowy, sprawdze sobie - a jak nie bedzie, zamowie. dzieki, bardzo to fajne jest!
                          • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:15
                            Proszę bardzo smile
                            Mam nadzieję, że ci się sprawdzi.
                            • kura17 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:19
                              jeszcze mi sie zobaczone przy okazji "czokery" z czarna rozna spodobaly wink
                              • daniela34 Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:23
                                😀 ładne mają niektóre te ozdoby to prawda
                                • 35wcieniu Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:40
                                  Bijou Brigitte to jedna z tych firm, które się specjalnie nawet nie kryją że to rzeczy od chinczyka z wielokrotną przebitką. Pewnie nie wszystkie, ale tak tylko informuję, bo wiem że niektóre z Was mają obiekcje.
          • pffpffpff Re: ozdoby do włosów 16.10.24, 17:06
            O! Noszę taką czarna kokardę smile
      • hosta_73 Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 15:35
        Aaaa, przypomniałaś mi, że mam bordową różę kupioną jako broszka, ale też ma dwa rodzaje zapięcia. Może sobie wepnę we włosy, choć to bardzo ekstrawagancko jak na mnie wink
    • la_felicja Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 15:32
      To ja się podepnę z pytaniem: co wypada nosic na głowie pani ok 50tki?
      Mam włosy do ramion, czasem do łopatek, kręcone, zwykle zwiazane frotką w kucyk albo upięte do góry. Niesforne, więc poskramiam żelem do włosów i spinkami.
      Mam czasem ochotę wpiąć coś ozdobnego - no, na pewno nie taki kwiat jak Daniela - w moim wieku to już by dało efekt dzidzi-piernik albo ekcentrycznej boho-ciotki -tego wolałabym uniknąć.
      Ale na filmikach z wakacji, kiedy mąż szedł za mną z kamerą, podobało mi się, jak mi coś dyskretnie błyskało na włosach
      Powiedzcie - wypada wpiąć jakiś spinki z cekinami/diamencikami, czy już nie?
      • 35wcieniu Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 15:38
        To nie jest kwestia "wypadania" tylko osobistych preferencji.

Moje osobiste wrażenie jest takie że może jakiś promil kobiet w wieku powyżej nastoletniego wygląda dobrze w takich ozdobach.
        Ale czy wypada? No to tylko spinki, jak lubią ich sprawa.
      • daniela34 Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 15:39
        Boho ciotka z diamencikami raz 🤣
        • lewababa Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 15:43
          O to ja się podepnę ! Szukam dobrze trzymającej opaski -mam burze lokow ,chciałabym czasem założyć opaskę ( nie chustkę ,nie turban a opaskę) ale taką sztywną i dość grubą/szeroką .Przy okazji mam sporą łepetynę 😏więc musi być dla dużych dziewczynek a nie dla dziewczątek 😏ktoś coś ?
          • 35wcieniu Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 15:49
            Od paru lat są w większości sieciowek
            • lewababa Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 17:44
              35wcieniu napisał(a):

> Od paru lat są w większości sieciowek
              >
              no własnie niekoniecznie..
              te sieciówkowe są po prostu za krótkie w obwodzie i nijak nie trzymają moich gęstych loków niestetysad
          • daniela34 Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 15:50
            Wyżej przeze mnie wskazane Bijou Brigitte ma na pewno opaski dla dorosłych kobiet. Nie mierzyłam więc trudno mi powiedzieć na jak duże głowy.
      • snakelilith Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 16:10
        la_felicja napisała:

> To ja się podepnę z pytaniem: co wypada nosic na głowie pani ok 50tki?

Jeżeli przyjmiemy, że 50 dziś to nowe 40, to ja się inspirowałam francuskim serialem Candice Renoir. Główna bohaterka miała kolorowy styl i we włosach bardzo często nosiła apaszki albo atłasowe przepaski. Ja sobie to trochę odpatrzyłam i noszę tak głównie latem. Ale to trochę zależy od włosów i fryzury. By się lepiej trzymało używam najpierw elastycznej przepaski z drogerii, coś jak elastyczny bandaż, ale kolorowy, a na to jedwabną apaszkę, którą można pod włosami zamotać o bandaż albo przypiąć wsuwką.
        • la_felicja Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 17:07
          Niestety, do tego trzeba mieć dobry kształt twarzy.
          Ja w talich opaskach wygladałabym jak PRL-owska szkolna woźna, która zapomniała miotły
          • snakelilith Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 18:17
            Jaki to jest niby dobry kształt głowy? wink Moim zdaniem wystarczy mieć włosy. Pisałaś przecież, że masz kręcone i niesforne. Idealne do opasek i apaszek. Ale reszta ubioru nie może naturalnie przypominać woźnej....
        • kotejka Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 17:11
          Oo, to sprytne co piszesz. Ja bardzo lubię opaski
    • simply_z Re: ozdoby do włosów 17.10.24, 17:09
      Noszę jedwabne gumki (frotki?) i czasem coś w rodzaju kokardy.
    • alexis1121 Re: ozdoby do włosów 14.06.25, 17:21
      Wolno puszczony włos, ale tylko kiedy wymodeluje mnie moja fryzjerka. Inaczej czuję się fatalnie i ciągle coś poprawiam na głowie.
      Natomiast bardzo podobają mi się ozdoby od Jennifer Behr.
    • klaramara33 Re: ozdoby do włosów 14.06.25, 18:26
      Noszę różnie, lubię spiąć czasem spinką z kokardą w eleganckiego koka, to wtedy mąż się zachwyca. Lubię opaski o różnych kształtach, nie lubię nudy na głowie, ostatnio coś warkoczy tylko nie robię, luźno też noszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka