Dodaj do ulubionych

Wasz najlepszy komplement ostatnio

• jdylag75 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 11:15
      Moja nastolatka powiedziała mi że jestem ładną, ustawioną w życiu kobietą i jakby co na powodzenie nie bedę narzekać. Pomijając czy to prawda czy nie., miło ze nastolatka i jednocześnie córka tak widzi swoją matkę.
    • atoness Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 11:17
      Byłam na wakacjach ze stadem młodzieży. Nad morzem. We wchodzeniu do wody nie mam sobie równych (z wyjątkiem Wapahy oczywiście): zimno czy ciemno - wchodzę. Postanowiliśmy z młodzieżą popłynąć dalej niż zwykle, zobaczyć, co tam w głębinach. Tuż przed stwierdziłam, że tylko ja płynę bez pianki. Córka przyjaciółki odpowiedziała: Oj ciociu, bo ty jesteś koksem.
    • bene_gesserit Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 12:14
      Koleżanka, podczas wspólnego lunchu "ale ty fajnie chrupiesz". Wyjaśniła, że niektórzy przy jedzeniu wydają z siebie nader obmierzłe dźwięki, których ja nie wydaję, a w dodatku moje chrupanie ma przyjemną dla ucha częstotliwość.
      • grey_delphinum Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 12:26
        "Z mądrym to i miło pogadac" (kolezanka radziła się w służbowej sprawie).
    • primula.alpicola Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:12
      Wczoraj pochwalono moje plecy, cytat: "primula masz najpiękniejsze plecy w tej siłowni".
    • awf-33 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:16
      „Jest Pani aniołem. Mam nadzieję, że ma pani skrzydła.”

„A nie wygladasz” w sensie wieku (jak to na ematkę przystało wink).

„AWF Ty masz dzidzię???”
      (Nowa koleżanka w pracy, która usłyszała w rozmowie, że moje dziecko coś tam. Moja „dzidzia” ma 15 lat 🤣, koleżanka bardzo mnie odmłodziła, myślała że jestem jej rówieśniczką).

• pffpffpff Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:26
      Z poprzedniego weekendu. Na oko 25latek bardzo chciał mi postawić drinka i był namolny.
      Wcześniej przed wejściem do klubu bramkarz poprosił mnie o dowód tożsamości. Myślę, że on akurat sobie robił jaja, bo kilka prześlicznych małolat za nami zachichotało, kiedy ten dowód wyciągałam z torebki, sądząc że to jakaś procedura bezpieczeństwa.
      Na koniec wieczoru dwóch młodocianych (byli na 100 % grubo przed 30tką) nie chciało się odczepić i bardzo usilnie namawiało na after party u nich.
      Mam zawsze wrażenie, że robią sobie jaja albo myślą, że jestem tak zdesperowana, że będę łatwym obiektem.
      • riki_i Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 14:35
        pffpffpff napisał:

> Mam zawsze wrażenie, że robią sobie jaja albo myślą, że jestem tak zdesperowana
        > , że będę łatwym obiektem.

Z wielu lat Twej obecności na forum wnoszę, że jesteś kobietą bardzo zadbaną oraz stale pielęgnującą swój wygląd. Jeśli stan wyjściowy xx lat temu oznaczał atrakcyjną dziewczynę, to i nadal pewnie jest na czym oko zawiesić. Takie panie są obecnie bardzo pożądane przez młodych mężczyzn, z czego to wynika nie wiem. W każdym razie moja żona, gdy z bardzo rzadka wybierze się z koleżankami do klubu, ma dokładnie takie same doświadczenia.
        • feldmarszalek.duda Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 11.12.24, 19:30
          > z czego to wynika nie wiem
          No weź, przecież to oczywiste. Są jeszcze atrakcyjne przedmenopauzalnie, że tak powiem, kompletnie bezproblemowe, jeśli chodzi o dążenie do bycia w związku no i ponieważ mają subiektywne odczucie, że mało czasu im zostało to zwykle nie przeciągają sprawy w nieskończoność. Chcą tylko się poczuć wyjątkowo i całkowicie uszczęśliwia je, jeśli facet to zapewnia. Tylko dlaczego uważasz, że dotyczy to tylko młodych mężczyzn? Przecież wy wszyscy działacie tak samo, niezależnie od wieku.
      • la_felicja Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 17:55
        I to mają być te komplementy?
    • quelquechose Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 15:27
      Tak jakos sie zlozylo, ze w ostatnim czasie nazbieralo mi sie komplementow smile Normalnie jakos glupio sie czuje, chwaląc sie, ale sami sie prosicie big_grin
      Chodze na zajecia z malarstwa i tam mloda dziewczyna (na oko 20-sto-paroletnia) powiedziala, ze sie bardzo zdziwila, ze mam dziecko (a dziecko juz 16 lat smile), bo nie wygladam na taki wiek smile
      Niedawno zakochany we mnie kolega a pracy (nieodwzajemnione uczucie), ze jestem "najpiękniejsza kobieta na swiecie" (co świadczy raczej o glebi jego uczucia, a niekoniecznie o mojej urodzie big_grin)
      Ze przy prezentacji w pracy (publicznej), wygladam na pewna siebie i dobrze sobie radze - to mi bardzo pomoglo w samoocenie, bo w srodku podczas takich prezentacji sciskam sie ze strachu big_grin
      I jeden taki sprzed kilku lat, kiedy to jakos tak wydawalo mi sie, ze just jestem mega stara i zycie jest juz za mna. Siedzialm sobie w kawiarni popijajac kawe i podszedl do mnie pan i podal karteczke, na ktorej napisal, ze jestem "gorgeous" (to w Belgii bylo). Facet mnie nie zainteresowal (zreszta nie bylam wtedy nawet wolna), ale jakos tak mnie podniosl na duchu i poczulam sie fajnie smile
      Zdazyly sie tez komplementy od kobiet - bardzo lubie sama cos milego innej kobiecie powiedziec i doceniam podobne gesty.
      Wiecej grzechow nie pamietam big_grin
      • zyciemniekocha2000 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 18:43
        😍
      • summerland Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 19:37
        Mi jakiś przechodzący mężczyzna (młodszy troche na oko) powiedzial mi, że mam śliczny usmiech, i to przy mezu! Zaskoczył mnie, więc tylko odpowiedziałam dziękuję a on jeszcze na odchodne dodał z powłóczystym spojrzeniem "smile!"
        Zrobił mi tym dzień muszę przyznać 😀
    • alex_vause35 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 16:14
      Ostatnio - pani to jest kobieta sigma (od grupy 16/17-latków).
      Bardzo mi się podobał ten komplement smile.
      • kura17 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 17:56
        > Ostatnio - pani to jest kobieta sigma (od grupy 16/17-latków).
        > Bardzo mi się podobał ten komplement smile.

moje dzieci 17-20 lat twierdza, ze bycie nazwanym "sigma" to w niemczech obciach wink
        • alex_vause35 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 19:06
          Pewnie tak, u nas - pewnie w niektórych środowiskach - to jest ho ho big_grin.
          Tzn. przy okazji mi wytłumaczyli, o co im chodziło (jakie zalety, ich zdaniem), bo zaczęłam sprawdzać na telefonie, czy aby mnie nie obrażają... big_grin
    • volta2 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 19:20
      przedstawiałm się na zebraniu nowemu szefowi wszystkich szefów. mówiłam to co wszyscy, czyli ile mieszkam w nowym kraju, od kiedy pracuję i na jakim stanowisku. po powrocie do działu od swojej szefowej usłyszałam, że tak się pięknie przedstawiłam (ja podobno mam ciekawy głos i to faktycznie może rzucać się w uszy). było mi bardzo miło, ale faktem jest że moja szefowa ciągle mnie komplementuje, taki ma styl pracy.
    • kobietazpolnocy Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 20:21
      Młody mężczyzna (dużo młodszy ode mnie) nie mógł się ostatnio ode mnie odkleić i dowiedziałam się, że "jestem wspaniała" (mummy issues?).
      Starszy (tym razem) mężczyzna nazwał mnie "młodą damą" na ulicy, tu się pewnie mniej liczy.

Dzieci (wciąż) uważają, że jestem "ładna i młoda" - ale to tylko kwestia czasu zanim przejrzą na oczy..
    • zerlinda Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 21:29
      slatynka85 napisała:

> Mam 45 lat, dwa lata temu chcieli ode mnie dowód jak kupowałam piwo.
      >
      Serio nie zorientowałaś się, że ktoś się z ciebie nabija? Tak, pani przed 50 wygląda na niepelnoletnią. Jak bardzo musisz być zdesperowana, żeby pisać o tym akurat na ematce, gdzie prababki ematek są proszone o dowód aż do śmierci.
      • alex_vause35 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 09:34
        Ja jestem jeszcze bardziej zdesperowana tongue_out. Niedawno miły pan kasjer poprosił bardzo młodą kobietę w kolejce przede mną w markecie o dowód, kupowała wino.
        Potem ja z zakupami, m.in. z piwem na grzańca. No to pytam go, czy też mam dowód pokazać big_grin. Pośmialiśmy się razem z tego...
        • zerlinda Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 15:10
          Ty jesteś wyluzowana. Ale branie na serio przez babę w wieku średnim pytania o dowód, no cóż. Nie wiem, czy bardziej śmieszne, czy żałosne.
          • kocynder Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 30.11.24, 10:24
            Dokładnie.
    • pupu111 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 27.11.24, 22:27
      O mnie jedna znajoma dziewczyna kiedys powiedziała, że: "jak się usmiecham, to jakby wstawało drugie słońce." Dowiedziałam się o tym od innej osoby.
      • la_felicja Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 17:53
        No i to jest bardzo miłe, a nie wmawianie pani pod pięćdziesiątkę, że wygląda na nastolatkę
    • stephanie.plum Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 14:15
      "razem z tobą, mamo, można robić naprawdę szalone rzeczy" - syn.
    • ophelia78 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 14:54
      "Nie wiem jak to robisz ale każdy twój kolejny facet jest przystojniejszy od poprzedniego"
      Rzekła moja przyjaciółka od czasów podstawówki, a która siła rzeczy zna(la) ich wszystkich. Nie wiem w sumie czy to komplement dla mnie czy dla nich 😉 Tym bardziej ze ja mam urodę raczej radiową i zaraz 5 dych na karku smile ale parsknęłam śmiechem
      • ophelia78 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 14:56
        I jeszcze z innej beczki: była i jest Pani wspaniałym wychowawcą.
        Od absolwentki z mojej klasy.
    • andallthat_jazz Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 16:16
      Zaczepiajacy w metrze ulotkarz:
      - Sluchasz rocka mala?
      - Nieee (spieszylam sie i nie w glowie bylo mi jego gledzenie)
      -To pewnnie rock & roll!
      Chyba chcial mi ublizyc, ale tego tez czasami slucham, wiec traktuje jako komplement.
      • evro44 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 16:44
        kiedyś od młodej dziewczyny usłyszałam, że mam ładne oczy jak ...pies hasky i na potwierdzenie tego usłyszałam ostatnio od młodego gościa który konwersował ze mną w sklepie , że mam piękne oczy (60 +). Ale było to miłe!
        • pupu111 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 21:22
          A ja kiedys tez dostałam komplement o ładnych oczach, który był jednoczesnie czyms odwrotnym. Byliśmy zcała rodzina na imieninach, i jeden z gości mówi, ze mamy bardzo ładne dziecko. Na to się odezwał jeden wujek, że to nic dziwnego, bo mój mąz jest przystojny... a ja mam ładne oczy. OMG
    • la_felicja Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 17:52
      Czy tylko mnie wydaje się żałosne to zjawisko - że tyle jest kobiet, którym wystarczy powiedzieć, że wyglądają młodo - i one się natychmiast rozpływają ze szczęscia. Choćby ten komplement był w najbardziej bzdurnym kontekście.

Ja w pracy ostatnio dostałam komplement przy okazji błędu - zrobiłam coś nie tak, nie będę się wdawać w szczegóły, nie wyszło, musiałam poprawić, wyjaśniłam, przeprosiłam, skończyło się dobrze i usłyszałam, że odbiorca był zdziwiony tym błędem bo "Felicja to zawsze taka perfekcjonistka"

I to akurat było miło usłyszeć, a nie "pani chyba nie ma dwudziestu lat.. i takie piękne oczy...to jak będzie z tym zaświadczeniem, podpisze mi pani?"
      • evro44 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 18:06
        ale uwaga "o oczach" nie była podyktowana jakimkolwiek interesem ze strony tego mężczyzny, nie obsługiwał mnie, tylko robił zakupy tak jak i ja więc czemu miałabym nie przyjąć tego z przyjemnością (zwłaszcza, że mam piękne oczy smile)
        • la_felicja Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 18:59
          Oj, pardon, nie miałam zamiaru robić aluzji do twojego wpisu, zresztą, ten twój komplement był bardzo oryginalny. Miałam na myśli takie sztampowe komplementy, klepane przez facetów w celu zmanipulowania kobiety
      • simply_z Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 20:46
        Mnie zastanawia ile kobiet rozplywa sie nad komplementami od lekarza. Typu fajny miesien, ale cudna szyjka. Zalamaloby mnie to.
        • riki_i Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 22:21
          simply_z napisała:

> Mnie zastanawia ile kobiet rozplywa sie nad komplementami od lekarza. Typu fajn
          > y miesien, ale cudna szyjka. Zalamaloby mnie to.

A piękna pochwa? Było w tym wątku od jednej forumki, usłyszane od ginekologa.

• simply_z Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 20:51
            Paskudne ale moze jedyne komplementy slyszy tylko od lekarza..w sumie niejedna forumka zachwyca sie swoimi lekarzami i ich "komplementami".
    • danaide2.0 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 18:05
      Po dogłębnej analizie doszłam do wniosku, że ostatni, może nie najlepszy, ale jedyny jakiego się dokopałam, to komplement od dziecka: że dobrze gotuję ziemniaki (w sensie smaczne są).
      Podobny komplement dostałam od ojca mojego dziecka - czyli dawno, daaawno temu.
      • alex_vause35 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 19:56
        To cenna zaleta!
      • riki_i Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 22:23
        danaide2.0 napisała:

> Po dogłębnej analizie doszłam do wniosku, że ostatni, może nie najlepszy, ale j
        > edyny jakiego się dokopałam, to komplement od dziecka: że dobrze gotuję ziemnia
        > ki (w sensie smaczne są).

No wiesz co! Taki komplement to i ja dostaję! Dzisiaj nawet pochwalił moje frytki (zrobione od A do Z, nie żadne gotowce).
    • alfa36 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 28.11.24, 20:35
      Przeczytałam suplement 🙃
    • swiecaca Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 29.11.24, 15:05
      niedawno od kobiety, jak założyłam sukienkę i się umalowałam: "kwintesencja kobiecości"
    • ameliya_85 Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 30.11.24, 10:17
      zazdroszcze braku zmarszczek! jakas masz specjalna procedure dbania o cere czy to raczej genetyka?

u mnie to komplementy na temat urody ze jestem ladna, piekna itd. ale moje zmarszczki na czole zaczynaja mi przeszkadzac sad
    • tania.dorada Re: Wasz najlepszy komplement ostatnio 01.12.24, 13:27
      Moje dziecko w liceum mialo zajęcia z produkcji wideo i coś tam im w postprodukcji nie banglało, nagle telefon od dziecka i słyszę jak mówi do nauczyciela „proszę poczekać, zapytam moją mamę, ona jest w tym genialna”

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka