Dodaj do ulubionych

Próbne matury

05.12.24, 09:42
Piszą Wasze dziubdziusie? Zdziwiłam się, że zaczęły się od języka a nie polskiego. Moja już po dzisiejszym, twierdzi że to był banał na poziomie egzaminu 8 klasisty.
Obserwuj wątek
    • turkusowozlota Re: Próbne matury 05.12.24, 10:14
      Moja dziś piszę niemiecki podstawowy, ale zaczyna dopiero 13.30.
    • arthwen Re: Próbne matury 05.12.24, 12:27
      Mój nie pisze, bo za młody, ale w związku z próbnymi ma 4 dni weekendu, bo lekcje się mają zaczynać jak skończą pisać jutro i w poniedziałek, a on ma tak plan, że akurat w te dwa dni najwcześniej kończy. Dzisiaj też języki i tylko jakieś przetasowania w salach, lekcje normalnie dla młodszych klas.
      • slonko1335 Re: Próbne matury 05.12.24, 12:41
        u mojej młodszakom zrobili lekcje po maturach a oni o dziwo mają wolne po
        • arthwen Re: Próbne matury 05.12.24, 15:59
          U nas też tak jest - młodsze klasy mają lekcje jak matury się skończą (za wyjątkiem dzisiaj), ale mój akurat w te dwa dni kończy na tyle wcześnie, że ma odwołane. Chociaż te dzieci, które chodzą na religię chyba odwołanej nie mają, bo jest przed maturami big_grin Już widzę tę jutrzejszą frekwencję wink
      • asia_i_p Re: Próbne matury 05.12.24, 19:05
        A to u nas się udało bez wywalania uczniów ze szkoły - maturzyści piszą na małej sali gimnastycznej, korzystając z ławek, które nasi dzielni panowie konserwatorzy wyprodukowali po ostatniej wymianie ławek w szkole - wszystkie stare ławki przerobili na jednoosobowe stoliki i mamy zapas w zasadzie starczający na egzaminy (ale krzesła chyba wciąż trzeba częściowo podkradać).
    • malaperspektywa Re: Próbne matury 05.12.24, 13:29
      Mój nie pisze. Pisali w listopadzie i będą jeszcze w marcu. W marcu taka przygotowana przez szkołę.
    • ophelia78 Re: Próbne matury 05.12.24, 13:53
      Służbowe bombelki piszą.
      Dopiero się skończyły próbne z Operonem (połowa lustopada) a teraz CKE.
      Problem polega na tym, że zdeklarować się czy szkola bierze udział w próbnych (i za nie zaplacic) trzeba zanim Operon i CKE wyznacza terminy. I potem maamy 2 tury próbnych w 3 tygodnie....
    • makurokurosek Re: Próbne matury 05.12.24, 14:04
      Podstawa jest prosta, to rozszerzenia sprawiają problem. Życzę powodzenia dla wszystkich maturzystów i oby w tym roku skupili się na maturze i aby nic innego nie zaprzątało im głowy.
    • turkusowozlota Re: Próbne matury 05.12.24, 18:02
      Moja wyszła zadowolona. Pisała niemiecki jako jedyna w szkole big_grin
    • slonko1335 Re: Próbne matury 06.12.24, 10:40
      Jak matma? u mojej wszyscy załamani no ale oni są z matmą daleko w tyle....zatem jest nad czym pracować do majasmile
      • turkusowozlota Re: Próbne matury 06.12.24, 11:47
        U mojej nawet ok, ale nie zrobiła 4 zadań, uważam, że to dużo - jest na rozszerzonej matmie. Najgorzej, że oni tego w szkole nie sprawdzają, córce sprawdzi pani od korepetycji. Jestem bardzo ciekawa wyniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka