Dodaj do ulubionych

Slaby gust Polek

13.12.24, 16:56
Ostatnio troche podrozowalam sluzbowo po Europie.
Nie wiem, moze to kwestia ponurej pogody, ze nachodza mnie takie ponure mysli.
Polki maja bardzo slaby gust. Widze, ze dla wielu osob, ktore stac na ubrania czy zabiegi, to one musza krzyczec. Zamiast inwestowsc w dyskretne dobre tkaniny I kroje, to musi byc logo, obcisle.
W Warszawie duze usta, krzaczkowate rzesy I dlugie pazury maja panie od kasjerek w zabce po lekarki czy CEO.
A Ci ktorych nie stac to kupuja chinska tandete, poliestrowo, tandetnie.
Wiekszosc pan wlosy wyfarbowane albo w spalony blond albo niepasujace ciemne. Obwieszone pozlacona bizuterie, wiadomo ze to nie prawdziwe zloto bo na takie zestawy z lancuchow, grubych kolczykow czy pierscieni to by wydaly tysiace. Ktorych nie maja. Usta karminowe na codzien, pudrowane policzki.
Na prawde fatalnie to sie wszystko prezentuje, jednak klasy to sie moze nauczymy za kilka dekad.
Obserwuj wątek
    • zyciemniekocha2000 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:00
      Ja nie wiem gdzie ty te Polki widujesz
      • chatgris01 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:01
        Pewnie w lustrze.
        • danaide2.0 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:18
          Przecież napisała - w Warszawie. Może jakieś turystki albo osoby podróżujące służbowo do stolicy obcego kraju?
        • moni_485 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 18:42
          chatgris01 napisała:

> Pewnie w lustrze.
          >

😃
      • miaumia Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:35
        U ortodonty, foniatry, laryngologa, logopedy, bo wszystkie stylowo, klasycznie seplenią w otoczeniu krytykantki, w analogii do Jej postów.
    • iwoniaw Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:01
      Ten temat juz zostal dogłębnie tu omówiony:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,173705018,173705018,Jak_wyglada_Polka.html?p=173705018
      Nie ma za co 🤣🤣🤣
    • iwles Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:02

Jaka ty już nuuuuuudna jestes 🤮
      • kotejka Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 05:58
        😅😅😅
    • homohominilupus Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:10
      Na razie to ty się ortografii ojczystego języka naucz. Naprawdę.
    • angazetka Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:11
      A możesz zainwestować w polską klawiaturę i słownik interpunkcyjny?
    • czcigodnystarzec Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:13
      zapomnialosiehehe1 napisała:
      > Polki maja bardzo slaby gust.

Ale za to Polacy mają świetny gust.
      Musi być jakaś równowaga.
      To się fachowo nazywa yin i yang
      • chlodne_dlonie Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:43
        Ooo tak taaaak, panowie nasi to wzór cnót wszelakich, w tym modowych wink
        • hrasier_2 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 21:57
          chlodne_dlonie napisała:

> Ooo tak taaaak, panowie nasi to wzór cnót wszelakich, w tym modowych wink
          >
          > No wypraszam sobie.
    • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:14
      Pisałam wiele razy o tym, ale mnie Grażynki zakrzyczały. A przynajmniej próbowały.
      • zyciemniekocha2000 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:21
        W kazdym kraju sa kobiety: z kiepsko zafarbawonymi wlosami, doczepionymi rzesami, z pazurami czy co tam jeszcze .To nie jest tylko domena Polek .
        • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:11
          To domena kobiet ze wschodniej Europy.
          • borsuczyca.klusek Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:13
            A jest coś złego w kobietach z Europy wschodniej?🤔
            • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:21
              Brak gustu w większości. Te ohydne plastikowe pazury np.
              • borsuczyca.klusek Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:25
                Lepiej mieć ohydne pazury niż wielkiego kija w zasadzie 😁
                • borsuczyca.klusek Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:26
                  borsuczyca.klusek napisała:

> Lepiej mieć ohydne pazury niż wielkiego kija w zasadzie 😁
                  >

* w zadzie
                • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:32
                  Ja kija w zadzie nie mam a ty pazury już tak.
                  • borsuczyca.klusek Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:37
                    A mam chcesz zobaczyć? 😎
                    • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:42
                      Podziękuję.
                • miaumia Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 00:07
                  Najgorzej to chyba mieć wielkie pazury w ohydnym zadzie xD
          • raczek47 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:19
            fogito napisała:

> To domena kobiet ze wschodniej Europy.

No,lepsze są zapewne 300kg Amerykanki w rozciągniętych gaciach,bo nic im innego na dupsko nie włazi.
            • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:23
              Ja wolę szczupłe Amerykanki.. Takie grube jednostki to niższa klasa społeczna jest.
              • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 00:28
                >Takie grube jednostki to niższa klasa społeczna jest.

A skad. To w ogole nie zalezy od grupy spolecznej
                • fogito Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 07:52
                  Nie? Może w Virginii nie byłaś. Im biedniejszy tym grubszy. Całe rodziny. Razem z dziećmi.
                  • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 09:07
                    Bylam w roznych stanach USA. I pracuje z Amerykanami. Korporacje sa pelne grubasow. Oni nawet dzien zaczynaja od latte machiatto z bita smietana i cukierkami a do tego Dunkin Donuts
                    • fogito Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 18:04
                      Otóż w Waszyngtonie kto bogatszy i lepiej wykształcony tym szczuplejszy. A biedota w wallmarcie grubsza niż ustawa przewiduje. Ja też pracuję z Amerykanami, grubi są, ale niezbyt bogaci.
                      • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 01:32
                        Przeciez Washington to tylko centrum samo jest w miare przyzwoite ale tam sie nie mieszka reszta to nie biale miasto. Boze, co to za przyklad w ogole?
                        • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 08:11
                          Tylko centrum? A te wszystkie domy, które je otaczają? Cały czas w granicy DC? Nie białe miasto? Jestem tam dwa razy w roku. Mam znajomych, których odwiedzam. Jak najbardziej biali i jak najbardziej szczupli.
                          • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 16:40
                            Boze. To ze ty masz szczuplych i bialych znajomych nie oznacza ze to biale miasto. Centrum jest, Alexandria jest. Ja mam tam przyjaciolke. Tam dystrubucja etniczna wlasnie zalezy od dzielnicy. . Centrum i Alexandria biala a dookola same dzislnice kolorowe
                            • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 22:39
                              Kolorowe? Serio. No to ja w innym Waszyngtonie bywam w takim razie.
            • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 00:27
              Ale Amerykanki sie maluja bardzo kolorowo i zawsze z gasiennicami, zwlaszcza te Republikanskie damy. Polki przy tym sa super skromne
          • pursuedbyabear Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:41
            A ty nie jesteś ze wschodniej Europy?...
            • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:43
              Jestem, ale w tym nikłym procencie, który ma mało ubrań, ale wszystkie w stylu klasycznym i z naturalnych materiałów.
              • borsuczyca.klusek Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:48
                Och jaka więc jesteś wspaniała i wyjątkowa i w ogóle 🥱
                • fogito Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:50
                  Też możesz taka być. Zainwestuj w jakość zamiast plastik sobie do palców przyklejać.
              • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 00:32
                A ty to brenya jestes? Bo ona tu tak truje
              • iwles Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 05:41
                fogito napisała:

> Jestem, ale w tym nikłym procencie, który ma mało ubrań, ale wszystkie w stylu
                > klasycznym i z naturalnych materiałów.

Coś jak Beata Szydło.

• fogito Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 07:53
                  Beata Szydło nosiła tanie garsonki z poliestru zapewne sądząc po wyglądzie. Nie wspominając figury jaka miała i ma.
                  • iwles Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 08:58
                    fogito napisała:

> Beata Szydło nosiła tanie garsonki z poliestru zapewne

Chciałabyś 😆

• fogito Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 18:04
                      Nie masz pojęcia o jakościowych ubraniach, więc ci Szydło jedynie do głowy przychodzi.
                      • iwles Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 19:46
                        fogito napisała:

> Nie masz pojęcia o jakościowych ubraniach, więc ci Szydło jedynie do głowy przy
                        > chodzi.

Kobieta z "klasą" tak jak ty.
                        Dokładnie tak sobie twoją klasykę wyobrażam.

• fogito Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 23:26
                          To zajrzyj do wątku o modzie Francuzek. Może coś ci się rozjaśni.
                        • borsuczyca.klusek Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 23:44
                          Ja tam ci nawet wierzę, że dobrze wyglądasz, bo w zasadzie dlaczego nie? Ale nie rozumiem dlaczego odbierasz innym kobietom chęć ubierania się tak jak one chcą i jak czują się dobrze. Wiesz jakby było smutno, buro i ponuro gdyby każdy człowiek wyglądał jak od jednej sztancy?
                          • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 08:13
                            Nie odpieram. Niech ubierają się jak chcą. Ale jak napisała autorka wątku Polki nie umieją się gustownie ubierać w większości i stąd muszą się liczyć z faktem, ze ktoś to widzi i komentuje.
                            • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 09:23
                              Gust jest kwestia wzgledna. Dla mnie kobieta z dynem nie jest gustownie ubrana tylko jej sie zdaje cos...
                              • heca007 Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 12:34
                                Błagam, wytłumaczcie mi co to jest ten dyn wink
                                • chatgris01 Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 13:36
                                  heca007 napisała:

> Błagam, wytłumaczcie mi co to jest ten dyn wink

Chyba chodzi o wypchaną tkaninę spodni tworzącą zwisający na tyłku wór, coś jak dżinsy baggy, tylko tam to specjalnie było.
                                  • heca007 Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 16:00
                                    Aaa, czyli wypchany i wyświecony tyłek w ubraniach? Czasem widuję ale raczej u facetów w spodniach dresowych.
                                    • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 16:03
                                      Wyświecony tyłek to raczej ubrania z poliestru.
                                      • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 01:54
                                        Tez ale niemal natychmiastowa gwarancja tego z lnem
                                        • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 06:59
                                          Gdybyś nosiła to wiedziałabyś, ze nie.
                                          • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 16:41
                                            No prosze cie... Lniane lumpy mam na French Riviera gdzie jezdze pare razy w roku. Zyje 52 lata i wiem jak sie zachowuje len. W 1993 nawet szylam kostium z niego na pokaz.
                                            • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 22:40
                                              Nie wiesz a wymądrzasz się. Gdybym nie miała w szafie ubrań z lnu, to może bym te bzdury łyknęła.
                                • kotejka Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 06:26
                                  heca007 napisała:

> Błagam, wytłumaczcie mi co to jest ten dyn wink

Bałam się zapytać z bo myślałam, że wszyscy wiedzą, tylko ja nie wink
                                  Tym bardziej, że len lubię i noszę i nie wiedziałam, że tym samym robię sobie dyn 😅
                            • ichi51e Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 09:26
                              Ale rozumiesz że jedyne co możesz skomentować to że ci się to specjalnie nie podoba bo jest inne niż to co ty uważasz za zgodne ze standartem
                              • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 12:14
                                Rozumiem, ze ty ustalasz co mogę lub nie? Nie rozśmieszaj mnie.
                  • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 09:10
                    Ja nie wiem co atrakcyjnego w lnianych spodniach albo spodnicy. Chyba wysiedziane dyno z ktory potem sie lazi.

Ja rozumiem wierzchnie okrycia z merynosa, alpaki viciuny czy kaszmiru, ale dol z tego jest niepraktyczny i beznadziejny. Chyba ktos lustra nia ma- Dyno
                    • fogito Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 18:05
                      Gdybyś nosiła len to byś doceniła. Ja mam dużo lnu. On się artystycznie gniecie,
                      • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 01:34
                        Brenyo, len to przepis na dyno. Ogladasz sie z przodu
                        Nie estetycznie sie gniecie raczej. Wysiaduje. Załamuje gdzie nie powinno
                        • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 08:14
                          Dlaczego nazywasz mnie innym nickiem? Jestem fogito od 20 lat niemalże.
                          Nie znasz się na lnie, albo miałeś coś z lnu kiepskiej jakości.
                          • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 09:22
                            Fogito, naprawde tu nie przychodza tylko bidne Polki ktorych nie stac na kiecke mieszkajace w Pcinie Mniejszym, widujacych lumpy tylko na targu...

100 proc len zawsze sie gniecie i zawsze robi sie dyno. To nie jest elastyczna tkanina
                            • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 12:18
                              Ktoś może mieć kupe kasy i ubierać się marnie. W poliestry i wiskozy. Może też mieć wielkie logo na każdej torebce. Pieniądze nie gwarantują ani gustu ani klasy. Len musi się gnieść ale lny są różne. Są delikatne i są takie lny jak na obrus. Co ja cię będę przekonywać. Ubieraj się jak chcesz.
                              • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 12:37
                                w podstawowce juz chodzilam do szkoly z takimi z marginesu spolecznego ktore wlasnie mialy poczucie, ze ich styl ubierania jest ten jedyny i wyjatkowy i ze mozna miec cytujac ciebie "Ktoś może mieć kupe kasy i ubierać się marnie. W poliestry i wiskozy. Może też mieć wielkie logo na każdej torebce. Pieniądze nie gwarantują ani gustu ani klasy. "
                                A tak naprawde za tym stalo poczucie niskiej wartosci i ciasnota umyslowa. Racjonalizowanie sobie swojej lepszosci swoim wyjatkowym gustem.

Nos sobie len naturalny. Ale ja takiego goofna marszczacego sie, z wyciagnetym dynem do pracy za boga ojca nie wloze.
                                Len to cos co moge wlozyc latem na francuskiej riwierze, bo mam gdzies lazac po plazy
                                • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 15:48
                                  Chyba sama masz ciasnotę umysłową, jeśli nie ogarniasz podstawowych spraw. Ja ci tłumaczyć nie będę, o za stara jesteś. Nie wiem co w twoim slangu znaczy dym, ale rozumiem, ze masz wielki tyłek i ci wystaje?
                                  Len nosi się latem i to jest oczywiste. Z lnu może być pościel i piżamy. Ale skąd ty masz to wiedzieć, jak ubierasz się tylko do pracy.
                                  • ichi51e Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 15:49
                                    No a ty się pościel zawijasz czy w piżamie bywasz na mieście?
                                    • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 15:59
                                      Jesssusuu kolejna nie ogarnia.
                                  • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 01:57
                                    Tak stara jestem i wiem ze len to przasny materiał ktory bez chocby odrobiny dodatkow sie wysiaduje juz po jednym siedzeniu i nie ma nic a nic klasy w chodzeniu z takim sterczacym kuprem latem nawet.
                                    O moj tylek sie nie martw, bo mozna zazdroscic podnkazdym wzgledem

Mojej kolezanki matka pracowala kiedys w instytucie lnu( bylo cos takiego). Dużo widzialam.
                                    • alicia033 Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 06:29
                                      princesswhitewolf napisała:

> Mojej kolezanki matka pracowala kiedys w instytucie lnu( bylo cos takiego). Dużo widzialam.

nie wątpimy, że widziałaś. Absolutnie.
                                      Tylko od tego czasu świat, także w technice obróbki lnu, poszedł naprzód a ty, princessa, zostałaś te pięćdziesiąt lat do tyłu. Dlatego ciągle piszesz te same bzdury.
                                      • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 16:42
                                        Alicjo czekam na informacje co poszlo takiego w 100 proc lnie ze sie nie wysiaduje. No oswiec mnie.

100 proc len bez dodatkow zawsze sie wysiaduje i wtym wzgledzie nie ma cudowmn
                                        • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 22:42
                                          Bzdura. Nie masz pojęcia jak wyglądają współczesne ubrania z lnu. Nie nosisz i nie kupujesz. Myślisz stereotypami.
                                    • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 07:01
                                      Sorki, ale len wtedy a len teraz to dwa inne światy. Nie będę przekonywać. Chylę czoła przed liderką tego forum. To musi być jednak męczące.
          • spirit_of_africa Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 13:01
            Kardashianki są ze wschodniej Europy?
            • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 17:25
              We wsch to jest ich odmiana w postaci takich dwoch siostr co koledy lubia spiewac
            • fogito Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 18:06
              A skąd są?
              • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 12:40
                z Polski.

tu w wydaniu swiatecznym... w lniesmile))

www.youtube.com/watch?v=HWoORXHE-oU

• alicia033 Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 13:46

> tu w wydaniu swiatecznym... w lniesmile))

cokolwiek to jest, to na pewno nie jest len.
                • fogito Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 15:53
                  To było pytanie retoryczne i chodziło o panie K.
                  I chyba na oczy lnu nie wiedziała, skoro uważasz, ze to len. Jakaś mieszanka z poliestrem patrząc na to jak się układa. Oj princeska…
                  • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 01:58
                    Tak tak,.... Len jako najszlachetniejsza tkanina 😂 ktorej nikt nie widuje. Hle hle....
                    • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 07:02
                      Może w UK nie widujesz. Przejedź się Hiszpanii, Francji, Włoch. Zobaczysz tego lnu więcej.
                      • pffpffpff Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 10:00
                        Dzizys przecież to typowy wakacyjny materiał. Trudno, żebyś na urlopie latem widywała wełnę 🙄
                        Ty jesteś mentalna 80latka fogito.
                        • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 10:33
                          Dokladnie pfff
                      • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 10:33
                        No przeciez napisalam ze len to na wakacjach na riwierze francuskiej gdy sie ma gdzies czy ma sie wysiedziane dyno czy nie bo to wakacje.

To material na lato, do noszenia w rozmiarowce luznej .
                        • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 12:13
                          Głównie na lato. To oczywiste. I nie wiem o co chodzi z dynem. To jakaś gwara?
                          • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 14:32
                            Nie wiem.czy gwara czy slang. Ale wszyscy wiedza o co chodzi. Dyno to wysiedziane spodnie czy spodnica. Jesli tkanina jest sztywna to " nie wraca" do swojego pierwotnego ksztaltu tylko zostaje tam na tylku wypchane. Niestety 100 proc len ma takie tendencje. Dlatego ja wole len ale z chocby 2 proc domieszka elastanu itd
                            W XIX wieku to w ogole tkaniny wszystkie byly naturalne a dyna tak powszechnie obecne ze nawet byly modne i wypychano tylki halkami z fiszbinami itd
                            • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 14:44
                              No jednak nie wszyscy wiedzą więc to jakieś regionalne musi być. Poza tym mnie się nic nie wypycha, ale rozumiem, ze piszesz dla samego pisania.
                              • kura17 Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 16:17
                                > Poza tym mnie
                                > się nic nie wypycha, ale rozumiem, ze piszesz dla samego pisania.

a moglabys podac link do "Twoich" spodni lnianych? bo moje sie wypychaja.
                                spodnic mam z lnu kilka, z dodatkami bawelny lub wiskozy i te sa ok, ale ze spodniami mam dokladnie ten problem, o ktorym pisze Princess.
                                • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 22:46
                                  Mam lniane spodnie Marc O’Polo. Kupiona ze 4 sezony temu. Trzymają fason. Ja chłodzę głównie w sukienkach i spódnicach. Nigdy nie kupuję mieszanek z poliestrem albo wiskoza, bo tej nie cierpię organicznie, w zimie noszę ubrania z wełny. Mam jednakże piżamę ze 100% lnu i pościel. A i kilka bluzek koszulowych ,
                            • pursuedbyabear Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 16:08
                              No właśnie nie wszyscy wiedzą, to jakaś gwara z głębokiej kornwalijskiej wsi chyba.
                              • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 16:43
                                Dla ciebie: wysiaduja. effekt wypchanego tylka: dyno
                                • karyna-z-radzymina Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 17:02

> Dla ciebie: wysiaduja. effekt wypchanego tylka: dyno

No w końcu! Nie zasnęłabym nie wiedząc czym jest to DYNO! Uffff
                                  • primula.alpicola Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 17:16
                                    Ja to DYNO nawet nawet próbowałam znaleźć w necie, ale ten debil google nie zna!
                                    • pffpffpff Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 18:52
                                      Dynamo Kijów
                                  • miaumia Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 19:14
                                    To od dynamitu zapewne, do tego znajduje się na epicentrum wink
                            • angazetka Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 16:20
                              > Ale wszyscy wiedza o co chodzi. Dyno to wysiedziane spodnie czy spodnica.

Pierwsze słyszę takie określenie.
                              • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 22:49
                                Wyskakuje wózek inwalidzki dziecięcy. I jakieś urządzenia. Coś mi się wydaje,ze koleżanka stworzyła własne słowo.
                        • pursuedbyabear Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 12:22
                          Czy to jest jakieś kryptyczne określenie na doopsko, czy o co chodzi z tym dynem, bo pół forum cię pyta?
                        • imponderabilia20 Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 12:24
                          To na wakacjach nie można dobrze wyglądać? Wiesz jak źle na zdjęciach wyglądają pogniecione ubrania? Bardzo źle.
                          • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 13:31
                            Len się gniecie fajnie. Taka jest jego natura. Ubranie z lnu mogą być bardzo delikatne. Na lato super przewiewne. Ja mam bluzki z lnu z intimissimi. Są szalenia delikatne i o dziwo nie gniotą się pomimo, ze 100% len.
                            • pffpffpff Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 14:40
                              Och szalenie wspaniale!
                          • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 14:36
                            Mozna jak ktos chce oczywiscie. Ale tez we wakacje wielu ludziom wisi.

Naprawde nie wiesz ze len " sie wysiaduje"? I jak wstajesz to potem tam sterczy jak przy siedzeniu? Przeciez to znana sprawa z lnem i wieloma innymi naturalnymi tkaninami ktore sa sztywne. to nie bawelna
                            • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 14:44
                              We wakacje 🙄
          • madami Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 13:21
            fogito napisała:

> To domena kobiet ze wschodniej Europy.

Nie. Zapraszam do Ameryki Południowej cała plejada rzęs, dziwnie pofrabowanych włosów, cycków na wierzchu, ubrań z bazaru
            • simply_z Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 13:27
              A do tego wielkie tylki, krotkie nozki.
              • madami Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 13:29
                wielkie? to prawdziwe giganty!
                tleniony blond, wielkie wiszące wargi
                majtki wystające w mega obcisłych jeansów albo po porstu legginsy z kopytem wielbłąda
                • fogito Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 13:32
                  Każdy kontynent ma swoje królowe kiczu.
      • borsuczyca.klusek Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:26
        Wiemy, wiemy można poczytać twoje komentarze w wątku wklejonym powyżej 😊
    • zerlinda Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:17
      Ja nie mam takich spostrzeżeń. No ale ja nie z warszawki, tylko z Wielkopolski. Widocznie tutaj kobiety mają bardzo dobry gust.
      Nudna jesteś, tego żadne ciuchy i makijaże nie przykryją.
    • wpore Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:19
      A ja się zachwycam Polkami jak przyjeżdżam do Polski bo tu gdzie mieszkam nie uświadczysz dobrze ubranych i zadbanych kobiet. Poza tym tu uroda tez nie ta. Dominuje końska twarz.
      • miaumia Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:46
        Rozumiem, że dominy wykorzystują w zawodzie biczowanie końskim ogonem po twarzy.
        • wpore Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 20:01
          😂😂😂
    • pytajacakinga Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:20
      Aha
      • angazetka Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:28
        Najlepszy komentarz.
    • geez_louise Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:31
      Dokładnie tak jest, gdzie nie pojedziemy czy kto do nas nie przyjedzie, to zaraz chce z nas te kiczowate szmaty ściągać ☹️ jak żyć?
    • nangaparbat3 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:31
      Różnie się ubierają, na przykład - pierwszy z brzegu w sensie dosłownym, bo mamy biurka obok siebie - moja koleżanka z pracy, Zetką, ubiera się przepięknie, klasycznie, ale jednocześnie swobodnie - mój nieosiągalny ideał. Ostatnio na konferencji widziałam znakomicie ubrana panią doktor, znowu klasyka, ale z jakąś bardzo subtelna domieszką ekstrawagancji, no i więcej znam takich pań. Ale takich o jakich piszesz też jest sporo, w sumie różnie różniscie, i to jest piękne.
    • czarna_sroka Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:31
      A mnie dziś szefowa bardzo schlebiła na firmowej imprezie świątecznej... Frau czarna_sroka sehr schick, sehr schöne Bluse 😊 a ubrałam tylko czarne spodnie i kremową bluzkę z złotą nitką
      • simply_z Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:47
        Niemki preferuja raczej hm..plain look
      • lauren6 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 18:13
        W co ubrałaś te spodnie?
        • asia.sthm Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 18:27
          lauren6 napisała:

> W co ubrałaś te spodnie?

Odczep się rzepie, należy ciut wiedzieć o regionalizmach. Po co się popisujesz niewiedzà?
          • krwawy.lolo Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:18
            To taki sam "regionalizm", jak poszłem, trzymiesz, wziąść, dziecią, czy "na komisji".
            • kariwitch00 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:22
              Z Krakowa jesteś?Tam się tak mówi.
              • krwawy.lolo Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:25
                Ja wiem, że w Krakowie wychodzi się na pole. To scheda po galicyjskiej nędzy, która za potrzebą jeszcze niedawno chodziła za stodołę. wink
                • simply_z Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:53
                  Taa na dwor chodzilo sie skad? tez z dworu? a no z pola, zeby oddac panszczyzne.
      • czarna_sroka Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 21:41
        Siebie ubrałam w te spodnie 😊 najlepsze lok to czarny/ granatowy dół i jasna/ jednolita góra, najlepiej biała kremowa bluzka, koszula. Klasyka zawsze się obroni
        • krwawy.lolo Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 21:44
          Ergo kolorystyka sroki. 😜
      • nowel1 Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 09:30
        czarna_sroka napisała:

a ubrałam tylko czarne spodnie i
        > kremową bluzkę z złotą nitką

A w co je ubrałaś? (Musiałam!)
    • sabek81 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 17:34
      Gdzie ty takie widziałaś Polki? Chyba nie w Polsce
    • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 18:20
      To moze pojedz do Ameryki. Tam nie ma makijazu bez sztucznych rzesy. No nie ma. Gasiennice i napompowane cycki i usta
      • karyna-z-radzymina Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:19
        Ja mam koleżankę w Ameryce i ona nic sobie nie pompuje, wysyła mi zdjęcia swoich amerykańskich znajomych, wszyscy normalni, nie poznasz ze nie polak!
        • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 09:13
          Jedna jaskolka nie czyni wiosny. Zwlaszcza jesli to Europejka. Mase tego typu video na youtube obejrzyj sobie. nosza wielkke gasiennice
          • pseudo_stokrotka Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 16:03
            Co ty z tymi gąsiennicami? Jedno "n" wystarczy. Gąsienica.
      • simply_z Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:54
        Tam sa przede wszystkim straszne gabaryty albo moda z lat 90-tych, tych wczesnych.
    • ichi51e Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 18:31
      Boże to stąd się wzięło upodobanie do krzykliwych swetrów! Mam to we krwi!
    • kariwitch00 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:00
      Ja nie wiem czy mają jakikolwiek gust bo odsetek kobiet wygląda niezależnie od tego co widzą w Internecie i socialach. kopiują od narcystycznych celebrytów i influenserow nigdy jedni nie kopiowali innych aż na taką skalę i to bardzo widać
      • kariwitch00 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:05
        Bidne te ludzie, brudnopis te bazgroły na ciele już są usuwane laserowo przez insta celebrytki a oni z tym zostaną.
    • heca007 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:03
      A cały ten wątek po to aby się pochwalić mimochodem, że podróżowałaś po Europie służbowo big_grin Bo Polska nie leży w Europie, tylko pewnie gdzieś koło Atlantydy tongue_out
      • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 00:35
        A to jest taka atrakcja szwedac sie miedzy hotelami, salami konferencyjnymi, taksowkami, pedzeniem w panice na lotnisko by zdarzyc?🤮

Przeciez to nie jest wyjazd wakacyjny ze zwiedzaniem. Nie ma na to czasu. Jak slysze, ze gdzies mam leciec to juz mam popsuty humor. Ostatnio moj szef powiedzial, ze sam leci do Berlina a na mej twarzy pojawil sie wielki usmiech
        • simply_z Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 19:47
          Zalezy od firmy.
          • princesswhitewolf Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 09:26
            Nie pracowalam tylko w jednej firmie. Zawsze bylo to meczace. Po prostu wyjazdy zawodowe to nie wakacje

Moze gdy ktos pracuje w turystyce i ma za zadanie testowanie przyjemnych pobytow gdzies to jest to i atrakcja taki wyjazd
            • simply_z Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 02:20
              Ja tam lubie,owszem kolacje sa nudne ale zawsze to cos innego,niz grzebanie w excelu.
            • obrus_w_paski Re: Slaby gust Polek 16.12.24, 04:48
              Uf ja bardzo lubiłam. Wydarzenia korpo poniedziałek- czwartek, a ja sobie przyjeżdżałam już w poprzedni piątek i wracałam najpóźniej jak się dało w niedzielę. Zwiedziłam w ten sposób sporo USA i Azji
    • miaumia Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:42
      A jest jakiś przymus jednego szablonu zgodnego z Twoim i kanon wyglądania? Niech każdy wygląda po swojemu. A grubsze brwi można też mieć z natury i nie mieć chęci nanoszenia poprawek.
      Mnie osobiście nie podobają się cienkie brwi i nie rażą, jeśli ktoś ma własne gęstsze. Nieważne nawet, jak ich nie ma wyraźnych i sobie zafarbuje, dorysuje, podkreśli.
      Odnośnie logo - nie znoszę obnoszenia się z nim i nie zrobiłabym tego osobiście ale nikogo za to nie krytykuję, jeśli jest po prostu w coś ubrany, bez eksponowania na siłę.
      Nie uważam, że Polki nie mają klasy- być może obserwujesz w zawężonym kręgu.
    • imponderabilia20 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:44
      Czy posiadasz w ogóle jakieś życie wewnętrzne?
      • chatgris01 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:35
        Może ma pasożyty? cool
        • heca007 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 21:13
          A przynajmniej roztocza...
          • chatgris01 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 21:29
            Roztocza to życie zewnętrzne.
            • heca007 Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:06
              No tak, odpadają...
              • krwawy.lolo Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:11
                Patrz, a kiedyś gnębiły dzieci rogasiem. Dobrze im tak!
        • pursuedbyabear Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:01
          Tasiemca.
          Może to on przez nią przemawia.
          • krwawy.lolo Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 22:05
            Tak! Stary tasiemiec ZK140, nagrywa, i kiedy mu się odbije, odtwarza.
    • krwawy.lolo Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 19:54
      Może nieco odbiegnę od własnego standardu i zeznam o moim subiektywnym, kilkudniowym wrażeniu z wizyty w Hongkongu. Takiego nagromadzenia ślicznych, elegancko i pomysłowo ubranych dziewczyn na kilometr kwadratowy nie widziałem nigdzie.
      • karyna-z-radzymina Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:17
        To byli faceci
        • krwawy.lolo Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:38
          Bynajmniej. Nie miały białych wąsów nad oczyma.
    • miaumia Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:06
      I znakomita większość krytykantek warsiawskich, wracająca do nadwiślańskich zaścianków, w niezdrowej ekscytacji po zawrotogłownych europejskich wojażach służbowych, czy prywatnych oczywiście ma w pogardzie abnegata językowego czy też ignoranta użycie znaków diakrytycznych.
      Takie z nich Polki, jak i wspomniane okazy z ustami ze zwieraczy i miotłami zamiast rzęs,
      nadobnice.
      Klasę najpierw samodzielnie się prezentuje, potem naprawia innych.
      Wszędzie mogą znaleźć się osoby zaniedbane lub o rozmytym czy przesadnym guście.
      Niedbałość czy tandetne stylizacje nie są specyfiką czy wizytówką Polek, ani innej narodowości, zależą wyłącznie od OSOBY, która decyduje o swojej prezencji.

• karyna-z-radzymina Re: Slaby gust Polek 13.12.24, 20:17
      W Warszawie jest dużo imigrantek i celebrytek, prawdziwe Polki tak nie wyglądają!
      • trina45 Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 02:39
        Warszawa jest specyficzna, jest duzo sloikow. Jedz do Wroclawia, a zobaczysz klase.Znajomi z roboty po powrocie z Polski (wycieczki)bardzo chwala wyglad ludzi w PL.W Dani albo na maksa zrobione te mlode (piersi,usta, rzesy doczepy ,brzuchy ,nosy)albo ,,jakim mnie boziu stworzyl takim mnie masz(kobity po 40 i dalej)
        • kotejka Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 06:06
          trina45 napisał(a):

>W Dani albo na maksa zrobione te mlode (piersi,usta, rzesy doczepy ,br
          > zuchy ,nosy)albo ,,jakim mnie boziu stworzyl takim mnie masz(kobity po 40 i dal
          > ej)

W Danii właśnie zwróciłam uwagę na to, że kobiety są bardzo naturalne i te młode i te starsze
          Nieostrzykane, bez doklejanych rzes. Dojrzale babeczki nawet włosów nie farbują, noszą naturalne srebrne pasma. Generalnie im bogatszy kraj i lepsza pozycja kobiety w społeczności, tym mniej nastarana ona może byc i dobrze jej z tym.

• danaide2.0 Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 13:20
            Przecież te różnice widać w obrębie jednego kraju: najbardziej nastarane są biedne aspirujące i najbogatsze, do których ma się aspirować, a najmniej: te, które na to stać i te, które na to kompletnie nie stać.
            • kariwitch00 Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 15:46
              Żyjemy w kulturze wizerunku która jest wzmacniana.zrób eksperyment i zmyj z siebie to wszystko co nosisz na co dzień do ludzi,przestań farbować włosy zwracać uwagę na fryzurę o ile 20 lat temu nie raziło to tak bardzo to teraz będziesz kontrastować na niekorzyść i zgodnie z efektem aureoli będziesz tracić bo tak jak ostatnio powiedziała jedna z dziennikarek dziś przed wszystkim interesuje ludzi to jak się prezentujesz
              • kariwitch00 Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 15:48
                Korwin Piotrowska wypuściła dobry podcast o przekrętach i ściemniaczach w kulturze wizerunku jak masz głos i jeszcze jesteś ładny to jesteś w stanie naciągać na farmazony mądrych ludzi
                • pffpffpff Re: Slaby gust Polek 15.12.24, 12:37
                  Dlatego tak się na siebie wkurzam, że marnuje taki potencjał! 😁
          • ichi51e Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 15:34
            Bogactwo ma mniejszy związek - za to duże znaczenie ma pozycja kobiet
          • simply_z Re: Slaby gust Polek 14.12.24, 19:42
            Mialam wrazenie, ze 60 latki sa juz mocno zasuszone, chude nozki, sportowe buty, siwe, rzadkie wlosy sciete na pazia. Polki wygladaja mlodziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka