Dodaj do ulubionych

Collegium Humanum

22.12.24, 10:54
tytuł dla urozmaiceniacrying, poza tym nie mogłam się zdecydować między alternatywnymi "kolejny sukces policji" (szkoda, że przymiotnik "pisiej" się zdezaktualizował, choć podejrzewam, że nie na długo) a "siemoniak do dymisji!". Pasowałby też "seryjny samobójca powrócił", ale też już się lekko zużyłsad.
www.fakt.pl/wydarzenia/makabryczna-smierc-konwojowanego-wieznia-nowe-informacje/8cp23yk
No więc zatrzymany w sprawie collegium h., konwojowany z aresztu śledczego na przesłuchanie do prokuratury ponoć kajdankami poderżnął sobie gardło.
Jak myślicie, co musiałoby się stać, żeby wreszcie Tusk usunął to dziecko we mgle, siemoniaka, z MSW?
Tak, siemoniaka w tym radiowozie nie było ale to on odpowiada za to, co się dzieje niżej, a liczba przykładów na to, że kompletnie nie panuje nad tym, co się dzieje w służbach rośnie w zastraszającym tempie.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Collegium Humanum 22.12.24, 10:56
      Gdzieś wyczytałam, że konstrukcja kajdanek uniemożliwia poderżnięcie sobie gardła przez skutego.
      • alicia033 Re: Collegium Humanum 22.12.24, 11:30
        alpepe napisała:

> Gdzieś wyczytałam, że konstrukcja kajdanek uniemożliwia poderżnięcie sobie gardła przez skutego.
        >

no, raczej. One muszą być bezpieczne nie tylko ze względu na tych, którym się je zakłada a ze względu na bezpieczeństwo osób trzecich, zaczynając od tych, którzy im je zakładają.
        Tu się dzieją rzeczy przerażające a na czele MSW, które powinno to wszystko trzymać w garści stoi typ, jak z tego dowcipusad, co jak mu dasz dwie kulki, to jedną zepsuje a drugą zgubi.
        • hrasier_2 Re: Collegium Humanum 22.12.24, 11:40
          Zamieszany w sprawę Collegum Humanum popełnił samobójstwo. Samobójca był najpewniej magikiem, ponieważ nie przeszkodziła mu asysta policji oraz kajdanki. Wyłączył też, siłą woli, kamery w radiowozie i na mundurach policjantów oraz opóźnił przyjazd karetki. Ciekawe rzeczy się teraz dzieją w Polsce. Z Koseckim też była kiedyś afera, gdy się na łóżku powiesił i przykrył się kołdrą.
      • kk345 Re: Collegium Humanum 22.12.24, 11:40
        alpepe napisała:

> Gdzieś wyczytałam, że konstrukcja kajdanek uniemożliwia poderżnięcie sobie gard
        > ła przez skutego.
        >
        W jaki sposób, skoro ręce są skute z przodu?
        • alpepe Re: Collegium Humanum 22.12.24, 12:02
          Może brak wystarczająco ostrych krawędzi, które można by użyć ja noża?
          • kk345 Re: Collegium Humanum 22.12.24, 12:44
            Ok, nie zrozumiałam, że piszesz o poderżnięciu kajdankami, a nie poderżnięciu w ogóle.
    • usha Re: Collegium Humanum 22.12.24, 11:51
      seryjny samobójca - reaktywacja...
    • alfons_nowogrodzki Re: Collegium Humanum 22.12.24, 12:51

No tak , tego można było się spodziewać :
      www.youtube.com/@okiemwiejskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka