Dodaj do ulubionych

Rodos na początku maja

30.12.24, 20:52
Kto był? Jak z pogodą, wodą w basenie? Nastawiamy się na zwiedzanie .Mam na oku hotel nie daleko miasta Rodos.
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Rodos na początku maja 30.12.24, 20:56
      Byłam w połowie maja. Woda w basenach zimna. W morzu też.
      Temperatura w dzień około 26 stopni.
      Na 8 dni padalo raz kilka godzin przed południem. Ale pomimo deszczu nadal było ciepło.
      Idealny termin na zwiedzanie.
    • koronka2012 Re: Rodos na początku maja 30.12.24, 20:57
      Byłam na początku maja na Majorce. Jeśli woda w basenie jest podgrzewana to da się popływać, ale w morzu odpadały z zimna nogi.
      • korniz Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 09:33
        Byłam w zeszłym maju na Majorce od 19 go. Faktycznie zimnawa, ale jak się weszło to nie chciało sie wychodzic jak z basenu jak i z morza. Dużo zależy jaka będzie wiosna, tak mówiła nam z biura.
    • marecky81 Re: Rodos na początku maja 30.12.24, 22:37
      Zimna woda w morzu. Wiatr. Łagodniej i ciepłej po wschodniej stronie i ładniejsze plaże

Wyspy śródziemnomorskie, na których głównie się plażyuje raczej nie na początku maja.
    • furiatka_wariatka Re: Rodos na początku maja 30.12.24, 22:46
      Na zwiedzanie to super czas, bo nie będzie upału,ale przyjemnie ciepło. Na plaży czy nad basenem również można sobie posiedzieć,ale na kąpiel to raczej woda może być za zimna, no chyba,ze basen podgrzewany lub trafi się jakiś upalny dzień.
    • kanna Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 09:44
      Byłam w połowie kwietnia.
      Musisz wziąć poprawkę na to, ze ja pływam w każdej wodzie, jaką znajdę wink
      Najcieplejsza woda w zatoczkach, ale nad bardziej otwartym morzem tez się kapałam (wiatr straszny) .
      Basen nie podgrzewany, ale dobrze nasłoneczniony.

Na zwiedzanie super, w Lindos (pięknie osłonięta zatoczka) było dla mnie za gorąco na plażowanie. Lindos polecam, jest cudne.
      • korniz Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 09:59
        Mamy upatrzoną wycieczkę Rodos w pigułce i w ramach tej wycieczki jest Lindos,akropol , dolina motyli. Druga wycieczka to rejs na wyspę Semi. Do Rodos jest 20 minut autobusem a przystanek jest zaraz przy hotelu. Jest kilka wycieczek . Nie wiem co jest na południu wyspy. Jest też między innymi najwyzsza wioska stąd są piękne widoki.
        • barbibarbi Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 10:47
          Jeszcze rejs na Simi polecam, aczkolwiek w tym roku w połowie maja były straszne upały. Właśnie wtedy znany lekarz dr Mosley zginął na wyspie, prawdopodobnie zasłabł z upału
        • kanna Re: Rodos na początku maja 01.01.25, 13:33
          W Dolinie motyli akurat ich nie będzie, ale samo miejsce jest piękne smile
        • kanna Re: Rodos na początku maja 01.01.25, 13:39
          Jak się nazywa Twoja miejscowość?
          Po Rodos (stolicy) nie potrzebujesz przewodnika, wbijasz na stare miasto i łazisz.
          • korniz Re: Rodos na początku maja 01.01.25, 15:49
            Ixia, te wycieczki są tak zoorganizowane w pakiecie połączone , można jechać albo nie, ale osobno też pojedzieny do Rodos
    • mdro Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 10:18
      W połowie kwietnia na Krecie (niepodgrzewany) basen był OK (choć ja nie muszę mieć bardzo ciepłej wody do pływania), woda w morzu dla mnie za zimna, choć niektórzy się kąpali.
      Na Rodos cieplejsze morze jest od wschodniej strony wyspy, a w zachodniej części (tej od strony Turcji) potrafi mocno wiać.
      A do zwiedzania najciekawsze jest samo miasto Rodos IMO, choć Lindos też interesujące.
    • barbibarbi Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 10:28
      Byłam w tym roku 6 maja, temperatura powietrza 26 momentami do 30 nawet, słońce cały dzień, było bardzo ciepło a nawet gorąco, spory wiatr przy morzu. Woda chłodna, ale sporo osób się kąpało, plaża z kamyczkami. Maj jest idealny, później były nieziemskie upaly
      • korniz Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 10:52
        A my od 5 go, to czas matur
        • lajtova Re: Rodos na początku maja 31.12.24, 11:13
          smile))))
          Jeszcze nie mamy wybranego kierunku na ten czas.
          Myślimy o Malcie, Andaluzji albo kolejny raz Cypr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka