fgh05 01.01.25, 17:08 1.ile czasu zajmuje wam najprostszy manicure? 2. Jakiego lakieru używacie? 3. Czy ktoś poleci jakiś dobry lakier? Trwały i dający ładny efekt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:07 Używam najczęściej odżywek mlecznych/ transparentnych/ w „lekkim kolorze”. Maluję szybko bo przy tego typu lakierach nie widać niedoskonałości. Schnie ok 1h. Kolor nakładam zdecydowanie dłużej…i schnie dłużej ok. 2-3h, zresztą dużo zależy i od lakieru i od liczby warstw. Przy kolorach mamy bazę i top coat, przy odżywkach jedynie warstwy odżywki (u mnie najczęściej 2). Weź pod uwagę że przed nałożeniem czegokolwiek na paznokcie warto opracować skórki i paznokcie, to też zabiera czas. Wątek o lakierach/odżywkach już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:12 A jakiego lakieru używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:17 fgh05 napisał(a): > A jakiego lakieru używasz? Manucurist…odżywek raczej, choć lakiery też mam. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:21 saszanasza napisała: > fgh05 napisał(a): > > > A jakiego lakieru używasz? > > Manucurist…odżywek raczej, choć lakiery też mam. > > Tu masz jeden z kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:26 saszanasza napisała: > saszanasza napisała: > > > fgh05 napisał(a): > > > > > A jakiego lakieru używasz? > > > > Manucurist…odżywek raczej, choć lakiery też mam. > > Tu granatowy: Mnie w kolorach najbardziej wkurza ich zmywanie i doczyszczanie płytki, zwłaszcza jeśli chcę po nich użyć jasnej odżywki. Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:28 Bardzo ładny. Jakiego top coat używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:30 fgh05 napisał(a): > Bardzo ładny. Jakiego top coat używasz? Też tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:39 A jaką bazę dajesz pod kolor? Czy jest to ta transparentna odżywka ? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:43 fgh05 napisał(a): > A jaką bazę dajesz pod kolor? Czy jest to ta transparentna odżywka ? Nie, baza to baza, ale…odżywka też się sprawdza, tyle że najlepiej transparentna. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 20:36 Piękny ten manicure! Co ja bym dała, żeby tak umieć Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:27 Pambuk, szczęściarz, którego drapiesz po plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:30 krwawy.lolo napisał: > Pambuk, szczęściarz, którego drapiesz po plecach. Sęk w tym, że najczęściej to mnie drapią🤣 takimi gołymi, niepomalowanymi!🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:16 1. 40 minut 2. Różnych 3. Lakier ma znaczenie drugorzędne. Najważniejsze jest użycie top coatu Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:31 1. Czy ten top coat, który kiedyś polecałaś, jest matowy? 2. Jakim cudem lakiery wysychajã w ciągu 1 h ? ( myslałam, že schną w ciągu minuty...?) 3. Jak umalować bez smug ? Ja mam zawsze smugi Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:40 fgh05 napisał(a): > 1. Czy ten top coat, który kiedyś polecałaś, jest matowy? Matowy też mają, ale z matowym jest taki myk, że zawsze najpierw i tak daję zwykły a później jako drugi matowy jak już ten pierwszy wyschnie. > 2. Jakim cudem lakiery wysychajã w ciągu 1 h ? ( myslałam, že schną w ciągu min > uty...?) Daje zawsze cztery warstwy - baza, dwa razy lakier i na koniec top. Warstwy muszą przeschnąć przed nałożeniem kolejnej. Nie daję się mokre na mokre. Poza tym wliczam też czas zmycia poprzedniej stylizacji a to też trwa. > 3. Jak umalować bez smug ? Ja mam zawsze smugi Zawsze dwie warstwy. Nie za cienkie i zdecydowanie nie za grube. Trzeba wyczuć. Poza tym dobry top niweluje ewentualne błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:44 Czy bazą może być odżywka ? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:47 Może, ja używam regenerum w lakierze Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Manicure - do robiãcych w domu 02.01.25, 11:35 borsuczyca.klusek napisała: > Zawsze dwie warstwy. Nie za cienkie i zdecydowanie nie za grube. Trzeba wyczuć. Lepiej za cienkie niż za grube. Jak są cienkie można nałożyć trzecia warstwę. Najłatwiej schrzanic gdy się człowiek spieszy i chce wszystko na raz szybko pokryć. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Manicure - do robiãcych w domu 02.01.25, 16:35 sueellen napisała: > Najłatwiej schrzanic gdy się człowiek spieszy i chce wszystko na raz szybko pokryć. Tak dlatego trzeba dać sobie czas i lepiej założyć, że będzie trwało dłużej niż krócej Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:42 fgh05 napisał(a): > 1. Czy ten top coat, który kiedyś polecałaś, jest matowy? > 2. Jakim cudem lakiery wysychajã w ciągu 1 h ? ( myslałam, že schną w ciągu min > uty...?) > 3. Jak umalować bez smug ? Ja mam zawsze smugi Jesli to pytanie do mnie, to top coat nie jest matowy a czas schniecia lakieru zależy od…lakieru. W ciągu minuty to wysychają hybrydy pod lampą chociaz owszem są i lakiery „zwykłe” które schną szybciej. Lakiery ktorych ja używam sa mało inwazyjne, niestety wiąże sie to z ich wydłużonym czasem schnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Manicure - do robiãcych w domu 02.01.25, 11:32 fgh05 napisał(a): ? > 2. Jakim cudem lakiery wysychajã w ciągu 1 h ? ( myslałam, že schną w ciągu min > uty...?) To ściema. Wielka ściema. 10 min na warstwę. Za każdą warstwa schną jeszcze dłużej. Ważne by malować cieniutko . Dać wyschnąć i potem kolejna warstwa. Najgorzej gdy za wszelką cenę chcesz pokryć całość i nakładasz za grubo. Nie bój się smug. Daj wyschnąć i nałóż kolejna cieniutka warstwę. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Manicure - do robiãcych w domu 02.01.25, 16:33 sueellen napisała: > fgh05 napisał(a): > ? > > 2. Jakim cudem lakiery wysychajã w ciągu 1 h ? ( myslałam, že schną w cią > gu min > > uty...?) > > To ściema. Wielka ściema. 10 min na warstwę. Za każdą warstwa schną jeszcze dłu > żej. Potwierdzam😅 Ważne by malować cieniutko . Dać wyschnąć i potem kolejna warstwa. Najgorz > ej gdy za wszelką cenę chcesz pokryć całość i nakładasz za grubo. Nie bój się > smug. Daj wyschnąć i nałóż kolejna cieniutka warstwę. Też😉 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Manicure - do robiãcych w domu 01.01.25, 19:48 1. A bo ja wiem? Tak z pół filmu albo jeden odcinek serialu. 2. Używam podkładu pod lakier, lakieru i na koniec utrwalacza ( top coat) . Nie jestem wierna żadnej marce. Zazwyczaj kupuje to co jest w promocji. 3. Z polskich Inglota lubię. Odpowiedz Link Zgłoś