Dodaj do ulubionych

Jak to jest? Rodzice

• ender_celebi Re: Jak to jest? Rodzice 07.04.25, 14:19
      Mam jedno dziecko, więc problem odpada. Ale nas rodzeństwa jest trzy sztuki i mama podzieliła mieszkanie rodzinne po śmierci ojca po równo. Nie wyobrażam sobie inaczej. Słusznie czujesz niesprawiedliwość
    • wena-suela Re: Jak to jest? Rodzice 08.04.25, 10:24
      Tak to bywa i jest częstsze niż myślisz. Mogę cię jednak pocieszyć, że rzadko wynika to z faktu, że któreś dziecko kochają bardziej, ale z niedojrzałości, głupoty i chęci przywracania "sprawiedliwości społecznej". Czyli dawanie więcej temu, które ma mniej, bo leniwe, hulaszcze, bardziej dzieciate. A kompletnym kuriozum i największa niesprawiedliwością jest pomijanie pokolenia dzieci i obdarowywanie wnuków majątkiem który powinni dziedziczyć rodzice.
    • mava12 Re: Jak to jest? Rodzice 08.04.25, 11:42
      no ale radzisz sobie doskonale, w przeciwieństwie do siostry. Dla ciebie ten dom byłby może miłym dodatkiem, dla siostry/jej rodziny to podstawa jej funkcjonowania.
      Wyjechałaś za granice, rozumiem że tam mieszkasz nadal, holandia, w przeciwieństwie do siostry. Jak opiekujesz sie swoimi rodzicami? czy im pomagasz na co dzień? A moze to jednak siostra, i jej rodzina, wspiera/pomaga rodzicom na co dzień?
      To nie jest twoja potrzeba a jedynie urażona, hmmm...ambicja?
      Masz prawo do zachowku, jakby co.
    • sitniczek Re: Jak to jest? Rodzice 08.04.25, 15:02
      Moi rodzice raczej dzielą po równo, jak bratu brakowało 300zł to i mi ojciec wcisnął ze słowami,bierz, nie bądź frajerka wink
      Ostatnio bratu pomogli w wymianie uzębienia, niezłą kasę, więc teraz czekają na przelew od kontrahenta, żeby mi oddać, bo jak twierdzą, są mi winni..
      Jak zlikwidowali książeczkę mieszkaniową, czy coś w ten deseń, lata temu, żeby mu dołożyć do dachu domu, to ja dostałam mieszkanie, w którym się wychowałam.
      Nikt nie robi problemów, nikt nie czuje się wykorzystany, poszkodowany. Zawsze można na siebie liczyć, raz ja pożyczę kasę, raz mi pożyczą..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka