kropkacom Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 15:06 Droga alexis, takich jak ty jest na pęczki. Znaczy oczywiscie może ci się wydawać, ze sprzątanie u ciebie to lukratywna opcja. W każdym razie pani ma więcej klientów. Jednak nie napiszę ci że masz sobie sama posprzątać. W końcu nie po to zatrudniasz kogoś do sprzątania. Chcesz to ją zwolnij. Tylko nie myśl, ze następna pani będzie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:37 Wcale tak nie myślę. Ja naprawdę nie zatrudniam kogoś, żeby szukać potem powodów aby tę osobę zwolnić. Zależy mi na trwałej współpracy. Pani M ma inne prace, opiekuje się „dziadkami”. Nawet ostatnio mi mówiła, że zrezygnowała z jednej osoby. No to mi też może przecież powiedzieć, że nie ma czasu na dodatkowe mieszkanie. Mnie chodzi raczej o odwoływanie w ostatniej chwili. I naprawdę zdaję sobie sprawę jak ciężko jest znaleźć taką osobę, więc dmuchałam i chuchałam, może za bardzo i dlatego taki jest efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:40 dmuchałam i chuchałam, może za bardzo i dlatego taki jest efekt najprawdopodobniej. Pani przychodziła posprzątać a nie wysłuchiwać rad, przyjmować niechcianych prezentów Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:56 A miałam dla niej nowy trench coat! 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:59 alexis1121 napisał(a): > A miałam dla niej nowy trench coat! 😅 Pokaż! Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 18:53 Ze Szczecina, konkretnie z centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 19:17 Może wprawiałaś ją w zakłopotanie tymi prezentami. Sama wiałabym w podskokach od takiego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 19:20 alexis1121 napisał(a): > A miałam dla niej nowy trench coat! 😅 Ty Alexis nie możesz być prawdziwa😆 Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 19:21 spróbuj wstrzymać się z obdarowywaniem tej pani. Jak czujesz potrzebę dzielenia się z kimś - znajdź rodzinę w którymś z miast, w których pracujesz i tam przekazuj te prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 16:37 Ja bym przyszła Ci posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:38 Dziękuję ❤️ Jestem naprawdę (w mojej ocenie) dobrym pracodawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 19:20 Uważasz, że te prezenty w postaci ciuchów (pewnie używanych) to stosowne i profesjonalne? Dla mnie i wybacz, ale kojarzy się źle, stereotypowo źle. Tak w stylu: Biedna sprzątaczka przychodzi do bogatej pańci i pańcia ratuje ją datkami. To samo tyczy się porad życiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 19:36 To nie film, tylko życie. Nikogo nie udaję, a „sprzątaczka” jak ją nazwałaś nie jest biedna, ani ratowana. Tym komentarzem kończę tę dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
walter.scott Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 17:48 Pani sprzątająca zapewne postanowiła ulotnić się jeszcze przed Wielkanocą, aby nie musieć wręczać autorce prezentu na Zajączka...Tym bardziej, że miała w tym obszarze zaległości jeszcze z Mikolajek oraz z okolicy 24.12. czyli na Aniołka vel Dzieciątko... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:24 Czekaj, to jest ta sprzataczka, która nie chciała Modnej Deski Do Prasowania darowanej wszak szczodrze i z serca? Czy to u kogos innego bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
walter.scott Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 20:42 A nie, tutaj clue problemu był brak prezentu od pracownika dla pracodawcy. Pracodawca, czyli Alexis, jak najbardziej wywiązywał się ze swoich obowiązków darczyńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:28 Też obstawiam te opcje, ponadto nie miała już gdzie wstawiać tych wszystkich gratów typu deska do prasowania , które dostaje od Alexis, bo jej się w chacie nie mieszczą . Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 19:22 Z czego tu się śmiać? Już Ci napisałam w tym wątku, że zrobiłaś z siebie stereotypową bogatą pańcię, która będzie ratować sprzątaczkę datkami. Niepotrzebne to i niestosowne, wprawiłaś pewnie kobietę w zakłopotanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 19:34 Ale to jest twoje wyobrażenie o tej sytuacji. Ja nikomu niczego nie wpycham, tylko uprzejmie mówię, że jeżeli chce pani wziąć to, czy to, czy to, to bardzo proszę. I to się wydarza raz na jakiś czas, nie na każdej wizycie. Czasem pół roku nie mam nic do oddania. Naprawdę dużo zostało tu przez inne osoby dopowiedziane. Nie będę tego prostować, ani się z tego tłumaczyć, bo każdy ma prawo sądzić co uważa. Natomiast tylko ja znam fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 16:33 Po co? Ona ci sprzata, ty jej płacisz umówioną kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:49 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, przeanalizuję je w spokoju wkrótce. Tymczasem, jeżeli ktoś marzy o 2 letnim piesku, w typie owczarka pirenejskiego, to piszcie do mnie. Suka, jak na ten wiek bardzo wyważona, spokojna, umie odpoczywać. Nie wpycha się na sofę i kanapę, nie jest natrętna, stosunek do psów przyjazny/obojętny. Zależy nam na rodzinie raczej aktywnej, chociaż średnio aktywna też się nada. Wielkość owczarka nizinnego. Osoba chcąca adoptować psa będzie miała okazję zobaczyć mnie na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 18:51 cudny psiak! oby szybko znalazła nowy dom Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 07:42 Ale fajna! Oby jej się życie ulozyło Czemu jej sobie nie zostawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 08:56 Naprawdę bym chciała, bo pasowałaby do mnie, ale nie mam siły na 2 psy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 09:49 Co ty gadasz, mnie też się wydaje właśnie, że do ciebie pasuje! Zostaw ją sobie, będziesz zadowolona :p a twoja sunia już wiekowa chyba, nie? To przynajmniej nie zostawi pustego domu jak nadejdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 20:40 A dlaczego nie może przyjść w inny dzień i „odrobić” dzień sprzątania? Rozumiem, że jak chora to może kilka dni leżeć, ale jeśli opiekuje się babcią to chyba jeden dzień z doskoku? I następny może przyjść? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 08:58 Może, ale nie zaproponowała takiego dnia. Nie wiem na co choruje, smsa wysłała mi w niedzielę tuż przed 21:00 i miała w nim nadzieję, że uda jej się dostać na poniedziałek do lekarza. Nie chcę naciskać. Ale oczywiście jeżeli do świąt się nie pojawi, to uznam naszą relację za zakończoną. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 09:13 Może warto zapytać ją wprost jak sie czuje, czy jest to coś poważnego i na kiedy możecie się umówić? Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Powód do zwolnienia 07.04.25, 21:05 Wybacz ale jesteś tak odrealniona jk potrfią być tylko ufoludki. Chyba nawet Lubomirski ze swoją hrabianką są mniej arystokratyczni niż ty. Ile może być sprzątania po panience która w domu sobie nawet kawy nie zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 16:26 Ale właściwie jakie to ma znaczenie ile jest do sprzątania i czy w ogóle? Jak pani nie odpowiada praca u autorki czy u kogokolwiek, z powodów dowolnych, to z niej rezygnuje, a nie nagrywa rolki z łóżka, jaka jest chora, przecież to jakaś dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 09:45 Powinny. Bo o ile choroba może się zdarzyć, to przedkładanie kogoś innego ponad stałą klientkę nie jest okej. Mam ta samą panią od prawie 18 lat, znam ją, ufam jej, a ona myśli o mnie jak coś planuje i proponuje np. przyjście innego dnia. Ale ja nie jestem czepialska, nie zaglądam w kąty, toleruję niedoróbki. Dlatego, że od nieskazitelności ważniejsze jest dla mnie zaufanie, odpowiedzialność i zwyczajne polubienie się. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 09:58 Ale ja nie jestem czepialska, nie zaglądam w kąty, toleruję niedoróbki. My przeciwnie, dlatego zrezygnowalismy w koncu z pan sprzatajacych. Wszystkie sprzataly prawidlowo na poczatku a z czasem coraz gorzej. My im nie placilismy coraz mniej przeciez. Nie zamierzalismy placic i poprawiac niedorobki. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 11:24 >Czy 2 odwołania pod rząd powinny dać mi do myślenia? Bardzo lubię tę panią, ale chciałabym mieć też posprzątane tak. No chyba, że ją uwielbiasz to wiesz...miłość wiele wybacza. Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Powód do zwolnienia 08.04.25, 16:12 nie, nie zwolnilabym bo cenie 1 sstala osobe, ktora grzebie w prywatnych rzeczach. Popros by zaproponowala jakis szybszy termin jak sie wykuruje i życz zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś