Dodaj do ulubionych

od 24.marca -dietka

IP: squid:* / *.agora.pl 23.03.03, 11:57
Jest już piękna wiosna. Wakacje tuż ,tuż A nasze miniówki leżą głęboko w
szafie. Więc czas na dietke. (niestety)... Kto się przyłączy?
Ponieważ o skuteczności diety w 80% decyduje motywacja i konsekwencja,
proponuje utworzyc małą grupę wsparcia. Będziemy walczyć o mini i bikini!!!
Sukces murowany!!! Zapraszam na moje GG 1209932
pozdrawiam
B
Obserwuj wątek
    • Gość: sasha Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 23.03.03, 14:18
      jestem za ,swietny pomysl,trzeba sie wspierac ;P ,no a do wakacji bedziemy
      zgrabne i piekne ;D ,proponuje takze dzielic sie nowinkami dotyczacymi
      odchudzania :P,pozdroofka
      • Gość: Magdalena Re: od 24.marca -dietka IP: *.zlo.cxt.pl 23.03.03, 15:58
        Ja od jutra zaczynam kopenhaską.
        • Gość: hannah Re: od 24.marca -dietka IP: *.1000lecie.pl 23.03.03, 16:16
          witam dziewczeta.
          Z checia sie do was przyłacze. Moja dieta od poniedzialku to 1200-1300 kcal i
          codziennie duzo ruchu. Mam miesiac na zrzucenie 3 kg i wierze ze mi sie uda.
          Moj nr GG to 4458705. Odezwijcie sie jesli macie ochote
          Pozdrawiam
          Ania
    • anusiag zaproszenie:)) 23.03.03, 16:15
      hej dziewczyny (chlopaki?)!
      zapraszam was rowniez na watek odchudzanie - odchudzamy sie tam i wspieramy od
      19 marca, a - wiadomo - im wiecej 'towarzyszek(y?) niedoli' tym lepiej.
      Ja na pewno bede wasz watek odwiedzala i mam nadzieje, ze vice versa:)))))

pozdrawiam
      anusiag
      • Gość: madzia76 ja tez ..... IP: router:* 23.03.03, 16:48
        ...zaczynam od poniedzialku. Cisze sie ze nie sama:)Zawsze to razniej:) No i
        wytrzymac latwiej jak inni Cie mobilizuja:) Pozdrawiam. Od jutra do boju!!
    • Gość: Beata POBAWMY SIĘ W ODCHUDZANIE!!! IP: squid:* / *.agora.pl 23.03.03, 17:03
      Gość portalu: Beata napisał(a):

> Jest już piękna wiosna. Wakacje tuż ,tuż A nasze miniówki leżą głęboko w
      > szafie. Więc czas na dietke. (niestety)... Kto się przyłączy?
      > Ponieważ o skuteczności diety w 80% decyduje motywacja i konsekwencja,
      > proponuje utworzyc małą grupę wsparcia. Będziemy walczyć o mini i bikini!!!
      > Sukces murowany!!! Zapraszam na moje GG 1209932
      > pozdrawiam
      > B

Ja jeszcze dodam, że:
      1.mam 175cm wzrostu, waże 80kilo, i chce ważyć 63kilo
      2.moja dieta od jutra to (wiem,wiem że to bardzo źle) ale - 500kcl. I tak przez
      tydzień, półtora tygodnia. Potem jade na wycieczke na 4dni (i wcale nie mam
      zamiaru tam się objadać) a potem kontynuacja aż do świąt( 600-700kcl).
      Poodchudzam się przy pomocy LINII200. Dwa posiłki suplementowane i jeden
      normalny-wysokobiałkowy (300kcl).
      3.Do tego chrom i Centrum.
      4.I jeszcze godzina na rowerze.
      Mam nadzieje że się to uda zrealizować...a raczej: JESTEM PEWNA,ŻE UDA MI
      SIĘ TO ZREALIZOWAĆ!!!! Przecież - CHCIEĆ TO MÓC!!!! :)

Czy czytacie Super Linie? Bardzo pomaga w odchudzaniu od strony
      psychologicznej. Ja już ją czytam kilka lat. I troszke tego ich optymistycznego
      podejścia liznełam.

Odzywajcie się bo im nas więcej będzie tym efekty będą większe. Z naszego
      odchudzania zrobimy świetną zabawę. Będzie wesoło!!!! A jak przyjdą u kogoś
      chwile zwątpienia i zniechęcenia to będziemy sobie pomagać w wychodzeniu z
      doła. A jak będzie trzeba to i kogoś opie(piii) za leżenie na kanapie i
      objadanie się!!!
      Potem opracujemy sobie naszą dietę na okres po odchudzaniu i bedziemy się
      uczyć utrzymywać naszą lekką wagę!!!

Zapraszam wszystkich do wspólnej zabawy !!!

podrawiam
      B <GG 1209932>

PAMIĘTAJCIE ZE CHCIEĆ TO MÓC!!!
      • Gość: Beata Re: POBAWMY SIĘ W ODCHUDZANIE!!! IP: squid:* / *.agora.pl 24.03.03, 20:26
        PODSUMOWANIE PIERWSZEGO DNIA:
        Było suuuper!!!!!
        wszystko pezbiegło zgodnie z planem!!!
        - dieta - 500kcl
        - wprawdzie jeździłam na rowewrze tylko 20 minut i 15 minut się
        gimnastykowałam z J.Fondą ale za to ..... wytrzepałam bardzo dokładnie wielki
        dywan, na którym było chyba pół tony kurzu!!! więc trzepałam i trzepałam i
        trzepałam. Chyba ze 300kcl wytrzepałam z siebie!!! :) jutro mam w plane oprucz
        rowerka, mycie okien (wielkie tarasowe okno)
        - samopoczucie i chęci do odchudzania - suuuper optymistycznie!!!
        - wiara w sukces (czyli moje 63kilo) - 100%owa!!!!

a jak u was ??! prosze o relacje!!
        pozdrawiam
        Beata
    • Gość: madzia76 Re: od 24.marca -dietka IP: router:* 23.03.03, 17:21
      Beatko! Mam dokładnie tyle wzrostu ile Ty, ważę 72 kg, a moja wymarzona waga
      jest zbliżona do Twojej- 62 (czyli 10 kg w tył). Zabieramy się. Pozdrawiam i
      życzę wytrwałości. Ja właśnie przeczytałam kopenhaska i troche mina mi zrzedła.
      Ale nie poddam się łatwo:) Pozdrawiam.
      • Gość: Beata Re: od 24.marca -dietka IP: squid:* / *.agora.pl 23.03.03, 17:37
        więc Madziu od jutra, żadnych wymówek !!! Która pierwsza złamie dietke
        ta ,,trąba"!!!:)) ...ja napewno nie chce być trąba!!! Więc się nie poddam!!!
        Więc może Ty?
        Kopenchaska nie wygląda ciekawie. Może spróbuj na początek MAYO. Jest równie
        skuteczna(7-kilo w 2tygodnie), a wydaje mi się że na początek jest lepsza.
    • Gość: sasha Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 23.03.03, 20:28
      no to od jutra bierzemy sie za siebie dziewczyny,troche sie boje.....ze nie
      wytrzymam ;-/ ,to moje kolejne podejscie ,ale pierwszy raz w towarzystwie
      innych ;p ,oby sie wkoncu powiodlo !
      3majmy sie razem hihihi ;p
      • Gość: Magdalena Re: od 24.marca -dietka IP: *.zlo.cxt.pl 23.03.03, 21:00
        Beata a co to jest Mayo?
        • niespodziewajka Re: od 24.marca -dietka 23.03.03, 21:05
          Hejki,
          ja też się przyłączam do zapytania, Beato, czy to nie jes ta dieta z
          grapefruitem?? znalazłam ją pod adresem:
          members.fortunecity.com/cookiebomb/
          Prawdopodobnie można ją stosować bardzo długo bo aż do dwóch miesięcy z
          przerwami dwudniowymi co dwanaście dni.

Będę wdzięczna za recenzję diety.

Niespodziewajka
        • Gość: Beata Dieta Mayo IP: squid:* / *.agora.pl 24.03.03, 20:58
          dieta Mayo (znanej anerykańskiej kliniki, odchudzającej wiekle gwiazd):
          - jest to dieta niskokaloryczna (około 600-700kcl)
          - trwa 2 tygodnie;
          - odchudza około 5-8kilo;
          - jest kilka jej wersji. W tej chwili nie pamiętam dokładnie, musiałabym
          poszukać jej w domu, ale z tego co pamiętam, jak ja ją stosowałam, to

pierwszy tydzień:
          śniadanie:
          1- 2 jajka NA TWARDO
          pół grapefruta

obiad:
          2 jajka
          mały owoc(np.pół grapefruta, jabłko) lub mała porcja warzyw

kolacja :
          2 jajka lub 10-15 dkg mięska(np kurczak)lub ryby
          warzywa(ja jadłam pół paczki mrożonych warzyw np. kalafior, brokuły,
          mięszanka wiosenna)]

drugiego tygodnia niestety nie pamiętam. Je się mniej jajek, do tego jogurt
          naturalny, marchewke, biszkopty razowe.

Sprawdze w domu i napisze wam dokładnie dwie znane mi wersje. Ale to dopiero w
          piątek wieczorem, bo mam net tylko w pracy.
          Ogólnie diete tą polecam. Ja na niej chudłam okoł 6 kilo. Jajka są syte więc
          nie czuje się głodu. Organizm na strawienie jajka na twardo zużywa więcej
          kalorii niż ma to całe jajko. Pozatym dieta ta jest tania, łatwa w stosowaniu
          (nie wymaga wymyślnych zakupów - wystarczy paczka jajek, kilka grapefrutów,
          kilka paczek mrożonek; w sumie zakupy robi się raz w tygodniu). Jajka i
          grapefruta można zabrać do pracy (tylko te jajka troszke śmierdzą :))Ogólnie
          jest bardzo superowska!!!

Beata
          braki w przebiegu diety uzupełnie w piątek wieczorkiem- obiecuje

• Gość: czatgirl Re: od 24.marca -dietka IP: *.1000lecie.pl 23.03.03, 21:03
        Wiec mamy grupe wsparcia
        Jak narazie przylaczaja sie : Beata, Sasha, Magdalena, Madzia76 i ja (czyli
        Hannah). Reszte goraco zapraszamy.
        Proponuje wpadac tu codziennie i wpisywac postepy czyli co sie zjadło, ile sie
        cwiczylo itp.
        Co wy na to? Dla mnie to jest juz niestety kolejny start. Zazwyczaj po paru
        dniach rzucam sie na jedzenie i moje wysilki ida na nic. Mam nadzieje ze tym
        razem wytrwam.
        Trzymam za was kciuki.
        Gdyby ktoras z was miala ochote pogadac albo sie wyzalic to piszcie na maila
        aniaber@poczta.fm
        Pozdrawiam goraco... Ania
    • Gość: sasha Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 24.03.03, 22:15
      mi poniedzialkowa dieta poszla znakomicie a wam?(ale nie ciesze sie za
      wczesnie to dopiero pierwszy dzien ,oj bylo ciezko..........)
      • Gość: Beata Re: od 24.marca -dietka IP: squid:* / *.agora.pl 24.03.03, 22:43
        JAKIE CIĘŻKO?!! BYŁO SUPER!!! NAPEWNO MI SIĘ UDA!!! JUŻ CZUJE SIĘ
        SZCZUPLUTKA!!! ODCHUDZANIE TO ŻADNA MĘKA, TYLKO PRZYJENMOŚĆ!!! BO NIE MA NIC
        FAJNIEJSZEGO NIŻ DBAĆ O SWOJE KOCHANE CIAŁKO!! - TAK POWINO BYĆ, A NIE OJ
        CIĘŻKO!! ... ŁATWO TO BYŁO SIĘ NAM UTUCZYĆ. TERAZ TRZEBA TO ODPOKUTOWAĆ!! :)
        życze powodzenia
        trzymam kciuki
        jutro będzie łatwiej niż dziś. A pojutrze to ... już z górki!

Beata
        gg1209932
    • Gość: sasha Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 25.03.03, 18:03
      wlasnie jem moija kolacyjke :marchewka+jablko+mandarynka ;p ,idzie swietnie ,a
      jak u was?pozdroofka ;D
      • Gość: madzia76 Re: od 24.marca -dietka IP: router:* 25.03.03, 22:42
        Mi idzie srednio, mam zawroty glowy i ogolnie zle sie czuje. Wczoraj w nocy sie
        meczylam bo nie moglam zasnac, taka bylam glodna:( Wydaje mi sie ze nie dam
        rady, poprostu mam mroczki przed oczami i widze podwojnie:( No chyba ze bede
        caly dzien spac, a na to niestety nie moge sobie pozwolic:( Pozdrawiam Was i
        zycze wytrwalosci.
        • agick pytanie za 100 punktów.... 26.03.03, 10:29
          co z tą dietą mayo..???
          dajcie jakieś info..:)
          • jogger Re: pytanie za 100 punktów.... 31.03.03, 13:49
            agick napisała:

> co z tą dietą mayo..???
            > dajcie jakieś info..:)
            Pochodzenie tej diety jest równie niejasne jak kopenhaskiej: od obydwóch
            autorzy odcinają się stanowczo: i klinika Mayo, i rządowy szpital w Kopenhadze
            (były już posty na te tematy). Prawdopodobnie obie mają to samo źródło
            ('kopenhaska' jest jakby poprawioną 'mayo'), co jest o tyle ciekawe, że są
            rzeczywiście w znacznej mierze skuteczne.
            • agick jogger.. 01.04.03, 13:46

no to fajnie....:(
              ja schudłam na kopenhaskiej, so far nie przytyłam....
              hmmm...
              • jogger Re: jogger.. 01.04.03, 16:13
                Po prostu jesteś dłużnikiem tajemniczego, anonimowego dietetyka - dobroczyńcy,
                który bezinteresownie pomaga ludziom od lat, a podszywa się pod znane 'firmy',
                żeby skuteczniej motywować ich (ludzi, nie firm :-) ) psyche :-)
    • Gość: sasha Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 28.03.03, 19:18
      dziewczyny gdzie wszystkie jestescie ???!!!
      • Gość: Beata Re: od 24.marca -dietka IP: squid:* / *.agora.pl 28.03.03, 19:27
        Gość portalu: sasha napisał(a):

> dziewczyny gdzie wszystkie jestescie ???!!!

Ja jestem, jestem. Narazie musze z godzinke popracować a potem napisze jak mi
        idzie
        Beata
        • Gość: Magdalena Re: od 24.marca -dietka IP: *.zlo.cxt.pl 29.03.03, 22:55
          Ja też jestem...
          Przerwałam dietę. Bardzo brakowało mi węglowodanów... Wiecie, studiuję i muszę
          się dużo uczyć w związku z tym nie mogę sobie pozwolić na zawroty głowy, czy
          osłabienia albo krew z nosa. Pamiętam, że jak miesiąc temu jadłam mało to tak
          właśnie się działo. Teraz po prostu nie mogę. Muszę miećsiły do nauki. Nie
          ukrywam, że chciała bym przejść tą diretkę. Może kiedy indziej???
          Teraz będę na swojej diecie. Liczę kalorie. 1000-1200 na dzień. Czasem trochę
          więcej nie zaszkodzi. Od wtroku będę chodziła na aerobic 2X w tygodniu. Mam
          nadzieję, że jakoś to będzie. W sumie to LICZĄ SIĘ WYMIARY a nie kilogramy!!!
          Mam nadzieję, że nadal jest tu miejsce dla mnie?

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia :)
    • Gość: sasha Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 07.04.03, 17:51
      dziewczyny jestescie ??????????
      • ewapoki Re: od 24.marca -dietka 08.04.03, 10:07
        Cześć. Ja też sie odchudzam, ale jak na razie z marnym efektem. W zeszłym
        tygodniu zaczęłam i całe pięć dni nawet nieźle mi szło, ale jak tylko przyszedł
        weekend dopadłam do sładyczy !!!! Ale od wczoraj znowu sie zawzięłam i mam
        nadzieję, że sie uda. Dla mnie największym problemem jest to, że jem naprawdę
        duużo słodyczy.
        Poza tym jestem dośc szczupła u góry, ale za to na udach odkłada mi sie
        sadełko. Bllle !!
        Ćwiczyłam w domu codziennie, ale teraz jestem jakaś zrezygnowana i mi sie nie
        chce. Chciałabym, aby juz było widać efekty, a nie męczyć się tygodniami i nic.
        A Wy dużo ćwiczycie, czy tylko sama dieta ?
        Pozdrowionka
        • Gość: sahsa Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 08.04.03, 16:26
          moim najwiekszym problemem takze sa slodycze ;( .nawet jesli wytrzymam troche
          na dietce to zawsze nie powstrzymam sie przed czyms slodkim i wszystko idzie
          na marne ;( .w zasadzie probuje schudnac juz od poczatku marca (zaczynalam w
          kazdy poniedzialek niestety bez efektu),teraz postanowilam zaczac od kwietnia
          i ..........no coz......:/ ,brak mi silnej woli ,hmmmm zastanawiam sie czy
          wogole ja posiadam ,ja chyba nigdy nie schudne a wakacje coraz blizej ;( ,co
          do cwiczonek to cwicze w domku ( na silownie i te inne nie mam zbytnio
          czasu),jak mam czas i jak mi sie chce (hehe jak mi sie chce......)
          • ewapoki Re: od 24.marca -dietka 09.04.03, 08:35
            Ty to chyba ten sam typ co ja :-)
            Przez jakis czas ćwiczyłam w domu, ale już mi sie znudziło. Zapisałam sie na
            areobic i zaczynam od jutra chodzić. Na razie 2 x w tygodniu.

Powiedzcie dziewczyny ile kalorii zjadacie codziennie ? I jeszcze jedno
            pytanie: Można jeść jakieś jogurty owocowe czy raczej nie ?
            • Gość: sasha Re: od 24.marca -dietka IP: 80.48.229.* 09.04.03, 19:56
              aerobic to swietny pomysl i szkoda nie isc ,wkoncu to kosztuje .
              Ile kalorii....hmmm ....echmmmm........ojojoj ostatnio duuuuuuuuuuuuuuuuzo
              bedzie ,boje sie obliczyc moj dzienny bilans ,chyba bym nie zasnela .
              Co do jogurtu to ja jem owocowe chociac wiem ze w czasie odchudznia najlepsze
              sa 0 % no ale zawsze jadlam jogurty owocowe i teraz nie potrafilabym sie chyba
              przestwic .Pozdrawiam goraco :)
              p.s mialam zaczac biegac a tu suuuuper pogoda sie robi,9 kwiecien a ja w
              czapie chodze :/
    • Gość: Beata Re: od 24.marca -dietka IP: squid:* / *.agora.pl 09.04.03, 21:09
      Witam po przerwie!!! Po dość długiej przerwie!!!
      Byłam w Pradze, Kutnej Horze!!!!! Tam jest bosko!!!! Polecam gorąco!!! A ta
      czeska ,,studencka"czekolada!!! mmmm
      Podładowałam akumulatory i od poniedziałku ostro wziełam się za odchudzanie!!!
      Aż mi się chce po tych moich podróżach odchudzać, ćwiczyć, śpiewać , tańczyć,
      itp.!!!
      Biorę się za odchudzanie bo za 8 tygodni jade na weekend do Zakopanego, a za 9
      tygodni do Lwowa!!! Będzie już ciepło, więc nieda się tym razem ukryć sadełka
      pod swetrem i kurtką!!! Mam nadziję, że szybko stopnieje śnieg, bo chce zacząć
      sezon wycieczek rowerowych.
      Troszke krzyżują mi plany święta. Ale to tylko 2 dni - więc nie powinien to
      być duży problem!!!
      Dieta - na razie oparta na Linni2000 (sama linia albo linia i jeden normalny
      posiłek)

Pozdrawiam
      B
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka