Dodaj do ulubionych

Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik Grupy

15.04.25, 15:33
Do posiadaczek FB

Dotyczy dodawania komentarzy a nie zakładania postów

Czy Wy macie taką opcję dodawania komentarzy, że przy okienku z odpowiedzią widać Wasze zdjęcia i jest opcja kliknięcia i wówczas można dodać komentarz jako Anonimowy Członek Grupy.

Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 15:37
      Jeśli na grupie jest taka opcja, to tak.
      • panna_lila Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 15:46
        Otwierasz to w aplikacji? Na tele czy na laptopie?
        U mnie na telefonie nie ma, ani w aplikacji ani przez przeglądarkę
        • angazetka Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 15:51
          A na danej grupie jest taka opcja? Bo jak jest, to mam i tu, i tu (sprawdziłam teraz).
          • panna_lila Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 17:27
            Opcja jest i takich komentujących anonimów jest kilku pod jednym postem ( oni mają dodatkowo numerek) i to dotyczy postów zarówno założonych przez użytkowników z imienia i nazwiska jak i tych założonych przez anonima.
        • profes79 Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 16:07
          Grupa może nie mieć takiej opcji. W niektórych grupach na FB wiem że ta funkcja jest w ogóle wyłączona. Zresztą będziesz widzieć czy w grupie dodawano w ostatnim czasie anonimowe posty.
          • panna_lila Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 17:24
            Nie chodzi mi o dodawanie anonimowych postów ale o komentowanie jako anonim - zwykle taki komentujący ma jakiś numer np. Anonimowy uczestnik 171
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 17:44
      Administrator zakładając grupę, gdzieś tam ma opcję, czy pozwala na anonimowe komentarze. Na kompie przy wstawianiu komentarza użytkownik może kliknąć na swoim awatarze i wybrać, ze chce umieścić wpis jako anonim
      • edycja_kopiuj_wklej Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 17:49
        o takie coś
        • panna_lila Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 17:50
          To jest opcja admina grupy?
      • panna_lila Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 17:49
        Pisałam o tym wyżej- nie chodzi o zamieszczanie wpisu, tylko o konentarze
    • pepsi.only Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 18:25
      Możesz założyć zupełnie nowe konto na FB , i zamiast Panna Lila nazwać się Anonimowy Członek Grupy.
      Nie musisz nawet dodawać zdjęcia swojego.
      Następnie możesz pozapisywać sie do różnych grup i normalnie uczestniczyć w dyskusjach, a nawet zakładać nowe posty, jako Anonimowy Członek Grupy.
      wink
      Na jednej z takich grup zamknietych mamy kilku takich użytkowników Anonimowy Członek Grupy, wyróżniają się tylko cyferkami przy nicku
      big_grin
      • bywalec.hoteli Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 18:31
        A to nie jest tak że przy wnioskowaniu o dołączenie do grupy się wybiera czy się jest jawnie czy jako anonimowy członek grupy XYZ?
      • panna_lila Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 21:06
        No w sumie można i taksmile ale mnie intrygowało właśnie jak to ludzie ogarniają, bo czytałam na reddit że można to zmienić klikiem ale nikt nie wiedział jak. A teraz już wiem 🙂
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 16.04.25, 08:45
        Nick Anonimowy Członek Grupy nie jest rezultatem założenia kolejnego konta 🤦‍♀️
    • slonko1335 Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 18:30
      Tak jeżeli grupa umożliwią komentarze to przy okienku komentarza przy swoim awatarze wybierasz strzałeczka czy chcesz komentować jako Ty czy jako anonim.
      • slonko1335 Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 18:32
        .
        • panna_lila Re: Facebook - technikalia - Anonimowy Uczestnik 15.04.25, 21:00
          Bingo👍 o to mi chodziło.
          Dziękuję, u mnie w aplikacji działa, w przeglądarce nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka