Dodaj do ulubionych

Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego

27.05.25, 22:14
W Lutyni pod Wrocławiem ludzim zniszczono nagrobki bliskich tylko za to że powiesili bannery Rafała Trzaskowskiego.
Wcześniej trafiły do nich anonimowe groźby i zniszczono im grodzenie.

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wywiesili-plakat-trzaskowskiego-siostry-rozancowe-wyslaly-im-list-deprawujecie-innych/zv1qqrn,79cfc278
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 27.05.25, 22:16
      Potwierdza się, że na Nawrockiego głosują kryminaliści.
      • husky_cat Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 27.05.25, 22:39
        Naprawdę zastanawiam się jakiego fikolka umysłowego trzeba zrobić by uznać, że porządny, wykształcony człowiek deprawuje innych, natomiast kumpel gangusow Alfons, lichwiarz i cpun nie.
        To już można rozpatrywać w kategorii ciekawostki przyrodniczej
        • wyprawa32768 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:44
          wystarczy zobaczyć gdy twoje dziecko w przedszkolu odwiedził drag queen
          • ageman Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:56
            wyprawa32768 napisał:

> wystarczy zobaczyć gdy twoje dziecko w przedszkolu odwiedził drag queen

A odwiedził ? Które to przedszkole ?

• iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:33

Bardziej bałabym się, gdyby dzieci w przedszkolu odwiedził biskup.
          • pursuedbyabear Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:46
            Drag queen to aktor. Wielu drag queens to heteroseksualni mężczyźni, nawet szczęśliwie żonaci. Dziecko nie weźmie faceta wystylizowanego na przestylizowaną totalnie kobietę za zboczeńca - chyba że wyniesie takie przekonanie z domu.
            • dramatika Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:56
              pursuedbyabear napisała:

> Drag queen to aktor.

Sraktor traktor.
              Black face złe, przebieranie się za prostytutkę, mówiac, że się przebiera z kobietę - dobre.
              Hipokryzja i kalizm was definiuje.
        • irma223 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 14:17
          Nie rozumiesz. B.rdel byłby OK, byleby tylko wisiały w nim krzyże na ścianach.
      • lomek22 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 27.05.25, 23:53
        Za poprzednich wyborów dudowłazy pocięły na moim ogrodzeniu banery Trzaskowskiego a policja państwowa odmówiła zarejestrowania tego incydentu jako wykroczenia wyborczego. Taki mieli przykaz od zwierzchnika, żeby ataków na opozycję w ogóle nie rejestrować, na ile się tylko da.
        • stasi1 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 07:21
          Baner to bez przesady, ale osobiście bałbym się wywiesić baner na swoim ogrodzeniu przeciwnika PiSu. Przecież zaraz by mnie spalili. Ty musisz mieszkać w jakiejś inteligenckiej okolicy
    • aequoreavictoria Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 27.05.25, 22:20
      Niesamowite, jak nakręcono nienawiść.
      • husky_cat Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 27.05.25, 22:41
        To prawda, spróbuj napisać coś pozytywnego na IG pod postem RT to cie zwyzwaja i zaczną podważac twoja inteligencję. Ludzie, którzy głosują na kolegę Wielkiego Bu uważają się za mądrych i przyzwoitych...
      • demono2004 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 09:19
        aequoreavictoria napisała:

> Niesamowite, jak nakręcono nienawiść.

Nienawiść nakręcili politycy POPIS, zmanipulowany elektorat obu partii podłapał i teraz wszyscy piorą się między sobą. Najlepiej niech wszyscy się pozabijają i będzie święty spokój.
    • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 27.05.25, 22:20
      Jak hitlerowcy
    • iwoniaw Przeklejone - autor: pade 27.05.25, 22:21
      Zobaczcie do czego doszło...

pade 27.05.25, 22:15

wiadomosci.onet.pl/kraj/wywiesili-plakat-trzaskowskiego-siostry-rozancowe-wyslaly-im-list-deprawujecie-innych/zv1qqrn?fbclid=IwY2xjawKi-3NleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBUS2xBZ0dQcUowS0lZM0xaAR4AnB-py-4EEbTPUN2nikWQlVJntlig1cYKrHrCdXrEKnVnxThQoP168yhrNA_aem_A1f4sbSerrF8iQlXdtj1Qg
      pisałam już o tym dzisiaj, że pojawił się post u mnie na grupie,
      jak zobaczyłam zdjęcia zniszczonych nagrobków strasznie mnie to ruszyło
      nie wyobrażam sobie co bym czuła, gdyby ktoś zniszczył grób mojego tatysad
      • raczek47 Re: Przeklejone - autor: pade 28.05.25, 16:57
        Katolicy to zrobili
        • dramatika Re: Przeklejone - autor: pade 28.05.25, 17:04
          raczek47 napisała:

> Katolicy to zrobili

Katolicy katolikom. Wasza fałszywa troska i symulowane oburzenie są żałosne smile
          • login-zajety321 Re: Przeklejone - autor: pade 28.05.25, 17:11
            Żałosne są te twoje fikołki, by obrócić postrzeganie tej sytuacji o 180 stronie
    • dramatika [...] 27.05.25, 22:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pade Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 00:33
        dramatika napisał(a):

> Trudne sprawy i pamiętniki z wakacji zawsze były jakoś tam popularne big_grin

to jest wg ciebie śmieszne?
        żałosna jesteś
        • dramatika Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:16
          pade napisała:

> to jest wg ciebie śmieszne?
          > żałosna jesteś

Spuść trochę powietrze z tego balonika, bo zaraz pękniesz smile
          • srubokretka [...] 28.05.25, 16:28
            • dramatika Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:37
              srubokretka napisał:

> dramtika lepiej ich nie dokarmiac.

Szlag mnie trafia jak widze, że znowu sobie znalazły ofiarę.
              • iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:47

Słabo coś cie trafią, bo ciągle wracasz.
              • srubokretka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:38
                >>srubokretka
                >>Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego
                >>28.05.25, 16:28
                >>dramtika lepiej ich nie dokarmiac. Niech sie pasa swoimi chorymi wydumkami i gnija od srodka.

> Szlag mnie trafia jak widze, że znowu sobie znalazły ofiarę.

Traca energie na cos co ich rozklada, wiec jest ok.
                • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:45
                  A ty co tu robisz razem z dramatisiem, srunokretkwink
                  • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:47
                    Bo ja dotrzymuje towarzystwa forumkom, które się tu dobrze bawią. Szkoda.mi je takie znudzone zostawić. Może nie każda ma wiciokrzewwink
                    • srubokretka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:37
                      ile juz wypilyscie, zeby sie "dobrze" bawic?
                      • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:38
                        Ale to yenna napisała, że tu się dobrze bawić i jest tu dla beki
                        • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:42
                          Dotrzymuje towarzystwa jej tobie i innym wyluzowanymwink
                        • srubokretka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:51

Wybacz, nie wszystko czytam w tych watkach. Zwlszcza, ze sa podziurawione jak szwajcarski. Coraz mniej sensu w zagladaniu do tego forum.
                          • iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:56
                            srubokretka napisał:

>
                            > Wybacz, nie wszystko czytam w tych watkach.

Co nie przeszkadza ci w dopierdalaniu na oślep.

• srubokretka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:57
                              a tobie w kasowaniu
                              • iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:24
                                srubokretka napisał:

> a tobie w kasowaniu

Czego kasowaniu?
                              • pursuedbyabear Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:35
                                Zajmij się swoją ojczyzną, śrubokrętko, od naszej wraz z innymi polonusami się odpyerdol. Przetłumaczyć ci na angielski, czy władasz nim równie słabo jak polskim?
                                • srubokretka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:43
                                  przetlumacz
                                  • iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:05

Odpowiesz mi, co ja ci kasuje?

Czy jesteś z opcji "rzucę goowno, coś się zawsze przylepi"?

A kiedy już uznasz, że rzucasz fałszywe oskarżenia- to PRZEPROŚ.
              • aandzia43 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:39
                Kto jest ofiarą? Te hieny cmentarne niszczące nagrobki? Oooo, doprawdy?
              • srubokretka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:39
                Zauwaz ile jak czesto ona/one pisza o alkoholu.
    • pkt4a Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 27.05.25, 23:25
      hmm.. , różańcowym jakoś nie przeszkadza Alfons , notoryczny kłamca , kibol, złodziej i ćpun.
      • zanetka.x Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 00:18
        Skoro jest wyspowiadany i przyjmuje komunię świętą to znaczy że Bóg wybaczył mu grzechy, o ile takie były. I jest już czysty.
        • iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 00:57

Skąd wiadomo, że Bóg mu wybaczył?
        • angazetka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 01:02
          A zadośćuczynił Bogu i bliźniemu? Bo to chyba konieczne...
        • mdro Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 01:03
          Widzę, że zanętek nie nauczono na przyspieszonym kursie trollingu zasad religii katolickiej. Jakie, zanętko, są warunki sakramentu pojednania?
          • droch Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 01:17
            akie, zanętko, są warunki sakramentu pojednania?

Jest warunek - wola Prezespana
        • ageman Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 09:02
          zanetka.x napisała:

> Skoro jest wyspowiadany i przyjmuje komunię świętą to znaczy że Bóg wybaczył mu
          > grzechy, o ile takie były. I jest już czysty.

Kobiecie, która usunie ciążę też wybaczy, jak się wyspowiada.
          Dlaczego więc zakazujecie aborcji ?

Aga
          • superematka Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 06:06
            ageman napisała:

> zanetka.x napisała:
            >
            > > Skoro jest wyspowiadany i przyjmuje komunię świętą to znaczy że Bóg wybac
            > zył mu
            > > grzechy, o ile takie były. I jest już czysty.
            >
            > Kobiecie, która usunie ciążę też wybaczy, jak się wyspowiada.
            > Dlaczego więc zakazujecie aborcji ?
            >
            > Aga
            Jest jeszcze żal za grzechy...
        • asia-loi Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:03
          zanetka.x napisała:

> Skoro jest wyspowiadany i przyjmuje komunię świętą to znaczy że Bóg wybaczył mu grzechy, o ile takie były. I jest już czysty.

A spełnił warunki ważnej/dobrej spowiedzi, np. zadośćuczynienie bliźniemu?
    • bkn25 [...] 28.05.25, 09:05
    • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 09:24
      Wincyj kampanii opartej na nienawisci i sortowania Polakow na normalnych i na radykalną patusiarnię.

Ludziom ida hamulce dokladnie tak samo jak poszly kobietom dewastujacym elewacje kosciolow.

Wincyj duopolu i wzajemnego szczucia, oraz eskalacji emocji. Na pewno to pomoze.
      • pursuedbyabear Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 13:40
        Ty już naprawdę zamilcz, bo robisz się ohydna.
        Co do tej eskalacji emocji - spójrz w lustro.
        • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 13:48
          Zgadzam się. Wyjątkowo ohydne i obrzydliwe zachowanie.
          • simonna Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:33
            Wyjatkowo ohydnie się zachowuje. Jedyna rada to zignorować ją. Niech sobie klepie z dramatisiem i asmą na spółkę. Szkoda na nią czasu.
            • evening.vibes Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:38
              simonna napisała:
              > Wyjatkowo ohydnie się zachowuje. Jedyna rada to zignorować ją. Niech sobie klep
              > ie z dramatisiem i asmą na spółkę. Szkoda na nią czasu.

Wszystkie po kolei wygasza więc rzeczywiście niedługo tylko w tym gronie będą się klepać po pleckach.
              • pani.asma Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:40
                Nie nabieraj się na wygaszanie
      • bezmiesny_jez Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 13:47
        >Wincyj kampanii opartej na nienawisci i sortowania Polakow na normalnych i na radykalną patusiarnię.

A ktoś, kto niszczy nagrobek, bo się baner sąsiada nie podoba, to nie jest radykalna patusiarnia? To normalny człowiek? Rzyg uncertain
        • pursuedbyabear Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 13:51
          Dla yenny nie, bo "a za peło".
          Ale masz rację, na wymioty się zbiera. To już nawet nie jest symetryzm, tylko tępe usprawiedliwianie ataków mających uderzać boleśnie w konkretne osoby i ich bliskich. Tym bardziej dziwne w wykonaniu osoby, której bliscy ponoć też byli atakowani. No ale.
          • dramatika [...] 28.05.25, 16:10
        • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 14:58
          A ten, kto pisze hasła po miejscach kultu? Takich wiesz, dla niektorych ważnych i świętych, tak jak groby bliskich.

Pytam jako apostatka, szanująca prawo.innych do wlasnych przekonan.

Nie rozgrzeszam. Potępiam. Po prostu pytam.
          • bezmiesny_jez Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:26
            >A ten, kto pisze hasła po miejscach kultu?

Ten jest wandalem. Jednak ten kult jest powodem realnej krzywdy dzieci i kobiet, więc widzę to inaczej niż niszczenie grobów bliskich komuś ludzi, chociaż oczywiście też potępiam wandalizm.

>Takich wiesz, dla niektorych ważnych i świętych, tak jak groby bliskich.

Zapewniam cię, że dla żadnego katolika zwykły kościół nie jest czymś tak ważnym jak grób własnej matki czy ojca.

>Pytam jako apostatka, szanująca prawo.innych do wlasnych przekonan.

Ja też szanuję prawo innych do własnych przekonań, ale nie życzę sobie narzucania tych przekonań mnie, co KK w Polsce uskutecznia.

Na tym kończe wszelkie dyskusje z tobą, bo bronisz zachowań społecznie nieakceptowalnych. Pomazanie muru, nawet kościoła, nie jest tym samym, co dewastacja grobu. Jakby im dom pomazali, to można byłoby porównywać kaliber patologii.
            • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:32
              Ale moze mow w swoim imieniu ok? I moze daj spokoj z retoryką "mój ból jest wiekszy niż twoj" bo to zwyczajnie slabe.

Odsylam do mojego pierwszego postu w drzewku.

Wincyj nienawisci i wskazywania ludziom, co moze ich zabolec bardzo a co bardziej.

W moim odczuciu obie rzeczy moga zabolec mocno. I nie mam zamiaru wchodzic w retorykę "moj ból jest wiekszy niz twoj" bonjyz to przerabialam za PIS. I widze powtorke z rozrywki.

Nie idz tą drogą.
              • po_godzinach_1 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:35
                yenna_m napisała:

> Odsylam do mojego pierwszego postu w drzewku.

ja się udałam tam gdzie każesz i poczułam obrzydzenie po przeczytaniu tego co napisałaś
              • bezmiesny_jez Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:48
                Mówię w swoim imieniu. Jestem z rodziny katolickiej, część moich bliskich jest wierzącą. Mój tato co tydzień chodzi do kościoła i zapewniam cię, że porysowanie drzwi kościoła by go oburzyło, ale zdewastowanie grobu mojej mamy by go dotknęło do żywego. Nie porównujmy gruszek z jabłkami, bo nawet kodeks karny przewiduje różne kary za pozornie te same czyny. A świętość świątyni doskonale pokazali panowie z kółka różańcowego, co na schodach kościoła pobili kobiety. To jakoś prawej stronie nie kłóciło się z godnością świątyni.

Bronisz dewastacji grobów pod płaszczykiem: tamci też źli. No więc nie. Słyszałaś o fizycznych atakach na dziennikarzy prawicowych? O podpaleniu wozu transmisyjnego Republiki? O rzucaniu kamieniami w procesję Bożego Ciała? Ja pamiętam człowieka motyla i jaka była awantura na cały kraj. Tymczasem na jedną z parad równości ktoś przyniósł bombę! Tak, głupi ludzie są po obu stronach. Źle też. I nikczemni. Ale po jednej stronie jest ich zdecydowanie więcej. Jak mi nie wierzysz to porównaj Marsz Niepodległości z paradą równości. Czy po paradzie podpalono komuś mieszkanie za to, że w oknie był święty obrazek? Bo za tęczową flagę podpalili. Czy jakiś polityk lewicy albo centrum palił flagę watykańską? A może nazwał ją szmatą jak pewna prawicowa pani profesor nazwała flagę UE? A może to sympatycy Krytyki Politycznej napadli na empik? A kto wieszał podobizny ludzi na szubiennicy? Podaj mi podobne przypadki z drugiej strony. A może trzeba ci przypomnieć paski telewizyjne z czasów PiS? Czy teraz TVP też pokazywała marsz Nawrockiego i wyśmiewała jego uczestników, wyzywała od zdrajców? Oj, chyba nie.

Plakaty są zrywane i niszczone przez obie strony. Ale dewastacji grobów nie obronisz, chociaż próbujesz (czywiscie w imię bycia obiektywną!).
                • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:15
                  A ja mowie w swoim imieniu. I niestety. Filozofia Kalwgo w rozkwicie.

Tolerancyjna Polska dla wszystkich, pod warunkiem, ze sa nasi i podzielaja nasze priorytety.

Rzygac sie chce na taka tolerancję.
                  • po_godzinach_1 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:24
                    yenna_m napisała:

> Rzygac sie chce na taka tolerancję.

to rzygaj, na zdrowie

mam nadzieję, że ci którzy dewastowali groby zostaną sprawiedliwie ukarani
                  • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:26
                    I znowu kłamiesz, yenna smile
            • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:36
              I nie wciskaj mi, ze czegos bronię. Mowie, ze takie dziunie jak ty normalizują bezczeszczenie waznych dla kogos swietych miejsc i oburzaja, gdy ktos bezczesci swiete miejsca innych osob.

No, ale jedni są nasi, a drudzy są źle. A jak Kali ukrasc krowy, to dobry uczynek. Zly jest wtedy, gdy to Kalemu ktos ukrasc krowy.

Ajajaj... Zawialo hipokryzją i zwyklym brakiem szacunku do innych.

Jak to bylo? Tolerancja? A co to za roznica, czy tolerancja dla lgbt czy katolikow?
              Pytam jako apostatka z osobą lgbt w bliskiej rodzinie.
              • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:36
                A drudzi są źli*
              • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:38
                Jesteś straszna manipulantką, yenna. I nie chodzi o twoje poglądy tylko obrzydliwa hipokryzję.

P.s. więcej a nie wincyj, wykonania nie wykon, Nawrocki a nie Nawrot

• tania.dorada Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:06
                yenna_m napisała:

> I nie wciskaj mi, ze czegos bronię. Mowie, ze takie dziunie jak ty normalizują
                > bezczeszczenie waznych dla kogos swietych miejsc i oburzaja, gdy ktos bezczesci
                > swiete miejsca innych osob.

A pokaz no palcem gdzie normalizowałyśmy.
              • mdro Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 18:59
                Znowu używasz błędnych sformułowań. Dziwne w przypadku kogoś, kto podobno kończył prawo.

I nie, napis na elewacji czy ogrodzeniu kościoła to nie jest ani "zdemolowanie", ani "zbezczeszczenie", a w większości przypadków nawet nie "dewastacja". Jeśli zaś coś wspominasz o hipokryzji, to najpierw popatrz w lustro.
                • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:28
                  53 lata i pamiec po covidzie big_grin
                  Klei sie? big_grin

Przyznam sie. Skonczylam podstawowke, jestem zamiataczką w Tesco.

No i co dalej?
                  • mdro Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:44
                    Skąd ta pogarda dla "zamiataczek w Tesco"?

A skoro zdajesz sobie sprawę z własnych ograniczeń związanych z problemami po przebytej chorobie, tym bardziej powinnaś zwracać uwagę na słowa, nieprawdaż? Bo 53 lata to nie jest żadne usprawiedliwienie.
                    • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:00
                      Inteligentni ludzie omijają glupie, bezwartosciowe wpisy. Co ci kaze nadal dzwonic?
                      • mdro Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:09
                        Co ci każe odpowiadać? I tak, twój wpis wyrażał pogardę - jakby "zamiataczka w Tesco" nie potrafiła poprawnie pisać czy logicznie rozumować.
                        • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:15
                          Nie. Nie wyrazal pogady. Byl sarkatyczną odpowiedzia na twoj pogardliwy, agresywny wpis.
                          Papatki. Z koniem sie kopac nie bede.
                          • mdro Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:43
                            Zwrócenie uwagi na niewłaściwe sformułowania to agresja i pogarda? Czy ja np. piszę o tobie per "dziunia"?
                            Naprawdę szczerze ci radzę, odstaw forum. Przykro się patrzy na takie histerie.
                    • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:02
                      I ansolutnie zero.pogardy do zamiataczek. To trudny, najpotrzebniejszy ze wszystkich zawód. Ale czego oczekiwalas ode mnie? Jakiej odpowiedzi?
                • pani.asma [...] 28.05.25, 19:39
                • niemcyy Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:13
                  mdro napisała:

> Znowu używasz błędnych sformułowań. Dziwne w przypadku kogoś, kto podobno kończ
                  > ył prawo.

Widziałam post, w którym napisała, że prawo i administrację. Może administrację zatrudnienia albo samorządową. Z wydziału p i a nie wychodzi się jako adwokat albo notariusz, magister prawa to jak skończyć liceum, a nie zdać matury.
                • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:21
                  Trzeba przyznać że nie, że nie pisała, że skończyła prawo, tylko na magisterke z prawa i administracji, czyli raczej kończyła administrację. Żeby potem jej nikt nie wyciągał, że pisała, że jest prawnikiem - nie, nie pisała.
                  • evening.vibes Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:28
                    mocca25 napisała:
                    > Trzeba przyznać że nie, że nie pisała, że skończyła prawo, tylko na magisterke
                    > z prawa i administracji, czyli raczej kończyła administrację. Żeby potem jej ni
                    > kt nie wyciągał, że pisała, że jest prawnikiem - nie, nie pisała.

Pisała, że nie może pracować w zawodzie (i nie pracuje wcale zdaje się) z uwagi na męża sędziego czyli raczej prawo.
                    • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 20:40
                      To nie wiem dlaczego pisała, że ma magistra prawa i administracji. Zwykle po prawie ma się magistra prawa. Ale wszystko jedno. Grunt, że nie pisała, że jest prawnikiem.
                      • evening.vibes Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 21:35
                        mocca25 napisała:
                        > To nie wiem dlaczego pisała, że ma magistra prawa i administracji. Zwykle po pr
                        > awie ma się magistra prawa. Ale wszystko jedno. Grunt, że nie pisała, że jest p
                        > rawnikiem.

Magistrem prawa (przecinek) administracji:
                        forum.gazeta.pl/forum/w,567,166319217,166319217,46_lat_i_drastyczne_przekwalifikowanie_sie_.html#p166319867
                        I chyba z planów podjęcia pracy nic nie wyszło.
                        • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 21:50
                          No to ma dwa fakultety, z prawa i z administracji (czyli magister x 2) smile (chyba, że kiedyś gdzies był inny system)

Nie ma to znaczenia, ale niedawno był dyskusja czy hrabina sama napisała o sobie, że jest notariuszem czy ktoś to wymyślił
                          • margit49 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:13
                            mocca25 napisała:

> No to ma dwa fakultety, z prawa i z administracji (czyli magister x 2) smile (chyb
                            > a, że kiedyś gdzies był inny system)
                            >
                            Może mieć dwa, przedmioty są zbieżne, więc są przepisywane/zaliczane
                            Kempa skończyła administrację, ale przedstawiała się jako prawnik 😀
                            • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:17
                              Mam 2 magisterki. No i co z tego?
                              • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:18
                                Chyba dorobilam sie fanklubu big_grin
          • 152kk Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 21:31
            Co do zasady nie popieram pisania haseł na cudzej własności czy jakiegokolwiek niszczenia cudzej własności. Liczy się jednak równiez, a często - przede wszystkim - intencją.
            Ale tu różnica jest zasadnicza.
            W przypadku haseł na kościołach atakowany był symbol (w tym przypadku religii). Są to miejsca ważne dla wierzacych (choć raczej nie święte), natomiast nie były atakowane w celu skrzywdzenia konkretnych osób za ich poglądy, tylko potępienia tych pogladów, których te budynki są symbolami. Analogicznym zachowaniem jest np.polewanie farbą futer (atakowane są po prostu osoby w futrze, nie ma znaczenia czy to Kowalski czy Malinowska i jakie te osoby mają poglądy) albo niszczenie flag ze swastyką.
            Niszczenie grobów nie jest atakiem na symbol, bo atakujący nie potępiają idei szacunku do zwłok ludzkich czy kultu zmarłych, prawdopodobnie nawet podzielają te idee/poglądy/zwyczaje. I nie atakowano wszak przypadkowych grobów za to, co symbolizują. Był to atak skierowany przeciwko konkretnym osobom, kara za ich poglądy, nie mające nic wspólnego z zaatakowanym obiektem.
            • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 21:40
              152kk, nie popieram niszczenia miejsc świetych, miejsc pamieci, miejsc kultu, miejsc pochowku. Ani niszczenia miejsc pochowku tyranow ani zolnierzy wrogich armii bo to prosta droga do podbicia ich kultu a poza tym to tez byly ludzie. Schody ku czci tez bym zostawila, chociaz mnie wqrwiają, bo one są wazne dla jakiejs czesci spoleczenstwa, a i postawione nie tylko po to, by uczcic 2 konkretne osoby tylko wszystkich, ktorzy tragicznie zginęli.
              Pomniki papieza tez bym zostawila, chociaz mam na niego zeby. Jest wazny dla ludzi - niech stoi. Przeciez nie musze go czcic. Mogę ominąć.

Jedyne, co bym zdjela to symbole religijne z miejsc publucznych i nie po to, by je rugować, tylko dlatego, że są religie, dla ktorych symbolika religijna jest swietokradztwem.
              • 152kk Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 07:43
                Ty nie popierasz niszczenia a symboli, a inni (większosc moim zdaniem) popierają. Kwestia tylko - jakich symboli. Pomnik Dzierżyńskiego na Placu Bankowym w Warszawie też byś zostawiła?
                I to nie chodzi o to, co ty uważasz, tylko że:
                1) intencja malowania po kościołach była taka sama, jak intencją polewania futer i zniszczenia pomnika Dzierżyńskiego. Intencja zniszczenia grobu była całkiem inna. Czyn podobny, motywacja całkiem inna;
                2) grób jest miejscem szanowanym z zasady przez wszystkich, szacunek dla zmarłych występuje w każdej kulturze, religii i światopoglądzie. Niszczenie grobów to akt nienawiści skierowany przeciwko ludziom żyjących, nie dotyczy niszczenia żadnych symboli, nie jest aktem sprzeciwu wobec pogladów, idei, religii, tylko aktem nienawiści wobec konkretnych ludzi za ich poglądy. To jest zasadnicza różnica.
                • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 07:46
                  Mozesz mi wytlumaczyc, dlaczego msm odpowiadać za innych?
                  Ja nie popieram rowniez morderstw, gwałtów, kradziezy a inni to robią. No dalej, śmiało, nie krępuj się wink
                • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 09:06
                  152kk napisała:

> 1) intencja malowania po kościołach była taka sama, jak intencją polewania fute
                  > r i zniszczenia pomnika Dzierżyńskiego. Intencja zniszczenia grobu była całkiem
                  > inna. Czyn podobny, motywacja całkiem inna;
                  > 2) grób jest miejscem szanowanym z zasady przez wszystkich, szacunek dla zmarły
                  > ch występuje w każdej kulturze, religii i światopoglądzie. Niszczenie grobów to
                  > akt nienawiści skierowany przeciwko ludziom żyjących, nie dotyczy niszczenia ż
                  > adnych symboli, nie jest aktem sprzeciwu wobec pogladów, idei, religii, tylko a
                  > ktem nienawiści wobec konkretnych ludzi za ich poglądy. To jest zasadnicza różn
                  > ica.

Moj ból jest większy niż twój.
                  • 152kk Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 09:53
                    1) Róznica nie w bólu ofiary (rzeczywistej, potencjalnej czy wyimaginowanej), bo boleć może cokolwiek i każdego inaczej. I do tego w ogóle się nie odnoszę. I nigdzie nie neguję, że kogoś boli atak na symbol, który jest dla niego ważny i nie twierdzę, że ma nie boleć, czy boleć mniej, czy że ten ból jest bez znaczenia.
                    Ja piszę o różnicy w intencjach/motywach sprawcy. Które mogą usprawiedliwiać dany czyn (gdy np. intencją jest obrona większego dobra), zmniejszać winę, lub wręcz przeciwnie - stanowić okoliczność obciążającą.
                    Nawet jeśli nie jesteś prawnikiem, to różnica jest ewidentna i każda podwójna magistra powinna to rozumieć. Szczególnie, że napisałam to samo juz kilka razy różnymi słowami. Jeśli nadal nie rozumiesz różnicy, to albo masz złe intencje, albo zero zdolności logicznego myślenia
                    2. nigdzie nie napisałam, że masz odpowiadać za innych. Po prostu ci uświadamiam, że twoj pogląd, że każdy symbol powinien być chroniony, bo może być dla kogoś ważny, to jest pogląd niszowy (nie jest podzielany przez większość ludzi, a szczególnie na pewno nie zgadzają się z nim zwolennicy PIS, Nawrocki z pewnością również nie)
                    • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 10:03
                      Ale co to za roznica?
                      Ja nie widzę. W obu sytuacjach totalny brak szacunku dla swiętych i waznych miejsc innego czlowieka.

Po co relatywizować zło?

Tolerancja, szacunek.
                      • 152kk Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 10:32
                        Na "relatywizacji" opiera się każdy system etyczny, również system karny. Współczesne systemy zawsze uwzględniają zarówno szczegóły czynu (nie tylko rodzaj np. kradzież rzeczy większej czy mniejszej wartości, okoliczności np. użycie przemocy wobec osoby itp) oraz intencje sprawcy.
                        Ty też relatywizujesz, tylko udajesz, że nie. Bo to ci do tezy nie pasuje.
                        A toleracja, szacunek dla osoby nie musi oznaczać tolerancji dla jej przekonań. I nie widzę powodu do tolerowania niektórych symboli w przestrzeni publicznej np.swastyki bym usuwała, nawet gdyby to kogoś miało zaboleć.
                        • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 10:38
                          Przepraszam cie, ale jak sie ma to do wolnosci przekonan zagwarantowanej w konstytucji i szacunku dla swietych miejsc?

Nie mam ochoty na relatywizacje. Nie przekonasz mnie. Zlo to zlo.
                          • evening.vibes Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 10:47
                            yenna_m napisała:
                            > Nie mam ochoty na relatywizacje. Nie przekonasz mnie. Zlo to zlo.

Oczywiscie: szturchnięcie kobiety i jej zgwałcenie to to samo - naruszenie nietylakalności cielesnej. Stop relatywizmowi!

A nie czekaj... to tępy symetryzm 🤦‍♀️
                          • 152kk Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 13:58
                            Ja cię nie muszę przekonywać. Ja ci po prostu nie wierzę, że nigdy nie relatywizujesz. Uważam, że upierasz się, żeby nie przyznać, że podałaś nieadekwatny przykład.
                            Pisanie "Zlo to zlo" to hipokryzja. Nie ma człowieka, który nie relatywizowałby zła na mniej i bardziej złe. Są tylko tacy, którzy nie chcą się do tego relatywizowania przyznać i lubią szastać takimi okrągłymi hasełkami, żeby pozorować swoją rzekomą moralną wyższość.
                            A dla mnie nie jest to samo oblać drzwi farbą, skłamać publicznie, zbezcześcić grób czy okraść staruszka. I czyn rózny i intencje zwykle nie te same
                            Wolność przekonań i ich głoszenia jest prawem konstytucyjnym, ale nie wszystkie przekonania są tak samo chronione np. nie można nawoływać do nienawiści wobec innych ze względu na narodowość, rasę, religię czy orientację seksualną. Nie można głosić ustroju totalitarnego - nazizmu czy komunizmu. Relatywizm?
                            Ja sama staram się szanować miejsca kultu, ale nie jest to prawo konstytucyjne.
                            • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 14:07
                              Mowie o tym konkretnym przypadku. Koscioly vs groby.
                • dramatika Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 12:00
                  152kk napisała:

> 1) intencja malowania po kościołach była taka sama, jak intencją polewania fute
                  > r i zniszczenia pomnika Dzierżyńskiego.

Słuszny ideologicznie protest, nie to co osmalenie elewacji synagogi w Warszawie. Za to już grozi 10 lat big_grin

• yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 12:15
                    dramatika napisał(a):

> 152kk napisała:
                    >
                    >
                    > > 1) intencja malowania po kościołach była taka sama, jak intencją polewani
                    > a fute
                    > > r i zniszczenia pomnika Dzierżyńskiego.
                    >
                    > Słuszny ideologicznie protest, nie to co osmalenie elewacji synagogi w Warszawi
                    > e. Za to już grozi 10 lat big_grin
                    >
                    >
                    No przestań big_grin Wiadomo big_grin
                    Twoj bol jest lepszy niz moj.

Kocham Kazika. Jak to się niefajnie zestarzalo...
                    • pursuedbyabear Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 14:29
                      Tylko chyba nie bardzo Kazika rozumiesz.
                  • 152kk Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 14:15
                    To ty napisałaś, że słuszny. Ja napisałam, że motywacje sprawców napisu na kościele i polania farba oraz zniszczenia pomnika były takie same (atak na symbole pewnych idei/przekonań, a nie konkretna osobę/grupę) i inne, niż w przypadku zniszczenia grobów (atak na konkretne osoby)
                    A jaka była intencja osmalenia elewacji synagogi i kto tego dokonał? I za co grozi 10 lat jakie przestępstwo? Bo za zniszczenie mienia to jest do 5 lat, ale jeśli ktoś podpalając drzwi wzniecił pożar, w ktorym zginęli ludzie, to już inna para kaloszy (relatywizowanie zdaniem yenny).
      • tania.dorada Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 14:45
        Idź może na jakąś terapię bo to co odstawiasz nie jest normalne nawet w świetle twoich traumatycznych przeżyć.
        • dramatika [...] 28.05.25, 16:13
          • yenna_m [...] 28.05.25, 16:16
            • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:41
              O znowu kłamiesz yenna. Nikt nikomu nie każe wyp...c. A tolerancja jest dla innych poglądów a nie dla przemocy.
              .

• pursuedbyabear Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:43
              Fajnie, że się zblatowałaś z typem, który bronił Michalkiewicza i tego, że ów udostępnił dane osobowe dziewczyny wykorzystywanej seksualnie przez zakonnika.
              A tolerancją sobie gęby nie wycieraj, bo jeśli ktoś będzie złośliwy i miał dużo czasu, to ci tu zacytuje twoje ociekające tolerancją wpisy z ostatniego tygodnia. Strach się bać, jakiej sraczki dostaniesz 2 czerwca i jak wielkie będziesz mieć pretensje do tych, które poszły na wybory. Jak bardzo będziesz z nich drwiła, jak będziesz pluła, że znowu zapewnili ci duopol.
              • bezmiesny_jez Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:52
                Ten typ ją w przetrzymywał miesiącami i regularnie gwałcił. Katolików to nie oburzyło tak jak farba na murze, przeciwnie, prawicowe środowiska dziewczynie robiły piekło.
      • blahblah2 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:13
        Takiej mowy nienawiści jaką widziałam w wydaniu PiSu i ich nie wyborców tylko wyznawców sekty to jeszcze nie widziałam. Tak się rodził nazizm w Niemczech
      • livia.kalina Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 21:56
        Pokaż te dewastacje elewacji kościołów. Bo ja widziałam tylko bite przez PiS-bojówki kobiety.
        • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 21:59
          livia.kalina napisała:

> Pokaż te dewastacje elewacji kościołów. Bo ja widziałam tylko bite przez PiS-bo
          > jówki kobiety.
          >
          Tez widzialam bite kobiety. Jedno nie wyklucza drugiego.
          • tania.dorada Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 22:21
            yenna_m napisała:

> livia.kalina napisała:
            >
            > > Pokaż te dewastacje elewacji kościołów. Bo ja widziałam tylko bite przez
            > PiS-bo
            > > jówki kobiety.
            > >
            > Tez widzialam bite kobiety. Jedno nie wyklucza drugiego.

I uważasz ze jest porownywalne? JPRDL
          • niemcyy Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 22:42
            yenna_m napisała:

> livia.kalina napisała:
            >
            > > Pokaż te dewastacje elewacji kościołów. Bo ja widziałam tylko bite przez
            > PiS-bo
            > > jówki kobiety.
            > >
            > Tez widzialam bite kobiety. Jedno nie wyklucza drugiego.

Nie wyklucz też istnienia ufo.
            Ale pokaż te dewastacje elewacji kościołów!

• kot.z.kosmosu Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 22:34
        Nie do wiary, nawet zdewastowane przez elektorat PiS nagrobki to wina Tuska.
        • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 22:37
          Nie. To wina grzania emicji przez wszystkich politykow.

Gdzie wyczytalas, ze wina Tuska? Mozesz zacytowac?
    • bkn25 [...] 28.05.25, 13:31
    • srubokretka [...] 28.05.25, 13:42
    • ariathedevil Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 14:29
      Wyborcy tego alfonsa są zdemoralizowani do cna. I jeszcze list odręcznie napisali...co to są za ludzie: masz sciągnąć plakat, nie głosować, bo jak nie to zniszczymy grób twoich rodziców. Jprdl ...powiesiłabym wtedy 5 takich plakatów. Wysyłają ludziom goźby, niszczą groby. Jeśli to wygra to bedzie: „Ein Reich, ein Volk, ein Gott", później „Ein Volk, ein Reich, ein Führer” Kopiują idola, a później na msze do pierwszej ławki.
      • bkn25 [...] 28.05.25, 18:53
    • bei Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 14:50
      Niestety, świadczy to bardzo źle o wyborcach pana Nawrockiego. W naszej gminie wygrał pierwszą turę Trzaskowski, mimo, że wszystkie jego plakaty zniszczono. Nie zniszczono ani jednego plakatu rywali. W poprzednich wyborach tylko plakaty PiS ocalały, ciekawe dlaczego.
      • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:00
        Łezka się kręci, gdy slyszy się o tak czystej kampanii wyborczej kandydata PO.

Wzruszyla mnie niebywała etyka.
        • droch Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 22:57
          Ale co to ma wspólnego z tym, że pisia tłuszcza niszczy plakaty, profanuje groby itd.?
          • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:05
            Pomazali sprajem groby. Tamci pomazali sprajem koscioly.
            Takie samo beznadziejne zachowanie.

No ale nie. Koscioly to co innego. Koscioly bylo mozna. Prawda?

G...wno! Nie wolno tego i tego. Bo to wyjatkowo beznadziejne, patusiarskie zachowanie!

Czego nie rozumiecie?

Tolerancja i szacunek dla pogladow innych ludzi. Rowniez tych, co nie myslą jak ty.
            • pade Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:48
              załamujesz mnie, serio
              może jak będziesz miała groby swoich bliskich to zrozumiesz jak to boli
              • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:55
                Bo uwazam zamazywanie grobow za takie same grube podłe sqrwysynstwo jak mazanie po kosciolach?

Nie za daleko poszlas i nie za bardzo nadinterpretowujesz?
                • pade Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:04
                  Ja?
                  To ty od kilku dni nie robisz nic innego, tylko próbujesz usprawiedliwić wszystko co zrobią zwolennicy pisu i ich kandydat. Wszystko jesteś w stanie zrelatywizować, wszystko.
                  • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:11
                    Nie usprawiedliwiam tylko widze bialoruski standard demokracji przy tych wyborach.

I slucham krytycznie bo widze, gdy media mi wciskają kity.
                    • pade Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:26
                      yenna_m napisała:

> Nie usprawiedliwiam tylko widze bialoruski standard demokracji przy tych wybora
                      > ch.

Słucham? co to jest za odpowiedź? czego to w ogóle dotyczy? zniszczenia grobów?
                      >
                      > I slucham krytycznie bo widze, gdy media mi wciskają kity.

No oczywiście, bo poza tobą i alicią nikt tego nie widzi.
                      • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:34
                        Pade, jest sporo ludzi, ktorzy to widzą, tylko siedzisz w zlej banieczce.
                        Malo tego, widzą to tez radykalni antypisowcy. I alicia jest radykalnym antypisowcem. Nie zauwazylas?
                        • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:36
                          A może ty siedzisz w złej banieczce yenna?
                    • iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:27
                      yenna_m napisała:

> I slucham krytycznie bo widze, gdy media mi wciskają kity.

Serio? Jesteś w stanie wszystko osobiście zweryfikować? Np. nie wierzysz w zarzuty wobec Nawrockiego, bo...? Sprawdziłaś je?

• yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:32
                        Albowiem poniewaz jesli są prawdziwe to to tak obciaza kierujacego oanstwem, ze nawet nie chcesz wiedziec, jakie to niewyobrazalne osmieszenie autirytetu Polski i systemu dostepu do najpilniej syrzezonych tajemnic, w tym tajemnic sojusznikow NATO w trakcie najezdzczej wojny Rosji na Ukrainę za naszymi granicami.
                        • mocca25 Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:35
                          yenna_m napisała:

> Albowiem poniewaz jesli są prawdziwe to to tak obciaza kierujacego oanstwem, ze
                          > nawet nie chcesz wiedziec, jakie to niewyobrazalne osmieszenie autirytetu Pols
                          > ki i systemu dostepu do najpilniej syrzezonych tajemnic, w tym tajemnic sojuszn
                          > ikow NATO w trakcie najezdzczej wojny Rosji na Ukrainę za naszymi granicami.

#winatuska
                        • iwles Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:40

Czyli dopuszczenie do informacji niejawnych bisloruskiego szpiega Tomasza Szmydta przez Polską prawice jakoś nie sprawiło odwrócenia się wyznawców pisu i jej przystawek od tej strony politycznej.
                          Wprost przeciwnie - msm wrazenie, ze wiara w pis jest głębsza od wiary w Boga.
                          • yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:44
                            Ale czekaj. Szmydt nie byl w partii. Zadnej. Albowiem sedzia RP nie moze byc w partii. Nie bardzo rozumiem, kto od kogo mial sie odwrocic.

• yenna_m Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 00:48
                              No i jednak nie do konca jest tak, jak mowisz. Po tej sytuacji (i pierdyliardzie innych rownie uroczych) wyborcom (mnie rowniez) sie ulalo i PIS tak w 2023 wygralo wybory parlamentarne, ze przegralo.

Nadal nie rozumiesz podstawowego mechanizmu demokracji, ze za takie wtopy placi sie rachunki przy urnach wyborczych.
                              • tania.dorada Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 01:25
                                yenna_m napisała:

> No i jednak nie do konca jest tak, jak mowisz. Po tej sytuacji (i pierdyliardzi
                                > e innych rownie uroczych) wyborcom (mnie rowniez) sie ulalo i PIS tak w 2023 wy
                                > gralo wybory parlamentarne, ze przegralo.
                                >
                                > Nadal nie rozumiesz podstawowego mechanizmu demokracji, ze za takie wtopy placi
                                > sie rachunki przy urnach wyborczych.

Że sparafrazuję znane powiedzenie o systemie sądowym, współczesna demokracja to taki system w którym przy urnie wyborcy decydują, kto miał lepszych spin-doktorów. Gdyby nie pandemia i wojna, a za nimi kryzys i inflacja które ogarnęły cały świat, to PiS by rządził dalej. Przecież oni zgarnęli najwiecej głosów spośród wszystkich partii.
                        • evening.vibes Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 05:02
                          yenna_m napisała:
                          > Albowiem poniewaz jesli są prawdziwe to to tak obciaza kierujacego oanstwem,

Tuska wina, Tuska wina, Tuska bardzo wielka wina.

Cokolwiek źle robi czy PiS czy PO - wina Tuska!
                      • bezmiesny_jez Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 07:05
                        Nie wierzy, chociaż do części sam się przyznał 🙃
            • evening.vibes Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 04:59
              yenna_m napisała:
              > Pomazali sprajem groby. Tamci pomazali sprajem koscioly.
              > Takie samo beznadziejne zachowanie.

Nie. Tępy symetryzm.
    • bkn25 [...] 28.05.25, 15:01
    • ariathedevil Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 15:43
      x.com/batofthedungeon/status/1927653245549228310 W sumie szybciej się ta Polska zlaicyzuje: pedofilia sytemowo chroniona, zabijanie kobiet przez chore prawo, wpychanie się do tego prawa, opluwanie ludzi lgbt, wykupowanie ziemi z 90% bonifikatą, okradanie wiernych, niszczenie cudzych grobów, orgie w Dąbrowach, Tarnowach i pouczanie ludzi jak mają żyć, a później zdziwienie że ludzie ich nie lubią.
      • bkn25 [...] 28.05.25, 16:03
        • ariathedevil Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 16:29
          A no tak. Poźniej zaczną palić ludziom domy, a następnie chyba strzelać w potylicę.
    • ariathedevil Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:01
      x.com/Bart_Wielinski/status/1927485766151680318 Ja się wcale nie dziwię, że oni to robią skoro ich tak zachęcają. Niedługo zaczną palić ludziom domy, zresztą już to robili.
    • bkn25 [...] 28.05.25, 17:43
    • pani.asma Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 17:46
      Czy zbadano narzędzie ? Sprawdzono czy nie była to prowokacja i nie niszczono słuchawka od prysznica ?
    • bkn25 [...] 28.05.25, 19:00
    • engine8t Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 19:58
      Cenzura tnie. Wolnosc slowa w Polskim wydaniu?
      Przypomina to czasy Stanu Wojennego i "Ocenzurowano"
      To co ktos napisze to jakas tam Niunia - lewaczka, ma prawo ocenzurowc wg jej wlasnego widzimisie powolujac sie na "przepis" ?

• droch Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 22:58
        Ale wiesz, że jesteś na prywatnym forum? 😂
        • kot.z.kosmosu Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:01
          droch napisał:

> Ale wiesz, że jesteś na prywatnym forum? 😂

🤣 Weź, jeszcze popuści
        • engine8t Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 01:44
          droch napisał:

> Ale wiesz, że jesteś na prywatnym forum? 😂

Jakie ono prywatne? Na jakiej podstwie to piszesz?

Systematyczny udział w internetowych forach dyskusyjnych pozwala zaliczyć dyskutanta do osób uczestniczących w życiu publicznym. Ocenianie zachowań i wypowiedzi takiej osoby nie narusza jej dóbr osobistych.

Czytaj więcej na Prawo.pl:
          www.prawo.pl/prawnicy-sady/aktywny-uzytkownik-forum-w-internecie-to-osoba-publiczna,32850.html
          A wiec to cenzurowanie kogos za jego zachowanie czy kmentarz moze byc niezgodne z prawem
          • droch Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 11:32
            Jakie ono prywatne? Na jakiej podstwie to piszesz?

Znajduje się na prywatnym serwerze utrzymywanych z prywatnych pieniędzy właściciela... hm, to jakie może być? 🤔
            Oczywiście, jeśli uważasz, że są tutaj naruszane twoje prawa - przysługuje ci prawo do sądu, ale powodzenia nie wróżę.
    • pepsi.only Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:02
      Mam na płocie pomazany sprejem baner, u sąsiada również pomazali
      To nie świadczy o moim kandydacie. Świadczy o wyborcach kontrkandydata....
    • trzebasiebawic Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 28.05.25, 23:45
      Nie dziwi mnie to. Zostałam publicznie zwyzywana za swój wybór. Zaatakowała mnie baba, zwyzywała, oskarżyła, że nie wiem co robię i zaczęła wymieniać co się przeze mnie stanie. Kazała mi się nad sobą zastanowić i nie śmiać.
      Ze strachu ze mi przyjebie, potakiwałam. Nie wiem co by było gdybym weszła z nią w dyskusję.
      To jest chore co się dzieje.
    • ariathedevil Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 06:40
      I jeszcze tam jest fragment o demoralizacji najbardziej demoralizuje religia,usprawiedliwia każde zj..nie: pedofilia, orgie i nie wezwanie karetki do do chłopaka który umierał, nie wezwanie karetki do dziewczyny która rodziła na plebanii umiera dziecko, przepytywanie dzieci przez dorosłych facetów z intymnych spraw, rozwody za flaszkę, prawo religijne zabijające ludzi,kobiety szczególnie, zachęcanie do głosowania na najbardziej zdemoralizowanego kandydata w historii Polski po 89- zwykłego gangusa, po to by nas wepchnąć znowu w ruskie łapy. To już było i tragowica gdzie spasieni biuskupi wraz ze sprzedajną klasą polityczną sprzedali nas ruskim, przed wojną endecja i zblatowany z nią kościółek łaszący się do faszystów wproadzający katolski nacjonalizm. Tak wiec parady w których uczestniczył Trzaskowski nie mają nic wspólnego ze demoralizacją
      • bkn25 [...] 29.05.25, 06:46
    • bulzemba Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 07:27
      Jakie to katolickie! Czysta miłość bliźniego! I jeszcze proboszcz tej wiochy łże że nikt się nie skarżył na jego chamską trzodę.
    • sitniczek Re: Zniszczone nagrobki za bannery Trzaskowskiego 29.05.25, 08:58
      Przykre.
      I nie na dzikim wschodzie Polski...
      Zajadli, zapiekli wyznawcy spod ciemnej gwiazdy. (Sorry-krzyża)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka