Dodaj do ulubionych

Jak sie ubrac na koncert?

29.05.25, 08:36
Nie bylam na koncertach juz dobre kilka lat, a jade na koncert gwiazdy popularnej zwlaszcza wsrod pokolenia GenZ.

W ciagu ostatnich 3 lat rozmiar niestety zmienil sie z 38 na 40/42, twarz nie wyglada jak u ematki i nikt mnie nie bierze za nastolatke. Z medycyny estetycznej nie korzystam i niestety mam np. drugi podbrodek. No nikt sie nie nabierze, ze jestem GenZ.

Juz sobie wyobrazam 18 latki w crop-top, mlodych doroslych w szerokich spodniach i wysokich skarpetkach i ja- jak stara matrona indifferent. Jakies inspiracje?
Obserwuj wątek
    • pffpffpff Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 08:39
      Dżinsy, tshirt, bluza i sneakersy / inne płaskie obuwie.
    • homohominilupus Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 09:15
      Nie bierz tego do siebie ale nikt specjalnie uwagi na Ciebie zwracać nie będzie 😉
      Założyłabym dzinsy, jakiś basicowy tshirt i sneakersy.
    • demodee Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 09:25
      Może też załóż szerokie spodnie i wysokie skarpetki?
    • ritual2019 Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 09:35
      Nie rozumiem co ma medycyna estetyczna wspolnego z koncertem?
      Jest jakis wymog wygladania jak nastolatka czy to tylko ty tak chcialabys?
      Jest dobra wiadomosc: nikt nie bedzie na ciebie zwracal uwagi bo w centrum bedzie ta gwiazda.
    • imponderabilia20 Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 09:40
      Cokolwiek nie założysz, nikt tego nie dostrzeże. Załóż rzeczy których Ci nie szkoda - bo bydło albo Ci buty podepcze albo piwskiem obleje.
      • gryzelda71 Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 10:20
        Bydło?
    • aagnes Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 09:44
      Tak jak ci wygodnie, jak plenerowy to wypierdziane spodnie, bluzke i mega wygodne buty. jak pod dachem tojuz wogole luz, ostatnio bylam w sukience w ktorej bylam w pracy, bo nie mialam czasu na jezdzenie w te i we wte, w celu podkreslenia swojej starej zbuntowanej duszy mialam w torebce szminke podwędzoną córce, bo wlasnej nie mam juz od lat i tak bylo ok.
    • ekstereso Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 09:45
      Ja chodzę po prostu w dżinsach i koszulce, ewentualnie bluzie. Trampki skórzane lub wyższe buty. Czyli zupełnie, zupełnie bez spiny. Jak do lasu na przykład.
    • dekoderka Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 10:00
      Garsonka i spódnica w kolorze cielistym albo brudnego łososia. Efekt trendsetterski gwarantowany.
    • madame_edith Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 10:18
      Rozmiar 40/42 nie jest równoznaczny z ubieraniem się jak ciotka klotka.
      Załóż normalne ciuchy na luzie jak koleżanki wyżej radzą, jeansy, tshirt, wygodne buty i już. Nikt nie będzie na Ciebie patrzył, gwarantuję.
    • zbytomia100 Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 13:08
      W 99% na koncerty zakladam czarne wysokie martensy i do tego dzinsy i tiszert.
      Buty najwazniejsze, maja byc wygodne, bo to kilka godzin stania/tanczenia. Nie przejmuje sie, ze ktos mnie nadepnie albo ja nadepne na kubek z reszta piwa.
      Dzinsy musza miec wygodne i pojemne kieszenie, zebym nie musiala miec ze soba torebki. Swoja droga, kiedy w koncu do producentow dzinsow dotrze, ze kobiety tez chca miec kieszenie?
      Baw sie dobrze!
    • lilia_tygrysia Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 13:12
      Ubierz się tak, żeby się czuć dobrze. Wygodne buty, saszetka/nerka. A czy do tego cekiny, czy szerokie spodnie, to już Twój wybór.
    • mikams75 Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 13:41
      Zaloz szerokie spodnie, wysokie skarpetki i buty sportowe. Do tego jakikolwiek tiszert. Nie wiem w czym problem. Chcesz konkurowac z 18-latkami swiecacymi brzuchami? Ubierz sie normalnie, jak na co dzien, wygodnie, tak zebys sie dobrze czula, nie jak przebrana i tyle. Otworz szafe i tam szukaj inspiracji.
    • aankaa Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 13:49
      wygodnie i stosownie do pogody oraz miejsca smile
    • tania.dorada Re: Jak sie ubrac na koncert? 29.05.25, 19:30
      najwygodniejsza klasyka w ktorej gen X na ogół jest na koncertach to martensy, dżinsy i podkoszulek z jakiegoś koncertu sprzed kilku lat, może być zupełnie innego wykonawcy.
    • jasnozielona_roslinka Re: Jak sie ubrac na koncert? 30.05.25, 16:49
      Tak jak lubisz i jest ci wygodnie
      Nie będą na ciebie zwracać uwagi tylko na te wokalistkę
      Jestem ciekawa jaka
      A co do szerokich spodni to mam i praktykuje mimo prawie 40 lat. Uważam że gen z jest bardziej konserwatywny w ubiorze niż moje pokolenie było. Serio , większość ich ciuchów kamufluje atuty, ale też mniej atrakcyjne części ciała. Przebywam głównie z młodymi dorosłymi i wychodzę z założenia że ubieram się w to w czym ja się dobrze i atrakcyjnie czuje. Jedyne co sobie odpuściłam to leginsy - to się nie wróci
    • arthwen Re: Jak sie ubrac na koncert? 30.05.25, 17:04
      No faktycznie, widać, że dawno na żadnym koncercie nie byłaś, jeśli masz takie wyobrażenia wink
      Możesz założyć cokolwiek, i tak nikt na ciebie nie zwróci uwagi.
      Ja chodzę na koncerty w martensach, dżinsach i t-shirtach z merchu zespołu - 80% innych uczestników koncertu jest ubranych tak samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka