czekamnawiatr 07.06.25, 17:54 Znacie? Zastanawiam się nad pobytem wakacyjnym, a zupełnie nie znam tej miejscowości. Któraś emateczka mogłaby rozjaśnić mroki niewiedzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Mrzeżyno 07.06.25, 17:58 Znam. Ale dawno nie byłam, więc nie jestem dobrym źródłem informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Mrzeżyno 07.06.25, 18:42 znam, lubię małe miejscowości nad morzem, ale nie byłam kilka lat. A na nocleg wybieram zawsze coś położonego na skraju, wtedy plaża pusta. Co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Mrzeżyno 07.06.25, 18:47 Super. Jaka jest plaża? Piaszczysta, czysta? Jest gdzie zjeść/ wyjść jak pada? Której lokalizacji unikać( praktycznie każda taka miejscowość ma jakieś miejsca których należy unikać . Np. zdarzyło nam się wypoczywać obok ogromnej przemysłowej pralni. Wynajmujący , pytani o ciszę i spokój - skrzętnie pominęli to sąsiedztwo. Wieczory na tarasie ,przy szumie silników i zapachu proszków i środków odkażających były niezapomniane). Ogólnie: jakie masz wrażenia i rady Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Mrzeżyno 07.06.25, 18:59 zanim zamówisz nocleg obejrzyj okolicę na street view. Byłam od wschodniej części, całkiem na końcu miejscowosci, raz apartament, a raz jakiś ośrodek, nie był zły, na plażę kilka kroków, mało ludzi. Ale to było dość dawno, budowali obok hotel Zalewski i aquapark, więc teraz okolica pewnie zatłoczona. Plaza ładna, mały port. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Mrzeżyno 07.06.25, 20:23 Właśnie sprawdziłem, street view jest z 2023 r. Oczywiście nie obejrzałem całej wioski. Zdarza się, że street view pokazuje fragmenty ulic z różnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Mrzeżyno 07.06.25, 18:43 Ja lubie, ladne plaze, ale niewiele sie rozni od dziesiatek innych na zachodnim wybrzezu, portem moze, maly port tam jest, mozna nabrzezem pospacerowac, mozna sobie w rejs wycieczkowy poplynac i zjesc rybke w porcie. Plaza stragany, ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Mrzeżyno 07.06.25, 18:48 To osada rybacka, która zaczyna się roic w sezonie. Raz tylko byłam w lecie. Lubię jeździć poza sezonem. Dookoła są przepiękne tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Mrzeżyno 07.06.25, 18:58 Przeważają lasy? Jeśli tak, to jakie? Raz w życiu miałam nad morzem ataku alergii; miejscowość otaczały pola uprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Mrzeżyno 07.06.25, 19:09 Obok mnie było sporo iglastych. Do pól uprawnych nie dotarłam Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Mrzeżyno 07.06.25, 21:13 No.wlasniw tak pamiętam,że były tam przepiękne lasy i nie było wtedy takiej swoloczy i spędu jak w tych super popularnych miejscowościach. No ale ja byłam z 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Mrzeżyno 07.06.25, 20:08 Mrzeżyno. Jeździłam tam na kolonie. Wtedy niewielka osada z portem rybackim. Potem zaczęło się rozbudowywać i w tej chwili, byłam jakieś 5 lat temu, nie do poznania. Stragany, stoiska, małe gastro, tłumy na plaży i na uliczkach. Typowo letniskowa miejscowość. Trzeba lubić takie klimaty, ja bym tam urlopu spędzać nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
wyprawa32768 Re: Mrzeżyno 07.06.25, 20:31 Nic ciekawego, prosta zwykła miejscowość wypoczynkowa nad morzem. Blisko na wypad do Kołobrzegu, a w drugą stronę tylko trochę dalej na wyspę Wolin. Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Mrzeżyno 07.06.25, 21:02 Byłam w ten weekend , możesz się przejść deptakiem po marinie i zjeść najlepszą pizzę jaką jadłam w życiu -ostro słodka polana miodem. Pizzeria nazywa się ,, tak jak kiedyś ,, lub tak jak dawniej , nie pamiętam . Pojadę tam kiedyś jeszcze raz , właśnie na tą pizzę Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Mrzeżyno 07.06.25, 21:10 Ooo, Mrzeżyno! Sentyment mam Moje pierwsze w życiu wyjazdowe wakacje z rodzicami w latach 80. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_1985 Re: Mrzeżyno 07.06.25, 21:12 Super sprawa. Byłam tam, ale chyba 20 lat temu..Wtedy super spokojna wioska rybacka..a teraz na bank juz się rozwinęło.. Odpowiedz Link Zgłoś