Dodaj do ulubionych

Kolejny wątek

12.06.25, 19:38
Ten nie jest o córce, więc nie piszcie żebym się lepiej nią zajęła. Moja matka- spotyka się z moją siostrą a ze mną nie. Dzwoni rzadko a rozmowa jest o niczym, nie proponuje spotkań ze mną ani ze swoimi wnukami. Mówi np. że tęskni ale o spotkaniu nic.
Mojej córce napisała dziś życzenia na FB, nawet nie zadzwoniła. Smutne to wszystko
Obserwuj wątek
    • kobietazpolnocy Re: Kolejny wątek 12.06.25, 21:46
      Uważam że powinnaś oszczędzać swoją energię na zaopiekowanie się sobą i dojściem do ładu z sytuacją rodzinną. Zachowanie twojej matki jest istotnie przykre, ale nie warto marnować swoich zasobów emocjonalnych na ich roztrząsanie, może kiedyś, ale nie teraz.

Co do braku telefonu do córki: czy jest możliwe że twoja matka po prostu boi się z nią rozmawiać?
      • wiosennedni5 Re: Kolejny wątek 12.06.25, 22:39
        Boi? Nie
    • zazou123 Re: Kolejny wątek 13.06.25, 07:44
      Napisała, pamiętała . Sama piszesz że rozmowy są o niczym. -A o czym mają być ? . Interakcja przez telefon może być trudna i najczęściej jest wymianą informacji albo śledzeniem o pogodzie . Jesteś pewna że córka, przy jej problemach komunikacyjnych, byłaby zadowolona z rozmowy?
    • 1matka-polka Re: Kolejny wątek 13.06.25, 09:27
      Nie karmcie tego trolla🙈
    • anvalley Re: Kolejny wątek 13.06.25, 11:21
      Zapewne ma jakiś powód - najprościej ją zapytać jaki, a po której stronie leży wina to zapewne forum nie rozstrzygnie, bo musiałabyś opisać wszystkie fakty. W innych wątkach niewygodne kwestie skrzętnie pomijasz więc tu zapewne byłoby tak samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka