Dodaj do ulubionych

Intymny problem

25.06.25, 15:21
Ja wiem, że zaraz się zlecą żartownisie ale serio mam problem. Na początku miesiąca miałam cytologię, w wyniku wyszło, że mam stan zapalny, dostałam od lekarza Fluomizin i Gynoflor. W poniedziałek wzięłam ostatnią dawkę i od tamtego momentu swędzi jak jasna cholera, google podpowiada, że to może być grzybica skoro wybiło wszystkie bakterie. Kontrolę mam dopiero w poniedziałek, ale nie wiem czy dotrwam. Jest na to jakiś sposób? Mogę coś dostać w aptece? A moze to taki efekt po lekach?
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Intymny problem 25.06.25, 15:26
      Tak, prawdopodobnie grzybica. Idź do apteki, jest masa specyfików bez recepty- kremy, globulki, coś ci dobiorą.
    • majenkirr Re: Intymny problem 25.06.25, 15:29
      Monistat, kuracja jednodniowasmile
    • alpepe Re: Intymny problem 25.06.25, 15:34
      Gynoxin uno
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Intymny problem 25.06.25, 15:47
      Ja jestem team Hexatiab, jest super i ma szerokie spektrum działania
    • chocolate_dog123 Re: Intymny problem 25.06.25, 17:04
      Może też być skutek uboczny Fluomizin. Za pierwszym razem jak go stosowałam było ok. Po kilku latach stosowałam jeszcze raz i wytrzymałam 3 tabletki. W 3/4 dniu pojawił się mega ból, swędzenie, osłabienie, suchość, częstomocz i sikanie krwią niestety. Samo przeszło na szczęście. Poczytaj sobie jakie on ma skutki uboczne albo wypowiedzi kobiet na jego temat na innych forach ginekologicznych. Może coś nawilżającego/ globulki byłby to najlepsze na początek.
      • chocolate_dog123 Re: Intymny problem 25.06.25, 17:05
        Gorączkę też po nim miałam.
        www.medicover.pl/leki/fluomizin,4422,d,1344
      • rinoa_woman Re: Intymny problem 25.06.25, 21:19
        Po tym fluomizin nic mi nie było, poza dziwnym zapachem, ale to czytałam że od zmiany ph na bardziej kwaśne. Za to po tym drugim było gorzej, szczypało już chwilę po aplikacji, ale w ulotce było napisane, że 1% kobiet doświadcza takiego pieczenia, na nieszczęście się do nich zaliczam. Kupiłam clotidal i nawilzające globulki.
    • eagle.eagle Re: Intymny problem 25.06.25, 17:32
      Poczytaj o płukaniu w wodzie z sodą. Mi kiedyś pomogło, przynajmniej doraźnie.
    • andaba Re: Intymny problem 25.06.25, 17:40
      Stary, dobry clotrimazol, teraz jest bez recepty.
      • nieboraczek-raczek Re: Intymny problem 25.06.25, 18:08
        globulki są bez recepty?
        • 35wcieniu Re: Intymny problem 25.06.25, 19:04
          Yyy... zależy które.
        • rinoa_woman Re: Intymny problem 25.06.25, 21:20
          Kupiłam clotidal max, jedna dawka, jest bez recepty, do tego też wzięłam nawilżające globulki.
    • zyciemniekocha2000 Re: Intymny problem 25.06.25, 21:25
      ja kiedys jakimis lekami tak sie zalatwilam , ze przerzucilam sie na babcine sposoby.Mylam sie przez jakis czas woda z soda oczyszczona
      • nieboraczek-raczek Re: Intymny problem 25.06.25, 21:40
        ale to bardziej zasada niz kwas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka