Dodaj do ulubionych

Porada basenowa potrzebna

30.07.25, 21:45
Która z emam używa na basenie czepka?
Przyznam szczerze, że nienawidzę czepków i od kiedy zniesiono konieczność ich stosowania, to nie używam. Ale kurcze moje włosy nie bardzo jednak lubią się z chlorem...
Polecicie coś? Czy koniecznie musi być silikonowy, czy tkanina powlekana też da radę?
Z góry pięknie dziękuję 😙
Obserwuj wątek
    • eva_evka Re: Porada basenowa potrzebna 30.07.25, 21:49
      Mam grube i długie włosy, nie do dosuszenia na szybko. Na basen używam czapka silikonowego, aby zminimalizować zamoczenie włosów.
    • kamin Re: Porada basenowa potrzebna 30.07.25, 21:53
      Chyba nie zniesiono konieczności stosowania czepków. Niektóre pozwalają tylko do strefy rekreacyjnej wejść bez czepka, ale tam gdzie się realnie pływa zanurzając głowę - czepek jest obowiązkowy. Z tym, że ja używam zwykłych materiałowych, silikonowego nie udało mi się dobrać z sensem. Strasznie niewygodne, a przed zamoczeniem wlośow i tak nie chroniły.
      • little_fish Re: Porada basenowa potrzebna 30.07.25, 22:03
        Na "moim" basenie nie są obowiązkowe.
        No właśnie ja też nie lubię tych silikonowych. I się zastanawiam czy kompromis w postaci materiałowego ale powlekanego ma jakiś sens.
    • ulla_cebulla Re: Porada basenowa potrzebna 30.07.25, 21:55
      Zmocz włosy porządnie pod prysznicem przed wejsciem do wody, żeby nasiąkły normalną wodą, wtedy nie nabiorą tyle chloru. Każdy czepek przemaka.
      • little_fish Re: Porada basenowa potrzebna 30.07.25, 22:03
        Moczę. Niewiele to zmienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka