lilia.z.doliny 28.09.25, 14:44 Na świeżo po seansie Poproszę o.polecajki czegoś w klimacie tego serialu. I pogadać mi się o nim chce. Kto dołączy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grey_delphinum Re: Rejkiawik 112 28.09.25, 17:02 Serialu nie oglądałam, ale jestem miłośniczką książek Yrsy S... (trudne nazwisko, wybacz) ten serial nakręcony jest chyba na podstawie pierwszej części serii O Huldarze i Freyi, czyli "Odziedziczone zło". Książka bardzo mi się podobała, zresztą pozostałe części tej serii również, wiec serial na pewno obejrzę i wtedy podzielę się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Rejkiawik 112 28.09.25, 17:06 O, to jest konkret Czyli pewnie będą kolejne części Niezły klimat jest Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 14:15 Filmu jeszcze nie widziałam ale wszystkie części wysłuchałam. Chętnie obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 15:33 Obejrzalam caly serial. Podobal mi się, choc Huldar nieco drewniany, a Rikiego wyobrażałam sobie zupelnie inacxej. Freya ok. Co do fabuly, to zgadza się z powieścią, wiec nie bylo niespodzianek. Ciekawe czy będą kolejne sezony? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 17:14 zachęciłaś, wczoraj oglądałam 1 odcinek, no nieźle, nieźle. Przyznam szczerze, że jestem pod wrażenie, dużym wrażeniem bo to małe dziecko, jak dobrze gra ta dziewczynka. Dzieci bywają czasem sztuczne. A to dziecko gra bardzo autentyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 18:39 nenia1 napisała: > zachęciłaś, wczoraj oglądałam 1 odcinek, no nieźle, nieźle. Przyznam szczerze, > że jestem pod wrażenie, dużym wrażeniem bo to małe dziecko, jak dobrze gra ta d > ziewczynka. Dzieci bywają czasem sztuczne. A to dziecko gra bardzo autentyczne. > Tak, ta dziewczynka dobrze gra, szczegolnie to widać w ostatnich odcinkach. Nanie jeszcze wrażenie zrobila gra tych trzech kumpli-narkomanów. Bardzo nsturalistycxna kreacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 19:34 Nie mówię o osobie zabójcy (chociaż kwestia motywu i wyboru ofiar też naciągana), ale np. o tym wątku z wysyłanymi liczbami i w ogóle tą trójką. Ni przypiął, ni wypiął. Oraz różne drobiazgi - np. skąd Huldar miał kasę na wynajęcie tej wypasionej willi? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 19:08 Interesująco się zaczyna, idiotycznie się kończy. "Wistinga" poszukaj, jeśli nie oglądałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 19:24 Alez skąd! Wcale nie kończy się idiotycznie. Plot twist aż miło Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 19:36 Moja odpowiedź wyżej, nie wiem, dlaczego się tam podpięło. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 19:25 O niemiłym potraktowaniu kobiet przez seryjnego mordercę i małej dziewczynce, która wie najwięcej Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Rejkiawik 112 29.09.25, 20:59 Nie ksiszks Yrsy Sigurdottir to "Odziedziczone zlo" - lierssza cxesc sago o Huldarze i Freyi. Odpowiedz Link Zgłoś