Dodaj do ulubionych

Hrabiostwo i moda

28.09.25, 17:50
Ja wiem, że nie ma policji modowej, że można nie interesować się modą, można mieć trudną sylwetkę.... ale kurcze, ta kobieta wygląda na taką fajną, sympatyczną, a robi sobie taką krzywdę tymi ubraniami. Te zdjęcia pochodzą z Wielkiej Warszawskiej z dziś.
Aż boli mnie serce.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 17:53
      Ona ma taką miłą twarz, ale ubrana jest zawsze fatalnie.
      • mabel_mora Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 17:57
        dlatego to napisałam, ona budzi sympatię ( w przeciwieństwa do tego hrabiego-pajaca) i nikt jej nie doradzi, w czym wyglądałaby lepiej? lub nawet sama, przeglądając zdjęcia...

• babcia47 Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 15:10
          Ale co gorsza bardzo często chwalony jest jej sposób ubierania nawet gdy zdjęcia i zdrowy rozsądek temu przeczą
      • bmtm Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 20:23
        Ciężko być osobą dobrze ubraną mając mocną nadwagę.
        • apallosa Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 20:26
          Ależ skąd...
          Swojego czasu pani Gessler była kuleczka,a ubrać się umiała całkiem fajnie.
          To samo pani Krystyna Tkacz, chociażby w serialu ,,Plebania" , malutka kuleczka, a ubrana była świetnie.
          • trina45 Re: Hrabiostwo i moda 04.10.25, 01:15
            a Gessler schudla?
        • chatgris01 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 22:29
          Montserrat Caballé byla od niej dużo grubsza, a ubrana była świetnie (projektant jej scenicznych kreacji to był geniusz, swoją drogą).
          • mabel_mora Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 22:50
            coś takiego? big_grin
            (uwielbiam Montserrat C, dzięki za przypomnianie, właśnie włączyłam sobie jej O mio babbino caro moim zdaniem lepsze od wyk. marii Callas)
            • anajustina Re: Hrabiostwo i moda 02.10.25, 11:05
              W roli Normy przebiła Callas.
          • snakelilith Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 12:08
            chatgris01 napisała:

> Montserrat Caballé byla od niej dużo grubsza, a ubrana była świetnie (projektan
            > t jej scenicznych kreacji to był geniusz, swoją drogą).
            >

Montserrat ubrana była różnie i nie zawsze nadawało się to do każdej okazji.
            Ja rozumiem, że figura trudna, ale serio? Musi to być być takie kuse? Aż się prosi, by wykorzystać obszerną i wydłużoną modę, teraz jest pełno ładnych płaszczów i wydłużonych żakietów, pod które można włożyć coś lejącego się i mniej obcisłego. Albo szerokie zestawy, w których nie będzie się wyglądać może szczupłej, ale nie jakby ciuch się zbiegł w praniu.
            • chatgris01 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 12:59
              Miałam na myśli te jej suknie-nietoperze.
            • bmtm Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:39
              Wszystkie powyższe Panie wyglądają niestety nieproporcjonalnie.
              Ktoś tu podał przykład Magdy Gessler, ale ona posiada chyba lepsze proporcje lub mniej kilogramów.
              • snakelilith Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:46
                bmtm napisał(a):

> Wszystkie powyższe Panie wyglądają niestety nieproporcjonalnie.

Powyższe panie mają ogromne brzuchy, więc trudno zrobić z nich "proporcjonale" klepsydry.
                Ale możesz się ubrać stosownie do sylwetki i mody, albo włożyć ciuchy, które nie nadają się całkowicie dla twojej figury.
              • towarzyszka_leila Re: Hrabiostwo i moda 02.10.25, 11:13
                Magda Gessler miała duży brzuch i biust, ale za to szczupłe zgrabne nogi. Najgorsze są sylwetki, w których nie ma żadnego mocnego punktu na którym można bazować w stylizacji.
        • iberka Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 14:44
          😂
    • gris_gris Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 17:53
      Jakie znowu hrabiostwo, przecież to jest KsiążęPan.
    • asia.sthm Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 17:55
      Żadnej krzywdy sobie nie robi, zakłada co chce i tym pokazuje zarówno silnà osobowość jak i kompletnà niezależność od opinii.
      Brawo dla niej 👏
      • nastarana Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:25
        Gdyby tak było, to wystąpiłaby wygodnych butach i bez tego klombu na głowie.
        • asia.sthm Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:32
          Nie byłaś uprzejma zauważyć że to Wielka Warszawska? Klomb obowiázkowy, a buty nie dla fakira, pewnie już je oswoiła.
          • nastarana Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:33
            Nie wiem, nie jestem z Warszawy.
            • asia.sthm Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:44
              nastarana napisała:

> Nie wiem, nie jestem z Warszawy.

I na wyścigach nie bywasz, na klombach się nie znasz. Dobrze wtedy uważać z wyśmiewaniem klasyka.
              • bene_gesserit Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:23
                Kapelusz powinien być dobrany do sylwetki. Ona wygląda w tym kapelindrze jak grzyb. Za duży dla przysadzistej sylwetki, żaden obcas tu cudu nie zrobi. O wiele lepsze byłoby mniejsze, zgrabniejsze nakrycie głowy.

I widać, że włożyła w wygląd sporo wysiłku, ale wiele rzeczy jest po prostu nie tak. Szkoda.
        • iberka Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 14:47
          Skąd wiesz, że ma niewygodne buty? Babcia mojej córy, emerytka już, biega tylko na obcasach. W płaskich butach bolą ją nogi i ma wrażenie, że się przewróci wink. Tak, nawet domowe laczki ma na koturnach/ obcasie. Nawet sneakersy z koturnami wink
          • nastarana Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 15:06
            Obcasy to nie są babcine koturny.
            • babcia47 Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 15:14
              E tam, mnie dopiero połamanie biodra ( na płaskich obcasach) zdjęło ze szpilek a i teraz z przyjemnością je zakładam gdy nie muszę dużo chodzić . Całe życie biegałam w szpilkach ...dosłownie
            • iberka Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 15:16
              Koturny ma w domu i do ogrodu a normalnie tylko obcasy. Lepiej?
              • nastarana Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:09
                Nie lepiej. Ja babcie emerytki biegające przez cały dzień na szpilkach, widuję tylko na ematce.
                • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 17:40
                  Mam ciotkę po 70, która do dziś biega w szpilkach, bardzo niska, drobna, szpilki rozmiar 34 lub 35. Inaczej nie potrafi. Lata jej nie widziałam, ale wiem od matki. Nie mam pojęcia, czy ma halluxy z tego tytułu.
                  • babcia47 Re: Hrabiostwo i moda 01.10.25, 17:02
                    Ja mam podobny rozmiar i bez szpilek bym nie mogła prowadzić samochodu bo ledwo palcami sięgałam do pedałów albo stopy musiałam trzymać w powietrzu . Żadnych gal ksow nie mam choć nie raz nosiłam wąskie pantofle za to biodro złamałam gdy biegłam w płaskich trampkach
                    • kk345 Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 14:10
                      babcia47 napisała:

> Ja mam podobny rozmiar i bez szpilek bym nie mogła prowadzić samochodu bo ledwo
                      > palcami sięgałam do pedałów albo stopy musiałam trzymać w powietrzu . Żadnych
                      > gal ksow nie mam choć nie raz nosiłam wąskie pantofle za to biodro złamałam gdy
                      > biegłam w płaskich trampkach
                      >
                      Naciskasz pedały obcasem?🤔
                    • wapaha Re: Hrabiostwo i moda 04.10.25, 10:59
                      babcia47 napisała:

> Ja mam podobny rozmiar i bez szpilek bym nie mogła prowadzić samochodu bo ledwo
                      > palcami sięgałam do pedałów albo stopy musiałam trzymać w powietrzu . Żadnych
                      > gal ksow nie mam choć nie raz nosiłam wąskie pantofle za to biodro złamałam gdy
                      > biegłam w płaskich trampkach
                      >
                      jesli często miałaś na stopach szpilki -na tyle czesto że wpłynęło to na zmiany w budowie stóp/mięsni to złamanie biodra mogło się z tym wiązać ( osłabienie struktur więzadłowych, mięśniowych, zmiana wzorca ruchu, osłabienie stabilności stopy/kolan, wpływ na pasmo biodro piszczelowe)

btw - płaska podeszwa jest równie niewskazana jak obcas wink
                • iberka Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 17:53
                  Na to nic nie poradzę smile
          • 35wcieniu Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 08:31
            Skąd wiesz, że ma niewygodne buty? Babcia mojej córy, emerytka już, biega tylko na obcasach. W płaskich butach bolą ją nogi i ma wrażenie, że się przewróci

Uwielbiam argument o tym że stopy bolą w butach pozbawionych obcasów jako coś co ma udowadniać wygodę tychże.
            Tymczasem jest dokładnie odwrotnie- jak ktoś tyle chodzi w butach na obcasach że w każdych innych czuje ból, to znaczy że te super wygodne szpilki doprowadziły do trwałego skrócenia ścięgna Achillesa, nic więcej.
          • andallthat_jazz Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 12:11
            No zapewne to ktos napisal. Taki przypadek to samookaleczenie a nie powod do radosci. To tendinopatia sciegna achillesa. To tak jakbys uwazala zlote lotosy u Chinek za kanon piekna lub dlugie szyje u kobiet z plemienia Karen. Jesli ktos zatracil umiejetnosc postawienia calej stopy na ziemi, to kalectwo.
            • wapaha Re: Hrabiostwo i moda 04.10.25, 10:54
              andallthat_jazz napisała:

> No zapewne to ktos napisal. Taki przypadek to samookaleczenie a nie powod do ra
              > dosci. To tendinopatia sciegna achillesa.

tendinopatia to stan zapalny ścięgna achillesa.
              Jesli ktos
              > zatracil umiejetnosc postawienia calej stopy na ziemi, to kalectwo.
              - to nie tendinopatia tylko przykurcz/skrócenie ścięgna achillesa, ( i mięśnia brzuchatego łydki) , zapalenia rozcięgna podeszwowego

To tak jakbys uwazala zlote lotosy u
              > Chinek za kanon piekna lub dlugie szyje u kobiet z plemienia Karen.
      • anajustina Re: Hrabiostwo i moda 02.10.25, 11:06
        Jak dla mnie ta marynarka fatalna, reszta ok.
    • elinborg Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 17:58
      To coś na górze przypomina fartuch? Mundurek? W każdym razie koszmarek.
      • mabel_mora Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:02
        mnie to przypomina jakiś element stroju bawarskiego (męskiego)
        • anajustina Re: Hrabiostwo i moda 02.10.25, 11:07
          W ogóle do kapelusza nie pasuje
    • primula.alpicola Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:02
      Tak, ona ma wyjątkowy antytalent do ubierania się.
      Taka supermoc.
      • asia.sthm Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:15
        > Taka supermoc.

Albo calkiem wywalone czy wypada. Kazda gwiazda swoj humor ma big_grin

https://tse2.mm.bing.net/th/id/OIP.nXsGTGj7geMLibqwUzkbHQCSEs?pid=ImgDet&w=171&h=350&c=7&dpr=1,5&o=7&rm=3
    • kocynder Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:04
      Po pierwsze: nie hrabiostwa, a księstwo. wink
      Po drugie: wdzianko księżnej pani mi przypomina piżamkę.
      Po trzecie zaś: niech sobie nosi co chce, z twarzy robi znacznie milsze wrażenie niż pierwsza małżonka księcia pana.
      • heca007 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 21:03
        Z tego co piszą po internetach to z tego pana taki książę jak z koziej d.upy trąba tongue_out Ludzie znają go od dzieciństwa i tam były jakieś szacher machery z tym tytułem.
        • danaide2.0 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:01
          Mental ma odpowiedni. I lokum. Wszystko siedzi w głowie.
        • kocynder Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:10
          A to nie wiem, nie znam go od dzieciństwa, a jego tytuł jest mi najdoskonalej obojętny. Jednakowoż jeśli nie jest księciem (z Lubomirskich - Lanckorońskich) to nie jest tez hrabią. big_grin Nie, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie, w każdym razie dla mnie.
    • borsuczyca.klusek Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:09
      Ale kapelusz super 🙄
    • lalkaika Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:10
      No gorzej by było trudno
      To co rzuca się w oczy,to ich intymne części.
      No dobra,ona ma żenujący camel a on .. przykro patrzeć.
      • mabel_mora Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:14
        u niego: Is that a gun in your poket, or are you just glad to see me? big_grin

a u niej, nie jest camel toe, bo te spodnie nie wrzynają się w srom, tylko to jest oponka na brzuchu
        • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:24
          to ta sławetna fupa, o którą kiedyś na forum pytałam
          • mabel_mora Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:31
            big_grin myślałam, że robisz sobie żart fupa, taka d-upa z przodu (F-front + "d"upa)
            a to faktyczna nazwa: Fat Upper Pubic Area

dzięki ematce, człowiek się uczy big_grin
            • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:34
              Widać, że przeoczyłaś mój wątek. Były w nim batalie, a nawet zarzucano mi, że sobie coś wymyśliłam, a napisałam o tym po filmikach z fb o odchudzaniu fupy.
              • mabel_mora Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:57
                wątek o Fupie

już narobiłam big_grin
                • aandzia43 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 17:49
                  O boże, fupa big_grin
        • lalkaika Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:26
          😁
        • niemcyy Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 21:03
          Oponkę zakryłby żakiet. To jest porządne koło ratunkowe.
    • aqua48 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:12
      Niech sobie księżna pani nosi co chce, bawarski strój ludowy, kusą piżamkę czy kapelutek pożyczony od damy z kolumną. Najwyraźniej ma w nosie cudze oceny swego wyglądu, a sprawia wrażenie, że bawi się dobrze.
      • nuta15 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:45
        Widywałam panią Helenę latem podczas pobytu w Szczawnicy i znajac ją tylko ze zdjęć w internecie byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Ma przyjemną buzię, fajne włosy.
        Ubrana w lekkie, zwiewne, długie sukienki wyglądała na prawdę ładnie.
    • alexis1121 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:37
      Kapelusz świetny, żałuję że nie mam okazji żeby coś takiego założyć. A w kwestii outfitu- często my widzimy się zupełnie inaczej, niż widzi nas ktoś z zewnątrz. Ona na pewno czuje się w tym stroju pięknie i fajnie, że jest pewna siebie. Osobiście nie wiem co bym zrobiła, gdybym urodziła się z taką sylwetką.
      • nastarana Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:44
        Myślę, że ona nie urodziła się z taką sylwetką.
        • alexis1121 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:53
          Wiaodmo, że jako niemowlak miała inną figurę, chodzi mi raczej o predyspozycje do bycia „kulą”.
      • danaide2.0 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:06
        Może wcale się nie czuje pięknie za to: o rany, rany, nie pasuje, przybrałam na wadze czy w pralni mi się skurczyło? Eee, chrzanić to, kapelutek i jest git, a prostaczki i tak będą miały używanie, czego bym nie założyła.
      • aandzia43 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 15:04
        "Osobiście nie wiem co bym zrobiła, gdybym urodziła się z taką sylwetką."

Osobiście urodziłam się z taką sylwetką a właściwie taki typ tycia minus 30-40 kilo. I wiem jedno - nigdy nie zakładać bluzki czy żakietu ukazujących przejście brzucha w uda. Błąd z kategorii obcisła bluzka na ludku michelina.
    • ichi51e Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:45
      Państwo się wystroili tylko pani zapomniała zmienić spodnie na te wyjściowe uncertain
    • hanusinamama Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:51
      Ta góa jest zwyczajnie niedopasowana. Poza tym z jakiegoś dziwnego cienkiego materiału...moze nie mają dobrego krawca a pewnie taką figurę trudno ubrać
      • apallosa Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 18:59
        No ja przepraszam najmocniej, ale zobaczywszy pierwsze zdjęcie parsknelam śmiechem...
        Kapelusz bardzo ładny, ale ten ni to żakiet, ni to piżama, no nie ,nie i jeszcze raz nie..
        Sugerowałabym dobranie stylisty i dobrej krawcowej, bo każda, nawet panią z trudną figura da się dobrze ubrać.
        • danaide2.0 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:15
          Myślałam, że to wełna parzona, ale może dresówka? Wygodna tkanina.
          I już widzę Aśkę naciągającą tu i tu i jeszcze tu...
        • hanusinamama Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 08:48
          NO więc nawet nie trzeba dobrego krawca aby szył od podstaw. Ale kupienie ubrania i zkrócenie go dopasowanie ogrania większość krawców.
    • malgosiagosia Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 20:39
      Mnie sie podoba. Ma babka odjazdowa fantazje.
    • heca007 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 21:07
      Te stroje do siebie nie pasują.
      Jestem bardziej ciekawa czy już popłacili zaległości pracownikom?
      • apallosa Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 21:19
        Ano właśnie...
        Bo to ,że jaśnie Państwo jeździ sobie na imprezy- to niechby.
        Ale to,że nie płacą pracownikom pensji na czas, to postępują jak ostatnie chamy niemyte z ,,Januszeks byznes" i ich arystokratyczne pochodzenie z takim postępowaniem zgrzyta niemiłosiernie.
        • bezmiesny_jez Re: Hrabiostwo i moda 04.10.25, 10:13
          >ich arystokratyczne pochodzenie z takim postępowaniem zgrzyta niemiłosiernie.

Właśnie nic nie zgrzyta, tylko nie zauważyli, że czasy się zmienili i chłop nie pracuje już za darmo.
      • nastarana Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 21:23
        O! Napisz coś więcej!
        • heca007 Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 22:21
          Tu są na szybko dwa artykuły na ten temat i podobne...
          www.money.pl/gospodarka/luksusowy-hotel-finansowa-pulapka-powazne-watpliwosci-i-mocna-odpowiedz-7177852558953440a.html

frontstory.pl/szczawnica-andrzej-mankowski-hrabia-amt-rosja-sankcje/
          • mocca25 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:20
            heca, matkoświęta. Dlaczego o tym nie mowi się głośniej. "Wielki inwestor" Mankowski kręci interesy z Putinem i stąd ma pieniądze.
            • mocca25 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:35
              "Jej dyrektorem jest Andrzej Mańkowski, sekretarzem jego żona Monique. Gdy powstawała w 2004 r. jako swój adres Mańkowscy podawali apartament w Moskwie niedaleko Patriarszych Prudów."

• alicia033 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 09:36
              mocca25 napisała:

> heca, matkoświęta. Dlaczego o tym nie mowi się głośniej.

no pomyślmy, hmmmm...

> "Wielki inwestor" Mankowski kręci interesy z Putinem i stąd ma pieniądze.

Sprawdzenie tego to robota dla służb. Więc właściwi adresaci twojego pytania to: siemoniak, kierwiński i tusk.
              Niemniej sukcesu bym nie oczekiwała, polskie "służby" od dekad to w zasadzie zorganizowana grupa przestępcza, zinfiltrowana przez rosjan do samej góry:

• mocca25 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 10:04
                alicjo droga, wiem, że kochasz Tuska i UE wink ale tym razem to ne takie proste. Nawet nieunijna Szwajcaria z tym sobie nie radzi

np www.dw.com/en/switzerland-a-haven-for-russian-money/a-68783551

p.s. polecam mniej youtubewink
                • alicia033 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 11:49
                  skup się, joa: tematem jest Polska i to, co się tu odjaniepawla a nie Szwajcaria.
                  I to z polskimi służbami jest big problem. A w zasadzie to z brakiem tych służb. Yt to póki co fantastyczne źródło informacji, z pewnością lepsze, niż np. czerscy (którzy swoją drogą też tam rzeźbią jak mogą), więc porzuć nadzieję, że go porzucę.
                  • mocca25 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 11:56
                    skup się alicji. Tematem tego wątku są ciuchy wink

Ale wiem, że wszytsko co nie jest#winątuska bardzo cię boli i jest "nie na temat"smile

p.s. nie mam nadziei, że porzucisz youtube jako źródło swoich informacji, i jeszcze X big_grin

Pa.
          • kadfael Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:41
            Grubo
          • feldmarszalek.duda Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 12:13
            Czyli oprócz tego, że brzydko ubrani to jeszcze za krwawe pieniądze.
    • konsta-is-me Re: Hrabiostwo i moda 28.09.25, 22:47
      Jak już ktoś chce się bawić w hrabiów czy ksieciow ,to niech odzaluje kilka groszy na krawcowa a nie robi wiochę jakimś kubraczkiem , 4 numery za dużym.
      Wygląda jak tandetna imitacja jakiegoś zjazdu królewskich krewnych w UK.
      Pani nie wygląda sympatyczne jak dla mnie, ale ani pana ani jej nie znam, nie wiem co to Wielka Warszawska i kompletnie mnie to nie obchodzi i myślę że nikogo też nie (oprócz samej Warszawy ).
      • danaide2.0 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:13
        Nie pamiętasz dowcipu?

Rozmawiają dwa ślepe konie: - Może weźmiemy udział w Wielkiej Pardubickiej? - Nie widzę przeszkód!

Wielka -ska/-cka i mój mózg widzi konia. Pewnie z uwagi na powyższe.
      • bmtm Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:46
        Jan Lubomirski to sympatyczny, dość skromny człowiek. O małżonce nie mogę się wypowiadać gdyż nigdy nie spotkałem. Znam ponadto kilku członków ich rodziny, którzy mieszkają poza Polską. Zachowanie normalne,
        dużo prospołecznej aktywności. Niech się każdy zajmie sobią, swoimi strojami i życiem.
        • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:49
          On jest skromny? Dziwna definicja skromności.
          • bmtm Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:53
            Nie znam na tyle by oceniać charakteru dogłębnie, ale z moich krótkotrwałych doświadczeń wrażenia były jak najbardziej pozytywne. Kilku członków jego rodziny (poza Polską) miałem okazję poznać lepiej i rzeczywiście były to osoby skromne.
            • mocca25 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 17:37
              A jak tam zdrowie Delfiny?smile
        • anajustina Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 08:22
          Jesteś pewien, że to ten Jan? To dość popularne imię.
        • kropkaa Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 14:20
          Chyba nie piszesz o tym Janie Lubomirskim.
    • tania.dorada Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 03:59
      Nie do końca rozumiem o co chodzi w tym ubraniu bo można się ubrać olśniewająco choć niewygodnie, można olsniewanie mieć w pompie i ubrać się wygodnie, a to tutaj ani wystrzałowe ani wygodne, te ciuchy wyglądają na niedopasowane, mnie wszystko ciągnie i uwiera jak na to patrzę.
      • feldmarszalek.duda Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 11:44
        O, mam dokładnie takie samo spostrzeżenie. Ale namęczyła się kobiecina, osiągnęła efekt w pewnym sensie spektakularny i wart komentarza, więc zostawiam ślad w internetach (bo o to w celebryctwie chodzi, żeby wzbudzać emocje).
    • kotejka Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 07:47
      Mozna byc hrabinią a jednak nie damą
      • memphis90 Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 12:15
        Bycie damą to chyba jednak coś więcej, niż strojenie się w szmatki zgodne z czyimś pojęciem estetyki 🤔
        • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 12:18
          Sama przyznałaś, że "coś więcej", a nie coś innego.
          • jowita771 Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 16:01
            Wyobrażam sobie, że mogłabym uważać za damę osobę ubraną o wiele gorzej, niż ta pani.
        • hanusinamama Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:43
          NO czyli ubieranie się z klasa jednak pod to podchodzi?
          • memphis90 Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:20
            Pani nie założyła brudnego cekinowego czerwonego wdzianka odsłaniającego jednocześnie cyc po pępek i krocze również po pępek, zdartego z króliczka playboya po ciężkiej imprezowej nocy - a co najwyżej outfit nietwarzowy.
            • primula.alpicola Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:35
              Nieciałowy
            • hanusinamama Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:51
              To co założyła obok ubrania z klasą nawet nie stało. To ze ma kapelusz nie znaczy ze ubrana jest odpowiednio. Tu ewidentnie brak klasy.
              Ubranie nie pasuje do kapelusza.
              • memphis90 Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 11:40
                Wpadki się zdarzają, jesteśmy tylko ludźmi - już rozpięcie guzików zmieniłoby bardzo dużo w tym stroju. Osoba, której raz nie do końca wyszło z outfitem nie jest z definicji osobą bez klasy, przynajmniej w moim odczuciu. Ja bym raczej rozciągnęła definicję stosowaną w SV - dobrze wychowana osoba to nie ta, której nigdy nie zdarzy się siorbnąć zupą, ale ta, która na siorbnięcie sąsiada nie zwróci uwagi…
                • jowita771 Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 16:03
                  Ja też bardziej tak to widzę. Klasa to raczej taktowne zachowanie, niewprawianie innych w zakłopotanie, takie rzeczy.
              • bmtm Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 20:25
                Wydaje się, że pani ta posiada większe doświadczenie w zakresie ubioru oraz bywania na salonach niż my wszyscy. Na pewno wie zatem, co jej uchodzi założyć i w czym jest dobrze odbierana.
                • heca007 Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 20:30
                  Dobrze napisałeś- wydaje się tongue_out
                • kropkaa Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 23:34
                  > Na pewno wie zatem, co jej uchodzi założyć i w czym jest dobrze odbierana.

Co zatem stoi na przeszkodzie, by tę wiedzę wprowadzić w życie?
                  • kura17 Re: Hrabiostwo i moda 04.10.25, 00:22
                    > Co zatem stoi na przeszkodzie,
                    > by tę wiedzę wprowadzić w życie?

big_grin
    • wena-suela Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:37
      Najpaskudniejsza rzeczą w tym wątku jest wskazywanie na części intymne i ich rzekomą widoczność, używanie obrzydliwego, mizoginistycznego określenia "camel toe". Chamstwo, prostactwo i poniżanie kobiet przez kobiety.
      • hanusinamama Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:44
        Jedna. Jedna forumka o tym napisała...wiec moze nie rozciągaj na całość forum
        Pani ma źle dopasowaną górą do swojej figury plus materiał nieodpowiedni (zawsze bedzie wyglądać jak piżama nawet na szczupłej). Kapelusz ładny i odpowiedni do miejsca...tylko kurna nie do reszty stroju
        • wena-suela Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 14:29
          Nie liczyłam ile, ale niejedna się odnalazła w tym tonie nawiązując do tego haniebnego określenia i doprecyzowując, co tam dokładnie jest.
          • hanusinamama Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:52
            NIe. Jedna.
            Moze jednak policz zanim napiszesz "niejedna" reszta się odniosła do dawnego watku z tym okresleniem.
      • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:51
        Akurat tego określenia użyła osoba, która kiedyś była prostytutką i się z tym nie kryła. Miała w profilu zdjęcie gołego łona. Aż się dziwiłam, że Gazeta.pl na to pozwala.
        • anajustina Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 14:55
          W profilu? Ja tylko jakiś wątek z łonem z czasów pandemicznych kojarzę.
    • demodee Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 13:52
      Mnie się wydaje, że oni jakąś stylizację sobie obmyślili, zaczęli realizować, a potem jakby zmienili zdanie.

Pan przebrany za statystę grającego w "Lalce", ki OK, kapelusz pani z łatwością wyobrażam sobie na głowie baronowej Krzeszowskiej. A potem nagła zmiana - wdzianko pani pasujące do wielbicielki koni, która zagląda do stajni itd. Ale znów niekonsekwencja, spodnie i szpilki nienadające się na chodzenie po końskim łajnie, świetne za to do stukania po korporacyjnych parkietach... I tak na jednej niewysokiej osobie pomieściły się trzy stylizacje.

I wydaje mi się, że pan L. ma ten swój surdut, którym obskakuje wszystkie imprezy, w którym wygląda dostojnie, chociaż okropnie anachronicznie. Pani L. też powinna uszyć sobie jedną sukienkę i w niej występować u boku męża, nie kombinować z butami i kurteczkami, tylko się dopasować stylistycznie do tego surdutu, na pewno będzie lepiej.
      • majenkirr Re: Hrabiostwo i moda 29.09.25, 23:52
        Hehe, w punkt👍🏻
    • borsuczyca.klusek Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 14:14
      Uwaga ludzie!

Na Instagramie priceslubomirskifoundation demaskowane są profile osób, które brzydko mówiły o stroju i wyglądzie pani hrabianki 😵
      • alpepe Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 15:02
        jeżu jeżu, a ja nie mam profilu, czy mnie też zdemaskują?
        • borsuczyca.klusek Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 15:04
          alpepe napisała:

> jeżu jeżu, a ja nie mam profilu, czy mnie też zdemaskują?
          >

Nie wiem, ale jedną panią wygląda na to namierzyli z komentarza na Pudelku 🙄

--
          • iwoniaw Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:00

> Nie wiem, ale jedną panią wygląda na to namierzyli z komentarza na Pudelku 🙄
            >
            >
            No namierzyli ją i co dalej? 🤣🤣🤣
            • gris_gris Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 20:10
              iwoniaw napisała:

> >
              > No namierzyli ją i co dalej? 🤣🤣🤣
              >
              No jak to co? W dyby i wybatożyć!
            • anajustina Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 08:19
              A to nie jest karalne?
      • kocynder Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 15:05
        Czy stwierdzenie że wdzianko przypomina piżamkę to już jest brzydko czy jeszcze nie?
      • primula.alpicola Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:38
        Aaaa, tak, w relacjach.
      • mabel_mora Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 20:05
        ojej, na ematce też już szukają? big_grin będę drugi raz zdemaskowana? 😅
      • bene_gesserit Re: Hrabiostwo i moda 01.10.25, 16:48
        borsuczyca.klusek napisała:

> Uwaga ludzie!
        >
        > Na Instagramie priceslubomirskifoundation demaskowane są profile osób, które br
        > zydko mówiły o stroju i wyglądzie pani hrabianki

No, prawdziwie pańskie maniery.
        Najpierw wystaje przy ściance, potem robi z siebie ofiarę złych językow. Może wcale nie jest taka sympatyczna?
    • klaramara33 Re: Hrabiostwo i moda 30.09.25, 16:57
      A mnie się podoba
      • bene_gesserit Re: Hrabiostwo i moda 01.10.25, 16:48
        To oznacza, że masz kiepski gust :p
    • efekt.papageno Re: Hrabiostwo i moda 01.10.25, 17:56
      Bez przesady, nie wygląda źle, wystarczy zmienić spodnie na spódnicę i byłoby ok wink
      • alicia033 Re: Hrabiostwo i moda 01.10.25, 18:16
        efekt.papageno napisała:

> Bez przesady, nie wygląda źle, wystarczy zmienić spodnie na spódnicę i byłoby ok wink

Nie, nie byłoby.
        Cała to wdzianko to jeden wielki kiks krawiecki: dekolt jest źle wykrojony i stójka ucieka do tyłu, linia ramion tak samo, co się przenosi na rękawy, też poza tym źle wykrojone. Do tego, żeby leżało przyzwoicie, powinna być wzięta korekta na sylwetkę noszącej, czyli środek przodu powinien być nieco dłuższy, niż boki, bo teraz mamy, co mamy, czyli wdzianko się pani opina na brzuchu i podjeżdża na środku do góry, ewentualnie poły przodu powinny być szersze (kwestia konstrukcji, czy ma być blisko ciała, czy wybieramy luźniejszy fason).
      • hanusinamama Re: Hrabiostwo i moda 02.10.25, 11:03
        NO nie ta góra nadal będzie piżamowa.
    • al_sahra Re: Hrabiostwo i moda 02.10.25, 11:17
      Ona wygląda jak pracownica firmy kurierskiej w źle dopasowanym mundurku, która ukradła kapelusz (i szpilki) jakiejś pani, żeby wbić się na imprezę na Wielkiej Pardubickiej.

A teraz niech mnie namierzą i powieszą w tej swojej gablocie.
    • mlodyniedowziecia Re: Hrabiostwo i moda 02.10.25, 20:28
      Przypomina min się wiersz "Konik polny i boża krówka". Oboje wyglądają kiczowato. Ona wygląda sympatycznie, ale wystarczy popytać miejscowych w Szczawnicy co odstawiała. Podobno, dopóki była panienką przez kilka lat codziennie na bani.
      • danaide2.0 Re: Hrabiostwo i moda 03.10.25, 09:31
        Tylko chłopom wolno się bawić?
        • trina45 Re: Hrabiostwo i moda 04.10.25, 01:26
          Dla mnie hrabina to jest Aldona z Podlasia a nie ta para. Nazywa sie Skirigiello , nawet w gumakach wyglada super, hoduje konie.Przeciez latwo poznac ze ktos jest ze szlachty np Tyszkiewicz
          • zerlinda Re: Hrabiostwo i moda 05.10.25, 09:01
            A po czym to się poznaje? Po gumiakach czy widłach w ręku?
            • anajustina Re: Hrabiostwo i moda 05.10.25, 09:04
              Po złotej łyżeczce w buzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka