alterego72 30.09.25, 08:39 Rozpoczyna się pojutrze, 2 października, fascynująco zapowiadającym się koncertem inauguracyjnym na cztery fortepiany, z udziałem czworga zwycięzców poprzednich konkursów. Która planuje muzyczne kibicowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nojabrina88 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 30.09.25, 08:46 Na cztery, na dwa i na jeden fortepian... Program koncertu jest rozbudowany 😊 Tak, ja będę mieć 3 tygodnie wyjęte z życiorysu, z przyjemnością 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 30.09.25, 09:12 Czy transmisje dostępne są na stronie Konkursu? Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 30.09.25, 09:31 homohominilupus napisała: > Czy transmisje dostępne są na stronie Konkursu? > Na pewno TVP Kultura i kanał NIFC na YouTube Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 30.09.25, 10:13 O, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 30.09.25, 09:14 Ja, przy radiu (a pracuję w domu ) W poprzednim wyczaiłam Brusa Liu już w pierwszym etapie, wielki sukces przy moim słoniowym uchu. Ciekawe, czy teraz też wychwycę kogoś, kto zostanie wysoko nagrodzony, a nie jest to proste, bo utrzymanie koncentracji przez cały czas jest niemożliwe (podziwiam jurorów). Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 19:32 www.youtube.com/watch?v=rtO0e1QdTeM na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
mlodyniedowziecia Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 20:25 Ja planuję. W pracy będzie sobie leciał w tle, niestety bez obrazu. 4 lata temu miałem zdalną, a na jeden dzień nawet udało mi się kupić bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 20:44 TVP Kultura. Poulenca podwójny kocham od dziecka, dwóch pozostałych nie znam, Sain-Saens jest dla mnie miłym zaskoczeniem. Bacha się doczekać nie mogę. Cudowny wieczór po ciężkim dniu 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 21:06 Oglądam namiętnie, uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 21:33 Już zacieram łapy, dzięki pracy zdalnej będę mogła cieszyć się nie tylko fonią ale też i wizja Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 21:37 Ja. Jak co roku... Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 22:33 tanebo0001 napisał: > Ja. Jak co roku... > chciales powiedziec: co 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 23:09 senin1 napisała: > chciales powiedziec: co 5 lat? Debil, co? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 13:36 Ja. Jak co roku... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 14:05 Co roku odtwarzasz sobie cały konkurs? Odpowiedz Link Zgłoś
dom.pogrzebowy Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 13.10.25, 10:34 Ja też. W każdą niedzielę zaraz po mszy Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 21:52 Dzieki za info! Bede sluchac na pewno, czy kibicowac to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 22:04 Pięknie się słuchało brzmienia czterech fortepianów... Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 22:08 Na tę część najbardziej czekałam Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 22:54 Byłam na eliminacjach na żywo i oglądałam na YT. Spróbuję też teraz, nuż się uda. Dzisiejszy koncert był wspaniały. Czy ktoś może wie, o co chodzi z Rafałem Blechaczem? Nie pamiętam, żeby koncertował w Warszawie. Kurka, Bruce Liu występuje dość często, a nasz rodak nie istnieje w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 22:58 Byl, chyba z 8-10 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 23:07 Bruce Liu chyba co rok jest. W sierpniu 2024 byłam na rewelacyjnym koncercie w TW-ON w czasie festiwalu "Chopin i jego Europa" w tym roku również występował. No i dzisiejszy, wspaniały występ. Rafał Blechacz nie wiem, czy się obraził na Warszawę, na publiczność czy o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 23:09 a miałby jakiś powód do obrazy? Nie kojarzę Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 23:17 Gdybym wiedziała, to bym nie robiła riserczu od x lat Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 23:19 Przynajmniej raz był (pamiętam bo akurat nie było mnie wtedy w Warszawie i nie mogłam iść/próbowac pójść) Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 02.10.25, 23:25 Ale dekadę temu to naprawdę się nie liczy! 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 17:24 On ma kotrakt z deutche grammophon i jakieś obwarowania z tym związane Odpowiedz Link Zgłoś
dawniej_nann Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 10:04 No to zaczynamy przesłuchania! Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 12:34 Tak, słucham oglądam TVP kultura. Jak każdą edycję. Zaraz będą pp.Wiercińscy Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 13:09 Pierwszy Polak, Jan Widlarz. Moje ♥️ skradł Krzysztof Wierciński i to za niego najmocniej trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 13:34 Ooo tak, Krzysztof Wierciński! Też mu kibicuję. Oprócz umiejętności pianistycznych to także bardzo sympatyczny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 14:06 Widziałam go w wakacje na koncercie w UMFC i zakochałam się na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 14:08 Właśnie gra Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 14:15 Brat był świetny. Bardzo dojrzale grał. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 14:36 Krzysztof wspaniale! Chyba bardzo pokazał całego siebie. Jan Widlarz również bardzo mi się podobał. Cała trójka bardzo udane występy. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 17:41 Słyszałam Krzysztofa i Janka kilka miesięcy temu w Poznaniu. 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 18:06 Jana nie, natomiast w Łazienkach grał Mateusz Dubiel. Zdecydowanie Krzysztof z tej dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 14:36 A ja nie mogę słuchać , cały czas ktoś do mnie przychodzi. Kogo warto nadrobić wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 15:14 Piękny walc w wykonaniu pierwszego z uczestników i w ogóle mi się podobał. Ale czas miałam tylko na pierwsze cztery występy (ostatni też był IMO dobry) i to z przerwami, potem musiałam wyjść. Polacy do posłuchania, mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 15:19 Czyli Ziye Tao i Ryan Wang. Ale ja nie mam jakiegoś bardzo wyrobionego ucha , więc się za bardzo nie sugeruj. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 17:49 Bylam na sesji porannej. Duze wrazenie na mnie zrobila Zitong Wang. Pewny 2 etap. Wysoko postawiła poprzeczkę, ta Fantazja f-moll♥️. Polacy bardzo porządne występy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 18:01 O, zazdroszczę! Miałaś bilety czy stałaś po wejściówki? Miałam taki plan, ale dobrze, że nie zabrałam się do realizacji, bo wyszłabym z domu ok. 8, a na fb czytałam, że o 8 to pan był 26, a wejściówek sprzedali 50. Jednak stanie kilka godzin i potem koncert kilka godzin trochę mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 18:03 Mam bilety kupione w 2024 (!!!) na prawie wszystkie dni konkursowe. Ale da sie wejsc na wejsciowke, są miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 18:09 Super! Wiem, że się da, ale to wymaga długiego stania. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasieradio Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 22:26 Jak Ci sie to udało? Ja upolowałam bilety na dwa dni, a i tak hylxm z siebie mega dumna, bo po 5 minutach od rozpoczęcia sprzedazy już nie było ... A teraz na sali puste miejsca ... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 22:33 Klikaliśmy z mężem z dwóch komputerów, ja się na tą akcję szykowałam 3 lata😂 W 2021 było o wiele łatwiej. Widzę, że dużo biletów poszło chyba do sponsorów, którzy z nich nie skorzystali bo na sali jest dużo wolnych miejsc. Coś organizacyjnie idzie w złą stronę, w tym roku nawet nie udało im się wypuścić apki a strona konkursu się wczoraj cały czas wieszała… Odpowiedz Link Zgłoś
ptasieradio Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 22:38 Taaak, apka w tym roku to niewygodny temat 😉 i ciągle wieszająca sie strona z harmonogramem. Dobrze, ze przynajmniej książkę programową zdążyli mi dosłać przed rozpoczęciem przesłuchan Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 20:51 Oglądam i tak sobie myślę, że jurorzy łatwo nie będą mieli. Poziom wyrównany, nie mam zdecydowanego faworyta. Mąż zawsze miał dobre typy tym razem jakoś nie może się zdecydować. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 20:55 Ja się czuję oszołomiona - nigdy jeszcze nie słuchałam tylu świetnych wykonań jednego po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 21:07 Ci młodzi z Chin Fanze Yang (16 lat) i Yifan Wu (17 lat). Wow, w takim wieku taka dojrzałość i technika. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 20:48 Jak oni pięknie grają. Nie zazdroszczę jurorom. Słyszałam, że w tym roku poziom jest wyjątkowo wysoki, ale że aż tak - Dawniej po niecałej godzinie zaczynałam się nudzić, dzisiaj nie mogę się nasłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 20:58 Takie same przemyślenia mam.🙂. Poziom wyrównany, wysoki. Świetnie się ich słucha i ogląda Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 03.10.25, 22:43 Yu Yichen bardzo mnie rozczarował. Tylko jego zdążyłam dziś posłuchać i niestety tylko wzbudził moją irytację. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 09:45 Dlaczego? Ja akurat za bardzo nie słuchałam, ale mojej drugiej połówce bardzo się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 12:04 Kłopoty z selektywnością artykulacji miejscami i z rytmem punktowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 07.10.25, 23:35 I brak pana w II etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 00:55 Nie miałam czasu, włączyliśmy późnym wieczorem. Zaczęłam googlac dzisiejszych pianistów. Pierwsza dziewczyna przesadziła z Photoshopem. W ogóle jej nie poznałam jak weszłam na jej profil, dopiero później do mnie dotarło że ona zdjęcia przerabia. Młoda,utalentowana, ładna i robi z siebie lalkę niepodobna do samej siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 01:33 Artyści, a zwłaszcza artystki retuszowały sobie zdjęcia, zanim Photoshop był modny. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 09:10 ardzuna napisała: > Artyści, a zwłaszcza artystki retuszowały sobie zdjęcia, zanim Photoshop był mo > dny. No to tej się udało. Weszłam na jej stronę i zamknęłam bo myślałam że źle trafiłam . Całkowicie zmieniła kształt nosa , ust i w ogóle rysy twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 10:44 Jednakowoz to nie jest konkurs pieknosci Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 12:07 sueellen napisała: > No to tej się udało. Weszłam na jej stronę i zamknęłam bo myślałam że źle trafi > łam . Całkowicie zmieniła kształt nosa , ust i w ogóle rysy twarzy. Typowe. Tak jak i zdjęcia sprzed 30 lat, ale na to jest jeszcze za młoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 09:51 Po odsłuchaniu "wczorajszych" Polaków: młodszy Wierciński najlepszy, starszy jest za dojrzały - to jednak konkurs dla młodych pianistów. Widlarz IMO raczej nie ma szans na II etap. I w ogóle zgodzę się, bardzo wysoki poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 11:41 Dzisiaj podobał mi się (niestety ) Rosjanin "pod neutralną flagą", Zenin. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 11:46 Mnie w ogole. Po nim byl bodajże Chińczyk, pozamiatał. Teraz tez gra Azjata, bardzo pięknie, a przede wszystkim delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 12:29 afro.ninja napisała: > Mnie w ogole. Komentatorzy w Dwójce byli po Twojej stronie. Mówili, że grał retro, może tego mi było potrzeba Ale muszę wycofać to moje "niestety", bo dostałam wyjaśnienie, że to jego występowanie pod neutralną flagą jest ryzykowną deklaracją polityczną, a nie tylko wybiegiem, żeby dostać się do konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 18:12 bananananas napisała: > Ale muszę wycofać to moje "niestety", bo dostałam wyjaśnienie, że to jego wyst > ępowanie pod neutralną flagą jest ryzykowną deklaracją polityczną, a nie tylko > wybiegiem, żeby dostać się do konkursu. Nie jest to tez zaden wybieg, tylko wymog organizatorow konkursu - rosyjscy kandydaci moga wystepowac jedynie pod neutralna flaga i maja obowiazek zadeklarowac ze nie popieraja ataku na Ukraine. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 06.10.25, 23:50 >Dzisiaj podobał mi się (niestety wink) Rosjanin "pod neutralną flagą", Zenin. chociaż współczuję i kibicuje Rosjanom, ktorzy w niczym nie zawinili kretynowi przywódcy, za to całe swoje życie poświęcicli na kształceniu, tu gry, to jednak Zenin był taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 14:16 Ależ Niemiec pięknie gra! Pierwszy raz chce słuchać i słuchać. A konkurs leci od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 16:41 Ja, kibicuję każdemu polskiemu pianiście startującemu w konkursie, najmocniejsze kciuki dla Yehudy Prokopowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 17:24 Ja sie nie znam, ale mnie gra Bruca Liu w niczym nie urzeka.. On zreszta od poczatku byl faworytem. Z Azjatów podoba mi sie w tym roku, bodajże Zhong. Patrzę w biogram a on sie uczy w Katowicach. Więc zaskakujące, moze to brzmienie zależy od nauczycieli? Ale jego gra była taka najbliższa memu gustowi. Teraz gra Chinka i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 06.10.25, 23:46 ja nie ogladam/słucham od początku do końca ale mąż tak. No i dzis usiadłam przed tv, razem z meżem, posłuchałam dłuższy czas. I jednak, sposród kilku grających obok Bruca Liu, to ten wymiata. No niestety/stety ale najbardziej ujmuje jego interpretacja. Czuc moc (jakas) a nie tylko odwzorowanie nut. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 07.10.25, 00:04 Byłam na koncercie Bruce Liu z London Symphony Orchestra i grał wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 07.10.25, 00:49 zazdraszczam... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 07.10.25, 01:21 W zeszłym roku, w TW-ON. A najlepsze jest to, że bilety rozeszły się w ciągu miej niż 5 minut i potem co sprawdzałam, to nic nie było. Zdecydowałam się więc na wejściówki, nie było innej opcji. Nie pamiętam ile stałam, ale nie jakoś tragicznie, a wejściówki były po 30 zł. Siedziałam w loży naprzeciw Bruca. Aż źle się czułam z tą ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 07.10.25, 01:22 PS Nawet bąbelkom się podobało! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 07.10.25, 01:28 Dodam jeszcze, że zachęcona tą akcją poszłam na wejściówki na Elinę Garančę. Bilety były po 400 zł, stwierdziłam, że bez przesady. Wejściówki 100 zł, siedziałam tak, że widziałam twarz i mimikę Eliny. Takie spotkania z gwiazdami Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 20:04 W TVP Kultura mówią, że 40 mln Chińczyków uczy się grać na fortepianie. Dżizas krajst. A co do konkursu: Michał Basista chyba wtopił z wyborem fortepianu. Ten Kawai jakoś tak piskliwie brzmiał Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 20:10 Miliony much... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 23:35 tanebo0001 napisał: > Miliony much... > Zwariowałeś czy się naćpałeś? Polecam taką małą książeczkę „Dziennik chińskiej uczennicy „ - Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 17.10.25, 00:22 tanebo0001 napisał: > Miliony much... Kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 04.10.25, 20:44 Na sali Kawai brzmi bardzo dobrze, szczególnie na balkonie (gdzie siedzi szanowne jury). Przez odbiorniki rzeczywiście gorzej. Najlepiej na żywo (dla mojego ucha) brzmi Fazioli. Basista bardzo autentyczny, szkoda tych kiksów. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: XIX Konkurs Pianistyczny im. F.Chopina 09.10.25, 14:22 Jeden z profesorów mówił, ze pojechał do chińskiej akademii muzycznej. Patrzy, tam dwudziestopietrowy wieżowiec. Pyta sie co to? A to tylko budynek pod ćwiczeniówki. Odpowiedz Link Zgłoś