Dodaj do ulubionych

Podkład DW Estee Lauder popsuł się?

30.09.25, 16:11
Od lat ( z przerwami) używam podkładu DW EL. Zawsze byłam nim zachwycona. Teraz kupiłam w Douglasie kolejną buteleczkę i już niestety bez zachwytów. Maże się dziwnie po skórze, dziwnie ślizga, nie współpracuje z kremem ( obojętnie, jaki bym krem nałożyła), mam wrażenie, że wchodzi w pory, zmarszczki? No coś jest nie tak.
Czy któraś z Was może używa i mogłaby coś napisać, czy może ja po prostu trafiłam na zwarzony egzemplarz?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 17:57
      A może ty się postarzałaś i twoja skóra inaczej reaguje?
    • zerlinda Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 18:11
      Też uważam, że jest gorszy, zużyłam i więcej nie kupię. Obecnie używam kremów cc i bb i jest bardzo ok. A chamki alpepe nie słuchaj, to stara, sfrustrowana baba, która ma żałośni życie, wiec jest prostacka na forum.
      • pffpffpff Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 18:55
        Ona ma rację w tym przypadku.
      • alpepe Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 23:37
        Och, nie oniuniałam i już biedactwo płakusia.
      • anajustina Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 04.10.25, 20:32
        Stara?!
    • zbytomia100 Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 18:19
      Ja tak mialam z lancome, uzywalam od prawie 20 lat. Mysle, ze to moze byc kilka czynnikow na raz: zmiana receptury, nasza skora sie zmienia, kremy tez czesto maja inny sklad, niz kilka, kilkanascie lat temu.
      Ostatnio nawet gadalam z babka ze sklepu, ze nie podoba mi sie nowa formula zelu do mycia twarzy clarinsa, uzywalam tez jakies 15 lat non stop. I ona mi wyjasnila, ze po prostu sklad jest inny, bo usunieto mikroplastik. No tak, iles lat temu nikt sie tym nie przejmowal, a teraz to ma znaczenie.
      • apallosa Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 22:31
        Zbytomia100 - jako fanka produktów Clarinsa potwierdzam. To nie to, co kiedyś.
        Ten ,,clarinsowaty" żel i one step cleanser strasznie szczypią w oczy. Kochałam bardzo ich pomarańczowy żel peelingujacy do twarzy, ale kiedy czasowo zaprzestali dystrybucji w UK, przerzuciłam się na inny, tańszy a tak samo dobry i tak się skończyło.
        Jeszcze tonik Clarinsa lubię i czasami kupuje.
        • zbytomia100 Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 01.10.25, 13:31
          Wlasnie ten pomaranczowy zel zostal pozbawiony tych peelingujacych ziarenek, zastapiono je czyms innym. Moim zdaniem, gorszym. Ale z drugiej strony, mikroplastiku juz tez nie chce wcierac sobie w buzie uncertain
          • apallosa Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 01.10.25, 13:45
            No właśnie i licho wie, jak teraz ten peelingujacy żel działałby...a tak go lubiłam.
            Jeszcze peeling teoretycznie do ciała z ekstraktem z bambusa używałam i ogromnie lubiłam. Ale że znalazłam dużo tańszy ,a tak samo dobry( męski Bulldog) ,to się przerzuciłam.
    • pffpffpff Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 18:55
      Skóra ma inne potrzeby i tyle.
    • dorotakwiatkowska13 Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 19:19
      Używam tego podkładu od chyba 30 lat. Moim zdaniem niewiele się zmienił i po prostu trafiłaś na wadliwy egzemplarz. Może stary, może stał w złym miejscu. Ja od jakiegoś czasu kupuję na Zalando, mają tam co jakiś czas bardzo fajne promocje, typu - 40% i bardzo polecam.
      • apallosa Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 22:23
        Dziewczęta, tak zbieram się z zakupem DW jak sójka za morze...poradzcie mi może, jak go nakładać?
        Zawsze każdy podkład nakladalam palcami, a teraz przerzuciłam się na gąbkę i to działa! Równo się rozprowadza, bardziej kryje, tylko mam wrażenie że więcej podkładu schodzi.
        Poprzednik: Everlasting Clarinsa wklepywany palcami starczał mi na rok i cztery miesiące, używany około 5 razy w tygodniu . Double wear też jest taki wydajny?
        • dorotakwiatkowska13 Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 23:36
          Tak, jest wydajny, ale nie potrafię napisać jak długo go używam. Myślę, że może rok?
          Nakładam albo palcami, albo takim pędzelkiem do nakładania podkładu. Palcami jest bardziej precyzyjnie. Próbowałam gąbką, ale nie potrafię.
    • trina45 Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 22:42
      tak jest ,ja uzywam chyba z 20 lat ale zmienilam na Clinique bo DW jest obrzydliwy teraz
      • apallosa Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 30.09.25, 22:44
        Trina45- na który Clinique zmieniłaś, jeżeli mogę zapytać?
        Bo ja kiedyś miałam Even better I był całkiem niezły.
        • trina45 Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 04.10.25, 19:24
          Beyond perfecting ,na prawde jest dobry.DW jest jakis wodnisty , to nie to samo co kiedys.
          • apallosa Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 04.10.25, 19:57
            Dziękuję pięknie. Szukam zamiennika dla świetnego,a niestety już wycofanego podkładu ( Lirene Perfect tone).
    • subskrybcja Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 04.10.25, 20:35
      abigaile11 napisała:

> Od lat ( z przerwami) używam podkładu DW EL. Zawsze byłam nim zachwycona. Teraz
      > kupiłam w Douglasie kolejną buteleczkę i już niestety bez zachwytów. Maże się
      > dziwnie po skórze, dziwnie ślizga, nie współpracuje z kremem ( obojętnie, jaki
      > bym krem nałożyła), mam wrażenie, że wchodzi w pory, zmarszczki? No coś jest n
      > ie tak.
      > Czy któraś z Was może używa i mogłaby coś napisać, czy może ja po prostu trafił
      > am na zwarzony egzemplarz?

Może jak długo stał na półce w sklepie i podgrzewał sie, to sie zepsuł? Nie rozumiem tego podgrzewania kosmetyków w tych drogeriach. szminki na tym najbardziej tracą.
    • pitupitt Re: Podkład DW Estee Lauder popsuł się? 04.10.25, 21:20
      Ktoś jeszcze w ogóle używa tego kitu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka