11.10.25, 18:55
Używacie? Do czego? Jest tam coś ciekawego dla osób w średnim wieku?
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Discord. 11.10.25, 20:41
      > Jest tam coś ciekawego dla osób w średnim wieku?

To jakby spytać, czy książka (bez tytułu, po prostu książka) jest ciekawa dla osób w średnim wieku...
      • marileskrzys Re: Discord. 11.10.25, 20:43
        Podobno ludzie się tam poznają, rozmawiają itp.
        • angazetka Re: Discord. 11.10.25, 20:52
          No tak. Ale to narzędzie jest, jak każde.
      • danaide2.0 Re: Discord. 12.10.25, 11:32
        Nie do końca.
        Z tego co kojarzę, jest to komunikator używany przez graczy.
        • angazetka Re: Discord. 12.10.25, 11:35
          No nie tylko, dalece nie tylko. Jestem na discordach książkowych, kulturalnych, społecznościowych.
        • profes79 Re: Discord. 12.10.25, 11:44
          Nie tylko. Natomiast użyteczność Discorda jako medium kontaktów dużych społeczności oceniam na takie sobie. Coś co działa przy grupach kilkunasty czy nawet kilkudziesięciu osób przestaje się sprawdzać przy setkach czy tysiącach. Głównie ze względu na przemiał informacji na poszczególnych podkanałach. W kilku mniejszych społecznościach się udzielam (bądź tylko pozostaję na nasłuchu).
      • dawidson12 Re: Discord. 12.03.26, 22:29
        angazetka napisała:

> > Jest tam coś ciekawego dla osób w średnim wieku?
        >
        > To jakby spytać, czy książka (bez tytułu, po prostu książka) jest ciekawa dla o
        > sób w średnim wieku...
        >
        Możecie poszukać sobie na serwery-discord.pl - na pewno każdy znajdzie coś dla siebie
        • marileskrzys Re: Discord. 12.03.26, 22:31
          Trudne w obsłudze to jest.
    • princesswhitewolf Re: Discord. 11.10.25, 20:45
      Stary gada tam o cryptocurrencies. Mlody oczywiscie o grach.
      Ja tam nie bywam

Wole Telegram z takich albo nieco inny Substack
      • kk345 Re: Discord. 12.10.25, 12:33
        princesswhitewolf napisała:

> Wole Telegram
        😳
        • princesswhitewolf Re: Discord. 12.10.25, 12:54
          A co w tym dziwnego? To nie jest prorosyjska aplikacja i wiekszosc tworcow z rozmaitych stron ma tam konta
          • profes79 Re: Discord. 12.10.25, 13:37
            To jest rosyjska, kontrolowana przez Rosję aplikacja. Rosyjski wywiad ma do niej pełen dostęp a wszystkie wiadomości, pliki itd. są przechowywane na ich serwerach.
          • kk345 Re: Discord. 12.10.25, 20:16
            Okeeeeeej, skoro tak twierdzisz, to nie ma sensu ci pisać, żebyś sprawdziła, kto ma pełen dostęp do wszelkich danych użytkowników i zawartości serwisu.
        • bazia_morska Re: Discord. 14.03.26, 09:59
          No co, ładnie się łączy z jej wątkami o wojnie.
          • kk345 Re: Discord. 14.03.26, 13:29
            Fakt😀
    • taki-sobie-nick Re: Discord. 11.10.25, 21:40
      Nawet nie wiedziałam, co to, a kiedy już sprawdziłam...

www.tvp.info/89381063/discord-atak-hakerski-wykradziono-dane-70-tysiecy-dokumentow-tozsamosci-uzytkownikow
      • boggi_dan Re: Discord. 11.10.25, 21:43
        taki-sobie-nick napisała:

> Nawet nie wiedziałam, co to, a kiedy już sprawdziłam...
        >
        > www.tvp.info/89381063/discord-atak-hakerski-wykradziono-dane-70-tysiecy-dokumentow-tozsamosci-uzytkownikow
        A miał gwarantować anonimowość.
      • taki-sobie-nick Re: Discord. 11.10.25, 22:19
        taki-sobie-nick napisała:

> Nawet nie wiedziałam, co to, a kiedy już sprawdziłam...
        >
        > www.tvp.info/89381063/discord-atak-hakerski-wykradziono-dane-70-tysiecy-dokumentow-tozsamosci-uzytkownikow

Swoją drogą tego typu informacje często dotyczą urzędów państwowych/firm medycznych, które jako NOWOCZESNE cyfryzują dane.

Tak że ten...
        • kamin Re: Discord. 14.03.26, 09:14
          W odróżnieniu od tych nienowoczesnych które potrafiły starą dokumentację (np medyczną, kadrową) po prostu wyrzucić na śmietnik.
      • aankaa Re: Discord. 12.10.25, 11:52
        nawet gotowanie może nieść za sobą przykre konsekwencje big_grin
        www.tvp.info/84920822/atak-hakerski-na-termomixa-wyciek-danych-uzytkownikow-czy-twoje-dane-wyciekly-vorwerk-ostrzega-przed-cuberoszustwem-swoich-robotow-kuchennych-ile-kosztuje-nowy-termomix
      • marusia_ogoniok_102 Re: Discord. 12.10.25, 13:38
        Dla mnie to dowód, że taki Online Safety Act był wzięciem się za problem od d... strony. Sorry, ale nie podoba mi się pomysł wysyłania zdjęcia dowodu do Discorda, YouTube czy jakiegokolwiek innej strony by móc z niej korzystać - choćby właśnie dlatego.

Discorda używam - grupa pisarska.
    • asia_i_p1 Re: Discord. 12.10.25, 14:07
      Nie używam, ale w najbliższym czasie pewnie będę, bo szkoła online, do której się chcę zapisać, tam właśnie ma społeczność uczniowską. I to nie pierwsza społeczność artystyczna na Discordzie, o której słyszałam, i to są społeczności właśnie celowane w osoby w średnim wieku.

Prawdę mówiąc, ilekroć się stykam z Discordem, to raczej właśnie na zasadzie narzędzia używanego przez konkretną grupę osób do komunikacji niż medium społecznościowego, gdzie się wpada poszperać
    • bujakajamajka Re: Discord. 12.03.26, 22:40
      Używam chyba od 2018 roku. Byłam na kilku serwerach o starej telewizji z kaset VHS, na serwerze katolickim dla osób uzależnionych i współuzależnionych, a obecnie wyżywam się modowo na serwerze o modzie (przynajmniej ematka nieco odetchnęła, bo nie zakładam tu już co chwila wątków o Greenpoincie big_grin)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka