Dodaj do ulubionych

Pytanie do znających Vinted

25.10.25, 23:34
Muszę kupić coś na Vinted. Problem polega na tym, że te rzeczy są dostępne tylko u trzech sprzedawców. Jeden jest z Polski, ale ma chorą cenę. Dwóch pozostałych z Czech. Sprzedaǰacy mają 100% pozytywnych opinii.
Czy taki zakup jest bezpieczny?
Czy jeśli nie otrzymam przesyłki to czy Vinted mi zwróvi płatnosc?
Czy jeśli odbiorę przesyłkę i okaże się, że ten towar np.jest ppdrobiony to mam jakieś prawa?
Obserwuj wątek
    • ardzuna Re: Pytanie do znających Vinted 25.10.25, 23:39
      Zakup jest tak samo bezpieczny z Polski, jak i z Czech. Chorą cenę możesz negocjować.
      • eva_evka Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 00:11
        Napisałam, ale slrzedający nie odpowiada.
        Czyli można spokojnie kupować z Czech?
        • bezmiesny_jez Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 08:33
          No przecież ci napisala, ze możesz.
    • zielonazaba9999 Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 00:47
      Moja córka kupowała przez Vinted z Czech, z Litwy i skąśtam jeszcze. Wszystko było w porządku.
    • akn82 Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 04:55
      Tak. Takie zakupy są bezpieczne. Co do zwrotu to zależy co jest w opisie. Jeśli napisali, że oryginalne a otrzymasz podróbki to jest to przedmiot nie zgodny z zakupionym. Możesz się też upewnić w komunikacji prywatnej.

Mnie się zdarzyło że prosiłam sprzedających o patron zakupu. Mnie też proszono i dawałam taki , jak miałam.
    • marta.graca Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 06:46
      Kupowałam z Węgier i było ok. A co do praw- nie obraź się, ale nie czytałaś regulaminu, który zaakceptowałaś?
      • voyah3 Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 15:55
        marta.graca napisała:

> Kupowałam z Węgier i było ok. A co do praw- nie obraź się, ale nie czytałaś reg
        > ulaminu, który zaakceptowałaś?
        >

Tylko prawnicy je czytają 😁
        • marta.graca Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 17:27
          To samo mi ostatnio powiedział lekarz od medycyny estetycznej, jak się wczytywałam w umowę 🤔🙂
    • alina460 Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 07:01
      Tak, jest tak samo bezpiecznie. Tylko przesyłka droższa. Upewnij się u sprzedającego, że to na pewno oryginalny produkt.
      • marta.graca Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 07:13
        Sprzedający podróbki na bank napisze, że to nie oryginalny produkt 😀
        • eva_evka Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 08:55
          Mam w domu identyczny produkt, ale w nieodpowiednim rozmiarze. Poczelam ze zwrotem, aż przyjdzie ta przesyłka z Czech.
    • zosia_1 Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 07:08
      Kupowałam kilka razy od sprzedawcy z Czech, mam wrażenie, ze mają niższe ceny. Każda transakcja super. Zasady bezpieczeństwa takue same jak w Pl
      • eva_evka Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 08:55
        Dzięki.
    • segregatorwpaski Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 12:39
      Na zagranicznych przesyłach z vinted się nie zawiodłam ani razu (głównie Czechy ale także Węgry, LiItwa, a ostatnio Estonia). Na polskich niestety bywało.
    • iberka Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 17:49
      Musisz udowodnić, że zakupiony towar jest nieoryginalny. Sprzedawca nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu (to nie sklep). Jeśli wyrazi zgodę albo Vinted zdecyduje, że musi to zrobić, to nadal nie musi pokryć kosztu przesyłki zwrotnej.
      Reklamacje i ewentualne zwroty, to słaby punkt Vinted zwłaszcza w przypadku gdy przedmiot jest niezgodny z opisem.
      • eva_evka Re: Pytanie do znających Vinted 26.10.25, 21:19
        Zaryzykowałam. Zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka