Dodaj do ulubionych

Feminizm 5 fali

02.11.25, 11:03
Ematkę pewnie ominęły wieści z Tanzanii. A są one smutne. Nie będzie raczej wakacji w Zanzibarze. A to dlatego że PANI prezydent postanowiła zrobić dyktaturę. A podobno gdyby kobiety rządziły to byłby raj na ziemi...
Obserwuj wątek
    • subskrybcja Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 11:27
      tanebo0001 napisał:

> Ematkę pewnie ominęły wieści z Tanzanii. A są one smutne. Nie będzie raczej wak
      > acji w Zanzibarze. A to dlatego że PANI prezydent postanowiła zrobić dyk
      > taturę. A podobno gdyby kobiety rządziły to byłby raj na ziemi...

Nie slyszałam. Co tam wojna wybuchła?
    • tanebo0001 Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 11:33
      tvn24.pl/swiat/wybory-w-tanzanii-kraj-czesciowo-odciety-od-swiata-doniesienia-o-ofiarach-st8731259
    • abria Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:00
      może to nie kobieta tylko męska osoba transpłciowa, tzn. nie wiem o co chodzi, ale może zaraz powie że jest Johnem i Panem

tak też piszą np. o najlepszej królowej brytyjskiej Elżbiecie I, "Królowej Dziewicy", że to był facet
      dlatego m.in. osobiście Elżbieta I zakazała balsamowania swojego ciała i sekcji zwłok po swojej śmierci
      • jakornelia12345 Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:06
        "tak też piszą np. o najlepszej królowej brytyjskiej Elżbiecie I, "Królowej Dziewicy", że to był facet
        dlatego m.in. osobiście Elżbieta I zakazała balsamowania swojego ciała i sekcji zwłok po swojej śmierci"

Ale bzdet.
        • abria Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:18
          oczywiście ze nie bzdet:

www.newsweek.pl/wiedza/krolowa-elzbieta-i-byla-mezczyzna/r3t4hf7
          • jakornelia12345 Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:45
            Artykulik dość sensacyjny. Szkoda, że nie podano, na jakich źródłach opierali się ci badacze z Kanady. Czyżby mieli dostęp do szczątków Elżbiety w Westminster? Jakoś o ekshumacji Elżbiety I nie było słychać.
            Gdyby była, to nie badacze z randomowego uniwersytetu kanadyjskiego zabieraliby głos, a tacy z takiego podrzędnego, no nie wiem, Oxfordu, albo takiego Cambridge?
            Nie wierz w każdą bzdurę, jaką przeczytasz.
            Już widzę, jak papcio Henryś, który miał obsesję na punkcie posiadania męskiego dziedzica, odrzuca tego męskiego dziedzica i każe go przebierać w damskie ciuszki. A potem druga, nieudana ciąża mamci Ani, powoduje, że papcio Henryś, który już ma męskiego dziedzica, decyduje się pozbyć mamci Ani dość radykalnie, bo skracając ją o głowę, szukając już kolejnej posiadaczki macicy. I tym razem BINGO. Mamcia Asia rodzi Edzia. Tym razem dumny tatulo Henryś ogłasza narodziny dziedzica.

Elżbieta po prostu była kobietą.
            Dywagacje bez badań genetycznych materiału pobranego bezpośrednio z grobu są nic nie warte.

Jeżeli natomiast masz dostęp do takich danych, dawaj. Język nie jest problemem.

• abria Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:55
              dokładnie: nie było ekshumacji i to jest celowe

"Elżbieta po prostu była kobietą" - albo nie była, bo jak sie okazuje to nie jest żadna sensacja i rzadkość, że są tacy ludzie. Pogódź się z tym.

i każe go przebierać w damskie ciuszki.
              Nikt Elzbiety nie przebierał. Przy tym syndromie klejnoty koronne zostają w brzuchu.

• jakornelia12345 Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 13:08
                "nie było ekshumacji i to jest celowe"
                Czyli spiseggg. I tylko ci Kanadyjczycy, którzy bez dowodów coś tam twierdzą, ale im wierzysz.

Sorki, ja tam jestem niewierny tomasz. Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę dowodów. Na dzień dobry poproszę o namiary na bibliografię, gdzie na własne moje niewierne tomaszowskie oczka zobaczę wyniki badań genetycznych Elżbiety I Tudor.

Ale ty sobie wierz, w co chcesz.

• tanebo0001 Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:47
            A myślałem że masz na myśli chłopca z Bisley...
    • bazia_morska Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:40
      No to nie pojedziesz na Zanzibar, a nie, ty chyba nie jezdzisz na wakacje.
      • tanebo0001 Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 12:52
        Tym razem będzie Hiszpania.
        • agarpp Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 13:13
          Kanał premium czy darmowy?
          • bazia_morska Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 14:58
            😀
    • cegehana Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 13:15
      Nie zgadzam się z tym, że gdyby kobiety rządziły to byłby raj na ziemi, bo kobiety mają również ludzkie cechy. Natomiast przypadek kobiecej dyktatury (nie pierwszy przecież w historii) nie wydaje mi się wystarczającym dowodem: prezydentka objęła władzę i musi ją utrzymać w konkretnych warunkach polityczno- kulturowych, a nie w jakimś kobiecym raju.
      • ewka.n Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 13:50
        cegehana napisała:

> kobiety mają również ludzkie cechy.

Dobre na ematkową sygnaturkę big_grin
        • cegehana Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 14:26
          Wbrew pozorom nie dla wszystkich to oczywistość.
    • semihora Re: Feminizm 5 fali 02.11.25, 14:48
      Kobiety nie są aniołami dobroci i służalczości, jak wmawia partriarchat? Jednak przypominają mężczyzn? Wooooow, szok, doprawdy. Ale luz, Ojcowie Kościoła widzieli w nas samo zło, więc widocznie się nie pomylili suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka