Dodaj do ulubionych

Dorada meblowa

11.12.25, 09:30
Mam dylemat. Jak urządziłybyście salon, w jakim stylu? Na pewno będzie tam regał z książkami. Ciemne drwno, klasyczny wygląd. Do tego stół z metalową ryflowaną nogą i marmurowym blatem. Sofa i fotele - chesterfield, naturalna brązowa skóra. I teraz dylemat. Jaka szafla rtv? Wszystko to razem robi się ciężkawe. Ciekawy lekki mebel mógłby dodać lekkości. Ale jednocześnie nie powinien wyjść poza styl. Jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • analoga_niet Re: Dorada meblowa 11.12.25, 09:37
      Na pewno nie w takim stylu.
      • raczek47 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 09:37
        Jaki metraż salonu?
        • alpepe Re: Dorada meblowa 11.12.25, 09:38
          100 m²
          • philippa_p Re: Dorada meblowa 11.12.25, 09:41
            Tuz przy bukieciarni mam nadzieje?
            • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 09:43
              https://giphy.com/explore/facepalm-picard
              • philippa_p Re: Dorada meblowa 11.12.25, 15:06
                Ty nie facepalmuj, tylko sie ciesz, ze Twoje nowatorskie pomysly zapadly w pamiec zbiorowa ematki tongue_out

A chesterfieldy mi sie akurat podobaja, ten jasniejszy, ktory pokazales jest calkiem calkiem
        • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 09:39
          20 m2
          • raczek47 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 09:46
            Za mały na wystrój ciemnym drewnem i marmurem .
          • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:13
            Tanebo, na 20 metrach to ciemne drewno i czesterfildy zrobią bardzo grobowe wrażenie.
            • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:25
              Ale ściany kolory ecru
              • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:25
                To nic nie da :p
              • aqua48 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:38
                tanebo0001 napisał:

> Ale ściany kolory ecru

I to błąd, do takich mebli pasuje soczyste bordo lub ciemna zieleń.
                • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:05
                  Niekoniecznie, można to ciekawie ograć. Choć osobiście nie cierpię brązów na kanapach. Na ciemnym tle wyglądają super, ale ciemne ściany na 20 metrach w polskim oświetleniu? Ciemności!
                  • aandzia43 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:08
                    Ostatnie wnętrze chyba najlepsze dla 20m2 podłogi na 2,5m wysokości.
          • marzenka12 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:32
            Jeszcze fortepian tam upchnij
            • nangaparbat3 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:05
              I palmę.
              • aankaa Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:21
                zapomniałyście o kozie
                • nangaparbat3 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:22
                  Piecyku czy rabina?
    • dekoderka [...] 11.12.25, 09:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:16
      A weż wrzuć jakieś inspiracje. Zwłaszcza marmurowy stół.
      • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:22
        OK,

Mam tylko nogę na razie. Blat będzie osobno

https://metalowedekoracje.pl/p/podstawa-ze-stali-nierdzewnej-do-stolika-toro-s-h/

https://www.timelesschesterfields.com/us/oxford-3-seater-sofa-p114

https://www.drewnostyle.pl/meble-drewniane/biblioteki-z-drewna/angielska/otwarta/3-2
          https://metalowedekoracje.pl/p/podstawa-ze-stali-nierdzewnej-do-stolika-toro-s-h/
            metalowedekoracje.pl/p/podstawa-ze-stali-nierdzewnej-do-stolika-toro-s-h/
            • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:23
              www.drewnostyle.pl/meble-drewniane/biblioteki-z-drewna/angielska/otwarta/3-2
              • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:23
                www.timelesschesterfields.com/us/oxford-3-seater-sofa-p114
                • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:25
                  Oh dzizas, nie! Masz 200 lat i właśnie wstałeś z grobu?
                • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:30
                  Abten 20metrowy salon tongdzie?
                  W domu, bloku??
                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:32
                    A co za różnica? Chcesz się wprowadzić?
                    • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:35
                      Znaczy nie ma go wcale.
                      • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:39
                        Jest!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:22
                          W bloku, czy domu?
                          • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:36
                            W bloku
                            • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:39
                              A podłoga z czego?
                              • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:50
                                parkiet dębowy. Jasny dywan
                                • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:00
                                  Już masz dywan?
                                  Nie podoba mi się taki styl. Za ciemno, za malo przestr,eni i te marmury na stole ...i dodatkowo w bloku.
                                  A jak reszta pomieszczeń, będzie spójność? Co na ścianach, jakie lampy żyrandole? Sztukateria jakas? Jakie drzwi?
                                • aandzia43 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:06
                                  Jak masz dębowy parkiet to celuj resztą drewna w tę samą tonację. Mieszanie czyli dębowy parkiet mahoniowa komoda nie wygląda dobrze. Robi się bałagan a poszczególne drewna nie mają możliwości zaprezentować swoich walorów.
              • kurt.wallander Re: Dorada meblowa 11.12.25, 20:53
                tanebo0001 napisał:

> www.drewnostyle.pl/meble-drewniane/biblioteki-z-drewna/angielska/otwarta/3-2

Biblioteka bardzo ładna. Ale wybierz jakąś przeszkloną.
                • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 21:08
                  No wiem. Aż żal ją książkami zasłaniać.
                  • nangaparbat3 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:25
                    tanebo0001 napisał:

> No wiem. Aż żal ją książkami zasłaniać.
                    >

No co Ty. Wstawisz książki, będzie kolorowo.
            • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:24
              To chyba stolik, nie stół:p noga całkiem spoko.
              • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:45
                Mnie się noga zupełnie nie podoba w przeciwieństwie do kanapy i regału
                • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:55
                  Co do koloru - myślałem raczej o czymś takim

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTAQRhpayPECfMX6D7BWxJWnrBWU5JgM8Bqag&s
                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:07
                    Jak ciemna kanapa, to odpuść ciemną bibliotekę, zrób jasną szarość albo biel. Umrzesz na depresję w tych ciemnościach.
                    • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:18
                      Tutaj wprawdzie nie biblioteczka a zabudowa bardziej pełna, ale zobacz jak to lekko w bieli wygląda.
                      • aandzia43 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:53
                        Podoba mi się. Na tle białych szafek, półek i ścian nawet wielka ciemna kanapa nie przytłacza. A i dywan można ciemny wrzucić.
                    • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 17:22
                      No właśnie to nie jest tak ciemne jak przedstawiacie. Piszę z doświadczenia. Tak widuję na co dzień ten salon. Ciemne drewno, w dodatku ciemna ława i ciemny dywan i w cale cały pokój nie jest jakiś pogrążony w mroku. Glamour kłamie.
                      • aandzia43 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 17:49
                        Ale co my przedstawiamy? Zdjęcia przedstawiamy, a zdjęcia pokazują jakiś stan rzeczy. Jakie kto ma odczucia (jasno czy ciemno, ładnie czy brzydko) to jego sprawa. Ja ciemne meble, ściany lub tkaniny toleruję jako dodatek, kontrapunkt, kilka procent w skali całej kubatury, masa ciemnych kolorów przytłacza mnie. Jeśli na ciebie takie rozwiązanie jest ok to spoko.
                        • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 20:20
                          Ja nie muszę oglądać zdjęć. Jestem w takim pokoju.
              • bazia_morska Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:17
                Spoko, ale nie pasuje do reszty. Kanapa pokazana w linku to w 20 m² będzie sięgała od ściany do ściany 🤦‍♀️
                • bazia_morska Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:27
                  *noga spoko
            • memphis90 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:58
              Metalowe nogi i marmurowy blat…?

Będzie efekt „elegancji” w stylu Siary/domu rodzinnego mamy ginekolog 🤔
              • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 20:49
                Taki miał siara?

https://decor-you.pl/sklep/stol-jadalniany-okragly-na-zlotej-designerskiej-podstawie-bialy-blat-imitujacy-marmur-glamour/?utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=Decor+GMC&gad_source=5&gad_campaignid=22000666542&gclid=EAIaIQobChMItu2muqa2kQMV0IiDBx1jWC9FEAEYASABEgKQX_D_BwE
                • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 11.12.25, 21:22
                  Ten nie pasuje do tych brązowych mebli, jest za bardzo glamour. Kumam, że można lubić klasyczny styl, ale jak się go nie odciąży jakimiś prostszymi elementami i nie pójdzie trochę w eklektyzm, to zrobi się z tego ciężki obraz z Ameryki lat 90, taka kancelaria notarialna...
                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 21:28
                    Czy możesz rozwinąć? Jakieś przykłady tych prostych elementów?
                    • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 11.12.25, 21:42
                      No tutaj na tych zdjęciach masz ciężkie skórzane kanapy, ale do tego stoliki o lekkiej konstrukcji, co odciąża całą kompozycję. Do tego białe/jasne tło i już nawet kolor na dywanie nie dodaje wnętrzu ciężkości. Nie ma też foteli, zrównoważono ciężką kanapę pufami albo stołeczkami pokrytymi lekką tkaniną.
                      • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 09:36
                        Czy to jest lekkie?
                        • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 09:39
                          Jeżeli chcesz trzymać na tym sprzęt RTV to to będzie wyglądać wyjątkowo kijowo.
                          • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 09:41
                            Zgadzam się. To jest ładne do postawienia dwóch durnostojek i ramki ze zdjęciem, nic więcej.
                          • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 11:09
                            Nawet jeśli będzie to ładny sprzęt?
                            • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 11:17
                              tanebo0001 napisał:

> Nawet jeśli będzie to ładny sprzęt?
                              >

Nawet najładniejszy sprzęt świata ma z tyłu plączące się kable

--
                              • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 11:17
                                Otóż to.
                              • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 11:33
                                Teraz produkują bardzo ładne kable. O takie choćby

https://www.premiumsound.pl/uploads/Nordost%20Odin%20Gold.jpg?1663395978334
                                • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 11:40
                                  Tak czy inaczej będziesz miał plątaninę kabli i będzie to wyglądało do doopy.
                            • bazia_morska Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:04
                              To jest:
                              a) brzydkie
                              b) nie pasuje do kanapy w stylu chesterfield
                              Mieszanie stylow jest super, ale trzeba miec duza wyobraznie lub zrobic kopiuj wklej z inspiracji Trampków smile
                            • aankaa Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:27
                              Nawet jeśli będzie to ładny sprzęt?

ładny tv to jak yeti albo jednorożec
                        • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 11:55
                          Odpowiadam na pytanie - jest w miarę lekkie, choć sama rama konstrukcji jest dość masywna i wymiar spory jak na pokój 20m2. No i czy ten chrom by pasował do reszty wystroju? Ja mam dużo przedmiotów retro, u mnie chrom by się gryzł z resztą elementów, więc gdybym miała wybierać, wybrałabym złoto jakieś matowe lub miedź. Ale jak u ciebie nie gryzie się z resztą to może spoko. Zawsze to lepszy wybór niż ciężki drewniany mebel do ciężkich skórzanych kanap.
                          • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 11:57
                            Na żadnym z tych zdjęć nie ma sprzętów na tych meblach, tylko durnostojki w ograniczonej ilości:p
                            Znajdź z plątanina kabli :p
                          • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 12:02
                            Trampki te twoje propozycje są bardzo ładne, ale na żadnej nie stoi sprzęt RTV. Nawet jedna sztuka
                            • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 12:04
                              Nawet na ostatnim zdjęciu nie ma kabla od TV. I można założyć, że gniazdko jest z tyłu, ale jednak w większości mieszkań gniazdka są planowane bliżej podłogi.
                              • aankaa Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:30
                                można założyć, że gniazdko jest z tyłu, ale jednak w większości mieszkań gniazdka są planowane bliżej podłogi

przeniesienie gniazdka na tyle wysoko, żeby zakrył je tv nie jest umiejętnością daną wyłącznie nielicznym big_grin
                                • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:34
                                  aankaa napisała:

>
                                  > przeniesienie gniazdka na tyle wysoko, żeby zakrył je tv nie jest umiejętnością
                                  > daną wyłącznie nielicznym big_grin
                                  >

Tylko przypomnę, że tanebo miał problem z obsługą pralki 🙄
                            • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 12:52
                              No wiem, nawet szukałam w Googlach jakichś zdjęć, które by pokazały prawdziwy sposób użytkowania tych mebli ale nie sposób znaleźć 😜
                              Ja się mądrzę, a sama mam szafę Gdańską pod TV. No ale raz, że nie mam TV w tak zwanym salonie a dwa, że reszta mebli jest dla równowagi lekka.
                              • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 12:54
                                No nie ma, bo wygląda to ujowo :p
                                • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:00
                                  No tak podejrzewam. Widziałam u ludzi takie rozwiązanie do ciężkich kanap, czyli ta szafka z Ikei, taka loftowa, na niej chyba był spiek kwarcowy, wyglądał jak cienki marmur. Też spoko to wyglądało.
                                  • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:02
                                    No to już lepsze.
                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:09
                                    O to może być fajne
                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:26
                                    Takie loftowe szkaradztwo? Ale do kuźni wezmę...
                                    • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:31
                                      To nie musi być loftowe, byle było lekkie konstrukcyjnie. Cienkie nóżki, jakieś przeszklenia albo ażurki. Ja jestem cienka w meble rtv, bo ich po prostu nie lubię, gdyż strasznie wkurza mnie TV w przestrzeni dziennej, ale to mój bzik. Gdybym miała mieć TV i ciężką skórzaną kanapę, to bym w tym kierunku poszła. Nawet możesz na tym czarnym położyć blat w stylu spiek jakiś biały i wymienić uchwyty na stare złoto i zrobi się luksusowo a przy tym lekko.
                                      • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:37
                                        Skoro zamykane to może od razu iść na całość

https://www.pracowniasm.pl/312-thickbox_default/szafka-rtv-ludwik-2-szuflady-drewno-wysoki-polysk.jpg
                                        • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:42
                                          😫
                                        • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:48
                                          Tanebo, nie idź tą drogą. Tu mamy drewno, dąb, który już sam w sobie jest masywny. I jeszcze te nóżki luwik a'la czternasty von Rokokoko. No nie, robi się mam pałac Don Vasyla. Te kanapy chesterfield są tak mocnym akcentem, że trzeba naprawdę rozwagi, żeby zdjąć z nich ten "cięzar" stylu. Dlatego ludzie je łączą z prostymi konstrukcjami typu "meble z garażu". W przeciwnym razie zrobisz sobie salonik proboszcza.
                                          • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:50
                                            Tak, salonik proboszcza to idealne porównanie! 😁
                                            Ale do tanebo to w sumie w jakiś sposób pasuje 😅
                                            • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:53
                                              On chce iść w tym kierunku a to bardzo przygnębiający kierunek. Do tego zwyczajnie mało gustowny. Można zrobić sobie klasyczną przestrzeń, która będzie jednocześnie z lekkim twistem współczesności. Po cenach produktów widzę, że budżet jest, teraz wystarczy tego nie spiendolić 🙄
                                          • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:58
                                            Dlatego pomyślałem o połączeniu metalu i szkła. Tylko że znowu kable wystają. Macie niski Wife Acceptance Factor
                                            • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:06
                                              tanebo0001 napisał
                                              Macie niski Wife Acceptance Factor
                                              >
                                              Ale to ty dzwonisz i pytasz o radę 😜
                                        • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:53
                                          O panie 🤢
                                • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:11
                                  szarmszejk123 napisał(a):

> No nie ma, bo wygląda to ujowo :p

Bo to są zdjęcia katalogowe do oglądania nie do mieszkania...

Identycznie robią telrwizjni "architekci" zamiast porządnej szafy i zamykanej komody dostaniesz przeszkloną witrynkę i konsolę z koszyczkiem.

• tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:14
                                A taki stół? Może zamiast marmuru szkło?

https://img.edilportale.com/product-thumbs/b_prodotti-63729-rel18d031ec477e48e285585c6e28d8ed2f.jpg
                                • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:16
                                  Może szkło, ale nie to. To jest brzydkie jak z baru na lotnisku.
                                • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:27
                                  Wszystko tylko nie taki stół 🥺
                                • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:51
                                  Tu masz lekkie stoliki, które są trochę eleganckie, ale nie świecą jak psu jajka i nie są ostentacyjnie. Konstrukcja jest prosta do tego blat szklany lub kamień.
                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:59
                                    A ta moja noga nie pasuje? Za ciężka?
                                    • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:06
                                      Wrzuć zdjęcia tej nogi bo ja się zgubiłam w tym wątku
                                      • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:16
                                        Taka

https://s1.meble.pl/gfx/_zdjecia_wspolne/sklep_oferta/4/958/4958890/podstawa_do_stolu_metalowa_zlota_6x7_cm_4335665968.jpg

albo taka

https://metalowedekoracje.pl/wp-content/uploads/np-np-141-60x60x72-sym2-768x1024.jpg

albo taka

https://metalowedekoracje.pl/wp-content/uploads/np140-np-120x70x72-snp-sym1-768x576.jpg
                                        • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:16
                                          https://s1.meble.pl/gfx/_zdjecia_wspolne/sklep_oferta/4/958/4958890/bpodstawa_do_stolu_metalowa_zlota_6x7_cm_6669822261.jpg
                                          • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:30
                                            Ten przykład stołu nie jest zły do ciężkiej skórzanej kanapy. Widzę go też z marmurowym blatem jeśli ci się marzy kamień. No i fajnie, że okrągły!
                                            Te dwa tam wyżej w stylu Glamour-wysoki połysk - na bogato totalnie nie.
                                • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:29
                                  Szkło. Koniecznie.
                                  A ktos będzie użytkował, ten pokój? Czu to takie meblowanie w głowie? A w jakim stylu kuchnia?
                              • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:25
                                Tu masz stolik audio ze sprzętem. Widzisz tam kable?

https://d2ikyu8xyuibjx.cloudfront.net/original/3X/b/e/be4f513a21232f702ec65c7a3f04233cf8e0feb0.jpeg
                                • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:27
                                  Oczywiście, że widzę. Ty nie? 🤔 Ciągną się nawet po podłodze.
                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:56
                                    szarmszejk123 napisał(a):

> Oczywiście, że widzę. Ty nie? 🤔 Ciągną się nawet po podłodze.

A z innego kąta bardziej na wprost byłoby jeszcze gorzej...

--
                                • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:55
                                  No ja widzę 🧐
                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 13:58
                                    Wiem mam pomysł!

Walnij sobie za telewizorem ścianę akcentową z czarnego kamienia to ci się kable wtopią w tło 😅
                                    • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:07
                                      Przeginacie. Żadnych kabli nie będzie widać. Po pierwsze kabel hdmi idący do telewizora będzie ukryty. Ścianę telewizyjną zamierzam podzielić na 3 części - środkowa gładka a te z boków lamele gipsowe + zaokrąglone narożniki. W nich ukryty kabelek. Po drugie - kable głośnikowe za listwami przypodłogowymi podobnie kabel internetowy. A między wzmacniaczem a cd jest tak krótki że nie będzie go widać.
                                      • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:13
                                        Poka poka jak mają wyglądać te lamele gipsowe i zaokrąglone narożniki...
                                        • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:20
                                          Powiedzmy że tak

https://sklep.nlux.pl/wp-content/uploads/2022/11/843.jpg

https://fordekor.pl/4563-large_default/panele-gipsowe-3d-loft-lamellini-ll02.jpg

https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/83/40/19/lamel-lamele-scienne-lamel-dekoracyjny-gipsowy-slaskie-czestochowa-557697181.jpg

www.fostilo.pl/zaoblony-naroznik-zewnetrzny-id-42
                                          https://www.fostilo.pl/dane/full/m/mtz.naroznikscianyr5cm.jpg
                                          • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:22
                                            Dobra ja odpadam z tego wątku...
                                            • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:35
                                              Tutaj, to i ja odpuszczam i cichaczem się oddałam. Nic tu po nas drogie panie :p
                                              • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:35
                                                oddałam !
                                                • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:36
                                                  No ludzie! Chyba muszę się komuś oddać, nie ma wyjścia 😂
                                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:41
                                                    Wiem o co wam chodzi. O lekkość stylu. Sęk w tym że trudno znaleźć coś co jednocześnie nie przypominałoby mebli loftowych.
                                                  • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:43
                                                    Tanebo, jeśli tobie się to wszystko razem i z osobna podoba, to rób. Jak cię przytłoczy, to najwyżej część mebli sprzedasz i kupisz inne :p
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:07
                                                    tanebo0001 napisał:

> Wiem o co wam chodzi. O lekkość stylu. Sęk w tym że trudno znaleźć coś co jedno
                                                    > cześnie nie przypominałoby mebli loftowych.
                                                    >

Sęk w tym, że bezczelnie trolujesz. Wrzucasz zdjęcia randomowych i niepasujących wizualizacji z różnych, przypadkowych stylów. Jeszcze ludziom, którzy mają oczy próbujesz wmówić, że nie będzie widać kabli dając na dowód zdjecie, gdzie kable widać z każdej strony. Baw się dalej sam 🙄
                                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:35
                                                    Przepraszam, masz rację
                                          • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:25
                                            Tanebo, pozwól mi zrozumieć co się tutaj nagle stało, że mówiłeś o tym, że wnętrze ma być w stylu klasycznym i nagle wjeżdżają... Lamele! Ja naprawdę mam dziś oceany cierpliwości, więc wytłumacz mi proszę.
                                      • glasscraft Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:21
                                        O moj slodki panie bosze... myslalam, ze tanebo architekt to byla orka pod gorke... dopoki projektant wnetrz sie nie pojawil i jego zlota noga.
                                        • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:57
                                          🤣🤣🤣🤣🤣
                                        • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 14:58
                                          " i jego zlota noga"

Przynajmniej mu jej harpia nie odgryzie!
                                          • glasscraft Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:09
                                            Ale co bedzie, jak tanebo ja porozem zadrapie przy chowaniu kabli pod szafeczke (noge znaczy sie, nie harpie)?
                                          • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:23
                                            Poczekajcie, poczekajcie!
                                            Nie śmiejcie się! Jest jeszcze szansa ocalić ten pokój! 🥺
                                            Tylko na Peruna i Gołoklatesa, skąd w tym rozdziale się nagle wzięły te lamele??😭
                                            • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:32
                                              w celu ukrycia kabli na Hadesa
                                              • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:33
                                                Przyznaj, że dopiero to wymyśliłeś, jak ci napisalysmy, że kable na wierzchu to szit :p
                                              • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:34
                                                tanebo0001 napisał:

> w celu ukrycia kabli na Hadesa
                                                >

To już wolę te kable na wierzchu!
                                                Jak zamierzasz ukryć lamele?? 🙄
                                                • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:35
                                                  Jeleniem na rykowisku zakryje 😂
                                                  • glasscraft Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:50
                                                    Albo moze arrasem jakims? 😋 Byloby historycznie, acz stylowo acz godnie 😇
                                              • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:51
                                                tanebo0001 napisał:

> w celu ukrycia kabli na Hadesa
                                                >

O dobre! Te lamele nadają się tylko do przedsionka piekieł!
                                                • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:03
                                                  Ale gipsowe a nie drewniane
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:31
                                                    tanebo0001 napisał:

> Ale gipsowe a nie drewniane
                                                    >

Proszę, wytłumacz nam tu zebranym jak one się mają do klasycznego stylu oraz chesterfieldów, które mamy tutaj zaaranżować 😳
                                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:46
                                                    A skąd to założenie że to ma być styl klasyczny? A może bardziej chodzi mi o glamour?
                                                  • azalee Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:51
                                                    tanebo0001 napisał:

> A skąd to założenie że to ma być styl klasyczny? A może bardziej chodzi mi o glamour?

Szach mat Trampki! 😂😂😂
                                                    Czy cos z twojego oceanu zostalo jeszcze?
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:52
                                                    Aaaa masz rację. Przeczytałam "klasyczny wygląd" i mi się pomyliło. No i ten chesterfield oraz regały mnie zmyliły!
                                                    W takim razie się ulatniam, ja się na glamurach nie znam, musisz dzwonić jednak do Mirucia 😁
                                                  • bazia_morska Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:07
                                                    Trampki, lecimy w drugą stronę!
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:13
                                                    Znalazłam do tego ąturaż!
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:14
                                                    Tanebo, ja Cię widzę w takim wnętrzu!
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:15
                                                    Mnie się to podoba, biorę 🤩
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:16
                                                    Jest czerterfild i jest Tanebo - vajb smile
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:16
                                                    borsuczyca.klusek napisała:

> Mnie się to podoba, biorę 🤩
                                                    >

O to:
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:18
                                                    Jest męsko i steampunkowo smile
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:25
                                                    trampki-w-kwiatki napisała:

> Jest męsko i steampunkowo smile

Tanebo i tak jest w dobrej sytuacji, bo jest sam i nie musi z nikim iść na kompromisy. Może sobie walnąć dzika na podłogę, obrazy w złotych ramach i co tam mu się zamarzy

• trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 18:57
                                                    A jednak przychodzi na ematkę zażyć tej odrobiny negocjacji wnętrza salonu z kobietą 😜
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 19:01

> A jednak przychodzi na ematkę zażyć tej odrobiny negocjacji wnętrza salonu z ko
                                                    > bietą 😜

Masz rację, taki erzac upierdliwej żony 😂
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 19:08
                                                    No co, drwią z tego a jednak nie potrafią bez tego żyć! 😜
                                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 13.12.25, 00:50
                                                    Jestem jak kokaina. Biały i wciągający, Co do wątku. Znalazłem bardzo ciekawy blog fancyhouse-design.com/blog/rethinking-the-chesterfield-stylish-modern-interior-design-with-a-chesterfield-sofa-centerpiece/ ciekawe są zwłaszcza zdjęcia. I to że na mimo tego że na części są ciężkie drewniane meble i brązowe sofy to jednak jest w nich coś lekkiego.
                                                  • bazia_morska Re: Dorada meblowa 13.12.25, 11:43
                                                    Wspaniale! A teraz powiedz nam ile m2 maja pomieszczenia na zdjeciach?
                                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 13.12.25, 11:59
                                                    Ze 20/25 wywnioskowałem to po wielkości telewizora. Pamiętaj o tym że mówimy tylko o tym co widzimy.
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 13.12.25, 12:20
                                                    Piękne i popatrz nigdzie nie ma szafki RTV z plączącymi kablami 😳
                                                  • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 13.12.25, 13:05
                                                    Bo poza telewizorem nie ma tam żadnego sprzętu.
                                                  • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 13.12.25, 14:53
                                                    Tanebo, na tych zdjęciach nie ma ani jednego wnętrza w stylu Glamour. Ja naprawdę nie wiem czego ty chcesz 🤷
                                                  • glasscraft Re: Dorada meblowa 12.12.25, 19:43
                                                    W sensie, ze ten rogacz na scianie to tanebo? Cos w tym jest musze przyznac tongue_out
              • aankaa Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:25
                albo "salon" Mirucia big_grin
      • alpepe Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:57
        Nie naśmiewaj się z ludzi.
    • aqua48 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:28
      No dobra, bawimy się! Na 20 metrach kwadratowych Twój proponowany wystrój będzie wyglądał jak romski grobowiec. Ja bym dała na dłuższej ścianie dwa regały na książki z jasnego (!) drewna, między nimi wiszący telewizor, bez żadnej szafki pod nim, naprzeciwko wygodną sporą kanapę (nie chesterfield!) w jasnym obiciu, po obu stronach kanapy dwa niezbyt duże stoliki pomocnicze, te mogą być z metalowymi nóżkami i marmurowymi blatami jeśli chcesz. Fajny dywan, może być klasyczny. Tyle.
      • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:49
        Ale jeżeli to dla niego i on lubi grobowce to dlaczego ma sobie w takim grobowcu nie mieszkać?
        • gryzelda71 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:23
          To po co co pyta grono osób które nie traktuje go powaznie?
          • iwles Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:33

Chciałabyś rozszyfrować tok myślenia tanebo? Powodzenia big_grin
          • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:10
            A to już inna sprawa
          • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 17:17
            To wyjątkowa siła psychiczna. Wygrywam z Kaszpirowskim w kto pierwszy mrugnie.
      • bei Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:37
        Widzę tak urządzony pokój, i popieram! Od razu jaśniej i lźej.
        • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:10
          Ale nie każdy lubi jaśniej i lżej. Są tacy co wolą mroczniej i ciemniej
          • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:14
            To wtedy nie pyta, czy tak będzie ok, tylko robi jak mu się podoba :p
            Ja tak kiedyś zrobiłam, nie pytając o radę nikogo przemalowalam ciasny przedpokój w bloku na soczyste bordo. A było zapytać! 😂
            • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:47
              Przynajmniej miałaś szansę nauczyć się na własnym błędzie i nikt ci nie wcisnął nic na siłę
              • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:50
                No, tylko przemalować to potem, to byłoby wyzwanie :p tam jeszcze ciemny brokat był grany 😅😅 sprzedałam mieszkanie razem z tym kukułczym jajem 😂
          • aandzia43 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:48
            Jak lubi to niech sobie urządzi kryptę i żyje w niej szczęśliwie. Ja kocham rustykalno-skandynawskie klitki, urządzam sobie i żyję szczęśliwie, ale do głowy by mi nie przyszło obnosić się z tym perwersyjnym upodobaniem. Albo zadawać pytania na które usłyszę niechybnie odpowiedz: łojezu, wyrzuć to badziewie i kup coś porządnego! A już narażać się ematkom... tongue_out
            • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:52
              A to prawda, że pytania o wnętrza są z jakiegoś powodu najbardziej ryzykowne i budzą w niektórych mordercze instynkty 😂
    • bromba11 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 10:34
      Na sprzęt RTV tylko szafa gdańska. Klimat zakrystii będzie zachowany.
      • raczek47 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:15
        Zrobi na tych dwudziestu metrach tym wystrojem klub dla dżentelmenów 😄
    • bei Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:20
      Szafka RTV nie musi trzymać stylu, coś poza podkreśli styl, po prostu go uzasadni. Myślę, że pasował by mebel z Angel cerda, drewno i na blacie dodany spiek
      • aqua48 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:41
        bei napisała:

> i na blacie dodany spiek

Przeczytałam piesek i od razu zobaczyłam w wyobraźni takiego pieska z kiwającą się głową, popularnego w latach 70, stawianego w samochodach na półce z tyłu, lub z przodu smile
    • iwles Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:31

Czyli chcesz każdy mebel z innego stylu?
      Regał z innego, stół inna bajka i do tego komoda rtv z jeszcze innego?
      Tylko łączyć się to ma tonacją kolorów - w barwach brązowych w kierunku ciemnobrązowego?
      No to nie. Jak już lubisz takie ciężkie klimaty, to bierz meble w tym samym stylu, szafkę pod telewizor też.
      • bei Re: Dorada meblowa 11.12.25, 11:41
        Iwles, ta, którą proponuje, jest tylko lżejsza wizualnie.
    • bazia_morska Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:22
      No tak moze to wygladac, tylko noga srebrna.
      • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:38
        Strasznie przygaszone kolory. Jaki filtr dodałaś?
        • bazia_morska Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:47
          To czatuś, on taki zawsze smutny wnętrzarsko.
        • hanusinamama Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:54
          ale ze ta twoja wersja bedzie żywsza???
          • azalee Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:55
            Jego wersja bedzie glamour 😂
          • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:56
            W sumie to tak. Pisanie że ciemne meble oznaczają ciemność w życiu się nie sprawdzają.
      • aandzia43 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:51
        Strasznie dołujące, jak w znajomej kancelarii adwokackiej, już mi słabo.
      • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 13:53
        Na ścianie brakuje jeszcze landschaftu z ryczącym jeleniem 🙄
        • chlodne_dlonie Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:03
          Albo i poroża samego tongue_out
          • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:21
            Why not both!?
            • chlodne_dlonie Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:33
              'Idź na całość, idź na całość!!"

LOL
          • glasscraft Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:25
            Poroze to tanebo chyba juz ma?
            • szarmszejk123 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 17:32
              Ale nie na ścianie :p
              • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 20:19
                To jak okulary - można ściągać żeby scypuł oskrobać.
      • nangaparbat3 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:32
        😢
      • nangaparbat3 Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:26
        😢
    • malia Re: Dorada meblowa 11.12.25, 14:14
      W połączeniu z marmurową płytą stołu będzie tam jak w rodzinnym grobowcu
    • gwiazda_z_mazdy Re: Dorada meblowa 11.12.25, 15:02
      Nie urządziłabym tak mieszkania, zwłaszcza w bloku. Ale jeśli jednak, to w ogóle nie robiłabym szafki rtv, tylko powiesiła go bezpośrednio na ścianie.
      • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 15:57
        I telewizor ma wisieć nad szafką. Tylko co z dvd czy wzmacniaczem, cd i gramofonem?
        • gwiazda_z_mazdy Re: Dorada meblowa 11.12.25, 17:42
          A ok, nie używam takich sprzętow, to zabrakło mi wyobraźni. Moze jakiś prosty, "przezroczysty" mebel?
          Inten regał w miarę możliwości podciagnelabym do sufitu, żeby zniwelować efekt tetrisa we wnętrzu.
        • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 11.12.25, 18:06
          Telewizor możesz wkomponować w biblioteczkę a sprzęty ukryć za drzwiczkami szafek.
    • kropkaa Re: Dorada meblowa 11.12.25, 15:30
      I to wszystko po to, aby czytać ematkę na telefonie i oglądać jutjuba?
      Ikea w zupełności wystarczy, a nawet będzie lepsza niż te twoje amerykańskie marzenia rodem z filmu, w którym szanowany sędzia okazuje się łapówkarzem i mordercą.
    • majenkirr Re: Dorada meblowa 11.12.25, 19:13
      Dosłownie w tym momencie mąż z synem mi wnieśli nową sofę, brązową własnie. Dojrzałam do tego koloru, nigdy wcześniej nie lubiłam.
      • aandzia43 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 19:20
        Pies powiedział że wygodna smile
      • marzenka12 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 19:26
        koniakową bardziej niz brązową
      • wybitniemondry Re: Dorada meblowa 11.12.25, 19:26
        majenkirr napisała:

> Dosłownie w tym momencie mąż z synem mi wnieśli nową sofę, brązową własnie. Doj
        > rzałam do tego koloru, nigdy wcześniej nie lubiłam.
        >

A po co ta dziura w ścianie?
        • majenkirr Re: Dorada meblowa 11.12.25, 19:32
          🤷🏼‍♀️
          • tanebo0001 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 20:17
            To lustro?
            • wybitniemondry Re: Dorada meblowa 11.12.25, 20:29
              tanebo0001 napisał:

> To lustro?
              >

W lustrze napis na tym plakacie czy obrazie byłby lustrzanym odbiciem.
            • majenkirr Re: Dorada meblowa 11.12.25, 20:50
              Dawno, dawno temu w tym pokoju był piec. Poprzedni właściciele przenieśli go do piwnicy, zrobili dziurę w ścianie i powiesili w niej jakiś domowej roboty witraż, który zabrali ze sobą jak się wyprowadzali. Została dziura i już tak... została😉
      • marzenka12 Re: Dorada meblowa 11.12.25, 19:26
        Bardzo ładnie się z psem komponuje smile
        • majenkirr Re: Dorada meblowa 11.12.25, 19:33
          Pierwsze co powiedziałam - Zara o wiele ładniej wygląda na tej niż tej szarej😂
      • kropkaa Re: Dorada meblowa 11.12.25, 21:54
        Obawiam się, że Tanebo nie ma tyle miejsca, ile Ty. Duże meble ładnie wygąldają, kiedy mają przestrzeń.
    • aankaa Re: Dorada meblowa 12.12.25, 15:47
      to, co chcesz upchnąć w tym pokoju (20 m to nie taki wielki), patrząc na meble i wykończenia, które wkleiłeś mam wrażenie, że za dużo Mirucia się naoglądałeś
      • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:31
        Miruć to doskonały przykład wnętrz, w których nie da się mieszkać.
        • borsuczyca.klusek Re: Dorada meblowa 12.12.25, 16:47

> Miruć to doskonały przykład wnętrz, w których nie da się mieszkać.

I prowadzącego, którego nie da się oglądać
          • trampki-w-kwiatki Re: Dorada meblowa 12.12.25, 17:02
            Swoją drogą, że typ jest wyjątkowo antypatyczny. Co ciekawe, jego własny dom jest naprawdę piękny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka