Dodaj do ulubionych

Practical Magic 2

21.12.25, 23:13
Czy ematka jest wielbicielka tego filmu? We wrzesniu 2026 ma byc premiera drugiej części. Ten klimat malym miasteczek Nowej Anglii ..
Obserwuj wątek
    • obrus_w_paski Re: Practical Magic 2 22.12.25, 00:07
      Przypadkowo obejrzałam kilka tygodni temu po raz pierwszy od lat. Nie podobał mi się. Co tam się stało Nicolę kidman? To zdjęcie z plakatu, teoretycznie wybrano najlepsze zdjęcie z sesji:o
      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 00:23
        Oo ja uwielbiam.. i swietna muzyka.
      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 00:24
        To ogladalas czy nie skoro nie wiesz co sie stalo ?
        • obrus_w_paski Re: Practical Magic 2 22.12.25, 00:25
          Pytalam o zdjęcie z twojego postu. Wygląda jak własna karykatura
          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:21
            Idz wymiotowax gdzie indziej
            • nick_z_desperacji Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:21
              Ale to prawda. Kobieta była ładna, a potem spodkala chirurga plastycznego.
              • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:28
                Jak wiele w Hollywood . To nie znaczy ze nalezy zaraz wymiotowac . Obrus w paski to taki nick ktory zawsze wynajdzie cos do krytyki, jakis szczegol. Takj bol d...
                • obrus_w_paski Re: Practical Magic 2 22.12.25, 12:12
                  Ty mnie chyba z kimś pomyliłaś
                • nick_z_desperacji2 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:34
                  Nic o wymiotowaniu nie pisała, a ten "szczegół" jest na tyle mało szczegółowy, że przeszkadza wielu osobom filmy z nią oglądać. Mi tez. No niestety, jest aktorką i jest oceniana za grę, a nie znajomość języków czy umiejętność gotowania pomidorowej, a maska zamiast twarzy bardzo jakość tej gry obniża.
                  • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 17:54
                    To nie ogladaj i nie truj innych tym
                    • nick_z_desperacji2 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 20:31
                      To po co pytasz, czy ematka jest wielbicielką, skoro dozwolona jest tylko odpowiedź "tak"?
                      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 21:03
                        No byly watpliwosci tez co do filmu wyzej ktore uwazam za madrzejsze niz wieczna analiza stanu skory jednej aktorki...

To nie o filmie jako calosci jest rozmowa w tej odnodze
                        • nick_z_desperacji2 Re: Practical Magic 2 23.12.25, 01:05
                          Obsada aktorska jest dość istotnym elementem, że tak ośmielę się zauważyć. Zwłaszcza, jeśli ta obsada odstrasza od obejrzenia samego filmu.
                          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 23.12.25, 11:56
                            Obsada mnie nie odstrasza i zapewne wielu tez nie. A jaki bedzie film czas pokaze

Ostatnio Nicole byla fenomenalna w Baby Girl a takze The Family Affair i filmy byly bardzo popularne oraz mialy pozytywne oceny krytykow, a Bullock The Lost City oraz Bullet train byly wielkim sukcesem

To sa bardzo dobre aktorki i nadal bardzo doceniane. Prawdopodobnie w Polsce wielu nadal ma takie wschodnioeuropejskie gusta gdzie dziewka musi byc w filmie naturalnie mloda. Rzeczywistosc jest podla w pOlsce dla starzejacych sie kobiet. Nie poprawiaja sie- sa krytykowane za bycie stara, a jak sie poprawiaja sa krytykowane za twarz maski

• sattwaguna Re: Practical Magic 2 23.12.25, 12:58
                              Ale ona nie musi być młoda. Nie musi udawać czy dorabiać czegoś czego nie ma.
                              Jest kobietą w swoim wieku. Po prostu. Nie musi być nienaturalnie młoda. Mało tego: nie musi być młoda.
                              Jest całkiem sporo aktorek które młode nie są i patrzy się na nie z niekłamaną przyjemnością: Hellen Mirren, Diane Keaton, Emma Thomson, Susan Sarandon. Są piękne, pewnie jakoś porobione, ale nie są karykaturą.

• memphis90 Re: Practical Magic 2 23.12.25, 21:46
                                Ostatnio obejrzałam Freaky Friday 2 i Jamie Lee Curtis była absolutnie cudowna, natomiast jedynym środkiem ekspresji Lindsey było otwieranie ust.
                            • nick_z_desperacji Re: Practical Magic 2 23.12.25, 13:23
                              Ja ostatnio widuję zjawisko przeciwne: docenienie kobiet, które się naturalnie starzeją i się tego nie wstydzą, to wręcz atut u aktorek grających dojrzałe kobiety.
                              I Ciebie nie odstraszą, a innych odstrasza.
                            • memphis90 Re: Practical Magic 2 23.12.25, 21:44
                              >Ostatnio Nicole byla fenomenalna w >The Family Affair
                              Mówimy o tym filmie, z którego wszyscy darli łacha kto bardziej przedawkował medycynę estetyczną - Nikola czy Zack Effron i które ma bardziej absurdalną, nieruchomą twarz..? I w którym Nicola odjęła sobie dekadę i gra laskę starsza od kochanka o 10, a nie o 20lat…? 🤔
      • memphis90 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:53
        Przedawkowała magię odmładzającą…
    • krwawy.lolo Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:23
      Mnie sam tytuł odstrasza. smile
      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 10:25
        Przestan, ogladales horrory. To jest komedia
        • krwawy.lolo Re: Practical Magic 2 22.12.25, 10:32
          W życiu widziałem jeden horror, Midnight Meat Train. Doskonały. Aha, na Omenie byłem nawet w kinie. Podobała mi się scena z ciężarówką. Poza tym, z klasyki, nie dotrwałem do końca tego filmu z Nicholsonem. O, Lśnienie, właśnie sobie tytuł przypomniałem. Poza tym gatunek omijam.
    • pani.asma Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:25
      Nie oglądałam jakoś nie są modne u nas filmy z you ke ale czy to jest coś o czarownicach???

Jeśli tak to nie będę oglądacie się czarują i robią jakieś „dobre uczynki” to mnie to nie interesuje i już jest milion takich filmów a jeśli coś głębszego to tak

By zrobili jakiś film o tym że brakuje warzyw albo że premia kazał jeść żeby Itp itd i w to wpleść historię miłosną i święta i by się sprzedało w setkach 1 000 000
      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 10:18
        Nie wierze ze nie ogladalas pierwszej czesci z 1998r. Kultowa.
        • pani.asma Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:05
          Hahahaga
          Tak teraz kojarzę

Na szybko odpisałam bo zobaczyłam słówko Anglia i myślałam że to jakiś film z UK smile))))))))

Jsk tak to może obejrzę Ale fascynacje filmami o czarownicach miałam koło trzydziestki
          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:28
            Kreca w UK bo to Warner Bross.
    • pani.asma Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:26
      I nie mów że som przebrane w te stroje czarownic ????
      Ktoś chyba nieudolnie podrobił
      Wicked
      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 10:24
        Po polsku Totalna Magia.

Tu masz trailer tego z 1998. youtu.be/XmVoYeENOo8?si=129QUCB6sn38BGXt
    • hanusinamama Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:34
      KIedyś lubiłam NIcol Kidman, teraz nie ejstem w stanie na nią patrzeć. Jak żywa fogura woskowa.
      Film nawet lubiłam
      • pani.asma Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:48
        Nigdy jej nie lubiłam bo jej zazdrościłam małżeństwa z Tomem cruisem
        • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 10:21
          Serio? Jezu to z dwojga zlego wybrałabym Nicole na lalke
          • pani.asma Re: Practical Magic 2 22.12.25, 12:09
            Nigdy w młodości nie kochałaś się w aktorze z Hollywood ?????
            • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:22
              ... Nie.... Jak mozna sie zakochac w koms kogo sie nie zna. Moze sie fizycznie podobac ale o milosci nie ma mowy
              • boggi_dan Re: Practical Magic 2 22.12.25, 18:00
                Można. Ja w Claudii Cardinale.
    • memphis90 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 09:55
      Jedynkę lubię, dwójki się obawiam, ze względu na twarz Nikoli.

Tak samo w „Freacky friday” najbardziej freaky to była nieruchoma twarz Lindsay Lohan ze sztucznymi olbrzymimi zębami…
      • mamaafg Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:47
        Tak samo. Bylam nastolatka kiedy byl szal na Totalna Magie i tez uwielbialam. Boje sie ze druga czesc nie podoła.
        • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:21
          A tu juz rozsądniejszy wpis. Zobaczymy. Sciskam kciuki by byl niezly
    • beataj1 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:15
      Aktorki/aktorzy mają prawo starzeć się "z godnością". Ja mam prawo odmawiać oglądania woskowych i naciągniętych twarzy,
      Mam listę aktorek i aktorów, których nie oglądam - co roku dłuższą. I tego się trzymam. Jest tyle filmów, że bez problemu mogę oglądać co innego.
      Zatem: nie, nie planuje tego oglądać mimo że jedynka mi się podobała.
      • ritual2019 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:18
        OJP. Kazdy ma prawo starzec sie jak chce, z godnoscia badz nie. Kazdy ma prawo ogladac badz nie co chce.
        • beataj1 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:23
          No przecież napisałam, że mogą sobie robić co chcą. A ja decyduje, że nie chce na to patrzeć.

Zakładam że moja decyzja wisi im zwiędłym kalafiorem. Ani ze mnie intensywny kinoman ani nie mam na po ambicji.
          Po prostu: nie obejrzę w życiu iluś tam filmów.
          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:31
            >Po prostu: nie obejrzę w życiu iluś tam filmów.

Wow .Urzekla mnie teoja historia. Ide sie powiesic bo beataj ma problem z tym ze ludzie sie starzeja i ostrzykuja sie.
          • ritual2019 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:31
            beataj1 napisała:

> No przecież napisałam, że mogą sobie robić co chcą. A ja decyduje, że nie chce
            > na to patrzeć.

Mozesz decydowac bez durnego komentowania.
            • beataj1 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:40
              nie.
              • ritual2019 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 12:08
                Nie ogladanie dobrej gry aktorskiej bo aktorzy nie starzeja sie z godnoscia to jest higher level pustactwa.
                • pani.asma Re: Practical Magic 2 22.12.25, 12:09
                  Dobra gra jako czarownica ???
                  • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:20
                    Czarownicy nie mozna grac dobrze? Mozna tylko zle? Hehe
                • beataj1 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 12:12
                  dobra gra aktorska zakłada ruchomą twarz.
                  Zakłada, że zobaczę jakiekolwiek emocje a nie tylko założę, że one tam są bo tak wynika ze scenariusza

Bardziej realistyczne byłby by obrazy wygenerowane przez AI od emocji pokazanych przez niektórych aktorów.

Mój czas jest walutą o którą walczą twórcy filmów. I ja tej waluty im nie dam. Proste.
                  • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:21
                    Urzekla nas twoja historia. Padamy na kolana
                  • ritual2019 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:26
                    beataj1 napisała:

> Mój czas jest walutą o którą walczą twórcy filmów. I ja tej waluty im nie dam.
                    > Proste.

🤣🤣🤣 na szczescie oni nawet nie wiedza o twoim istnieniu a wiec i o twojej walucie 🤣🤣🤣
                    • beataj1 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:31
                      Ale sugerujesz że kręcą filmy dla czystej idei i w ogóle nie sprawdzają wyników oglądalności?
                      Ciekawa koncepcja.
                      Oczywiście że ja jedna jestem ziarenkiem piasku na pustyni.
                      Ale, jak więcej osób świadomie zacznie rezygnować z oglądania figur woskowych to nabierze to innego ciężaru gatunkowego.
                      • nick_z_desperacji2 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:37
                        beataj1 napisała:

> Ale sugerujesz że kręcą filmy dla czystej idei i w ogóle nie sprawdzają wyników
                        > oglądalności?
                        Oczywiście! I ani przychody z oglądalności, ani nagrody, nic ich nie obchodzi! I na ściankach, w wywiadach i gazetach wcale nie bywają, żeby sie o nich mówiło, tylko żeby cierpieć. Wszak nie monetyzacja wizerunku się liczy, tylko cierpienie, które uszlachetnia!
                      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 16:38
                        AI:

„Practical Magic” (1998) nie był wielkim hitem w chwili premiery, ale z czasem stał się filmem kultowym.
                        Jak to wyglądało w praktyce:
                        🎬 Premiera kinowa (1998):
                        – odbiór raczej chłodny / mieszany
                        – umiarkowany wynik kasowy (film mniej więcej się zwrócił, ale nie był przebojem sezonu)
                        – krytycy byli podzieleni: zarzucali filmowi nierówny ton (romans + magia + dramat)
                        🧙‍♀️ Po latach:
                        – ogromny wzrost popularności na VHS/DVD i w telewizji
                        – stał się kultowy, szczególnie wśród kobiet
                        – często oglądany jesienią / na Halloween
                        – ceniony za klimat, siostrzeństwo, kobiecą niezależność i „soft witchy vibe”
                        ⭐ Dziś:
                        – ma status comfort movie
                        – silna, lojalna grupa fanów
                        – estetyka filmu (dom, kuchnia, magia codzienna) wpłynęła na popkulturę
                        – od lat mówi się o sequelu lub serialu
                        Podsumowanie:
                        W 1998 – przeciętnie popularny.
                        W długim terminie – bardzo popularny i kultowy.
                        • nick_z_desperacji2 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 16:53
                          I? Twierdzisz, że reżyser i producenci z premedytacją nakręcili mało popularny film? Litości, dla przekazu to mógł powstać Mar adentro czy Filadelfia, a nie lekka komedyjka. To film rozrywkowy, nastawiony na kasę.
                          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 17:54
                            Ale to do mnie z tym brakiem popularnosci? Co ma moj wpis (drzewko) do tego co ty mowisz?
                • memphis90 Re: Practical Magic 2 23.12.25, 21:49
                  >Nie ogladanie dobrej gry aktorskiej bo >aktorzy nie starzeja sie z godnoscia
                  Napompowana twarz z wyłączoną mimiką wyklucza dobrą grę aktorską. 🤷‍♀️
                • angazetka Re: Practical Magic 2 23.12.25, 21:55
                  Nie ma dobrej gry aktorskiej z maską zamiast twarzy.
                  • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 24.12.25, 01:02
                    >Nie ma dobrej gry aktorskiej z maską zamiast twarzy.

napisała ematka... Tymczasem Nicole Kidman- hold my beer
                    Babygirl, The Northman, Expats… i pare innych sukcesow.
                    • angazetka Re: Practical Magic 2 24.12.25, 01:13
                      Poza Babygirl to, co wrzucasz, to nie były sukcesy wink
                      No i przykro mi, dla aktora twarz to warsztat pracy. Zabijasz ten warsztat - nie grasz na poziomie.
                      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 24.12.25, 02:10
                        Nicole Kidman nadal przyciąga miliony widzowi na pewno wyroki ematki nie sa dla niej wazne.

bombshell byl fenomenalny i jakze wazny

• memphis90 Re: Practical Magic 2 24.12.25, 07:25
                          Umówmy się - wyroki dowolnej obcej osoby zazwyczaj nie są ważne dla dowolnej innej osoby, chyba, że pierwsza osoba to akurat sędzia orzekający w sprawie.

Natomiast o zjawisku nienaturalnego odmłodzenia i zaniku mimiki u aktorek/aktorow mówi się w Hollywood dużo w ostatnim czasie. Więc problem zauważono i zauważono, że ludzie przestali to kupować. Co będzie dalej - nie wiadomo, czas pokaże.
                          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 24.12.25, 09:08
                            >Więc problem zauważono i zauważono, że ludzie przestali to kupować.

I dlatego Nicole, Sandra sa nadal bardzo alw to bardzo zatrudniane bo ich filmy zarabiaja i nawet nakrecono kolejna czesc Bridget J, a ma byc jeszcze jedna ze wzgledu na kasowosc?

Mysle, ze ludzie nie sa tak malostkowi i judgmental skoro filmy z nimi nadal sa popularne.
                    • memphis90 Re: Practical Magic 2 24.12.25, 07:22
                      Holland mi się nie podobało (ale nie pamiętam już czemu).
                      Family Affair to był śmiech na sali, a nie dobry film.
                      W Aquaman to była jedna czy dwie sceny z filtrami wygładzającymi, trudno oceniać aktorstwo po epizodycznej rolce.
                      Był jeszcze ten film , w którym prawie 60l Nicole grała matkę 4 latka - kiepski, nie była wiarygodna w tej roli.

Podobała mi się w tym serialu, w którym sprzedawała grzybki-halucynki (aczkolwiek popsuli zakończenie), ale już drugi sezon był meeeh.

Tak naprawdę ostatni raz Nicole podobała mi się w Sweet little lies. Główny problem Nicole to uparte granie kobiet młodszych od siebie (zaczęło się chyba odegrania młodziutkiej dziedziczki w „Australii”, aczkolwiek „Australia” mi się podobała) - i to wypada bardzo nienaturalnie.
                      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 24.12.25, 09:08
                        Bombshell nie ogladalas? Babydoll?
      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:29
        >Ja mam prawo odmawiać oglądania woskowych i naciągniętych twarzy,

A w Polsce macie jakis przymus ze musisz odmawiac?
        • beataj1 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 11:40
          No ale każda decyzja w życiu jest zgodą albo odmową. Ja to po prostu robię celowo i świadomie.
          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:19
            A robia tez niecelowo i nieswiadomie? Dziwne rzeczy mowisz
            • beataj1 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:35
              naprawdę? koncepcja skakania po propozycjach filmowych tak długo aż znajdzie sie cos co będzie w miarę ciekawego jest jakąś szokująco nowością?
              Nie każdy film ogląda się bo: o rany jak nie zobaczę to nie usnę z ciekawości. Znakomitą część ogłada się na zasadzie: noooo dobra, to nie wygląda na totalną kupę.

I wtedy można sobie wybrać warunki brzegowe: filmy z tymi aktorami, tego reżysera, w tej tematyce (niepotrzebne skreślić) nie będą przeze mnie oglądane. I już.
              • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 16:34
                Tyle wywodow na temat czegoś czego nie lubisz. Dziwna jestes

W 3/4 watkow nie wchodze bo mnie temat nie interesuje. A co dopiero o tym bym wlazila do jakiegoś watku oswiadczac jak ja nie lubie czegos i potem wykladac jakie janl mam do tego prawo 🤣. Nie chcialoby mi sie
    • aqua48 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 12:01
      Jedynkę oglądałam kilka razy i bardzo mi się podobała, mam nawet wszystkie trzy tomy powieści w domu. Ale nie wiem czy chcę oglądać tę dwójkę. Zastanowię się.
    • abidja Re: Practical Magic 2 22.12.25, 12:48
      Nie, raczej nie.
      Bojkotuje S.B po aferze z mezem z KKK, gdzie nie wiedziala, nie widziala, nie slyszała.I aby ratowac wizerunek adoptowała dziecko. Oczywiscie ciemnoskore.
      No nie umiem po tym na nia patrzec z zyczliwoscia.
      • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:19
        >gdzie nie wiedziala, nie widziala, nie slyszała.

A skad wiesz ze widziała i dla wizerunku zaadoptowala?
        • nick_z_desperacji2 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 13:39
          Można mieć męża w KKK i nie wiedzieć? Jak?
          • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 16:30
            Nie kazde malzenstwo polega na chodzeniu za reke. Ona duzo wyjezdza, pracuje itd
            • nick_z_desperacji2 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 16:55
              I nie zauważyła poglądów męża? Nie ma to jak bronić kogoś robiąc z niego debila.
              • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 17:52
                Niekoniecznie był z tym otwarty. Tez bylam w zwiazku kiedys z kryptoPISiurem
                • nick_z_desperacji Re: Practical Magic 2 22.12.25, 18:44
                  Krypto-KKK, tak krypto, że się bidulka nie zorientowała, aha.
                  • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 20:25
                    Moj byly krypto pisior unikal jak ognia rozmow o polityce ze mna
          • marzenka12 Re: Practical Magic 2 22.12.25, 20:50
            nick_z_desperacji2 napisała:

> Można mieć męża w KKK i nie wiedzieć? Jak?

Ojesu no normalnie. Patrzysz na niego to on uśmiecha sie do ciemnoskorej kelnerki, wychodzisz na siusiu a ten łapie krzesło i ja obija, wracasz a on kelnerkę z ziemi podnosi i zapewnia że nic sie nie stało, nie ma urazy o o to ze sie potknęła biedactwo i wodę wylało. Wydaje Ci sie ze to złoty człowiek a ta naprawde szatan podgrzybek.
    • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 18:35
      A ty nie dostalas.?
    • princesswhitewolf Re: Practical Magic 2 22.12.25, 20:27
      Zazdrośnica
    • enith Re: Practical Magic 2 24.12.25, 02:39
      princesswhitewolf napisała:

> Ten klimat malym miasteczek Nowej Anglii ..

Nie wiem, gdzie akcja filmu MIAŁA się rozgrywać, ale film nakręcony został w uroczym miasteczku Coupville na wyspie Whidbey w stanie Waszyngton. Tylko godzinka trzydzieści od mojego domu, w tym krótka przeprawa promem z Mukilteo do Clinton. W scenach grupowych zagrało sporo miejscowych. Szkoda, że drugą część nagrywać będą w Anglii sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka