babilon_noon 12.01.26, 17:34 Tak powiedziała mi dentystka kiedy obejrzał bolącą mnie ósemkę. Chyba jej posłucham bo widać że się zna. Starsza torchę. Taka energiczna sześćdziesiątka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boggi_dan Re: Do usunięcia 12.01.26, 18:58 krwawy.lolo napisał: > Broniłbym, jak Rambo Częstochowy. Cosik ci pochrzaniło. Rambo to na autostradach A1 i A46 w Nadrenii Północnej-Westfalii. Działał.ostatnio. . Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Do usunięcia 12.01.26, 17:45 8-ki zwykle sa do usunięcia. Szczególnie po wcześniejszym leczeniu ortodontycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Do usunięcia 12.01.26, 19:35 dobrze, że przczytałaś" mój post "zwykle" nie oznacza "niezbędne" "leczenie ortodontyczne" nie znaczy, że każda je przeszła = niech tam sobie te 8 rosną po bożemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Do usunięcia 12.01.26, 18:14 No to usuwaj , ja mam wszystkie wyrwane 8 ki.Tylko czy ta starsza pani da radę🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Do usunięcia 12.01.26, 18:39 A czemu ma nie dać? Tobie sie wydaje, że zęba to się siłą wyrywa jak gwoździa ze ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Do usunięcia 12.01.26, 18:54 Moj tesc: chodzil do lokalnej dobrej dentystki. Ale na usuniecie zeba poszedl do mezczyzny, zawsze to wiecej sily. Lokalna dentystka: a co on myslal, ze przy ekstrakcji my sie zapieramy z calej sily o fotel?? Odpowiedz Link Zgłoś
pleszkazlasu Re: Do usunięcia 12.01.26, 19:19 Nie o fotel, tylko o klatkę piersiową pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Do usunięcia 12.01.26, 19:39 Moj tesc: chodzil do lokalnej dobrej dentystki. Ale na usuniecie zeba poszedl do mezczyzny, zawsze to wiecej sily. mój mąż poszedł na wyrawanie, zresztą chyba 8 czy innej 7, do "silnego mężczyzny" Skończyo się pobytem w szpitalu, na chirurgii stomatologicznej. Albowiem ten "silny mężczyzna" zostawił mu taką dzirę w dziąśle, że mąż wylądował w szpitalu a skutki odczuwa do dziś. Niech szlag trafi "silnych siepaczy stomatologów". Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Do usunięcia 12.01.26, 19:46 Też na usunięcie ósemki skierowała mnie dentystka do innego specjalisty - mężczyzny który miał dłonie jak kowal. Tylko jedną ósemkę mam usuniętą ale to było ze 20 lat temu i do dziś to pamiętam. Nie bolało bo było w znieczuleniu ale myślałam że facet mi głowę wyrwie prędzej niż zęba. Chyba wiem jak czuły się te wampiry ze zmierzchu którym głowę odrywano rękami. To właśnie tak wygląda wyrywanie ósemki 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Do usunięcia 12.01.26, 19:04 ósemki wyrywa chirurg, jeśli jest chirurgiem to da radę Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Do usunięcia 12.01.26, 18:54 Lajtova wszystkie krzywe ósemki wyrywaj. Wspieram cię w bólu.. Piękne białe z Temu sobie sprawisz i zrób peeling stóp 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Do usunięcia 12.01.26, 19:16 Usuwaj. Kiedyś umówiłam się na wyrwanie ósemki z jakimś super polecanym przez znajomą dentystą na drugim końcu Warszawy. Jechałam do niego prawie godzinę, a on obejrzał i powiedział, że nie będzie wyrywał (pewnie mu się nie chciało, byłam ostatnim pacjentem) i że warto ratować. Leczenie cudowne, po pół roku plomba wyleciała, a ząb i tak był do usunięcia. Jak twój stawia sprawę jasno, to nie kombinuj. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Do usunięcia 12.01.26, 20:12 tak to już jest, ludzie uwierzą we wszystko. Co doskonale widać po tym wątasku Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Do usunięcia 13.01.26, 07:33 Mam telefon do wybitnej specjalistki od usuwania, jak chcesz to ci przesle na priv! Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Do usunięcia 13.01.26, 09:40 Na moje, to łatwiej usunąć jednego męża niż kilkadziesiąt komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Do usunięcia 13.01.26, 09:46 lilia.z.doliny napisała: > Na moje, to łatwiej usunąć jednego męża niż kilkadziesiąt komentarzy > Jeszcze nie załapałaś nowego nicka lajtovej? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Do usunięcia 13.01.26, 09:49 lilia.z.doliny napisała: > Na moje, to łatwiej usunąć jednego męża niż kilkadziesiąt komentarzy > Tez tak myślę, poza tym glupio zeby ludzie okazywali wsparcie i dodawali otychy na darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Do usunięcia 13.01.26, 09:51 Mam usunięte 3 sztuki. Pamiętam jak poszłam na usuwanie górnej 8. Powitała mnie pani chirurg, podała mi rękę - tak mnie ścisnęła, że nie miałam wątpliwości, że będzie sprawnie i szybko. Usuwanie zęba wraz z pogadanką, znieczuleniem i pożegnaniem trwało może z 7 min max. Usiadłam złapała, pobujała zęba i gotowe. Pomyślałam sobie że mogłam wybrać taka drogę życiową bo za kilka minut zapłaciłam 400 zł. Gupia ja. Potem poszłam do tej samej chirurg z dolną 8. To była rzeźnia. Kobita była solidną, silną babą, ja bardzo współpracowałam, była jeszcze jakaś pielęgniarka. Walka trwała jakieś pół godziny. Nigdy już nie kwęknę nawet że mogłabym zostać chirurgiem dentystycznym (oczywiście pomijając fakt że jestem na to za głupia). Odpowiedz Link Zgłoś