strega1 01.02.26, 15:29 Dziewczyny, polećcie mi dobry puder do skóry mieszanej, 45+. Zależy mi na naturalnym efekcie, bez maski, nie chce dużego rozswietlenia. Cena w sumie nie gra roli, bardziej dostępność, bo nie chce kupować w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 15:45 chanel www.chanel.com/pl/makijaz/p/132212/poudre-universelle-libre-puder-sypki-naturalne-wykonczenie-makijazu/ cena za 30g a to jest duze pudelko jest dokladnie tym czym pisza Odpowiedz Link Zgłoś
strega1 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 19:24 Już właśnie ostatnio go oglądałam ale nie było testera, ale skoro polecasz, to przejdę się do sephory, bo chyba tylko tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 15:57 Sisley Phyto-Poudre Libre N°1 Irisée. Mój pudrowy Graal. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Puder do twarzy 01.02.26, 16:06 Ja bym przyjrzala sie skladowi i odrzucila cokolwiek zawiera talk. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 01.02.26, 16:56 Huda Beatuy, mam w kolorze Cherry Blossom. Można kupić wersję mini i przetestować czy pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Puder do twarzy 01.02.26, 17:09 Ja z kolei polecam mojego Świętego Graala- czyli AA dust matt loose powder, powinien być na ich stronie internetowej lub jeszcze w Rossmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 17:42 Cóż, na moją cerę 50 plus bardzo dobrze działa rossmanowska Alterra- i pudry i kremy BB i podkłady. Ceny śmieszne a kryją i rozświetlają bardzo dobrze. Tylko nie każdy Rossmann ma ich kolorówkę. U mnie np. jest tylko w trzech czy czterech na 12 drogerii. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 00:55 Niezle też są nowe pudry z Eveline Cosmetics i Affectu (te drugie polecam szukać na promocjach), i są produkowane w Polsce. www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Eveline-Cosmetics-Blurr-Me-puder-do-twarzy-sypki-utrwalajacy-Rozowy-8-g,2112521,12007 www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Eveline-Cosmetics-Better-Than-Perfect-puder-pod-oczy-wygladzajaco-korygujacy-4-g,2075459,12007 Ten pod oczy noszę w torebce bo to puder prasowany: www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Affect-Ideal-Blur-puder-pod-oczy-prasowany-7-g,2107078,12007 www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Affect-Ideal-Blur-puder-do-twarzy-sypki-matujacy-Transparentny-7-g,2108834,12007 www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Affect-Best-Matte-puder-do-twarzy-sypki-utrwalajacy-nr-C-0006-Pink-Velvet-7-g,2107062,12007 Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 00:58 Jest i to nawet w promocji w Rossmanie: www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/AA-Wings-of-Color-Dust-Matt-puder-do-twarzy-transparentny-12-g,416532,12007 Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:02 Andace- chętnie bym kupiła że dwa opakowania od razu, ale u mnie nie ma nigdzie. Jak tak patrze na gramaturę pudru, to ten mysiulkowy Chanel 30g wypada tak samo lub niewiele drożej niż ideal blur 7g. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:12 Mogę Ci kupić i wysłać, będę w tym tygodniu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:15 Możesz jeszcze zobaczyć na Kosas lub One size (chociaż czytałam że ten drugi raczej dla mieszanych i tłustych cer). Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Puder do twarzy 01.02.26, 23:01 Trochę offtop, Huda Beauty popiera obecny reżim w Iranie i bagatelizuje ostatnie egzekucje protestujących, więc dla mnie wielkie no go. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 00:48 Wiem, czytałam, ale nie wyrzucę 3 opakowań pudru bo właścicielka jest głupia, widziałam że teraz jest trend na wyrzucanie jej produktów, a nawet kupowanie i ostentacyjnie wyrzucanie (co nie może być głupszym protestem bo napędza jej sprzedaż). Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:05 To już głupota do potęgi - kupować po to,aby wyrzucić? W życiu jeszcze żadnego kosmetyku nie wyrzuciłam , co najwyżej zostawiłam ,,dla potomnych" gdzieś koło śmietnika. Wyjątek to stare cienie do powiek, które zakończyły żywot w charakterze dziecięcych malowideł na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:08 Nie kupować, żeby wyrzucić, ale po prostu lepiej nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:11 Oczywiście, ale “influencerzy” chcą nagrać wyrzucanie więc kupują żeby ostentacyjnie wyrzucić 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:14 No to ja był takiego infuencera zablokowała i nie oglądała już więcej, bo idioty/ ki zanieczyszczającej środowisko naturalne i w dodatku wywalajacej pieniądze na to to ja nie chciałabym obserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:17 Nie obserwuję idolów, czytałam to przy informacjach o bojkocie marki. To tak jak rosyjskie influencerki niszczyły swoje własne torebki CHANEL i Diora po ogłoszeniu embarga na Rosję, ten sam poziom intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 02:17 Wiesz co. Andace- jakoś tak niekoniecznie tym ,,niszczycielkom torebek" wierzę... Już prędzej w to,że były to ,,Szanelki made in Thailand" czy insza Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Puder do twarzy 02.02.26, 08:12 Yyy... Nie. Ludzie to robią we wszelkich branżach. Niszczenie nowiutkich iphone'ów na przykład. O prostu wyświetlenia generują dużo większy zysk niż ta rzecz jest warta sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Puder do twarzy 01.02.26, 22:33 Polecam kanał na YouTube z podsumowaniem pudrów z zeszłego roku: youtu.be/loYPiS3JZ7A?si=dRGefGPU-ObbDT6D Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Puder do twarzy 02.02.26, 08:45 Pudru nie ale z CC to Hean ma bardzo dobre i BB Pierre Rene. Wsyztskie z spf więc mogę sobie bezposrednio po kremie spf klasc nie zanizajac dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 13:22 Klaramara33 - czy te BB I CC są kryjące? Będę szukała dla siebie( ale to wiosną) właśnie podkładu lub BB/CC ,ale dość kryjącego i trwałego, tak aby nie musieć poprawiać co godzinę czy dwie... Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Puder do twarzy 02.02.26, 13:44 apallosa napisał: > Klaramara33 - czy te BB I CC są kryjące? > Będę szukała dla siebie( ale to wiosną) właśnie podkładu lub BB/CC ,ale dość k > ryjącego i trwałego, tak aby nie musieć poprawiać co godzinę czy dwie... Tak CC-to skrót od cream correcting a BB -blemish balm. Nie maskują tak mocno ale wyglądają naturalnie. Ten z Hean ma do tego sporo skladników pielegnujących - lepszy skład. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 14:38 Ja to wiem, kiedyś, jakieś 13 lat temu miałam jakiś mass- marketowy BB, który właśnie mocno krył i matowil, nie musiałam już używać pudru. Chyba to był Rimmel, ale nie jestem na 100% pewna. Odpowiedz Link Zgłoś