Dodaj do ulubionych

Puder do twarzy

01.02.26, 15:29
Dziewczyny, polećcie mi dobry puder do skóry mieszanej, 45+. Zależy mi na naturalnym efekcie, bez maski, nie chce dużego rozswietlenia. Cena w sumie nie gra roli, bardziej dostępność, bo nie chce kupować w ciemno
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 15:45
      chanel smile

www.chanel.com/pl/makijaz/p/132212/poudre-universelle-libre-puder-sypki-naturalne-wykonczenie-makijazu/

cena za 30g a to jest duze pudelko smile

jest dokladnie tym czym pisza
      • strega1 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 19:24
        Już właśnie ostatnio go oglądałam ale nie było testera, ale skoro polecasz, to przejdę się do sephory, bo chyba tylko tam jest
    • chatgris01 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 15:57
      Sisley Phyto-Poudre Libre N°1 Irisée.
      Mój pudrowy Graal.
    • princesswhitewolf Re: Puder do twarzy 01.02.26, 16:06
      Ja bym przyjrzala sie skladowi i odrzucila cokolwiek zawiera talk.
    • andace Re: Puder do twarzy 01.02.26, 16:56
      Huda Beatuy, mam w kolorze Cherry Blossom. Można kupić wersję mini i przetestować czy pasuje.
      • apallosa Re: Puder do twarzy 01.02.26, 17:09
        Ja z kolei polecam mojego Świętego Graala- czyli AA dust matt loose powder, powinien być na ich stronie internetowej lub jeszcze w Rossmanie.
        • raczek47 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 17:42
          Cóż, na moją cerę 50 plus bardzo dobrze działa rossmanowska Alterra- i pudry i kremy BB i podkłady. Ceny śmieszne a kryją i rozświetlają bardzo dobrze.
          Tylko nie każdy Rossmann ma ich kolorówkę. U mnie np. jest tylko w trzech czy czterech na 12 drogerii.
        • strega1 Re: Puder do twarzy 01.02.26, 19:23
          Ale on jest kryjący?
        • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 00:55
          Niezle też są nowe pudry z Eveline Cosmetics i Affectu (te drugie polecam szukać na promocjach), i są produkowane w Polsce.
          www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Eveline-Cosmetics-Blurr-Me-puder-do-twarzy-sypki-utrwalajacy-Rozowy-8-g,2112521,12007

www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Eveline-Cosmetics-Better-Than-Perfect-puder-pod-oczy-wygladzajaco-korygujacy-4-g,2075459,12007

Ten pod oczy noszę w torebce bo to puder prasowany:
          www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Affect-Ideal-Blur-puder-pod-oczy-prasowany-7-g,2107078,12007

www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Affect-Ideal-Blur-puder-do-twarzy-sypki-matujacy-Transparentny-7-g,2108834,12007

www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/Affect-Best-Matte-puder-do-twarzy-sypki-utrwalajacy-nr-C-0006-Pink-Velvet-7-g,2107062,12007
        • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 00:58
          Jest i to nawet w promocji w Rossmanie:
          www.rossmann.pl/Produkt/Pudry/AA-Wings-of-Color-Dust-Matt-puder-do-twarzy-transparentny-12-g,416532,12007
          • apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:02
            Andace- chętnie bym kupiła że dwa opakowania od razu, ale u mnie nie ma nigdzie.
            Jak tak patrze na gramaturę pudru, to ten mysiulkowy Chanel 30g wypada tak samo lub niewiele drożej niż ideal blur 7g.
            • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:12
              Mogę Ci kupić i wysłać, będę w tym tygodniu w Polsce.
              • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:15
                Możesz jeszcze zobaczyć na Kosas lub One size (chociaż czytałam że ten drugi raczej dla mieszanych i tłustych cer).
      • taje Re: Puder do twarzy 01.02.26, 23:01
        Trochę offtop, Huda Beauty popiera obecny reżim w Iranie i bagatelizuje ostatnie egzekucje protestujących, więc dla mnie wielkie no go.
        • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 00:48
          Wiem, czytałam, ale nie wyrzucę 3 opakowań pudru bo właścicielka jest głupia, widziałam że teraz jest trend na wyrzucanie jej produktów, a nawet kupowanie i ostentacyjnie wyrzucanie (co nie może być głupszym protestem bo napędza jej sprzedaż).
          • apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:05
            To już głupota do potęgi - kupować po to,aby wyrzucić?
            W życiu jeszcze żadnego kosmetyku nie wyrzuciłam , co najwyżej zostawiłam ,,dla potomnych" gdzieś koło śmietnika. Wyjątek to stare cienie do powiek, które zakończyły żywot w charakterze dziecięcych malowideł na chodniku.
            • taje Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:08
              Nie kupować, żeby wyrzucić, ale po prostu lepiej nie kupować.
              • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:11
                Oczywiście, ale “influencerzy” chcą nagrać wyrzucanie więc kupują żeby ostentacyjnie wyrzucić 🙄
                • apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:14
                  No to ja był takiego infuencera zablokowała i nie oglądała już więcej, bo idioty/ ki zanieczyszczającej środowisko naturalne i w dodatku wywalajacej pieniądze na to to ja nie chciałabym obserwować.
                  • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:17
                    Nie obserwuję idolów, czytałam to przy informacjach o bojkocie marki. To tak jak rosyjskie influencerki niszczyły swoje własne torebki CHANEL i Diora po ogłoszeniu embarga na Rosję, ten sam poziom intelektualny.
                    • andace Re: Puder do twarzy 02.02.26, 01:18
                      (Miało być nie obserwuję idiotów 🙄)
                      • apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 02:17
                        Wiesz co. Andace- jakoś tak niekoniecznie tym ,,niszczycielkom torebek" wierzę...
                        Już prędzej w to,że były to ,,Szanelki made in Thailand" czy insza Turcja.
                        • 35wcieniu Re: Puder do twarzy 02.02.26, 08:12
                          Yyy... Nie. Ludzie to robią we wszelkich branżach. Niszczenie nowiutkich iphone'ów na przykład. O prostu wyświetlenia generują dużo większy zysk niż ta rzecz jest warta sama w sobie.
    • andace Re: Puder do twarzy 01.02.26, 22:33
      Polecam kanał na YouTube z podsumowaniem pudrów z zeszłego roku:
      youtu.be/loYPiS3JZ7A?si=dRGefGPU-ObbDT6D
    • klaramara33 Re: Puder do twarzy 02.02.26, 08:45
      Pudru nie ale z CC to Hean ma bardzo dobre i BB Pierre Rene. Wsyztskie z spf więc mogę sobie bezposrednio po kremie spf klasc nie zanizajac dzialania.
      • apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 13:22
        Klaramara33 - czy te BB I CC są kryjące?
        Będę szukała dla siebie( ale to wiosną) właśnie podkładu lub BB/CC ,ale dość kryjącego i trwałego, tak aby nie musieć poprawiać co godzinę czy dwie...
        • klaramara33 Re: Puder do twarzy 02.02.26, 13:44
          apallosa napisał:

> Klaramara33 - czy te BB I CC są kryjące?
          > Będę szukała dla siebie( ale to wiosną) właśnie podkładu lub BB/CC ,ale dość k
          > ryjącego i trwałego, tak aby nie musieć poprawiać co godzinę czy dwie...
          Tak CC-to skrót od cream correcting a BB -blemish balm. Nie maskują tak mocno ale wyglądają naturalnie. Ten z Hean ma do tego sporo skladników pielegnujących - lepszy skład.
          • apallosa Re: Puder do twarzy 02.02.26, 14:38
            Ja to wiem, kiedyś, jakieś 13 lat temu miałam jakiś mass- marketowy BB, który właśnie mocno krył i matowil, nie musiałam już używać pudru. Chyba to był Rimmel, ale nie jestem na 100% pewna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka