Dodaj do ulubionych

Idę na rozmowę do KAS

23.02.26, 21:19
Poprzednia miała sie odbyć jakoś w styczniu....bylo strasznie zimno i nie byłam zmotywowana sad sądziłam, ze tylko pociotki sie tam dostają, poza tym nam aktywną jdg..złożyłam nową aplikacje i mam na pojutrze zapro na test.... bez entuzjazmu alę chyba pójdę.
Komuś udało się bez znajomości?
Obserwuj wątek
    • czekamnawiatr Re: Idę na rozmowę do KAS 23.02.26, 21:21
      Kuzdyn jeden powie, że bez znajomości, kuzdyn.
    • conena Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 12:47
      jezu, po co? za żadne skarby bym tam nie poszła, już bym wolała korytarze w korpo myć.
    • krwawy.lolo Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 13:00
      Gdybym wiedział co to KAS wiedziałbym.
      • mizantropka65 Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 13:12
        Krajowa Administracja Skarbowa - dawniej Urzędy Skarbowe. Są jeszcze Izby Administracji Skarbowej - dawniej Izby Skarbowe. Ale chyba chodzi o to pierwsze
        • krwawy.lolo Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 13:14
          Dzięki
    • lilia_tygrysia Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 13:13
      Powodzeniasmile
    • szmytka1 Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 13:15
      Powodzenia!
    • aankaa Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 13:16
      masz w planach zostać pierwszą damą? big_grin
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 13:38
      Skoro prezydentowa dała radę nie potrafiąc się wysławiać na poziomie podstawówki, to nie masz się czym przejmować. Bardziej martwiła by mnie perspektywa zatrudnienia w takim miejscu, które przyjmuje osoby o takim słabym poziomie jak Nawrocka
      • bujakajamajka Re: Idę na rozmowę do KAS 15.03.26, 12:28
        Akurat Nawrocka daje mi vibe równej babki, oczywiście w przeciwieństwie do swojego małżonka, który ostatecznie się pogrążył sprawą SAFE uncertain
        • mizantropka65 Re: Idę na rozmowę do KAS 20.03.26, 14:55
          nic dziwnego, macie ten sam mental
    • profes79 Re: Idę na rozmowę do KAS 24.02.26, 16:56
      Litości...naprawdę, po raz kolejny powtarzam - te wszystkie bajki o swojakach dostających intratne urzędowe posady za niewiele ponad minimalną krajową....
      • wrota.do.lasu Re: Idę na rozmowę do KAS 12.03.26, 16:33
        Kto pisze ze to intratna posada?
        • ardzuna Re: Idę na rozmowę do KAS 12.03.26, 21:23
          Lepiej napisz, czy przeszłaś rekrutację.
          • wrota.do.lasu Re: Idę na rozmowę do KAS 13.03.26, 09:39
            Nie poszłamwink doczytałam ze to umowa na zastępstwo
            • ardzuna Re: Idę na rozmowę do KAS 14.03.26, 01:44
              To lepiej w ogóle nie pracować?
              Na zastępstwo oznacza, ze masz gwarantowane miesiące pracy, nieraz i powyżej roku. A kiedy się taki pracownik sprawdzi, robi się wszystko, żeby go móc zatrzymać.
              • wrota.do.lasu Re: Idę na rozmowę do KAS 14.03.26, 17:44
                Mam inna prace
      • afro.ninja Re: Idę na rozmowę do KAS 13.03.26, 11:33
        W mniejszych miejscowościach, taki etat to skarb. Nikt cie nie zwolni. Praca, jeśli nie trafisz na podtruwaczki spokojna, sporo ludzi lubi wypełniać pracować w biurokracji.
        • miki.20105 Re: Idę na rozmowę do KAS 15.03.26, 12:15
          Najgorsze są te podtruwaczki które specjalnie wprowadzają w błąd i cieszą się później. Ja w skarbówce przepracowałam 28 lat i na początku super się pracowało. Później było coraz gorzej bo te przepisy ciągle się zmieniają i nawet taka urzędniczka nie ma pewności czy dobrze odpowiada bo np wczoraj zmienił się przepis. Ten Polski ład to jeden ….
          • zosia_1 Re: Idę na rozmowę do KAS 26.03.26, 18:39
            Urzędniczka , która ogarnia tylko mały wycinek nie wie co powiedzieć, a wszystkie księgowe w kraju, które muszą znać pit, cit, vat, etc, przepisy zus, a dużo tego jest skąd to mają wiedzieć?
      • szmytka1 Re: Idę na rozmowę do KAS 15.03.26, 07:51
        Dziadku nie wiesz o czym mówisz. Nie znasz realiów, to milcz. Właśnie w Mrągowie, na Mazurach mala aferka z zatrudnianiem po znajomości, najpierw w sanepidzie potem w jakimś tam centrum kultury pań z Ukrainy..
    • zosia_1 Re: Idę na rozmowę do KAS 14.03.26, 07:01
      Nie mogę zrozumieć, po co aplikujesz 2 razy i 2 razy nie idziesz na rozmowę? Nie szkoda Ci Teojego własnego czasu? Raz Ci się nie chciało, bo pogoda była brzydka ( Argument z tyłka, bo do pracy też się chodzi bez względu na pogodę), drugi raz aplikowałaś i nawet sama nie wiesz na co, bo okazuje się, ze nie czytasz ze zrozumieniem. Choć w sumie może zazdroszczę Ci bezmiaru czasu,
      • wrota.do.lasu Re: Idę na rozmowę do KAS 14.03.26, 17:44
        Jakiego bezmiaru? Nie jestem osobą bezrobotną.
        • zosia_1 Re: Idę na rozmowę do KAS 26.03.26, 18:39
          Więc po co aplikowałaś? Dla zabawy?
    • wrota.do.lasu Re: Idę na rozmowę do KAS 20.03.26, 14:21
      Byłam z czystej ciekawości na teście do kas. 15 pytan i 10 minut.
      Ludzi multum a miały byc 3 tury testów.
      Pytania bardzo szczegółowe. smile rozumiem ze jakaś wiedzą trzeba sie wykazać, ale jednak po cos jest okres wdrożenia.
      Nie polecam. Napisałam i nie czekałam na wyniki smile
      • marileskrzys Re: Idę na rozmowę do KAS 20.03.26, 14:48
        A podono nie ma ludzi do pracy!
        • marileskrzys Re: Idę na rozmowę do KAS 20.03.26, 15:10
          Ciekawe w sumie jak ci wszscy ludzie znajdują zatrudnienie jeżeli na jedno miejsce są tłumy kandydatów? Roznoszą pizzę albo sprzątają licząc na taki etat i czekajac latami?
      • nick_z_desperacji2 Re: Idę na rozmowę do KAS 20.03.26, 15:50
        Pytania z zakresu przepisów? W okresie wdrożenia nikt nie będzie przecież robił zajęć ze znajomości przepisów ogólnie dostępnych.,
      • ardzuna Re: Idę na rozmowę do KAS 20.03.26, 23:32
        wrota.do.lasu napisała:

> Nie polecam. Napisałam i nie czekałam na wyniki smile

A przecież wystarczyło się nauczyć.
        Z pewnością w ogłoszeniu jednym z wymagań podstawowych była znajomość konkretnych ustaw. I z tych ustaw był test.
        • wrota.do.lasu Re: Idę na rozmowę do KAS 25.03.26, 20:00
          Czyli aplikując do kas na różne stanowiska wypadałoby nauczyć sie wszystkich ustaw i rozporzadzen dot polityki fiskalnej....ciekawe.
          Rozumiem ze po wyłonieniu kandydata ma np 3mies na,zdanie jakiegos egzaminu ale żeby ucztc sie ustaw w ciemno...no way
          • profes79 Re: Idę na rozmowę do KAS 25.03.26, 20:12
            Nie, idąc do KAS na konkretne stanowisko masz konkretne wymagania. Patrząc na obecne nabory to na każdym nieco inne (oczywiście zależy to od piszących nabór). A jeżeli celujesz stricte w KAS no to nie ma przebacz - PIT, CIT, VAT, Ordynacja podatkowa i ustawa o KAS to "Must have". Oczywiście zależnie od stanowiska raczej nie w detalach typu 86 artykuł ustęp 5 ale ogólne pojęcie o zasadach z tych aktów prawnych powinnaś mieć.
          • marileskrzys Re: Idę na rozmowę do KAS 07.04.26, 15:23
            Przecież to obecnie norma
      • profes79 Re: Idę na rozmowę do KAS 21.03.26, 07:00
        Pytania były takie a nie inne bo wiedzieli lie osób im przyszło (aczkolwiek jestem ciekaw tego multum ludzi) i chcieli odsiać wszystkich leniwców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka