Dodaj do ulubionych

Zaproszenie

23.02.26, 23:02
Zakupilam w pewnym butiku kilka rzeczy. Pani namawiala mnie, zeby dolaczyc do bazy klientow i obiecala, ze nie beda mordowac mailami co drugi dzien. I teraz zaproszenie przyszlo na brunch z okazji wiosennej kolekcji. Mam w tym dniu wolne i dumam czy isc. Byla kiedys ktoras na czyms takim? Fajne jest, czy raczej po moim trupie? Dostaje sie jakies znizki, ze w tym konkretnym dniu przyszlas? Czy raczej szukaja jeleni, ktorzy przeplaca a po chwili zobacza nizsza cene. Wiem, wywalam wlasnie rzeczy i wydaje sie nielogiczne, ale jedna stylowka wybitnie mi podpasowala patrzac na foto.
Obserwuj wątek
    • andallthat_jazz Re: Zaproszenie 23.02.26, 23:03
      Ahhh zakupilam kiedys, nie teraz.
    • kk345 Re: Zaproszenie 23.02.26, 23:37
      Mówisz, że czyjeś doświadczenie w butiku X ma przełożenie na brunch w wiedeńskim butiku Y? Aha.
      • kk345 Re: Zaproszenie 23.02.26, 23:38
        A mogłabyś tu napisać, dlaczego pacjentka miała saturację 81? Bo do tamtego wątku nie wrócisz, jak cię znam, a frapuje mnie, jak można tak zaniedbać pacjenta i kto był temu winien?
        • andallthat_jazz Re: Zaproszenie 24.02.26, 01:12
          Odpowiem, bo sciaga sobie sama brille a ma copd. Ale aciaga notorycznie. Demencjusz.
          • nick_z_desperacji2 Re: Zaproszenie 24.02.26, 01:19
            I z oddechu na oddech z >95% od razu spadło na 81%, czy po prostu "demencjusz" i nie ma się co śpieszyć, poczeka?
            • szmytka1 Re: Zaproszenie 24.02.26, 05:20
              Odprawa była, zmiana warty, wszyscy przy biurku, nie można personelowi w takiej chwili dudy zawracać!
            • andallthat_jazz Re: Zaproszenie 24.02.26, 08:31
              Oj doswiadczona taka! Wiesz po co jest zmiana dyzuru? Czemu sluzy i dlaczego niechetnie sie przerywa? Akurat ona nie przerwala.
              • angazetka Re: Zaproszenie 24.02.26, 09:56
                No fakt. Saturacja 81 to żaden powód. Najwyżej pacjentka umrze.
            • andallthat_jazz Re: Zaproszenie 24.02.26, 08:49
              No oczywiscie, ze nie ma co sie spieszyc.... tu ciasteczko, tam ciasteczko. A saturacja leci na leb, na szyje przy zdjeciu takiego doplywu tlenu. Ale co ja tam wiem... inni znaja sie bardziej i olali by zamane zmiany, na rzecz osoby, ktora notorycznie sciaga brile, wystarczy sie odwrocic i juz ma sciagniete. Zabawa pierwsza klasa, jak masz pod opieka 30-tu innych pacjentow, ktorzy tez nie przyszli sie relaksowac do szpitala. Ale dla e-matki to pikus. Ogarnelaby lekka rasia bycie w nastu miejscach jednoczesnie... 🤦‍♀️ a przejecie zmiany robi sie dla radochy. Ot tak, odj... wszystkim na raz. Nie chodzi o stan pacjentow, tylko zeby koniecznie posiedziec przy biurku (przy ktorym nie siedzisz, ale drobiazg). Bawi mnie serio pojecie o pracy w tym zawodzie
              • iwles Re: Zaproszenie 24.02.26, 10:01
                I jak lekarz temu zaradził?
                Postawił anioła stróża, żeby caly czas trzymał chorej ten tlen, żeby nie mogła ściągnąć okularów?
              • nick_z_desperacji2 Re: Zaproszenie 24.02.26, 13:57
                Jpdl. Przy 81% to już pojawia się zasinienie, pacjent jest jedną nogą na tamtym świecie. Twoim zasranym obowiązkiem jest dopilnować, żeby do tego nie doszło, pani prawie-ale-nie-do-końca pielęgniarzyno roku. Tak, inni olaliby zmianę w stanie zagrożenia życia pacjenta. Ale ty wolisz okazywać swoją pogardę ordynatorowi. Prędzej czy później nie spadniesz na cztery łapy i nikt, literalnie nikt nie stanie w twojej obronie.
          • iwles Re: Zaproszenie 24.02.26, 06:14

I pacjenta, ktory zostal przyjety na oddzial z copd nie podpięliscie od razu do aparatury monitorującej? Jezu...
            • glasscraft Re: Zaproszenie 24.02.26, 08:33
              Co sie dziwisz, casanova konsultant nie mial czasu skonsultowac z Anna, bo byl za bardzo zajety maczowaniem ze studentkami.
          • kk345 Re: Zaproszenie 24.02.26, 09:05
            andallthat_jazz napisała:

> Odpowiem, bo sciaga sobie sama brille a ma copd. Ale aciaga notorycznie. Demenc
            > jusz.
            Okulary ściąga? I nie widzi wyniku saturacji, czy o co chodzi?
            • bazia_morska Re: Zaproszenie 24.02.26, 12:49
              Tego nikt nie wie, ale to najwyraźniej ważna rzecz te "brille". Jak nie masz ich na nosie, to nikt cię nie będzie ratował.
              • kk345 Re: Zaproszenie 24.02.26, 13:49
                Skoro te okulary ratują życie, to może trzeba je pacjentce plastrem przykleić? Od razu saturacja podskoczy. Swoją drogą procent demencji na tej pulmonologii przekracza chyba wszystkie światowe wskaźniki...
    • krwawy.lolo Re: Zaproszenie 23.02.26, 23:49
      Nie mam pojęcia, o czym piszesz, niemniej nie przejmuj się złośliwymi wiwisekcjami Twoich wpisów. Które już zaczynają wykwitać kanceropodobnie.
      • krwawy.lolo Re: Zaproszenie 23.02.26, 23:50
        Wiwisekcje mam na myśli oczywiście.
        • krwawy.lolo Re: Zaproszenie 24.02.26, 00:42
          Taki przykład.
          www.instagram.com/reel/DUWe2x8k1ik/?igsh=MTg1aG52c2M4bzJ3eg==
          • krwawy.lolo Re: Zaproszenie 24.02.26, 00:55
            To miało być. Na tym forum zaraz zlecą się ekspertki muzyczne i wytkną nieścisłości w pociskaniu kurczakami.
            www.instagram.com/reel/DQzRyovgGHP/?igsh=Y2V0YnBtbHM0dW15
            • krwawy.lolo Re: Zaproszenie 24.02.26, 01:40
              Jeden z komentarzy głosi, że po to właśnie wynaleziono internet. Mógłbym być autorem tego wpisu.
              • anomaliapogodowa81 Re: Zaproszenie 24.02.26, 08:26
                Piłeś?
    • krwawy.lolo Re: Zaproszenie 24.02.26, 03:03
      youtu.be/1OKQdp6iGUk?si=u8TWQCEap9t9jWk0
    • alexis1121 Re: Zaproszenie 24.02.26, 08:43
      Idź, poznasz jakieś influencerki wiedeńskie. Byłam zaproszona do hotelu Raffles przez mytheresa, ale dawali tylko 10 procent zniżki, lol. I do St Moritz, też przez mytheresa. Ale ja tam narobiłam zakupów za setki tysięcy, przez lata.
      • glasscraft Re: Zaproszenie 24.02.26, 08:55
        alexis1121 napisała:

> Ale ja tam narobiłam zakupów za setki tysięcy, przez lata.

Dlatego cie nie stac na mieszkanie i pewnie dlatego tatus nie chce cie finansowac.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Zaproszenie 24.02.26, 16:45
        Ze wszystkich rzeczy, które się nie wydarzyły, ta nie wydarzyła się najbardziej.
    • glasscraft Re: Zaproszenie 24.02.26, 08:54
      Ale czy kombinezon bedzie zakladany na te okazje?
      • nick_z_desperacji2 Re: Zaproszenie 24.02.26, 14:00
        Będzie zakładany na smarowanie balsamem zwłok tego pacjenta z wątku obok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka