just-a25 17.06.26, 18:16 co warto przywieźć z Maroka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamin Re: Maroko 17.06.26, 18:57 Warto przywieźć wspomnienia. Wszystko inne bez problemu kupisz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Maroko 18.06.26, 00:01 kamin napisała: > Warto przywieźć wspomnienia. prawda. >>>Wszystko inne bez problemu kupisz w Polsce. Nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Maroko 17.06.26, 23:59 riki_i napisał: > Narzeczonego. to nie Egipt Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Maroko 18.06.26, 05:51 Berber jest honorowy i dumny, wątpię, żeby jego marzeniem było zostać merkantylnym narzeczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Maroko 17.06.26, 22:00 Słynny olejek arganowy (tzw. "złoto Maroka" ) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Maroko 17.06.26, 22:29 Ras el Hanout, szafran, kumin, kurkuma, olej arganowy, czarne mydlo, paski, torby ze skory , Ja jeszcze lubie marokańskie lampy i kiedys dwa male metalowe zyrandole przywloklam w walizce Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Maroko 17.06.26, 22:49 Olej arganowy - spożywczy i kosmetyczny. Nie kupować od przydrożnych sprzedawców i na sukach. Biżuterie srebrną, galanterie skórzaną, ręcznie tkane dywaniki z owczej wełny. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Maroko 17.06.26, 23:58 wyroby z cedru - odstraszają wszelkie owady i przepięknie pachną sukienkę z tradycyjnej bawełny, która po prostu chłodzi (taką kupiłam za grosze od ulicznego sprzedawcy na placu w Marrakeszu - w sklepach z takiego materiału nie było; fason oczywiście tradycyjny, luźna, ze złotymi haftami) kupiłabym sobie skórzany płaszczyk, jaskraworóżowy, lekki jak obłoczek, ale bałam się córki kostka mirry, bo cudownie pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans1 Re: Maroko 18.06.26, 19:15 argan oil do cery, wlosow i spozywczy, suszone daktyle, amlou Odpowiedz Link Zgłoś