miaumia 20.06.26, 09:33 Najlepszy wet w Szczecinie? Byłam w dobrej klinice i nic nie pomogło. Może Alexis coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryzelda71 Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 09:41 Napisz co dolega, jaki objawy moze tak szybciej ci doradza. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 09:55 Szukam naprawdę skutecznego weterynarza, dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 10:04 Byłam w przychodni na Mieszka I i już wtedy widziałam, że leczenie było niewystarczające. Zignorowali moje obawy, kuracja nie działa, wet tylko doi, a konsekwencje złych działań rosną. Pytam, bo opinie w sieci i dorady znajomych nie pokrywają się. W dodatku całodobowa klinika także jest prowadzona przez tych samych lekarzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 13:22 Jeżeli kompletnie nie wiadomo co jest, to bym poszła albo do Brzeskich, albo do dr Kani. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 13:21 Zależy co się dzieje Łaskotkowi. Jak serce lub płuca, to dr Kościńska (Tess do niej chodzi), dr Wróbel (serce i interna), wiem że jest też dobry kardiolog na placu Kilińskiego i w Dąbiu, ale nie pamiętam nazwisk. Neurolog i okulista- dr Cichocki, dr Bonowicz, dr Dudek na Warszewie i dr Agata na Emilii Plater. Dermatolog- dr Podziemski i my dodatkowo chodzimy tylko do niego na pobranie krwi. Ortopeda- dr Gugała, dr Prost, dr Lemański i jest jeszcze jeden u Gugały ale nie pamiętam nazwiska. Onkolożka, dr Jagoda u Gugały. A jak kompletnie nie wiesz co jest psu to moja psiapsia chodzi tylko do Brzeskich na Mierzynie. Acha, usg i też leczenie ogólne jeszcze dr Kania na Warszewie. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 14:37 Boję się strasznie o Łaskotka.. Pierwszy raz takie coś się zdarzyło, to biegunka wodna plus wymioty. W czwartek od razu pojechał, zlekceważyli moje obserwacje i nie było innej interwencji, niż kroplówka, zagęstnik karobin i probiotyk. Nikt nie podał antybiotyku ani odpowiednika stoperanu, espumisanu. Wszystko jest w normie, jedynie przewód pokarmowy silnie zgazowany. Często zmieniał pozycję, pewnie boli Go brzuszek.. Wczoraj na wieczór pogorszyło się, a znajomi proponowali takich lekarzy, jak ten na Redzie ( dr Andrzej Chmielewski) sprzeczne polecenie z opiniami w sieci). Czuję się bezsilna, kogo wybrać. Byłam właśnie wtedy w przychodni dra Gugaly i owszem, obsługa sympatyczna, wyrozumiala ale psu od tego się nie poprawi. Jeszcze przy wejściu była kartka z prośbą o ciszę: 'eutanazja trwa' i jęczał inny pies..to dodatkowo mnie przygnębiło. Łaskotek kocha wszystkich, jest bardzo serdecznym psem..musi z tego wyjść. Nie mam pojęcia, co Mu zaszkodziło, to wzięło się znikąd, prawdopodobnie po ciemku coś mógł polizać czy złapać, choć zawsze uważam. A być może jest to jakiś wirus, jelitowka. Ma 2,5 roku i waży 12 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 14:42 Dostaje jeszcze no spa 40 mg. Jedyne, co zjadł, to trzy kęsy piersi z indyka. Podaję wg zaleceń elektrolity, karobin, probiotyk. Nie zmieniało się nic, dlatego podałam węgiel do czasu wizyty wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 14:58 No, ale wiesz, że w sumie to jest bardzo niejasne, jeśli chodzi o symptomy i to leczenie objawowe wydaje się być ok i trzeba czasu. Moja cavalierka nigdy nie miała jednego i drugiego na raz, a była ze mną jedenaście lat. I jak miała biegunkę, to nie chodziłam z nią do veta, tylko napajałam, podsuwałam lekkostrawne jedzenie, jeśli chciała i obserwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 15:04 Dzięki, A. Cieszę się, że Twojej przeszło Tutaj wiele niejasności i to nagle Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 15:19 Moi znajomi że Szczecina, mający psa polecają weta na Wojska Polskiego, nie ma nazwy, ale po wpisaniu w Google bez trudu się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 16:23 Ale krwi mu nie pobrali? W weekend i tak masz tylko opcję Emilii Plater i Gugałę na prawobrzeżu. Ale jak dotrwa do poniedziałku, to bym wzięła wypis z Mieszka i pojechała do dr Kani. Tam nie ma zapisów, dr Kania jest 10-14 i najlepiej przyjść 9:30 i zająć kolejkę. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 21:25 Dzięki z serca, Alexis Udało mi się wbić na Wojska Polskiego, jutro kolejna wizyta. Podali Mu kroplówkę, antybiotyk, dwa zastrzyki dodatkowe i przeciwzapalne, nowy zagęstnik). Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 21.06.26, 07:21 Dzięki, oby zadziałało wszystko, zaraz dostaje kolejne tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 21:40 Infekcja, nie wiadomo, na jakim tle- prawdopodobnie węszył w nocy i coś polizał toksycznego dla psów w krzakach. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 20.06.26, 21:43 Trzy noce prawie nie śpię, mam potańcówkę z Łaskotkiem przez biegunkę i wymioty. Mam nadzieję, że zacznie robić normalne kupy. Jeszcze jutro badanie kontrolne. A poprzednia renomowana niby przychodnia antybiotyk może po miesiącu by wypisała. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 21.06.26, 17:46 Dostał antybiotyk i kroplówkę, oprócz tego leki rozkurczowe i wzmacniające na miejscu, jak również antybiotyk i te same leki do domu. Musiałam przełożyć jego wizytę w salonie pielęgnacji i szczepienie, na razie byłoby to ryzykowne. Zjadł kolejną porcję gotowanego indyka, wychodzi już normalnie na spacery, w domu też już lekko ożywiony, jedynie brak siły na zabawę - ma powiększone nieco węzły chłonne. Dzisiaj znów wynosili uśpionego psa, owczarka..opiekun płakał, straszny widok, kroi serce..a ja przypadkiem weszłam, kiedy trwał zabieg tam.. straszne Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Potrzebna pilna dorada 21.06.26, 17:40 Pies poczuł się dużo lepiej. Teraz będą próbki stolca i badania krwi. Łaskotek odzyskał apetyt, powoli zbiera moce, pozdrawia Was wszystkich cieplutko ) Dzięki z serca za cenne namiary, wykorzystam to potem na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Potrzebna pilna dorada 21.06.26, 21:45 Cieszę się i buziaki dla Łaskotka ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś