Dodaj do ulubionych

Zara- rozmiarówka- online

04.07.26, 13:29
Czy Zara dobrze podpowiada rozmiar? Wypełniłam wzrost, wagę, wymiary i biust. Nosze w innych sklepach 40-42, L, czasami M. Zara, ku mojemu zdziwieniu, podpowiada mi cały wachlarz rozmiarów głownie M, ale bywa że i 42, zależy od ciucha. No ale gdy zaczyna wskazywać jako najlepiej dopasowany S lub XS to zaczynam się zastanawiać czy w ogóle temu ufać.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Zara- rozmiarówka- online 04.07.26, 14:30
      Jak na szybko patrzę na stronie Zary to rózna odzież ma rózną rozmiarówkę. Wziąłem dwa pierwsze przedmioty z brzegu:
      www.zara.com/pl/pl/koszulka-z-d%C5%82ugim-rekawem-interlock-p04174660.html?v1=500177579
      www.zara.com/pl/pl/marynarka-z-poduszkami-i-piorami-na-mankietach-p02654593.html?v1=548956058

W przypadku pierwszego L ma w klatce 46 i szerokość pleców 50; drugi ma dla L odpowiednio 47,5 i 46,5.

Kupując w zupełnie innym sklepie przez chwilę patrzyłem na rozmiarówkę po czym przerzuciłem się na sprawdzanie konkretnych wymiarów bo rozstrzał np. dla pasa potrafił być od 52 do 60 dla XXL i gdybym bazował tylko na tym to mógłbym się ciężko zdziwić (co z kolei miało miejsce kilka lat temu gdy kupiony XXL okazał się być w rozmiarze amerykańskim i bez mała mogłem się ciuchem owinąć).
    • lauren6 Re: Zara- rozmiarówka- online 04.07.26, 14:42
      Rozmiarówka Zary jest od Sasa do Lasa. Możliwe, że dobrze Ci podpowiada.
    • princy-mincy Re: Zara- rozmiarówka- online 04.07.26, 14:44
      Ja często w zarze kupuje rozmiar większy niż w innych sklepach. Np góra L, gdy w innych sklepach kupuję M.
      Wyjątkiem była długa spódnica typu cargo. Zazwyczaj dół noszę S a tu pasowała mi XS.
    • mysiulek08 Re: Zara- rozmiarówka- online 04.07.26, 15:57
      ostanio na wyprzedazy wpadl mi w oko jeden sweter, wypelnilam formularz, wybralo rozmiar, w kilku innych ciuchach tez, finalnie dobry rozmiarowo okazal sie tylko ten jeden sweter, tak, ze, to zalezy 🙂

z meskimi jest podobnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka