Dodaj do ulubionych

Outfit do lekarza potrzebny.

08.07.26, 09:51
Korzystajac z wolnego postanowilam zrobic skan organizmu. A poniewaz mialam objaw, ktory niepokoic moze, dostalam skierowanie do internisty. I zaczely sie badania. W przyszlym tygodniu gastroskopia i kolejne usg. Krew po raz kolejny. No szalejemy. Ide dzis do rodzinnej na kontrole. Zamiast niej jakies meskie zastepstwo. Nie przedstawil sie nawet. Patrzy na wyniki na plan badan od internisty i wypala:"no, ale przeciez dobrze pani wyglada." Ja lekkie "wtf?" i pytam, czy to jakis nowy sposob diagnozowania. 🤦‍♀️ Pomruczal skierowania dal.
Ale tak mysle, ze moze jednak do przychodni powimno sie zalozyc cos bardziej stosownego niz spodnie i bluzka. Nie wiem worek po kartoflach, domalowac cienie pod oczami, wlosy rozczochrac, noge bandazem owinac? 🤔 Wiem, ze do gina potrzebny deo z brokatem. Do rodzinnego? Licze na kreatywnosc.
Obserwuj wątek
    • trampki-w-kwiatki Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 10:00
      Dobrze się czujesz?
    • raczek47 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 10:01
      Jesteś smutnie śmieszna.
    • pursuedbyabear Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 10:01
      Ale że co.
      • raczek47 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 10:07
        Wytłumaczę: przypadkowy lekarz zachwycił się nią. Powinnyśmy zazdrościć, ponieważ była ubrana w zwyczajne spodnie i bluzkę a mimo tego rozsiewała czar i była ponętna.
    • gryzelda71 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 10:02
      Gdyby to inna forumka napisała.....
      A tak wpadłaś mu w oko. Ale jestes przyzwyczajona...
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 10:06
      Dedykowany outfit… Alexis się nudzi
    • abria Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 10:21
      Ubierz się drogo. Wtedy lekarz pomyśli ze jestes klasą uprzywilejowana jak on i lepiej cie potraktuje: lepiej zbada, zleci więcej badań i zrobi kawę.
      • boggi_dan Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:01
        Wystarczy logo z serduszkiem. I droga otwarta.
    • glasscraft Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 11:06
      Znowu na Anne ktos krzywo popatrzyl i wiatr jej w oczy zawial. Trzeba mu bylo usmiech nr 7 walnac i od razu bys dostala skierowanie na wszystko.
    • memphis90 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 11:09
      A co z tą śmiertelną anemią z zeszłego roku…? 🤔
      • glasscraft Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 11:14
        Wyszla z mody, w tym roku tylko skany organizmu sa na topie.
    • alexis1121 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 11:19
      Nie udawaj kogoś, kim nie jesteś. Jeżeli na co dzień ubierasz się klasycznie, elegancko, to tak też idź do lekarza. Pamiętaj, że jak cię widzą, tak cię piszą. Tu mój pomysł na outfit dzienny, który nada się również do klinicysty- szerokie spodnie, kaszmirowy tshirt, ponadczasowa torba, świeżo umyte włosy, zadbane dłonie.
      • iwles Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 11:24

Z takim outfitem od ręki dostaniesz skierowanie do ortopedy!
        • nick_z_desperacji2 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 18:43
          iwles napisała:

>
          > Z takim outfitem od ręki dostaniesz skierowanie do ortopedy!
          >
          >
          Ta nóżka sugeruje wypadek samochodowy. Na filmach ofiary zawsze mają tak nóżki rozrzucone.
          • snakelilith Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 20:03
            nick_z_desperacji2 napisała:

> Ta nóżka sugeruje wypadek samochodowy. Na filmach ofiary zawsze mają tak nóżki
            > rozrzucone.

E tam wypadek. Zwykła fizjologia.
      • szarmszejk123 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 11:57
        Czegoś tutaj brakuje, jakiś taki niedokończony ten outfit. Nie wiem, pasek jakiś czy coś 🤔
        Spodnie fajne,mam podobne :p
        • iwles Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:46
          szarmszejk123 napisał(a):

> Czegoś tutaj brakuje, jakiś taki niedokończony ten outfit.

starbucksunia ci brakuje wink

• szarmszejk123 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:54
            Aaaaa, widzisz! Wiedziałam, że czegoś brak!
          • snakelilith Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 13:23
            No tak, byłby przynajmniej jeden mniej dołujący akcent i ożywiający ten niepasujący do urody ałtfit. Nasza premium lady nie umie w kolory.
            • szarmszejk123 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 13:29
              Ten sweterek taki bury i z granatem średnio gra, faktycznie. I chyba też nie bardzo pasuje Alexis do kolorytu.
              Mógłby wyglądać lepiej może z jasnymi spodniami? 🤔
              • snakelilith Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 15:04
                szarmszejk123 napisał(a):

> Ten sweterek taki bury i z granatem średnio gra, faktycznie. I chyba też nie ba
                > rdzo pasuje Alexis do kolorytu.
                > Mógłby wyglądać lepiej może z jasnymi spodniami? 🤔

Alexis nosi wymiennie wszystkie kolory tzw neutralne, bo wydaje jej się, że tak noszę się kobiety premium, zapominając przy tym, że źle dobrane do typu kolory, także neutralne, psują każdy premium efekt i zamiast zamożnie, wyglądają tanio. Nawet jak sweter jest z kaszmiru.
                Ten ołtfilt jest więc nie tylko nudny i wyjątkowo depresyjny, ale niepasujący do jej typu.
                Ponieważ alexis nie ma żadnej życzliwej przyjaciółki i wszystkie osoby, którymi się otacza, jakby jej nie lubią i w życiu nie powiedzą w oczy prawdy, jako dobra dusza zebrałam dla niej kolory, w których wyglądała by nie tylko dobrze, ale także elegancko. Ona czasem niektóre nosi, ale przypadkowo i nie potrafi ich kombinować.
                W środku pierwszego zdjęcia, ma neutralsy dobrane do jej typu. To jasne, raczej cieplejsze kolory, jak szarości to tylko rozmyte, cieplejsze, jak greige. Chłodniejsze szarości jak ten z jej dzisiejszej windy można uratować kombinując go na zasadzie kontrastu z jasnymi kolorami, kremowym, jasnym beżem, czy jaśniejszym eleganckim brązem.
                Drugie zdjęcie pokazuje pasujące, zachowawcze możliwości. Do tego kaszmirowego sweterka mogłaby więc założyć jasne np. kremowo-beżowe spodnie i dołożyć cieplejsze konjakowe (lub złote) dodatki.
                Czerni w codziennych ałtfitach w ogóle nie powinna nosić.
                Za to odważyć się powinna do kolorowych akcentów, takich z pierwszego zdjęcia, tych wokół neutralsów, jasnych, ciepłych, albo gdzieś pomiędzy ciepłym i chłodnym, eleganckich, ożywiających cerę i pasujących do wieku, bo inaczej wygląda zawsze jak własna stara ciotka, a nie classy girl.
                • andallthat_jazz Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 08:53
                  Noooo, gdyby od razu posluchala i zalozyla rozowa bluzeczke, niebieskie sandaly i zielony plecaczek a do tego biale spodnie, to od razu by kazdy widzial, kto jest krolowa targowiska. 😂 Ps. Widzialam konkurencje dla ciebie. Dokladnie tocka w tocke, tylko zamiast plecaka duzy wozek ns zakupy w jakies maziaje. Masz mocne wyznawczynie klasy premium w Wiedniu.
                  • snakelilith Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 12:23
                    andallthat_jazz napisała:

> Noooo, gdyby od razu posluchala i zalozyla...

Nie wtrącaj się atencjuszko bez gustu gdy rozmawiają kobiety zainteresowane modą.
                    Ja w przeciwieństwie do alexis nie mam jednak ambicji zostania kobietą premium, dlatego noszę wygodne sportowe rzeczy, jedynie nie obrzydzam się niedopasowanymi do typu kolorami. Zdaje się też, że alexis nosi często różowy, więc te bezsensowne złośliwość wsadź sobie w doopę. W tej ślicznej lnianej bluzce w kolorze świeżego ciepłego różu wyglądam po prostu zarąbiście i myślę, że ten kolor jasnej wiosny podkreślałby też dobrze urodę alexis. Moje spodnie do niej są też nie białe, a jasno szare.
                    I nie wiem kogo ty widziałaś w Wiedniu, przypuszczam, że bardzo różnie ubranych ludzi, jak to w dużym mieście. Polecam jednak lepiej patrzeć pod nogi w tym parszywym gettcie gdzie mieszkasz, hasło "zarzygane chodniki".

• szarmszejk123 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 13:41
                      Ładny ten kolor, bardzo letni.
                    • miaumia Re: Outfit do lekarza potrzebny. 10.07.26, 18:36
                      Orzeźwiający i uroczy odcień różu, podoba mi się wink
                      Moja Mama ma w identycznym kolorze właśnie taką przewiewną.
                  • glasscraft Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 15:05
                    Moglabys mi wyjasnic, co jest nie tak w wozku na zakupy, ktory raczej sluzy do transportowania zakupow, a nie prezentowania na pokazie mody?
                    • szarmszejk123 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 15:09
                      Ja tam kocham mój wózek i ciągnę go z dumą i wypiętą piersią.
                    • iwles Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 15:11

Z zakupami w takim wózku nie przeciśnie się w autobusie na siedzenie przy oknie. O!
                      • glasscraft Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 15:16
                        Jak wozek dopasowany do autfitu, to wszysy w autobusie wstana i ustapia miejsca rozpoznajac kobiete premium.
                    • nick_z_desperacji2 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 18:17
                      A co jest złego w plecaku? Jak tylko podejrzewam, że cokolwiek będę nosić, nawet karton mleka, to idę z plecakiem. Cóż, nie jestem premium, ale za to plecy ani ramiona mnie nie bolą.
                      A tak poza tym, to moja matka jest takim kolorowym ptakiem i uważam, że ją to po pierwsze odmładza, a po drugie przy wszelkich imprezach kulturalnych wygląda o wiele lepiej niż czernie na zmianę z granatami, jakby spotkanie było nie z artystą, a grabarzem.
            • bazia_morska Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 13:31
              Nie wiem, czy tylko kolory. Ciuchy i dodatki wyglądają na drogie, a Alexis ciągle jak przebrana sierotka (nóżki nie komentuję).
              • glasscraft Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 13:33
                Ale parcie na szklo trzeba doceniac - co watek - czy o du.ie czy o zupie - melduje sie ze swoja kulawa nozka w autficie.
      • glasscraft Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:03
        alexis1121 napisała:

> Nie udawaj kogoś, kim nie jesteś.

Bardzo dobra rada, teraz zastosuj ja do siebie i juz z gorki.
      • boggi_dan Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:04
        alexis1121 napisała:

> Nie udawaj kogoś, kim nie jesteś. Jeżeli na co dzień ubierasz się klasycznie, e
        > legancko, to tak też idź do lekarza. Pamiętaj, że jak cię widzą, tak cię piszą.
        > Tu mój pomysł na outfit dzienny, który nada się również do klinicysty- szeroki
        > e spodnie, kaszmirowy tshirt, ponadczasowa torba, świeżo umyte włosy, zadbane d
        > łonie.
        Jeśli to będzie lekarz kobieta, to nie za bardzo😁
        • majenkirr Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 14:05
          Myślę, ze właśnie bardzo! Kaszmir bym tylko poliestrem zastąpiła, co by nie zazdrościła😉
      • snakelilith Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:18
        Depresji bym w twoich ciuchach dostała, jeżeli jesteśmy już przy lekarzach i chorobach.
      • majenkirr Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 14:05
        Pierwszy raz nie podoba mi się Twój outfit😔
        • minivini Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 15:25
          Tak się czepiacie outfitu Alexis, a większość ematek tak właśnie ubiera się na codzień - zestaw bluzka i spodnie, kolory: czarny, szary i granatowy.
          • majenkirr Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 15:30
            Nawet nie o kolory chodzi, bo sama lubię tak na buro. Krój bluzki? Czy jako ta bluzka połączenie z czarnym dołem? Idk...
          • snakelilith Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 15:34
            minivini napisała:

> Tak się czepiacie outfitu Alexis, a większość ematek tak właśnie ubiera się na
            > codzień - zestaw bluzka i spodnie, kolory: czarny, szary i granatowy.

Owszem, ale większość ematek nie stylizuje się na kobietę premium. Noszą się więc luźno, sportowo, przechodzą kilometry w płaskich sandałach czy sneakersach, z dziećmi, zakupami czy bez, a nie dobierają dedykowane ałtfity wychodząc rano z psem na siku, czy wsiadając do mercedesa jadąc na codzienne prasowanie włosów.
            Jak chce się być premium, to to niestety zobowiązuje, n'est-ce pas?
            • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 17:56
              W jakiej rzeczywistości szmaty z Zary są premium?
              • zerlinda Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 09:26
                jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> W jakiej rzeczywistości szmaty z Zary są premium?

Jaki kraj, taka kobieta premium.
          • angazetka Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 15:39
            No ja bym w jej kolorach umarła ze smutku.
    • iwles Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 11:23

Jesteś pewna, że powiedział "dobrze pani wygląda", a nie, patrząc na wyniki badań: "dobrze to wygląda"?

Bo wiesz, z twoją megalomanią i "znajomością" języka, wszystko jest możliwe.
    • homohominilupus Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:01
      Deo z brokatem?
      • szarmszejk123 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:03
        Dopiero co wczoraj wieczorem komentowałam do męża reklamę dezodorantów intymnych, że mi się to nie wydaje zbyt zdrowe na co dzień.... A tu jeszcze brokat do tego 😅
        • miaumia Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 00:16
          Bo deo zabija połów łososia w sosie własnym, a brokat po to, żeby odciągnąć uwagę od ostentacyjnych kryz i pippi rippi ripple marków tuż powyżej zapadliska xD
      • angazetka Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:17
        To stary dowcip jest.
        • beneficia Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 12:52
          No. Mnie to opowiedział znajomy jako prawdziwą historię koleżanki znajomej.
          Ciekawe kiedy powstało.
    • angazetka Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 14:57
      Szkoda mi by było życia na przejmowanie się takim komentarzem.
    • marooska Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 15:52
      Pan chciał być wyluzowany, zabawny.
      Miałam to samo. Kładę się do tomografu, jestem podpinana do kontrastu i słyszę od pana technika "No kogo nam tu przysyłają, same dobrze wygladajace kobiety. No i pani kolejna: młoda, piękna, zadbana. Moze mi pani wierzyć, my tu co tydzień robimy zamówienia na te babki w potrzebie. I nic."
      Nie jestem ani mloda, ani ładna, doceniam, że pan - na oko w moim wieku - próbował rozładować atmosferę
      • alpepe Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 09:03
        Zawsze kwestia obiektów porównawczych.
    • anomaliapogodowa81 Re: Outfit do lekarza potrzebny. 08.07.26, 19:42
      🤦‍♀️
    • madame_edith Re: Outfit do lekarza potrzebny. 09.07.26, 12:03
      😳

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka