Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla ematki

10.08.26, 20:48
Chciałabym się Was podpytać czy piszcie jeszcze na jakiś forach, grupach na fb z kobietami? Najlepiej anonimowo.
Ematka jest dla mnie czasem zbyt agresywna, te wszystkie jatki nie pasują mi 😉 liczyłam, że na ematce można naposać o wszystkim, ale jednak nie. Zawsze jakaś żmijka się trafi.
Wiadomo, że każda z nas ma jakąś grupę przyjaciółek / koleżanek / rodziny z którymi można pprozmawiać ale niestety nie zawsze i ze wszystkimi. Ja np. bardzo mało mam osób obok siebie, z którymi mogę pogadać o wszystkim, w zasadzie dwie koleżanki, brat i mąż. Zazwyczaj z Anią mogę pogadać o temacie X a z Olą o temacoe Y. Z mamą wiadomo, też nie o wszystkim.
Obserwuj wątek
    • mocca26 Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 20:54
      Kiedyś byłam w grupie tematycznej na FB. Szybko wycofałam się rakiem bo trafiłam w "walkę o tron" czyli kto jest z 2 adminów ważniejszy. To, poza forum gazety, było moim jedynym doświadczeniem dyskusji online za anonimowymi ludźmi.
    • nellamari Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:06
      Reddit - jestem 40+ i tematyka wielu subredów mi zdecydowanie bardziej pasuje niż ematka.
    • primula.alpicola Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:14
      Ty masz pojęcie co się dzieje na grupach na fb?! Tu to jest Wersal.
      Nie masz przyjaciółek od obgadywania naprawdę poważnych spraw?
      • borsuczyca.klusek Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:16
        primula.alpicola napisała:

> Ty masz pojęcie co się dzieje na grupach na fb?! Tu to jest Wersal.

Od zawsze to powtarzam
        • mysiulek08 Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:18
          tak, nawet jak sie jatka trafi
          • borsuczyca.klusek Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:36
            Nawet jatki tu to pełna kultura. Przynajmniej nikt nie straszy donosem do pracodawcy jak to bywa na FB
            • mysiulek08 Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:40
              czasami robi sie hmmm, dziwnie ale to tez ematkowy koloryt
            • homohominilupus Re: Alternatywa dla ematki 11.08.26, 00:18
              A jak to z Wielką Nieobecną bylo?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:17
      Nie gadam o wszystkim to raz, dwa już z obcymi przez np. takiego fb nawet jak to grupa zamknięta to chyba trzeba być umysłowo niepelnosprawnym żeby czymkolwiek się dzielić.
      Jeśli chcesz sobie tak od serca popieprzyć to z chatem gpt mozna, on zawsze wyslucha i doradzi, poklepie, pocieszy.
      Z całą reszta NIE!
    • taki-sobie-nick Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:21
      w zasadzie dwie k
      > oleżanki, brat i mąż.

Masz 4 osoby, z którymi możesz pogadać o WSZYSTKIM i jeszcze ci mało? Wolisz z obcymi babami? Wierzysz, że jest gdzieś ten świat bez jatek? Tak - ale właśnie w twoich relacjach z koleżanką, a nie w necie.
      • eva_evka Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:29
        Eee, bardzoej chodzi o to, że z mężem i bratem mogę pogadać o menopauzie, ale oni nic nie wniosą do tematu.
    • mabel_mora Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:29
      pisze tylko tutaj i raczej o pierdółkach, pisanie na ematce to jak pobyt na kolonii zarowno takiej wypoczynkowej dla dzieci, jak i na karnej, z ta roznica, ze moge stąd wyjsc kiedy chcę smile
      ostatnie jatki, to jak pisalam, gotowy materiał na prace habilitacyjna z zachowań ludzkich, bo pod tymi nickami jednak są osoby i to mi jakos tak zmieniło obraz niektorych

lubie tutaj pisac, bo moge przerwac kiedy chce, a jak sie rozgadam ze znajomymi, przyjaciolmi, rodziną - to przepadam na kilka godzin

a ogromna przyjemnosc daja mi wątki wizualne - ciasta mysiulka, w ogole ta osoba, jej milosc do kotów, lubie forumki z sekcji filmowo-serialowej(nie pamietam nicków) lubie szmytke, strasznie mi przypomina moja przyjaciolke z dziecinstwa.....lubie Krwawego lola, i niektore!! poglady Snake są też mi bliskie
      • mocca26 Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:37
        dla mnie ematka to wielka interaktywna powieść - saga! big_grin
      • mysiulek08 Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:39
        oo, jak milo 🥰
        tez nie bywam na innych forach/fejsach itp, ematka to moja grzeszna przyjemnosc i wystarczy, generalnie lubilam fora gazety i kuchnie i galerie potraw i fajne kocie forum, a teraz juz tylko ematka sie ostala
      • mabel_mora Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:59
        oj, sorry, sorry ....jeszcze lubie pudelkowe plotki rikiego
        i taki styl zycia "aloha" primuli smile
        • primula.alpicola Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 22:34
          mabel_mora napisała:

>
          > i taki styl zycia "aloha" primuli smile

Co, co, co, jaki to styl życia "aloha" ?
          Brzmi dobrzebig_grin
    • angazetka Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:31
      Mam od kilkunastu lat grupę zaufania na fb/messengerze, kilkanaście dziewczyn. Znamy się jak lyse konie, na żywo oczywiście też.
      I od kilku lat mam swoje miejsce na discordzie.
    • kropkacom Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 21:52
      Kilka lat temu przyjęłam zasadę, że jeżeli mam watpliwosci czy mogę tu pogadać na jakiś osobisty temat to oznacza, że temat nie jest na forum. To i każde podobne. Staram się tego trzymać.
    • majenkirr Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 22:30
      Kiedyś poszłam na Wandę jak pisałyście, że o nas tam mówią😉, ale tam nie zostałam. Od czasu parę snark pages na Reddit i tyle. Lubię za to tiktokowe dramy😂
    • nenia1 Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 22:59
      nie, nie piszę na innych grupach kobiecych, nie mam takiej potrzeby. Ale jestem w grupach mieszanych. Z tym, że to całkowicie inna tematyka, z zakresu moich zainteresowań, hobby i ewentualnie różnych przemyśleń i działań na temat tego co jest dla mnie istotne (w życiu). Jest całkiem sporo ciekawych dla mnie ludzi, piszących, rozmawiających, inspirujących. Świrów odsiewam, na szczęście nie ma ich zbyt wielu tam gdzie "siedzę". Ta bańska na szczęście ich bardzo nie przyciąga. Bardzo sobie cenię z tego powodu internet bo mam dostęp do ludzi z różnych odległych miast czy nawet krajów i to jest super.
    • niemcyy Re: Alternatywa dla ematki 10.08.26, 23:05
      A na anonimowej grupie na fejsie nie będzie żmijki, za to w jednej grupie kobiety, z którymi można pogadać o X, Y i Z?

Wkurzające żmijki sobie wygaś z góry, resztę traktuj jak folklor albo wygaszaj na bieżąco jak cię za bardzo wnerwiają.
    • pepsi.only Re: Alternatywa dla ematki 11.08.26, 00:25
      Tak, jestem w kilku grupach, ale ...
      Pierwsza zasada Fight Club brzmi: nie rozmawia się o Fight Club
      🙃

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka