Dodaj do ulubionych

Ile sie płaci za sprzatanie/

05.12.04, 14:18
Na godziny, czy za sprzątnięcie i ilu metrów? W jakim miescie?
Obserwuj wątek
    • veronia Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 15:12
      Przykładowo 8 zł za godzinę. W Warszawie.
    • mery73 Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 18:39
      Ja płacę 5 zł. za godzinę za sprzątanie i 6 zł za godzinę za mycie okien. Pani
      jest u mnie od niedawna. Stwierdziłam, że przyjrzę się, jak pracuje, jak będzie
      miała szybkie tempo, będzie dokładna, to jej podniosę. Na razie uważam, że się
      trochę guzdrze. Kiedy robię to co ona, jak mam czas, to idzie mi znacznie
      szybciej.
      Poza tym nie wiem, jak jej mam powiedzieć, żeby była dokładniejsza i nie
      opowiadała mi o swoich kłopotach finansowaych i rodzinnych. Dla mnie już jest
      krępujące, że muszę kogoś obcego prosić o taką rzecz, jak sprzątanie w domu.
      Jak miała przyjść pierwszy raz to o mało nie posprzątałam mieszkania, bo było
      mi wstyd, że mam bałagan. Z drugiej strony naprawdę już nie wyrabiam ze
      wszystkim i pomoc takiej osoby jest mi niezbędna.
      Pozdrawiam.
    • sakada Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 18:47
      W Gdyni płaciliśmy kiedyś pani 50zł za gruntowne porządki raz w tygodniu. Aha
      za dom 7 pokojowy; ile metrów to szczerze mówiąc nie wiemsmile
    • aluc Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 18:51
      w W-wie 60 zł za sprzątanie 80 metrów z myciem podłogi i prasowaniem, nie
      interesuje mnie, ile pani to zabiera czasu, sprzątanie dość upierdliwe, bo dużo
      szkła i nierdzewnej stali
    • kdb.se Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 19:09
      No wlasnie , my mielismy kiedys Pania ktora sprzatala i uwazam ze lepiej jest
      sie umowic z gory na dana kwote np 50 pln niz na godziny ! bo wiadomo , ze taka
      osoba bedzie paracowc wolno .... logiczne zeby jak najwiecej zarobic .
      Pani sprzatala , prasowala .
      • lili111 Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 21:50
        Ja sprzątam w niedziele, żeby sobie dorobić. Za posprzątanie mieszkania 44 m,
        dostaje 50 zł. Mieszkam w Warszawie. Raz na jakiś czas myje okna, czasem
        rozmrażam lodówke, lub prasuje.
    • umasumak Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 23:22
      Ja płacę 5 zł za godzinę. Pani sprząta, myje okna, zostaje czasem z dziećmi i
      niekiedy pomaga w kuchni (szczególnie przed świętami). Mieszkamy w małym
      miasteczku koło Wrocławia.
    • robszym Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 05.12.04, 23:44
      Ja naszej Ukraince płacę 8 zł/h. Najczęściej zaczyna o 10.00, kończy o 20.
      Sprząta gruntownie, dokładnie, długo, ale robi to raz na miesiąc- dwa.
      Mieszkanie ma tylko 56 metrów.
      • melka_x Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 06.12.04, 10:02
        15 zł za godzinę, Warszawa. Wysoka cena wynika z tego, że pani jest Polką,
        pielęgniarką. Od socjalistów mnie odrzuca, ale w praktyce...wink. No nie
        potrafiłabym jej zapłacić mniej.
        • agajan Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 06.12.04, 10:28
          A mnie denerwuje ustalanie zaplaty na podstawie takich przeslanek: narodowosc,
          albo wyksztalcenie pani (do sprzatania nie potrzeba wyzszego), a juz tym
          bardziej na podstawie tego, na ile nas stac i jak ta pani nasza zamoznosc oceni.
          Placmy tyle ile ta praca jest warta - no niestety trzeba tez wziac poprawke, w
          jakim miescie, Warszawa zdecydowanie odstaje.
          Mnie osobiscie niestety nie stac na sprzataczke, poza tym lubie to robic sama.
          Ale wkurzam sie, ze dopoki mieszkalismy w ciasnej kawalerce, placilismy za rozne
          uslugi rozsadne kwoty, natomiast od czasu przeprowadzenia sie do nowego
          mieszkania, wszyscy, poczawszy od opiekunki do dziecka, a skonczywszy na panu od
          pralki, zaczeli zadac znacznie wiecej. Dodam, ze dziecko jest to samo, pralka ta
          sama, a nas akurat wcale nie stac na wiecej, bo mamy kredyt na glowie...
        • umasumak Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 06.12.04, 11:11
          melka_x napisała:

> 15 zł za godzinę, Warszawa. Wysoka cena wynika z tego, że pani jest Polką,
          > pielęgniarką. Od socjalistów mnie odrzuca, ale w praktyce...wink. No nie
          > potrafiłabym jej zapłacić mniej.

To wszystko zależy od miejsca w którym się mieszka. U nas akurat 5 zł za
          godzinę (tyle ile ja płacę), to jest bardzo dużo, nawet gdyby sprzątająca miała
          wyższe wykształcenie. Normą jest 3 zł. Pzdr
    • martucha1 Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 06.12.04, 10:29
      MOja niania za porządki dostaje dodatkowo 100 zł miesięcznie. Mieszkanie jest
      50 metrowe a ona sprząta na bieżąco. Kwota może nie jest zawrotna ale uważam,
      że umycie podłóg, posprzątanie po małej i prasowanie jej ubranek mieści się w
      ramach jej obowiązków jako niani więc zostaje jej łazienka i prasowanie koszul
      kiedy mała śpi. Jeżeli mała ma zły humor to oczywiście sprzątanie przekładane
      jest na inny dzień.
      Mieszkam w Warszawie
      Marta
    • agawa79 Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 06.12.04, 10:34
      Moja pani Ukrainka dostaje 10 zł za godzinę sprzątania. Jeszcze w życiu nie
      widziałam, żeby ktoś tak szybko i dokładnie sprzątał. W 5 - 6 godzin mieszkanie
      lśni, a jak umyje okna, to potem się zastanawiam, gdzie są szyby, bo tak
      wyraźnie wszystko widaćsmile
      • agawa79 Re: Ile sie płaci za sprzatanie/ 06.12.04, 10:35
        Aaa, mieszkam w Warszawie, mieszkanie ma 54 m
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka