Dodaj do ulubionych

będę łysa

09.12.04, 10:37
Witam mamy. jestem mamą od 17 lipca i - o zgrozo - gubię zatrważające ilości
włosów. Dziewczyny, jak tak dalej pójdzie będę szczęśliwą ale łysą mamą.
Wiedziałam, że włosy mogą wypadać ale żeby aż tyle (całe garście). Wszędzie w
domu są moje włosy (tylko na głowie co raz mniej). Czy macie na to jakieś
sposoby?
Obserwuj wątek
    • maja45 Re: będę łysa 09.12.04, 11:08
      Spróbuj moze jeśc Vitapil, lub Merz Special i wcierać w skórę głowy taką
      odzywkę z rzepy ( nie pamiętam dokładnie ale chyba nazywała się jakos
      Sebidin, czy coś w tym rodzaju). Dobrze też odwiedzić dermatologa lub
      endokrynologa, bo moze to hormony.
      Pozdrawiam.
      Marta
      • lawia Re: będę łysa 09.12.04, 11:14
        No tak ale jesli karmisz piersią to nie bardzo możesz coś łykaćsad
        Ja urodziłam 8.lipca i też chyba dołaczę do grona łysych
        • alex05012000 Re: będę łysa 09.12.04, 11:21
          Ola ma 5 lat a ja krótkie pięć włosów na głowie, to jedyny negatywny skutek
          moego macierzyństwa, brałam witaminy (różne, Vitapil, Merzdragees, inne),
          mienrały (z przepisu dermatologa cynk, po pół roku zjechałam sobie żołądek! i
          musiałam przestać), stosowałam specjalistyczne szampony i odżywki (Regaine,
          Vichy, Radical - ten ostatni taki, polski szampon, ampułki i inne, w Aptekach),
          nie gubię włosów garściami, ale rewelkacji nie ma... mnie wychodziły płatami,
          jak ze źle zrobionej peruki, teraz mam bardzo marne i jak myję to zostaje kupka
          włosków za każdym razem spora,
          p.s. na pocieszenie innym mamom przestały wypadać i odrosły nawet, spróbujcie
          preparatów witaminowych i porady dermatologa, aha znajoma moja poleca odżywkę
          HENNAVAX angielską ale ja nigdy czasu nie mam na to... a perparat z rzepy
          SEBORADIN sie nazywa tylko ja z rzepą niczego nigdy nie mogłam zdzierżyć
          zapachowo...
        • myszolow05 Re: będę łysa 09.12.04, 17:43
          Nie sebidin tylko seboradin.
    • margarettka Re: będę łysa 09.12.04, 11:23
      Karmiac piersia lykac mozesz skrzypovite i wcierac we wlosy kapsulki Vichy
      Dercos. Ale nie martw sie tym, ja mialam tak samo, cale garscie wlosow
      wychodzily przez ponad 3 m-ce. Lysa nie jestem, a wlosy odrastaja. To normalka
      po porodzie i nie ma sie czym przejmowac.
    • mbim Re: będę łysa 09.12.04, 11:44
      Wiesz, ja też gubiłam straszne ilości włosów i byłoam tym załamana, ale kiedy
      skończyłam karmić piersią - po 20 miesiącach - zaczęły mi odrastać. Bardzo
      śmiesznie to wyglądało, ponieważ mam kręcone włosy i moje zakola porosły
      maleńkimi kędzirkami zupełnie nie pasującymi do reszty fryzury. Będzie dobrze...
    • mbim Re: będę łysa 09.12.04, 11:47
      Wiesz, ja też gubiłam straszne ilości włosów i byłam tym załamana, ale kiedy
      skończyłam karmić piersią - po 20 miesiącach - zaczęły mi odrastać. Bardzo
      śmiesznie to wyglądało, ponieważ mam kręcone włosy i moje zakola porosły
      maleńkimi kędziorkami zupełnie nie pasującymi do reszty fryzury. Będzie
      dobrze...
    • kowbojka do rzeczywistosci 10.12.04, 15:08
      Tryskasz inteligencja na kilometr... Po prostu jestes bystra jak strumien moczu
      u staruszka.
    • kalina_p Re: będę łysa 10.12.04, 19:12
      Urodzilam w maju i wypada mi juz coraz mniej wlosow! Wiec po prostu musza sie
      hormony wyregulowac, cierpliwosci...
      • anusiamilusia Re: będę łysa 11.12.04, 20:04
        Nie przejmuj się na pewno nie wyłysiejesz. To jest fizjologiczne wypadanie
        włosów po ciąży. Wiem bo sama biegałam do dermatologa 5 mies po porodzie
        przerażona przerzedzającą się fryzurą. Wszystko będzie ok, póki co łykaj
        witaminki takie jak w ciąży brałaś jeśli karmisz, ja do wcierania w skórę głowy
        dostałam Alpicort(na receptę). Pozdrawiam
    • cannabisek Re: będę łysa 11.12.04, 20:16
      peruka a nie peruga!
    • edzio_grubas Re: będę łysa 11.12.04, 21:18
      Witam w klubie. Ja też za niedługo będę łysa smile Moje włosy latają po całym
      mieszkaniu. Ale nie martw się, musimy to po prostu przeczekać.
    • cesarus Re: będę łysa 12.12.04, 12:34
      ja nie wiem jak długo to musi trwać, ale gdy ja wciąż traciłam włosy po 20
      miesiącach postanowiłam coś z tym zrobić. Mój mąż znalazł w pracy faceta, który
      zajmuje się sprzedażą wyciągu z ziół firmy Akuna "Alveo". Początkowo
      podchodziłam do tego sceptycznie, ale już po miesiącu muszę przyznać, że w moim
      przypadku zdziałał niemal cuda... Co prawda nie jest to rzecz najtańsza, ale
      warto było!i podobno można tego używać już w czasie ciąży oraz podczas
      karmienia bo są to tylko wyciągi z ziół.
      pozdrawiam
      ania
    • ewitek01 Re: będę łysa 12.12.04, 23:40
      mi pomogły ampułki vichy (2 op. co drugi dzień), szampon vichy i revalid
      (kaps.);
      i drastycznie ściełam włosy

i je mam smile)) nadal
      • dorota751 A najlepsza jest rzepa! 13.12.04, 14:55
        Dla mnie najlepsza czarna rzepa! Rzadne drogie farmaceutyki, poprostu jedną
        małą (ok. 3 cm. średnicy) rzepkę zetrzeć na tarce, odcisnąć sok, wetrzeć w
        skórę (uwaga bo może piec), głowę owinąć foliową torbą, założyć na to wszystko
        czapkę i zmyć po 20 minutach. Naprawdę działa cuda, po jednym użyciu przestają
        wypadać. Mi w ogóle okresowo wypadają włosy i za każdym razem pomaga rzepa.
        Pewnie najlepiej byłoby ją stosować cały rok, ale pojawia się na rynku tylko
        jesienią. Obecnie kurację stosuję raz na dwa tygodnie i z wypadaniem włosów mam
        spokój.
        Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka