Gość: Magda IP: *.prv / *.bielsko.dialog.net.pl 22 lata temu Jak naprawdę można przewozić dziecko w foteliku samochodowym ? Policjant zakwestionował pozycję na przednim fotelu ( bez poduszki powietrznej) tyłem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: fotelik samochodowy IP: *.katowice.agora.pl 22 lata temu A co podał jako powód tegoż zakwestionowania? Bo z pewnością nie przepisy ruchu drogowego, tam jest jasno powiedziane, że nie można o ile jest włączona poduszka powietrzna dla pasażera. Fotelik oczywiście przypięty pasami samochodowymi. Swoją drogą najbezpieczniejszym miejscem jest fotel za kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: fotelik samochodowy 22 lata temu Tyłem możesz przewozić tylko bardzo malutkie dzieci, ale w tej chwili nie pamiętam do ilu miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: fotelik samochodowy 22 lata temu Tyłem można przewozić w foteliku, który jest do tego przystosowany, wiek nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: fotelik samochodowy 22 lata temu Wiek ma znaczenie, ponieważ foteliki przystosowane do przewozu tyłem to pierwszy i drugi przedział wagowy fotelików, i tylko wtedy można przewozić jeśli nóżki nie wystają poza fotelik z oczywistych względów bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś