Dodaj do ulubionych

uzależniłam się od tych gier ;)

03.01.05, 15:16
www.anodeetcathode.net/games/museum/
ktosia przez to przeszła?
Obserwuj wątek
    • ingutka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 03.01.05, 16:22
      Na przykład ja smile) Masz jakieś pytania?

A ja poszukuję kogoś kto przeszedł przez dom - bo ja tam utknęłam i to na
      poczatku sad
      • sol_bianca Re: uzależniłam się od tych gier ;) 03.01.05, 16:28
        Pewnie że mam smile
        Nie wiem jak uruchomić laser pierwszy od lewej - coś w sali z facetem na koniu,
        ale co???
        • milo4 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 00:14
          Przed muzeum jest miecz, który musisz wyciągnąć. Wyciągniesz go, jeśli
          nakarmisz orzechami wiewiórkę z labiryntu. Orzechy spadają po kliknięciu na
          drzewo. Powodzenia, my jesteśmy pod drzwiami z kodem i masz babo placek nie
          możemy go złamać.
          • sol_bianca Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 11:57
            Dzięki, tak coś czułam że z tą wiewiórką jest na rzeczy, ale nie wiedziałam co z
            nią zrobić smile
            Dzisiaj nie gram, bo zaraz muszę udostępnić kompa mojej drugiej połówce, ale
            jeszcze wrócę wink))))
          • asikx Miałam w to nie grać, miałam w to nie grać, miałam 04.01.05, 12:12
            w to nie grać....

Gdzie jest labirynt z wiewiórką?
            • milo4 Re: Miałam w to nie grać, miałam w to nie grać, m 04.01.05, 12:31
              Za galerią z obrazami, jest tam ciemno.
          • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:04
            No właśnie jak otworzyć te trzecie drzwi.

Ile macie/miałyście przedmiotów? Miejsca jest na 22 (11x2) - wygląda że brakuje
            mi ostatniego w gónym rzędzie (nad latarką, koło kwiatka - zakładam, że
            przedmioty te zawsze lądują w tym samym miejscu w wyposażeniu) Może to jest
            potrzebne? Tylko co i gdzie szukać.
            • iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:12
              a jak otworzyć te pierwsze?
              • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:28
                drzwi? naklepiej klucze smile

klucze z odpowiednimi numerami pasuja do 1 i 2 drzwi. Jeden jest w labiryncie, w
                fontannie - trzeba wrzucic monete, drugi chyba w medalionie - medalion wisi tez
                w labiryncie (w prawym gornym rogu jest przerwa i tam trzeba klikna) potem
                medalion mozna otworzyc klikajac na nim. To sa chyba te klucze z numerami,
                chociaz nie pamietam bo jest jeszcze jeden w sali gdzie na obrazie jest napoleon
                (jezdziec na koniu, ktory dostal lunete). Klucz bez numeru otwiera skrtyke na
                obrazie z takim gostkiem co potzrebuje laski do podpierania
                • iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:31
                  dzięki właśnie sobie poradziłam sama - wcześniej już klikałam na medalion, ale
                  widać nieprecyzyjnie. stoję teraz przed drzwiami numer trzy i nie wiem co
                  wpisać... poza tym też mi brakuje jednego przedmiotu.
                  • iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:44
                    skończone!!! szkodniczek jeszcze śpi to powalczę trochę z the hause smile)
                    • marzena75 Pomóż 04.01.05, 14:51
                      Nie znam angielskiego więc prosze o mała pomoc?
                      O co chodzi z labiryntem?
                      Jest faktycznie ciemno w pokoju, jak klikam gdziekolwiek to pisze mi coś o 2
                      metrach (?).
                      Czy można tam włączyć światło?
                  • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:49
                    Myśle, że trzeba wykorzystać info ze zdjecia.
                    Zdjęcie zrobiłam aparatem w galerii - jest tam wszystkie 6 obrazow, jak sie
                    zmieni kontrast (chyba rozjasni) to pojawiaja się napisy: ring =, people =, roses =.
                    Tylko co z tym zrobic? Oglądnełam w galerii każdy z tych obrazów skupiając się
                    na tych elementach, ale prócz tego, że na tym gdzie jest jedna obrączka jest
                    podpis o 1789 różach, to nic mi z tego nie wynika. Może to jest ostatnia z liczb
                    do drzwi, ale wcześniejsze? Co z tymi różnymi liczbami zrobić?

Na razie znikam, może ktoś poźniej napisze coś pomocnego.
                    • iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 14:51
                      policz ile jest osób na wszystkich plakatach i ile obrączek, liczbę róż masz
                      podaną na obrazie. to data z historii francji...
                      • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:09
                        chodzi o date związaną z Bastylia? tylko w jakim formacie ją wpisać bo nie chce
                        mi działać.
                        • iduka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:27
                          ja wpisałam 26-8-1789...
                          a w labiryncie trzeba poświecic latarką skoro jest ciemno...
                          • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:33
                            dzieki smile teraz pasuje - kiepsko wyszlo mi liczenie osob wink
                          • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:40
                            i na tym się kończy - ucieczka przez muzeum czy jest może jakiś następny etap?
                            • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:42
                              o chyba widze, podobne tej samej produkcji, w głównym linku:
                              www.anodeetcathode.net/games/
                              no to będe mieć co robić wieczorem jak dziecie pójdzie spać.
                        • marzena75 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:32
                          Aniu,
                          Czego brakuje facetowi na łodzi?
                          nie mogę nic dopasować, a brakuje mi jeszcze 3 elementów
                          coś nad mieczem, nad okularami i nad latarką
                          • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:36
                            nad mieczem bedziesz miec tarcze pasujaca do goscia na łódce, jest ona w sali z
                            laserami w lewym górnym rogu - zielona, okrągła, nad okularami będzie perła do
                            znalezienia na dole smile, a ostatnie mam puste
                            • marzena75 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:41
                              czy sala z laserami to ta z posągami, od których biegną lasery di takiej
                              zielonej misy na dole?
                              klikam i klikam i nic sie nie dzieje
                              • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:43
                                tak, laser włączasz zielonym guzikiem przed drzwiami ale dopiero po uzupełnieniu
                                obrazka w pokoju. A potem trzeba włączyć duży laser (punkt na środku gdzie się
                                zbiegają)
                                • marzena75 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:47
                                  no to na moim rysunku nie ma zielonej tarczy w lewym górnym rogu
                                  albo nie potrafię jej odnaleźć
                                  czy coś potrzeba do jej odkrycia?
                          • marzena75 Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 15:55
                            dla gościa w łodzi?
                            • iduka Re: Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 15:58
                              w holu gdzie sa posagi - po prawej stronie - przy wejsciu do galerii po stronie
                              lewej. w holu sa 4 takie tarcze po 2 - przy wejciu do galerii i przy wyjsciu z
                              budynku. tylko jedna mozna wziac.
                            • anna.michal Re: Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 15:58
                              kiepsko napisałam - to nie zupełnie jest róg. Ale prawy. U góry na filarze.
                              Popatrz na drzwi główne muzeum po lewej stronie tam po obu stronach masz zielone
                              tarcze. Dwie kolejne znajdują się na przeciwległym końcu sali na filarach.
                            • marzena75 Dziekuję 04.01.05, 16:00
                              Akurat w chwili jak wysyłałam ten post to znalazłam
                              ale i tak dziękuję
                              Oj, Aniu, zwiodłaś mnie kierunkamismile))
                            • ingutka Re: Czy ktoś może mi pomóc znaleźć tarczę 04.01.05, 16:02
                              w głownej sali z posągami znajdują sie 4 zielone tarcze - dwie z lewej i dwie z
                              prawej strony, jedna z nich jest do zabrania - u mnie to była ta z prawej
                              strony, dokładnie patrząc od naszej strony to w prawym górnym rogu...
                      • mana76 Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:37
                        dziewczyny podajcie mi link do tej gry (dom?)o której piszecie. Jestem jakaś slepa i nie mogę go znaleźć a też się uzależniłam smile
                        • ingutka Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 15:53
                          Proszę bardzo:

www.anodeetcathode.net/games/house/
                          i prosze o podpowiedzi!!
                          • ingutka jaki jest kod do drzwi w domu! 04.01.05, 16:02
                            próbowałam już najróżniejszych i nic nie wchodzi! sad(
                            • marzena75 Ja się powieszę (((( 04.01.05, 16:05
                              Ania napisała że perła jest do znalezienia na dole, ale jak tam zejść
                              Chyba mózgownica już mi nie pracuje
                              Włączyłam laser (ten główny) i co dalej?
                              Pomóżcie, bo ja chce iść do domu..
      • anna.michal Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 23:32
        Hurrra, przeszłam dom, ale nie było łatwo.
        Korzystałam trochę z forum:
        www.lazylaces.com/article.asp?p=938#comments
        Jutro mogę trochę wspomóc potrzebująych wink

Pozdrawiam i miłej zabawy.
    • gosiat Re: uzależniłam się od tych gier ;) 04.01.05, 16:16
      Przeszłam muzeum. Super!
      Teraz zaczynam dom.
      • iduka the house 04.01.05, 21:04
        czy ktos juz przez to przeszedl? lub moze mi podpowiedziec jak wyjac bizuterie
        spod blatu?
        • anna.michal Re: the house 04.01.05, 22:22
          pod blatem?
          ja w holu widziałam pudełko (magiczne) i w nim zarys pierścionka.
          Chciałabym otworzyć te drzwi z kodem, ale nie wiem jak.
          Na razie mam 9 elementow (wykorzystany klucz do łazienki, chip, drag z
          podbierakiem, list, liste chyba win, niebieska wizytówkę, czerwona kartkę,
          wykorzystaną płytę CD/DVD, i przepis na ragoutt.

I się zawiesiłam. sad
        • l.e.a Re: the house 04.01.05, 22:22
          mam kłopot

wiewiórka nakarmiona, a ja nie mogę wyjąć miecza z przed muzeum sad

zdjęcie w galerii zrobione pstrykam contrast ale nie wiem jakim sposobem i
          gdzie wpisać liczby... help !
          • anna.michal Re: the house 04.01.05, 22:25
            to jeszcze porozmawiaj z wiewiórką, a liczby są potrzebne na samym końcu.
            • l.e.a Re: the house 04.01.05, 22:28
              dzieki smile

brakuje mi dwu przedmiotów czegoś nad okularami i lampką ...
              • anna.michal Re: the house 04.01.05, 22:32
                tak naprawdę to jednej smile, do znalezienia na dole, po uporaniu się z laserami smile
                • marzena75 Perła:(((( 05.01.05, 08:43
                  Mam włączony główny laser, obejrzałam filmiki z chipów, nie wiem co z
                  kwiatkiem, nie wiem gdzie perła...
                  Mało coś dzisiaj wiem sad(((
                  • l.e.a Re: Perła:(((( 05.01.05, 09:32
                    Marzenko ja mam jeszcze gorzej tongue_out laser włączony i nie wiem co dalej, nawet nie
                    obejrzałam filmy bo nie wiem jak no i tez nie wiem co z kwiatkiem i jak i gdzie
                    wpisać liczby .... ale ja nigdy nie potrafiłam logicznie mysleć uncertain
                    • gosiat Re: Perła:(((( 05.01.05, 09:38
                      Laser trzeba puścić przez kule w drugiej sali i otworzy sie zejście na dół. Tam
                      będzie perła...
                      • marzena75 Re: Perła:(((( 05.01.05, 10:31
                        Poddaję się
                        nie umiem znaleźć perły
                        a na te kule na górze to klikałam, ale chyba niezbyt precyzyjnie i nic mi nie
                        wychodziło.
                        Gosia, pomóż mi to skończyć......
                        • marzena75 Re: Perła:(((( 05.01.05, 10:32
                          acha, wszystkie drzwi mam otwarte
                        • gosiat Re: Perła:(((( 05.01.05, 12:03
                          Perła jest na dole w górnej szufladzie, chyba...
                          • anna.michal Re: Perła:(((( 05.01.05, 14:06
                            tak,
                            jak otworzy sie szuflade to chyba jest pudełko, jak się go otworzy to taka
                            ampułka, a dopiero na końcu perła.
                            Do wykorzystania tak samo jak kwiatek za drzwiami z kodem.

smile
    • kara_osta Skąd wziąść lunetę? :( 06.01.05, 17:13
      • agu100 gdzie klucz do pokoju? 06.01.05, 23:22
        Hej. Gratuluje przejścia domu. Ja sie zwiesiłam. Nie moge otworzyć drzwi do
        pokoju. nie mam klucza. Zastanawiam się nad basenem. ale nic nie moge wylowic.
        Prosze o podpowiedz. Dzieki.
        • agu100 Re: gdzie klucz do pokoju? 06.01.05, 23:39
          udało się. teraz zamówiłam taxówkę, ale jak do niej wsiąść????
          • agu100 Re: gdzie klucz do pokoju? 07.01.05, 00:09
            Przeszłam całość. Hurra. Fajnie było, ale do taxówki nie wsiadłam. Czy to było
            konieczne?
            Nareszcie mogę położyć się spać smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka