Dodaj do ulubionych

Ranting strojów karnawałowych czyli...

11.01.05, 12:37
Za kogo przebierają się Nasze dzieci...
U mnie Na topie jest Harry Potter tzn. moja pięciolatka będzie Hermioną, a
mój dwulatek Harrym...(rozpacz-panie w żłobku nie pozwoliły zabrać miotły,
przepraszam, Nimbusa 2000)
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 12.01.05, 08:32
      Moja 6latka ma klasyczny gust, bedzie ksiezniczka.Mam juz sukienke , przede mna
      zrobienie z tenisowek "pantofelkow"smile.
      • mbk2 Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 12.01.05, 10:47
        Cześć,
        Mój pięciolatek też będzie Harry Potterem, albo Ronem Weasleyem (nad tym
        jeszcze się zastanawia). Pelerynę już mamy, przed nami jeszcze trudne
        zadanie "wyczarowania" różdżki, która nie zagrażałaby otoczeniu (mam nadzieję,
        że nie wpadnie na pomysł żeby latać na Nimbusie 2000). Ponadto, rodzice też
        zostali poproszeni o przebranie się. I CO JA MAM NA SIEBIE WŁOŻYĆ wink ?
        Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.
        mbk
        • ania.zalogowana Re: w sprawie różdżki... 12.01.05, 10:57
          Mnie udało się kupić kredki, które się nie łamią i można je wyginać-w żłobku
          panie nie miały nic przeciwko takiej różdżce.
          Niestety Hermionę dzisiejszy bal ominął, bo złapała rotawirusasad
          Pozdrawiam Ania
        • ania.zalogowana Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 12.01.05, 11:00
          mbk2 napisała:

>Ponadto, rodzice też
          > zostali poproszeni o przebranie się. I CO JA MAM NA SIEBIE WŁOŻYĆ wink ?
          załóż najlepszą garsonkę i mów, że jesteś mugolemsmile
          • alex05012000 Re: mugol???????? 12.01.05, 12:25
            ania.zalogowana napisała:
            > mbk2 napisała:
            > >Ponadto, rodzice też
            > > zostali poproszeni o przebranie się. I CO JA MAM NA SIEBIE WŁOŻYĆ wink ?
            > załóż najlepszą garsonkę i mów, że jesteś mugolemsmile
            matko bosko... nie wiedziałam, zę codziennie, w pracy, gdzie chodze w
            garsonkach lub kostiumach...eleganckich jestem MUGOLEM!? kto to???
          • mbk2 Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 12.01.05, 12:33
            Aaaaaaaaa!. Dobre, podoba mi się! Dzięki.
            mbk
    • lolka11 Anna Luiza 12.01.05, 11:39
      Moja coreczke bedzie przebrana za "Ksiezniczke Anne Luize" (Ksiezniczka i
      Zebraczka, z Barbie).
      Ma kompletnego swira na punkcie tego filmu, wiec trzeba bylo zamawiac sukienke
      z Anglii....

Dorota
      • alex05012000 Re: spiderman a raczej spidermwoman! 12.01.05, 12:24
        moja córka (5 lat) będzie spidermanem, już pisałam że z wełny czarnej muszę
        udziergać pajeczynę... do naszycia na czerwony golf, do tego niebieskie
        rajstopy..., no cóż z gustami sie nie dyskutuje, w każdym razie żadne
        ksieżniczki i wróżki nie wchodzą w grę, a w przyszłym roku będzie myszką miki
        zapowiedziała wczoraj... maria
        • bea.075 Re: mustang?! 12.01.05, 13:10
          u mnie z kolei po obejrzeniu po raz chyba setny kasety z nagraniem "Mustanga z
          dzikiej doliny" padło hasło - CHCĘ BYĆ MUSTANGIEM!!!
          I co ja mam zrobić? grzywa i ogon to nie problem - tylko musze się pomęczyć z
          maską konika wycinaną z kartonu.
          życzę udanej zabawy przy wykonywaniu strojów...
          Beata
      • kasiula.m Re: Anna Luiza 12.01.05, 16:00
        Wybacz ciekawość, ale ile Twoja córeczka ma lat? Pytam, bo mój 4-latek nie
        interesuje się żadnymi supermodnymi firmowymi zabawkami, podobnie jak dzieci
        naszych znajomych. Te dzieci na balu będą biedronkami, zajączkami i
        kwiatuszkami.
        W sklepie z zabawkami nie szaleje, nie interesują go reklamowane rzeczy... lubi
        te (zabawki) które ma w domu. Czy to się zmieni z wiekiem?
        Mój syn lubi "Księgę Dżungli" Disneya i "Shreka", ale nie jest to jakaś
        szczególna fascynacja.
        Pozdrawiam!
        • lolka11 Re: Anna Luiza 13.01.05, 09:18
          Moja coreczka ma 3 latka. Tez nie szaleje w sklepie z zabawkami, ale wlasnie
          uwielbia ten film i uwielbia sie przebierac za ksiezniczke...

Dorota
          • kasiula.m Re: Anna Luiza 13.01.05, 15:55
            Ojej, napewno będzie ślicznie wyglądać!!! Myślałam, że ma ok.6 lat (bo ja
            wtedy lubiłam Barbie i miałam takie pomysły) i że jest taką dziewczynką, która
            wszystko MUUUSI mieć. wink
            A w "naszym" przedszkolu jest bal "W Królestwie Owadów" - ekologicznie! Na
            szczęście dopiero w lutym, więc mamy trochę czasu.
            Może ktoś ma do odstąpienia kostium owada dla 4-latka, chłopczyka
            (szczupłego) smile))))))))) ???
            Pozdrawiam.
    • silije.amj Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 12.01.05, 18:30
      Tekst z mugolem w garsonce był przepyszny! smile
    • edytkus Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 13.01.05, 05:38
      My kostiumowo swietujemy tylko Halloween i do tej pory Alexandra byla:dynia, malutka czarownica, i
      raggedy Ann (taka szmaciana lalka) a stroje miala kupowane (ja bylam raz diablica a moj maz
      pastorem) Ale podrzuce Wam pomysl na fajny kostium do wykonania w domu. Dziecko do pasa nalezy
      ubran w cos "cielistego" lub gore od stroju kapielowego, ewentualnie cos w kolorze pasujacym do
      "piany," dol (np. rajstopy) powinien byc neutralny lub w kolorze "wanny/balii" Na glowe dziecku
      zakladamy czepek kapielowy lub obficie zelujemy wlosy (aby wygladaly na mokre). Na ramiona dziecku
      mozemy zarzucic recznik. Do ubrania (od pasa w zwyz) doszywamy malutkie baloniki (biale) imitujace
      piane, wode i babelki, najwiecej balonikow powinno byc przy "wannie." A wanne/balie robimy ze starej
      plastikowej miski (najlepiej dosc glebokiej) - wycinamy dol a do gornych brzegow (robimy dziurki)
      przywiazujemy dwie szerokie tasmy (doczepiamy do niej baloniki) ktore zakladamy dziecku jak szelki
      na ramiona. Czyli dziecko nosi miske jak klaun spodnie smile I takim sposobem mamy dziecko w kapieli.
      Acha, waznym akcesoriem jest gumowa kaczka wink

Mysle ze baloniki mozna zastapic pokolorowanymi wacikami.
      • edytkus Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 13.01.05, 05:45
        Udalo mi sie znalezc zdjecie do mojego wink pomyslu:
        jas.familyfun.go.com/arts-and-crafts?page=CraftDisplay&craftid=10269
        A tu jest wiecej pomyslow do wlasnorecznego wykonania (niestety po angielsku):
        familyfun.go.com/arts-and-crafts/season/specialfeature/halloween_ms_costumes/
        • kasiula.m Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 13.01.05, 15:57
          Dobre pomysły!! Teraz tylko muszę coś wybrać ( u nas musi być OWAD) i... do
          dzieła. Szkoda, że skunksik nie jest owadem, bo mi się ten kostium bardzo
          podoba!
          Pozdrawiam.
    • selin77 ZORRO 13.01.05, 16:49
      Mój synek ma 6,5 roku i przebrał sie za Zorro.
      Sam sobie tak wybrał.

Pozrawiam Grazyna
      • mariajolanta1 Re: Krakowianka 13.01.05, 22:25
        Nasza 5-latka stwierdziła że w zeszłym roku były same królewny (Ona zresztą też
        nią była)i wróżki...i w tym roku oświadczyła że będzie...krakowianką.Oj, dużo
        mnie ten strój kosztował!!!

Mariola
    • honda1998 Dinozaur 14.01.05, 06:13
      Mój czterolatek zostanie dinozaurem mięsożernym. Udało Nam się zdobyć strój wink)

pozdrawiam,

eliza mama
      Bartka lilypie.com/baby4/010208/0/2/1/+2/.png[/img][/url]
      i marcowego chłopczyka lilypie.com/days/050304/4/21/1/+2/.png[/img][/url]
    • agacz2905 Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 14.01.05, 23:41
      Moje starsze dziecko miało bal w czwartek 13.01. i było przebrane za tygryska -
      cóż, poszłam na łatwiznę, kupując gotowy kostium. Mały wyglądał przepysznie i
      tak też się bawiłsmile) Miłej zabawy życzę tym, którzy bale żłobkowo-przedszkolne
      mają już za sobą.
      Agnieszka
    • kinga33 Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 15.01.05, 13:07
      Wrażenia prosta z balu w przedszkolu. Mój syn wystąpił jako kowboy czyli
      frędzle z metraży przyszyte do ulubionej koszuli, stary kapelusz z doczepioną
      wstążką plus dwa pistolety. Bawił się wyśmienicie. Strój jest do wykonania dla
      średnio wprawnej mamy w około pół godziny.
      Na balu było mnóstwo księżniczek i zwierząt w sztucznych futerkach - zwierzakom
      było sądząc po wyglądzie znacznie za ciepło.
    • sylviakia Re: Ranting strojów karnawałowych czyli... 16.01.05, 20:02
      a my w 4 roku przedszkola zaliczylismy: księzyc (nie polecam), biedronka(prosta
      do wykonania), rycerz, księżniczka ( 2x), wrózka, zólnierz i obecny przebój:
      krzyżak (taki z Malborka). Wszystkie stroje proste, łatwe i przyjemne (wróżka
      niestety miała pożyczoną sukienkę długa... bo nie miałam z czego przerobic).
      Krzyżak miała strój do rycerza + biała długa peleryna z czarnym znakiem zakonu
      krzyżackiego z tyłu peleryny (peleryna to kawałek podszewki za 10 zł).

Proponuję: biedronke lub żuczka. W pierwszym przypadku dziecko ubieramy na
      czerwono (góra) i dół czarny, do tego krótka pelerynka czerwona z naszytymi
      czarnymi kropkami. + opaska na głowę z dorobionymi czułkami. Żuczek podobnie
      tylko cały czarny...

powodzenia
      Sylvia mama Krzysia i Asi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka