Dodaj do ulubionych

a jak przytryć ????!!!!

08.02.05, 10:43
Moje drogie piszecie /w gazetach też pełno/ jak stracić kg. Amoże ktoś mi
powie jak je zdobyć? Szlak mnie trafia jak czytam w gazetach o dietach.
czy tylko ja mam taki problem? Jest wiecej mam -chudzielców?
Obserwuj wątek
    • joasiiik25 Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 10:45
      jest jest
      mam 167 i 45kgsad
      jem jem jem i jem a waga albo spada albo ani drgnie.
      • olga50 Ale wam dobrze dziewczyny ;-)) 08.02.05, 11:21
        Mi po ciąży zostało jeszce 5kg. i jakos nie moge ich zrzucić, mimo, że wciąż
        karmie piersia
    • kubusala Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 10:49
      158r, zgłaszam Twój watek do skasowania, bo mnie wyjatkowo denerwujesmile))))))
      A tak powaznie, to skoro nie udało Ci sie przytyc po dziecku to juz chyba tylko
      na starosc przybedzie ci dodatkowych kilogramówsmile)
    • mayessa Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 10:53
      forum.chojnice.pl/viewtopic.php?t=105
      www.zdrowie.com.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=108
      www.twojadieta.info/artykul/dlaczego_tyje/
      Oto co znalazlam- ale nie wiem czy bedzie przydatne
      • 158r Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 11:19
        nie chciałam nikogo tu urazić ,ale jeśli kogoś to dotkneło to przepraszam.
        Swoją drogą to naprawdę człowieka wnerwia jak od wszystkich słyszysz że lepiej
        wygladałaś!Jak jesteś chuda! itp.Bedąc w ciąży liczyłam na przytycie, a tu po
        jeszcze lepiej zjechałam...z kg. Z ciuchami problem, bo wszystkie obcisłe co na
        szkieletach wyglada kiepsko smile
        Wiesz Mayessa na te stronki zajrz smile)))
        Jej prawie wszystko, słodycze , pączki itd. i nic
        • syla.t Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 11:25
          ja cie doskonale rozumiem tez wszyscy mi mowia ze zle wygladam mam 170 a tylko
          46 kg przed ciaza mialam 54 kg tez jem wszystko ale za nic nie umiem przytycsad
          Pozdrawiam
    • anek.anek Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 11:30
      Poszkaj w wyszukiwarce, były już takie wątki. Ktoś mi nawet obiecał, że odda
      własne kilogramysmile
      Ja też jem normalnie i nic. Taka chyba uroda. Przytyłam tylko podczas okresu
      dojrzewania, ale późnej szybko wróciłam do tej chudej wagisad A ciuchy: ja
      czasem zachodzę do sklepów dziecięcych - Ze smyka mam super spodnie i
      spódnicęsmile Reszta to tragedia, bo nie lubię non-stop chodzić w obcisłych
      ubraniach z dodatkiem lycrysad Kupienie spodni to cud, bo rozmiar 34 częśto
      okazuje się za duży.
      Na szczęście dostałam jakiś czas temu maszynę do szyciasmile Jeśli nie posiadasz
      to warto pójść do krawcowej - przy kupnie materiału w hurtowni fajny ciuch
      wyjdzie tyle samo co w sklepie.
      Warto jednak pójść do lekarza i się przebadać. Poza zwykłą morfologią, trzeba
      przebadać sobie np. hormony tarczycy, pewnie też cukier.
      U mnie co prawda wszystkie wyniki są wręćż wzorcowe, więc widać taka
      moja "uroda". Tylko na plaży czasem wstyd się rozebraćsad(
    • kalina_p Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 12:06
      No ja mam taki sam problem. Przed ciaza bylo ok, w ciazy utylam 7 kg a po ciazy
      schudlam te 7 dodatkowe od razu i jeszcze 8...sad(( wszystkie spodniewisza,
      musialam kupic mniejsze, spodnice spadaja, maz jeczy, ze sie o moje kosci
      obija...
      No jak anorektyczka to nie wygladam (168/48) ale duuuuzo lepiej sie czulam
      poprzednio, jak bylam "normalna" a nie taka szczupla. Maz mi smalczyk robi, do
      jakichs ciastek sie zmuszam ale nie lubie...ogolnie pozostaje miec nadzieje, ze
      kiedys wroce do normy...Pocieszam sie, ze lepsze to, niz gdybym utyla 25 kg i
      nie mogla schudnacwink
      • joasiiik25 Re: a jak przytryć ????!!!! 08.02.05, 12:14
        ja w ciazy przytylam 22kgsmilez 50 do 72( waga w 40tyg)
        zgubilam w ciagu 2 m
        bez roztepow, bez obwislego brzucha

powiem prawde ze z waga 60kg zle sie czulam (tyle mi zostalo po porodzie)na
        poczatku sie cieszylam ze szybko chudne a teraz mam tego dosycsmile
        • kalina_p A badania robilyscie? 08.02.05, 20:31
          No wlasnie, tez sie cieszylam ale do czasu. Tez zero sladow, zadnych rozstepow,
          zadnych tluszczykow na brzuchu...Chyba sobie badania zrobie jakies, moze mi
          czego brakuje po tej ciazy? Juz nie karmie od 5 m-cy, wiec dziwi mnie ta
          chudosc...
          • anek.anek Re: A badania robilyscie? 08.02.05, 20:40
            ja robiłam następujące:
            morfologia, sód, potas, magnez, dodatkowo na hormony tarczycy (wszystko z
            krwi). wszystkie wyniki są idealne.
            • kalina_p Re: A badania robilyscie? 08.02.05, 20:42
              Czyli nie musi to byc choroba...zobaczymy!
              • anek.anek Re: A badania robilyscie? 08.02.05, 20:51
                A Ty badania jakieś robiłaś? Prawdopodobnie warto zrobić też serię innych niż
                podałam, bo moje miałam zalecone z powodu serca, które karmieniem i ciążą
                zostało nadwyrężone. Ale w dużej części przydają się przy określeniu problemów
                z trawieniem (bo jak zbyt szybko to też źle).
                • kalina_p Re: A badania robilyscie? 08.02.05, 20:57
                  No wlsnie musze pojsc na jakies badania, nic nie robilam od czasow ciazy (Kinga
                  ma 9 m-cy). Ale mam wrazenie, ze bedzie ok, bo czuje sie swietnie, mam mnostwo
                  energii, dobry humor, zadnych dolegliwosci...Zbadam sie i zobaczymy.
                  A moze po prostu to tempo zycia? Jednak przy dziecku caly dzien sie czlowiek
                  rusza, cos robi...chociaz mala grzeczna i nie raz pol dnia siedze na pupie, az
                  mnie boliwink
                  • anek.anek Re: A badania robilyscie? 08.02.05, 21:04
                    Tak czy inaczej łykaj jakieś witaminki (mogą być takie dla kobiet w ciąży typu
                    Materna) i obowiązkowo wapno jeśli karmisz lub karmiłaś. Dodatkowo możesz brać
                    magnez (np.MagnefarB6), bo tego każda kobieta potrzebuje choćby ze względu na
                    comiesięczny upływ krwi. A podstawową morfologię przynajmnie to i tak wypada
                    robić, czy jest się mamą czy się niąnie jest. Powodzenia.
                    Acha, a podobno najlepsze na przytycie są połączenia węglowodanów z tłuszczami,
                    bo cukier spala sieszybko, a tłuszcz ma szansę się wtedy "odłożyć". Tyle, że
                    namnie żadna dieta nie skutkuje. Dobrze, że nie chudnę, tylko stoję w miejscu.
                    • kalina_p Re: A badania robilyscie? 08.02.05, 21:22
                      Wlasnie 4 kanapki zjadlam. Z duuuuzą iloscia prawdziwego maslawink)) Ta "chudosc"
                      i przemiana materii ma jednak swoje zalety, hehehe
                      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka