Dodaj do ulubionych

antykoncepcja-plastry?

26.02.05, 22:37
Czy któraś z emam wie coś na temat plastrów antykoncepcyjnych?Bardzo prosze
podzielcie sie ze mną swoja wiedzą-mam Michasiasmile))
Obserwuj wątek
    • iskra14 Re: antykoncepcja-plastry? 26.02.05, 22:55
      Używam od kilku miesięcy. Są droższe ale mają mniejszy wpływ na organizm
      (szczegółów nie pamiętam ale chodziło o wchłanianie). Na początku miałam
      wrażenie, ze zaraz na pewno się odklei ale teraz zupełnie o nim zapominam.
      Pamiętam tylko, w który dzień tygodnia mam zmienić. Zdecydowałam się, bo mimo że
      gdzieś tam kołacze mi się myśl o drugim dziecku (a latka lecą) ale jakoś boję
      się (z różnych powodów) podjąć tę decyzje i wolę mieć tę pewność, że teraz nie.
    • iskra14 Re: antykoncepcja-plastry? 26.02.05, 22:55
      I też mam Michasia.
      • michaas Re: antykoncepcja-plastry? 27.02.05, 00:37
        Ja mam ten sam dylemat ,jezeli chodzi o drugie dzieciątko...Nie chę uzywac
        dalej tablek, bo za duzo ubocznych efektów mialam .Czy mogłabys napisac mi na
        jakiej zasadzie dziala ten plaster, ile kosztuje .JEST jedna firma produkujaca,
        czy wiecej, ?
        • iskra14 Re: antykoncepcja-plastry? 27.02.05, 01:08
          Plastry Evra - ok. 60 zł za opakowanie czyli 1 miesiąc. Przyklejasz raz na
          tydzień później tak jak przy tabletkach tydzień przerwy. Substancje znajdujące
          się na plastrze są wchłaniane przez skórę. Podobnie jak przy tabletkach są
          przeciwwskazania.Szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy są dostępne inne
          plastry.Najlepiej zapytaj ginekologa lub poproś o ulotkę u lekarz lub w aptece.
          Mnie one odpowiadają, chociaż cena jest jaka jest.
          • michaas Re: antykoncepcja-plastry? 27.02.05, 23:00
            wielkie dzieki za informacje, niedługo wybieram sie do ginekologa to zobaczę co
            mi powie, pozdrawiam-Biedronasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka