Dodaj do ulubionych

jestem zła!!!

03.04.05, 10:02
właczam tv a tutaj wszedzie o Papieżu. Bardzo mi żal tego człowieka o gołębim
sercu, takiego juz nie będzie...
Ale bez przesady nawet płatne kanały tv zawisiły działalność: canal +, żółty
i sport , ale kino itd
Szaleństwo!!!
Czy naprawde to kraj wyzaniowy?? Przecież tytaj żyją ludzie róznych wyznań
nalezy szanować ich religie.
Oczywiście adminki jako groliwe katoliczki wiedzące co to takiego Demokracja.
skasują wątek jako obraźliwy itd.
ale musiałm sobie pary upuścić
a na koniec ..." albowiem nieczego na świat nie przynieśliśmy dlatego tez
niczego wynieśc nie możemy. Bog dał Bóg wziął. Sławione niech będzie imię
Pańskie..."

-Pan jest pasterzem moim....
Obserwuj wątek
    • ledzeppelin3 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:06
      Życzę miłej Niedzieli i pokoju w sercu. Kasia.
      • e_r_i_n Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:08
        Przyłączam się do życzeń.
      • michiko miła to będzie... pokój w sercu tez posiadam 03.04.05, 10:08
        a ciebie prosze o tolerancje dla innych to tez ci sie przyda
    • gagunia Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:10
      taki watek juz byl.

polska to kraj katolicki. prezydent oglosil zalobe narodowa do dnia pogrzebu
      papieza i nie widze nic dziwnego w zawieszeniu nadawania programow rozrywkowych
      itp. chyba kazdy sie spodziewal takiego obrotu spraw, wiec po co takie posty?
      ludzie innych wyznan tez maja duzo szacunku do papieza. pewnie nawet wiecej od
      osob, ktorym tak zal papieza, ze jak publicznie "pary nie upuszcza" to im uszami
      wyjdzie.

po smierci diany tez nadawano na okraglo informacje i filmy o niej.
      • michiko rozumiem ze mam drzeć szaty na znak żałoby?? 03.04.05, 10:13
        bo jesli się tego nie robi, czytaj : publicznie nie okazuje cierpienia , żałby
        itd to jest się beeeeeeeeee. Hipokryzja nic więcej.
        Załboba to jest w sercu a nie na ubraniu czy innych manifestacjach
        • e_r_i_n Re: rozumiem ze mam drzeć szaty na znak żałoby?? 03.04.05, 10:16
          Żałoba to jedna sprawa (każdy przeżywa ją po swojemu), a druga sprawa to
          oddanie hołdu Papieżowi. Czymś takim jest żałoba narodowa (ogłoszona również po
          11 września 2001, po Biesłanie i w paru innych okolicznościach) oraz
          zawieszenie imprez (i programów) rozrywkowych. To tylko dobrze, moim zdaniem,
          świadczy o komercyjnych na codzień stacjach - że w obliczu takiego wydarzenia
          odkładają swoje interesy na bok.
        • gagunia Re: rozumiem ze mam drzeć szaty na znak żałoby?? 03.04.05, 10:17
          a po smierci najblizszej osoby ustroisz sie w kwiecista sukmane i wesolo
          bedziesz gwizdac w ogrodku, bo do "manifestacji" zalobnej sie nie znizysz,
          smutek w sercu chowajac. wspolczucia dla twoich bliskich.

nie zauwazylam placzek dracych szaty na ulicach. wrecz przeciwnie. nadzwyczaj
          spokojnie to wszystko przebiega. a ze media nadaja? jest taki pstryczek w
          telewizorze - jak ktos juz zauwazyl. sluzy do wylaczania.
      • mabrulki Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:15
        Nie płakałam wczoraj wieczorem.Papież podobno napisał na kartce
        współpracownikom:Jestem radosny.Wy też się radujcie.
        I tak to widzę.Pomyślcie jak on musiał być szczęśliwy na chwilę przed śmiercią.I
        jaki teraz jest szczęśliwy.
        Odszedł nie za wcześnie,nie za późno.Pozostawił kawał dobrej roboty.
        Jak napisałm:nie płakałam.A dziś media robią wszystko żeby te łzy jednak ze mnie
        wycisnąć.Wrrr.W tym sensie rozumiem michiko.
        • e_r_i_n Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:17
          A ja myślę, Mabrulki, że zachowanie mediów to nie 'wyciskacz' łez, tylko chwila
          refleksji i zadumy, moim zdaniem w tej chwili niezbędna. Przecięz jak ktoś nie
          chce, to nie myśli o tym, co się stało, tylko zyje swoim zyciem.
          • maxim31 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:25
            Zgadzam się z e_r_i_n.
            Chwila refleksji, zadumy.
            Umarł człowiek wielki i ważny dla Polski.
            Zawsze można włączyć np. Discovery .
            Lub poszydełkowac jak ktoś woli. Lub wyjśc na spacer. Przecież TV to nie całe
            życie?
        • lola211 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:22
          Papież podobno napisał na kartce
          > współpracownikom:Jestem radosny.Wy też się radujcie.

Dzis juz sie okazuje, ze to plotka byla.Ciekawe kto ja sfabrykowal i w jakim
          celu? Ze niby nie jest tak źle?

Co do tv- to bylo do przewidzenia i ja sie wcale nie dziwie ani nie oburzam, ze
          jest jak jest.
          Papiez - Polak umarł po raz pierszy i ostatni, mysle, ze mozna spróbowac
          przebolec fakt, ze przez pare dni zaburzony bedzie normalny rytm programu,no
          chyba ze ktos bez telewizora zyc nie moze.
          • mabrulki Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:30
            lola211 napisała:

> Papież podobno napisał na kartce
            > > współpracownikom:Jestem radosny.Wy też się radujcie.
            >
            > Dzis juz sie okazuje, ze to plotka byla.Ciekawe kto ja sfabrykowal i w jakim
            > celu? Ze niby nie jest tak źle?
            >
            >
            Nie wiedziałam że to plotka.Nadal jestem zdania że papież cieszył się że już za
            chwilę będzie z Marią,której się powierzył,i z Jezusem.

Nadal też jestem zdania że media żerują na tym wydarzeniu.

• lola211 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 10:46
              Nadal jestem zdania że papież cieszył się że już za
              > chwilę będzie z Marią,której się powierzył,i z Jezusem.

To juz tylko On wie, a reszta sie moze domyslac, choc to bardzo prawdopodobne,
              bo przeciez umierajac wierzyl, ze to nie koniec.

Nie wiem jak czlowiek w stanie agonalnym, chorujacy na Parkinsona, a przez to
              majcy wielkie problemy z praca miesni, mogl cokolwiek napisac i to na tyle
              wyraźnie, by inni mogli to odczytac.To mnie zastanowilo i jak widac
              niebezpodstawnie, bo jeszcze wczoraj podawano te wiadomosc za fakt, a dzis sie
              z tego wycofano.
    • kalina_p mamy kapitalizm... 03.04.05, 10:22
      madia robią to, na czym zarobia, przeciez prezydent nie nakazal urzedowo, zeby
      na kazdym kanale było o papiezu. Puszczaja to, bo chca miec duza ogladalnośc.
      proste i logiczne.
      Ramowke ustala sobie każda prywatna TV oddzielnie, wiec nie rozumiem, o co Ci
      chodzi z krajem wyznaniowym..?
      A swoja droga wydarzenie wazne, smutne, wiele, wiele osob bardzo to przezywa i
      po prostu ne ma ochoty ogladac czegos innego.
      A jakie adminki masz na mysle? Bylabym wdzieczna za sprecyzowanie.
      • e_r_i_n Re: mamy kapitalizm... 03.04.05, 10:24
        kalina_p napisała:

> Puszczaja to, bo chca miec duza ogladalnośc.

Kalino, na AleKino! widać tylko planszę, która informuje, że w związku ze
        śmiercią Papieża zawieszają nadawanie programu do odwołania. Nie jest to więc
        moim zdaniem walka o oglądalność.
        • kalina_p Re: mamy kapitalizm... 03.04.05, 10:29
          ale jest to chwyt marketingowy - ludziom sie podoba, że TV szanuje ten dien i
          potem, kiedys, z checia beda te stacje ogladac, bo bedzie im sie dobrze
          kojarzyc.
          dalekosięzne plany marketingowewink
          • e_r_i_n Re: mamy kapitalizm... 03.04.05, 10:30
            No nie wiem. Staram się tak na to nie patrzeć. Być może to zbyt daleko
            posunięty optymizm, a może wiara, ze w takich chwilach są rzeczy ważne
            i ważniejsze.
            • kalina_p Re: mamy kapitalizm... 03.04.05, 10:34
              na pewno jst w tym duzo...dobrego wychowania? szacunku dla papieża? Ale jednak
              wydaje mi sie, że przede wszystkim, jak zawsze, chodzi o kase. która TV ładnie,
              bardziej szczegolowo poda info o smierci, o pogrzebie, o tym, o tamtym...A jak
              nie ma co podawac to sie wyłączy, żeby uczcic te śmierc. Tylko kwestia, czy
              szczerze czy dla dobrego wrazenia wlasnie../
              w\każdym razie pretensje na ten temat i Lipic i Michiko powinny kierowac do
              dyrektorow programowych kazdej stacji telewizyjnej z osobna, ona sa naprawde
              mediami NIEZALEŻNYMI.
              • e_r_i_n Re: mamy kapitalizm... 03.04.05, 10:37
                kalina_p napisała:

> w\każdym razie pretensje na ten temat i Lipic i Michiko powinny kierowac do
                > dyrektorow programowych kazdej stacji telewizyjnej z osobna, ona sa naprawde
                > mediami NIEZALEŻNYMI.

Z tym sie w 100% zgadzam.
          • alpepe Re: mamy kapitalizm... 03.04.05, 10:34
            jestem tego samego zdania, zresztą, nie oglądam telewizji, więc nie wiem, co
            sie dzieje.
          • pesteczka5 miejmy jednak nadal pewne zasady i wartości 03.04.05, 10:39
            Pomilczmy.

Z szacunku dla Papieża jako wielkiego człowieka, dla wielu - Ojca Kościoła.
            Z szacunku dla smutku milionów, dla których jest to czas żałoby albo tęskonoty
            oraz refleksji.

Moje dzieci szalały i śmiały się, kiedy my płakaliśmy. Porosiliśmy je o spokój -
            nie muszą rozumieć, kim był Papież i co się stało, ale uczymy je, że gdy komuś
            obok jest smutno, trzeba uszanować jego smutek.
      • michiko ciebie miedzy innymi 03.04.05, 11:05

• kalina_p Re: ciebie miedzy innymi 03.04.05, 11:33
          to dobrze,że MIĘDZY INNYMI.
    • 18lipiec [...] 03.04.05, 10:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • maxim31 Re: na discovery też papież... 03.04.05, 11:13
        Lipec - śmierc papieża porównałabym do ogłoszenia stanu wojennego w Polsce.
        Jest to w jakiś sposób stan wyjątkowy. Chociażby dlatego, że papież był
        Polakiem, zrobił dużo dla Polski jako człowiek było nie było z Kościoła. Nie
        każdy papież taki był. Jest postacią historyczną - chociaż współcześnie żyjącą.
        Podsumowując jego śmierc jest wydarzeniem ważnym, dla nas, Polaków - zresztą
        nie tylko. On w sumie jako pierwszy papież chciał scalic wyznawców innych wiar,
        połączyc to co do tej pory było nie do połączenia. Jest to ważne - bo niesie za
        soba pokój. Chociaż brzmi to górnolotnie - uważam, ze nawet dla ateisty ważne
        jest, w jakim świecie żyje.
        MNIE nie dziwi, ze wszystkie programy są zdominowane przez temat papieża.
        Myślę, że mogę to uszanowac - nawet jeżeli wolałabym obejrzec np. Szklanką po
        łapkach. Zawsze mogę włączyc dvd lub wyjśc z domu.
    • kangurzyca2 Re: Prosta kobieta jesteś 03.04.05, 11:00
      Ciekawe czy jak ktoś bliski Ci umrze to też twoje myślenie i lipca będzie takie
      ograniczone. Bo sorry, ale to jest ograniczenie, jeśli przeszkadza ci fakt
      szacunku Papieża przez telewizję. (ci pisane małą literą, bo nie mam do ciebie
      żadnego szacunku)
      • 18lipiec Re: Prosta kobieta jesteś 03.04.05, 11:07
        kangurzyca2 napisała:

> Ciekawe czy jak ktoś bliski Ci umrze to też twoje myślenie i lipca będzie
        takie
        >
        > ograniczone.

JASNE ŻE NIE! Bliska osoba to bliska osoba, Papież nie był dla mnie bliską
        osobą. Był Papieżem, Polakiem ale ja go nie znałam...

Bo sorry, ale to jest ograniczenie, jeśli przeszkadza ci fakt
        > szacunku Papieża przez telewizję.

Szanować można i bez oglądania i modlenia się w ekran.

(ci pisane małą literą, bo nie mam do ciebie
        > żadnego szacunku)

A ja mam, bo widzisz, mimo że nie jestem katoliczką nie wyjeżdzam z takimi
        tekstami do osób tylko dlatego że mają inne oczekiwania...Pozdrawiam CIĘ!
        Nie badz taka ograniczona.
      • michiko prosta?? nie bardziej prosta niz ty.. ponieważ nie 03.04.05, 11:10
        masz pojęcia czym jest tolerancja.
        Nie przeszkadza mi okazywany szacunek dal piapieża przez tv ale bez przesady.
        Mam dużą liczbę kanałaów na wiekszości Papież na płatnych też lub czarna
        plansza.
        Jakieś 10 minut temu wyrzucili ludzi ze sklepu real bo Papiez zmarł i sklep
        bedzie nieczynny. Dalej uważasz ze przesadzam?? to może zamknac urzedy szkoły
        itd bo załoba??
        bez szaleństw
        • 18lipiec Re: prosta?? nie bardziej prosta niz ty.. poniewa 03.04.05, 11:15
          Zgadzam się. Życie przecież toczy się dalej i są ludzi którzy chcą żyć.
          To normalne że się umiera,odchodzi, że jest jeden papież po drugim, bo nikt nie
          zyje wiecznie nawet ludzie-anioły.
          Żałoba żałobą, płaczcie, módlcie się,wyrywajcie włosy z głowy, oglądajcie TV
          ale inni którzy tak tego nie obchodzą chcieliby żyć dalej, normalnie...bez
          szaleństw.
          Ktoś kto nie okazuje rozpaczy po Papieżu nie jest pustym człowiekiem.
          • kangurzyca2 Re: A kto Ci broni żyć normalnie? 03.04.05, 11:20
            To idź sobie na bal, do dyskoteki, tańcz, wesel się, kto ci broni?
            Tylko większość ludzi cieuzna za idiotke. Ale to chyba lipcu nie jest dla
            ciebie nowością.?Zresztą jak sie nudzisz to poczytaj sobie swoje posty, tam
            jest bardzo dużo rozrywki.
            • 18lipiec Re: A kto Ci broni żyć normalnie? 03.04.05, 11:23
              kangurzyca2 napisała:

> To idź sobie na bal, do dyskoteki, tańcz, wesel się, kto ci broni?

Ale czemu mnie tak napadasz? Czemu brak Ci tolerancji?

> Tylko większość ludzi cieuzna za idiotke. Ale to chyba lipcu nie jest dla
              > ciebie nowością.?Zresztą jak sie nudzisz to poczytaj sobie swoje posty, tam
              > jest bardzo dużo rozrywki.
            • sheenaz do kangurzycy 03.04.05, 13:34
              Droga Kangurzyco!
              powiedz mi szczerze czy jakby ktoś inny napisał to samo co Lipiec to czy także
              byś reagowała tak emocjonalnie?
              bo mnie się ciś zdaje, że na Lipca to Ty masz zwykłe uczulenie i fajnie Ci się
              tak na Nią naskakuje!
              a może trzeba wypiś melisę?
              taki piękny dzień, nie szkoda Ci czasu na kłótnie?
              poza tym jest Żałoba po Papieży, Ty broniąca Ojca Świętego powinnaś to
              uszanować, a nie emocjować sie tak.
              dziękuję, pozdrawiam
          • maxim31 Re: prosta?? nie bardziej prosta niz ty.. poniewa 03.04.05, 11:24
            Lipiec, ale jest to stan przejściowy.
            Dla mnie nie ogladanie telewizji tak naprawdę nic nie znaczy - a dla ludzi, dla
            których papież był osoba ważną - jest to ważne.
            Prezydent ogłosił stan żałoby narodowej. Myślę, że mozna to uszanowac jak i
            uaszonawac uczucia innych. I dla mnie nie ma to związku z państwem wyznaniowym.

• kangurzyca2 Re: bardzo dobrze że wyrzucili 03.04.05, 11:17
          Przeczytaj sobie w słowniku, co to znaczy ŻAŁOBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Kiedyś sklepy w niedziele były zamknięte i nie miałabyś pretensji.
          Jeśli jsteś taka tolerancyjna, to po co zakładasz ten wątek??? po co?

Co cały dzień na telewizje oglądasz? Troszeczkę szacunku dla Papieża!!!
          I nie opowiadaj, że cały dzień sie ludzie modlą. Przeszkadza ci to? To zgłoś to
          na Policję. I weź ze sobą lipca...
          • redmiss Re: bardzo dobrze że wyrzucili 03.04.05, 11:20
            jak to wyrzucili???? jak to zamknięty???? ja pampersów nie mam!!!!! wink)
          • 18lipiec Re: bardzo dobrze że wyrzucili 03.04.05, 11:24
            nie bądz napastliwa ok? to niegodne katoliczki, a zakupy robić trzeba ,dzieciom
            dac jesc trzeba i sklepy powinny funkcjonowac normalnie.
            Załobe nosi się w sercu a nie na pokaz.
            • redmiss Re: bardzo dobrze że wyrzucili 03.04.05, 11:26
              18lipiec napisała:

> nie bądz napastliwa ok? to niegodne katoliczki, a zakupy robić
              trzeba ,dzieciom
              >
              > dac jesc trzeba i sklepy powinny funkcjonowac normalnie.
              > Załobe nosi się w sercu a nie na pokaz.

otóż to!!! ba ja pampersów nie mam!!!!! i co teraz?? moje dziecko wali kupy jak
              waliło, jak mu wytłumaczyć, ze żałoba jest?? tylko nie mów, że mogłam
              przewidzieć taką ewentualnosć, bo umrę ze śmiechu...
              • 18lipiec kangurzyco 03.04.05, 11:28
                jak chcesz to się módl, nie chodz do sklepu, płacz ale nie staraj się by inni
                się ograniczali, nie bądz napastliwa tylko dlatego że inni chcą robic co innego.
              • kangurzyca2 Re: dokładnie powinnaś 03.04.05, 11:46
                ja kupowałam po 3 duże paczki pampersów(na zapas), także nie miałam sytuacji,
                że muszę.
                • redmiss Re: dokładnie powinnaś 03.04.05, 11:50
                  kangurzyca2 napisała:

> ja kupowałam po 3 duże paczki pampersów(na zapas), także nie miałam sytuacji,
                  > że muszę.

no widzisz, TY kupowałaś! a nie przyszło ci do głowy, ze mnie nie stać, żeby
                  wyłożyć naraz za 3 paczki???? kobieto, obudź się? nie wszyscy są tacy jak TY!!!!
                  • kangurzyca2 Re: dokładnie powinnaś 03.04.05, 11:53
                    To że kupowałam 3 paczki nie oznacza, że mnie stać, ale to, że potrafiłam
                    odmówić sobie niepotrzebnych pierdół (typu fryzjer, kosmetyczka czy solarium)
                    • 18lipiec Re: dokładnie powinnaś 03.04.05, 11:54
                      kangurzyca2 napisała:

> To że kupowałam 3 paczki nie oznacza, że mnie stać, ale to, że potrafiłam
                      > odmówić sobie niepotrzebnych pierdół (typu fryzjer, kosmetyczka czy solarium)

Zapomnialaś o ksiązkach o tolerancji...tego też sobie odmawiałaś
                    • 18lipiec Re: dokładnie powinnaś 03.04.05, 11:55
                      kangurzyca2 napisała:

> To że kupowałam 3 paczki nie oznacza, że mnie stać, ale to, że potrafiłam
                      > odmówić sobie niepotrzebnych pierdół (typu fryzjer, kosmetyczka czy solarium)

Poza tym nie wyobrażam sobie, nie mieści mi się w głowie ze mogłabym
                      zrezygnować z tak ważnej rzeczy jak fryzjer czy solarium...
                      Poza tym niektóre koleżanki z forum nie czynily zapasów na wypadek śmierci
                      Papieża.
                      • kangurzyca2 Re: lipiec! 03.04.05, 11:56
                        Ty masz depresję i nerwicę i nie rozmawiam z Tobą. Zresztą na innych wątkach
                        wielu ludzi to potwierdziło
                • 18lipiec Re: dokładnie powinnaś 03.04.05, 11:53
                  kangurzyca2 napisała:

> ja kupowałam po 3 duże paczki pampersów(na zapas), także nie miałam sytuacji,
                  > że muszę.

Kupowałaś w razie śmierci Papieża? No jesteś bezczelna, phi!
        • nicol.lublin Re: prosta?? nie bardziej prosta niz ty.. poniewa 03.04.05, 11:19
          popieram. trochę zdrowego rozsądku by nie zaszkodziło.
          a tak na marginesie, czy TV na wszystkich kanałach nadawała tylko programy
          rozrywkowe, że teraz nie nadaje żadnych? rozumiem zdjęcie jakiejś komedi czy
          maratonu uśmiechu, ale tak wszystkiego? a już od patrzenia 24 godz/dobę na gębę
          p.Lisa na POLSACIE to można się po.....
          • nicol.lublin Re: prosta?? nie bardziej prosta niz ty.. poniewa 03.04.05, 11:22
            a może by tak jeszcze cały internet zamknąć i wszędzie wstawić plansze?
            • 18lipiec Re: prosta?? nie bardziej prosta niz ty.. poniewa 03.04.05, 11:25
              nicol.lublin napisała:

> a może by tak jeszcze cały internet zamknąć i wszędzie wstawić plansze?

JA proponuję zakryć niebo - bo za niebieskie jest...
    • l.e.a Re: jestem zła!!! 03.04.05, 11:26
      Temat bardzo drażniący. Mimo iź nie jestem polką zawsze kochałam i szanowałam
      papieża i nadal tak jest. Ale powiem, że tez mnie to troszkę zdziwiło -
      zaznaczam troszkę, bo przypuszczałam,że tak prawdopodobnie będzie. Dziś rano
      zadzwoniła do mnie moja rodzina z Czech byli bardzo zdziwieni dlaczego polska
      TV zmieniła program. Bo w Czechach i na Słowacji nic nie zostało zmienione, są
      nadawane wiadomości itp. Czy wynika to z tego, że Papiez był Polakiem ?
      Przecież Czesi i Słowacy tak samo kochali i szanowali Papieża.
      • 18lipiec [...] 03.04.05, 11:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • milka_milka Re: jestem zła!!! 04.04.05, 09:29
          To odnośnie żałoby w innych krajach:
          info.onet.pl/1076987,12,item.html
      • kangurzyca2 Re: nie jestem zła 03.04.05, 11:29
        Ajak wy zachowywaliscie sie jak wam któryś z rodziców odszedł albo dziecko czy
        małzonek? też ogladaliście komedie w telewizji? Gratuluje rozumku Kubusia
        Puchatka
        • redmiss Re: nie jestem zła 03.04.05, 11:31
          Kubuś Puchatek miał większy roumek od ciebie... nie porównywał osiołka do
          zajączka...
        • l.e.a Re: nie jestem zła 03.04.05, 11:33
          Kangurzyco - ja to szanuję, sama dziś nie będę prawdopodobnie oglądać TV. Ale
          chodzi mi o ludzi, którzy mimo wszystko chcą obejrzec jakis program w TV.
          Przecież programy naukowe, jakiś film - wcale nie komedia, czy programy dla
          dzieci, nie muszą oznaczać braku szacunku.
          Kiedy umiera bliska mi osoba, ja czuję smutek nie w głowie mi TV. Mimo wszystko
          sąsiadce nie zabraniam oglądania.

Pozdrawiam Cię
          lea
          • maxim31 Re: L.e.a 03.04.05, 11:41
            Z drugiej strony tyż prawda.
            Bo w sumie: cztery programy TVP się pokrywają. Trzy programy TVN również. Tak
            samo Polsat i TV4.
            Chociaz powtarzam, dla mnie nie ma to znaczenia.
            Bo również wolałabym trafic w TV na coś innego - ale z drugiej strony nie jest
            to dla mnie az tak ważne.
            Papieża szanowałam - ale az tak wielkiej straty nie odczuwam jak np. po stracie
            ojca czy matki. Jest mi po prostu smutno.
        • 18lipiec Re: nie jestem zła 03.04.05, 11:34
          kangurzyca2 napisała:

> Ajak wy zachowywaliscie sie jak wam któryś z rodziców odszedł albo dziecko
          czy
          > małzonek? też ogladaliście komedie w telewizji? Gratuluje rozumku Kubusia
          > Puchatka

Moja droga, rodzice to osoby z ktorymi zyje sie na codzien. Dotyka, zna,
          rozmawia- wtedy odczuwa się ich brak. I wtedy się nie świętuje, nie bawi.
          Papiez nie byl mi bliski, nie odczuwam tego tak jak katolicy i chcę zyc
          normalnie.
          Gratuluję tolerancji.
        • nicol.lublin Re: nie jestem zła 03.04.05, 11:34
          kangurzyca, zrozum, że nie odszedł nikt z naszych rodziców. a gdyby tak było
          nie domagałabym się zmiany programu w TV ani zamknięcia sklepów. jak ktoś nie
          ma nastroju, to po prostu niech nie ogląda.
          p.s. dziewczyny, nie martwcie się, pewnie inne sklepy będą otwarte. u mnie
          wszystkie pracują normalnie. od bidy w jakimś "groszku" na osiedlu kupisz te
          pampersy
          • redmiss Re: nie jestem zła 03.04.05, 11:36
            > p.s. dziewczyny, nie martwcie się, pewnie inne sklepy będą otwarte. u mnie
            > wszystkie pracują normalnie. od bidy w jakimś "groszku" na osiedlu kupisz te
            > pampersy

wiem, jaja sobie robię.... wink)))
            och! ale czy wypada? nie zastanowiłam się, ups... ;D
    • fiszerowa Re: jestem zła!!! 03.04.05, 11:51
      Odszedł Największy Polak XX wieku.
      Odszedł jeden z największych autorytetów tego świata.
      Był Polakiem i zawsze to podkreślał. Losy ojczyzny były mu szczególnie bliskie
      i mocno angażował się w walkę o demokrację. Był większości z nas szczególnie
      bliski. Więc i żal po Jego odejściu jest wyjątkowy i niezrozumiały w innych
      krajach.
      Nasz rząd i prezydent ogłosili żałobę narodową. Nie oznacza to że każdy ma ją
      czuć. Ale każdy ma ją uszanować i podporządkować się jej.
      Widziałam dzisiaj wywiad z premierem Belką, który powiedział, że nie wydano
      zakazu organizowania imprez, gdyż w takiej sytuacji nie jest to konieczne.
      Każdy sam zgodnie z własnym sercem i sumieniem wybierze formę żałoby.
      I rzeczywiście tak się stało. Zarządy większości rozrywkowych, komercyjnych
      stacji telewizyjnych zawiesiły nadawanie swoich programów. Jakoś nie wierzę, że
      jest to działanie komercyjne. Bardziej przemawia do mnie, że to ludzie, którzy
      są odpowiedzialni za te programy tak zdecydowali, bo tak nakazywało im serce.

Moja rodzina, mimo iż wychowana w religii katolickiej, daleko odeszła od jej
      kościoła. Ale z powodów wyżej wymienionych, na moim oknie od wczoraj pali się
      świeca, nie oglądamy rozrywkowych programów telewizyjnych i o godz. 15.00
      pójdziemy na pl. Piłsudskiego - przede wszystkim by oddać hołd Wielkiemu
      Polakowi.

Piszecie, że odszedł człowiek, a życie toczy się dalej...
      Dla mnie nie jest to takie proste i oczywiste. Boję się, że nic już nie będzie
      takie samo, a Polacy pozbawieni swego Duchowego Ojca, będą mieli wielki problem
      z odróżnianiem dobra od zła.
      • kangurzyca2 Re: ładnie powiedziane 03.04.05, 11:54
        Szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją
      • 18lipiec Re: jestem zła!!! 03.04.05, 11:56
        Polacy pozbawieni swego Duchowego Ojca, będą mieli wielki problem
        z odróżnianiem dobra od zła.

Polacy zawsze mieli z tym problem...
        • fiszerowa Re: jestem zła!!! 03.04.05, 11:58
          Dlatego Jego strata jest wielka...
      • maxim31 Re: Fiszerowa... 03.04.05, 12:14
        Zgadzam się z Twoim zdaniem.
        Myślę, że rzecz opiera się na poszanowaniu cudzych uczuc. I uznaniu w danej
        chwili tego co jest wazne, a co mniej ważne.

• pesteczka5 Fiszerowa! 03.04.05, 19:36
        fiszerowa napisała:

> Odszedł Największy Polak XX wieku.
        > Odszedł jeden z największych autorytetów tego świata.
        > Był Polakiem i zawsze to podkreślał. Losy ojczyzny były mu szczególnie
        bliskie
        > i mocno angażował się w walkę o demokrację. Był większości z nas szczególnie
        > bliski. Więc i żal po Jego odejściu jest wyjątkowy i niezrozumiały w innych
        > krajach.
        > Nasz rząd i prezydent ogłosili żałobę narodową. Nie oznacza to że każdy ma ją
        > czuć. Ale każdy ma ją uszanować i podporządkować się jej.
        > Widziałam dzisiaj wywiad z premierem Belką, który powiedział, że nie wydano
        > zakazu organizowania imprez, gdyż w takiej sytuacji nie jest to konieczne.
        > Każdy sam zgodnie z własnym sercem i sumieniem wybierze formę żałoby.
        > I rzeczywiście tak się stało. Zarządy większości rozrywkowych, komercyjnych
        > stacji telewizyjnych zawiesiły nadawanie swoich programów. Jakoś nie wierzę,
        że
        >
        > jest to działanie komercyjne. Bardziej przemawia do mnie, że to ludzie,
        którzy
        > są odpowiedzialni za te programy tak zdecydowali, bo tak nakazywało im serce.
        >
        > Moja rodzina, mimo iż wychowana w religii katolickiej, daleko odeszła od jej
        > kościoła. Ale z powodów wyżej wymienionych, na moim oknie od wczoraj pali się
        > świeca, nie oglądamy rozrywkowych programów telewizyjnych i o godz. 15.00
        > pójdziemy na pl. Piłsudskiego - przede wszystkim by oddać hołd Wielkiemu
        > Polakowi.
        >
        > Piszecie, że odszedł człowiek, a życie toczy się dalej...
        > Dla mnie nie jest to takie proste i oczywiste. Boję się, że nic już nie
        będzie
        > takie samo, a Polacy pozbawieni swego Duchowego Ojca, będą mieli wielki
        problem
        >
        > z odróżnianiem dobra od zła.

Boję się tego.
        Wspaniale to napisałaś.
        Pozdrowienia
    • nicol.lublin Re: lipiec! 03.04.05, 12:06
      kangurzyco, czuję się podle w tej pyskówce, ale nie odmówię sobie komentarza:
      na pewno Jan Paweł II byłby dumny z twojej postawy na forum i słów jakie
      kierujesz do innych ludzi. tak przeżywasz tą żałobę? siedząc na forum i
      wyzywając innych? a kim jesteś, że dałaś sobie do tego prawo?
      • michiko dumny???nie żartuj....! 03.04.05, 15:18
        z postawy w której brakuje tolerancji???i poszanowania dla innego człowieka??
        Chyba się zagalopowałaś
        • danik1 Re: dumny???nie żartuj....! 03.04.05, 19:26
          michiko napisała:

> z postawy w której brakuje tolerancji???i poszanowania dla innego człowieka??
          > Chyba się zagalopowałaś

Michiko to Ty sie zagalopowalas. Przeczytaj jeszcze raz uwaznie powyzszy post a
          odkryjesz ironie w nim zawarta.
    • kalina_p a tyle papiez mówil o milosci i toleracji:( 03.04.05, 12:45
      i nawet w dniu jego smierci juz sa wyzwiska, napasci...dziewczyny, dajcie spokó.
      Jak ktos nie ma ochoty na ogladanie "o papiezu" na kazdym kanale to piszcie
      skargi do dyrektorów programowych tych stacji, przeciez żaden sekretarz
      generalny nie nakazał odgórnie transmitowania non-stop relacji z watykanu.
      A do innych - weźcie pod uwage, że ktos moze miec inne zdanie i ma do tego
      prawo...
      Pozdraiam.
      • mojja Re: a tyle papiez mówil o milosci i toleracji:( 03.04.05, 14:44
        drogie....biedne mamy. tyle w Was jadu, nienawiści, złości - aż przykro czytać.
        Jan Paweł II to nie tylko Papież, lecz także wybitny człowiek - nasz Rodak. Czy
        wielkim wysiłkiem i poświęceniem jest dla Was nie oglądanie przez tych kilka
        dni filmów?? Czy telewizja, zakupy, imprezy to priorytety w Waszym życiu? Jaśli
        tak, to boję się myśleć jak wychowujecie swoje dzieci i na jakich ludzi
        wyrosną. Jakie wartości im przekazujecie?? Żałosne i bardzo płytkie jest Wasze
        zachowanie....bardzo płytkie
    • marcelino1 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 13:49
      To jest chwila jedyna, niepowtarzalna, historyczna. Cieszę się, że mogę za
      pośrednictwem telewizji w niej uczestniczyć. Wielcy tego świata, wierzący i
      niewierzący składają hołd wspaniałemu człowiekowi. Uszanujmy to co się
      wydarzyło, nauczmy nasze dzieci, że są sprawy które wstrzymują bieg wydarzeń.
      • anulka.p Re: jestem zła!!! 03.04.05, 16:53
        Nie mogę pojąć jak dorosłe osoby mogą się tak zamartwiać, że TV przez kilka dni
        nie pokazuje rozrywki. To żałosne. Jak byłam dzieckiem, to owszem narzekałam,
        gdy właśnie była żałoba i program telewizyjny się zmieniał, bo się nudziłam i
        mało rozumiałam. Ale teraz, wkurzanie się, bo nie ma "Ciao darwin" czy innej
        bzdury? Wścekłośc, bo zamknęli supermaket? Nie będzie kolejnej niedzieli w
        supermarkecie? Ojej, to tylko lepiej dla was i waszych dzieci. Pampersy i inne
        podstawowe produkty w dzisiejszych czasach znajdziecie na każdej stacji
        benzynowej.W dzisiejszych czasach też, jak już tak naprawdę nie możecie
        wytrzymać w spokoju i ciszy, są magnetowidy, DVD. A jak tak kochacie telewizję,
        to może zainwestujcie w lepszą kablówkę, która ma ma kilkadziesiąt stacji, a
        nie kilka? Ja właśnie taką mam, i mam dla was informacje, że rzeczywiście na
        porządnych stacjach jak CNN czy BBC rzeczywiscie tylko Papież, ale
        np.telewizji rosyjskiej tak jak chcecie jest program rozrwywkowy. I jeszcze do
        tych, które czepiają się adminów za usuwanie wątków. Takie wątki są usuwane, bo
        a) w tym momencie są bardzo niestosowne b) obrażają wielu, bardzo wielu z nas.
        I jak napisał jeden z adminów Wyborczej, można myślec co się chce, ale mądry
        człowiek, wie kiedy zamilczeć. Sorry za ten przydługi post.
    • dzindzinka Re: jestem zła!!! 03.04.05, 16:37
      Jak Wy byście blidulki sobie poradziły w czasach gdy wszystkie sklepy były
      zamnknięte w niedzielę, w zwykłe dni czynne tylko do 17, nie było pampersów, na
      półkach leżał głównie ocet, w dwóch programach telewizyjnych nie było nic do
      oglądania prócz dennych ruskich filmów, skoro tak Was irytują zmiany w programch
      telewizyjnych? Cieszcie się, że urodziłyście się już w nowych czasach, które
      nastały właśnie min. dzięki Papieżowi.

A w ogóle to: CISZEJ NAD TRUMNĄ!
      • verdana Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:15
        Jak sklepy były zamknięte w niedziele, to miało się zapasy w domu. A teraz się
        nie ma - bo po co? Na moim osiedlu zamknięto supermarket i większość sklepów.
        Moje dziecko nie dostanie dziś kolacji - trudno. Ale przed supermarketem
        płakała (autentyczne ) matka z małym, ok. 8-miesięcznym dzieckiem w wózku. Nie
        ma dla niego mleka, nie ma zupek, nie ma pieluch - dzis wybierała sie na
        zakupy. To było piate miejsce - w małych sklepach wszystko zniknęło, bo wieksze
        zamknięte. Wytłumaczcie niemowlęciu, ze do jutra nie dostanie jeść.
        Uważam, że załoba, to załoba - nie mam nic do odwoływania programów TV, ale bez
        przesady. Autor książki przyjechał z Izraela na promocje książki, miał na
        przyszły tydzień wyznaczone spotkania z czytelnikami, audycje - wszystko
        odwołano. Czy rozmowa o książce dotyczacej Holokaustu sprzeciwia się żałobie?
        Czy nie mozna było nagrac i puscić potem?
        • kangurzyca2 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:20
          Gratuluje mądrej mamie, bo biedna nie wiedziała, że dziś niedziela i dziecko
          nie ma pampersa i mleka, ojejku, naprawdę żal mi jej. Bo w końcu wczoraj nie
          mogła kupić ani poprosić męża ani babci, ani po pracy skoczyć, bo przecież
          najlepiej kupić na ostatniachwilę, jak w lodówce pusto, mleka nie ma, pampersa
          nie ma. Wiesz co my też jesteśmy rodzicami, ale byłoby mi wstyd, gdybym nie
          pomyślała o mleku dla dziecka czy jedzonku. Wybacz, ale twój argument mnie
          powalił z nóg. Rozśmieszyłaś mnie do łez
          • kangurzyca2 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:23
            No jak oni mogli zamknąć sklep. Nieprawdopodobne, tyle dzieci umrze z głodu.
            trzeba petycje do Prezydenta napisać o odszkodowanie za szkody moralne i
            fizyczne. poważnie. jak tak można. A ja nie kupiłam sobie butów na wiosnę
            jeszcze. I oni zamknęli sklep. A nie wiesz kiedy bedzie otwarcie? Bo za pae dni
            skończy mi sie mięso w zamrażarce i worek ziemniaków w piwnicy. Ojejku, ale
            chyba obuwnicze otworzą do końca tego roku!!@!@!
            • kalina_p Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:25
              a gdzie ten szacunek?
              A tak w ogóle to słuchałas kakichs kazań papieza..?
              zapamietalas coś..?
              • michiko onie nie wchłania tego co mówia o zrozumieniu, 03.04.05, 17:26
                miłosierdziu i miłości do blixniego to dla jej móżdzku za trudne. Ona jest
                chora z nienawiści do tych co maja inne poglądy niż ona
              • michiko kalina czy ty czaem nie przesadziłaś?? dlaczego wy 03.04.05, 17:27
                waliłas moja wypowiedz?? bo co w ocza by ta kangurke zakuła??
                • kalina_p Re: kalina czy ty czaem nie przesadziłaś?? dlacze 03.04.05, 17:29
                  była wycieczka osobista i to dość ostra - pisz na priv, prosze...
          • kalina_p Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:24
            A Ty zawsze robisz zapasy na pół roku?
            ja tez chodze do sklepu wtedy, kiedy cos się KOŃCZY a nie wczesniej.
            Też się dziś bałam, że sklep będzie zamkniety a nie miałam bananów dla małej.
            • kangurzyca2 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:28
              nie na pół roku nie, ale liczę się z tym, że parę dni skończy się np. mleko i
              idę kupić wcześniej. Żeby potem między innymi nie płakać pod sklepem jak owa
              pani. nie zdarzyło mi się, że by nie mieć papmersa dla niemowlaka, gdy już ich
              uzywam, czy kaszki czy czegoś. jak mamusia siedzi z dzieckiem w domu, to jej
              obowiązkiem jest dbać o dziecko
              • kalina_p Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:32
                i dlatego właśnie ta mamusia szła do sklepu kupic to, czego brakuje w domu. Co
                w tym nienormalnego?
                Nie rozumiem Cie po prostu. Luzie przyzwyczaili się, że w niedzielę sklepy sa
                otwarte i można zrobic normalne zakupy, wiec ja tezbym się chyba zalamała,
                gdyby zamkneli mi sklep. A mleka nie kupuje wtedy, kiedy ma mi się "za pare dni
                skończyć" tylko kupuje co 2 dni. Wolę to świeże w foli...
                • kangurzyca2 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:33
                  no jasne w folii świeże. ja mówię o modyfikowanym Bebilonie. W folii
                  (przepraszam) ale dla mnie to przeżytek
                  • kalina_p Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:35
                    a widzisz, ja pisalam o mleku DLA|DOROSŁYCH - mozna bylo sie zorientowacwink

I nie raz mialam ostatnia pieluche i o 20-tej szłam do sklepu, żeby miec co
                    dziecku założyć na noc...
                    • kangurzyca2 Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:36
                      A o czym to śwaidczy? o braku zapobiegliwości.
                      • michiko kangurku troche pokory i zrozumienia dla głupszych 03.04.05, 17:37
                        CIEBIE- O KRYNICO MĄDROŚCI
                      • kalina_p Re: jestem zła!!! 03.04.05, 17:38
                        A ile ton ziemniakow masz w piwnicy? Na wypadek ataku terrorystycznego...
                        • michiko NIE MAM JAKBY CO TO GŁODÓWA 03.04.05, 17:39

• kangurzyca2 Re: NIE MAM JAKBY CO TO GŁODÓWA 03.04.05, 17:40
                            ja nie mówię, że głupszy bo nie pomyśleli, ale teba być zapobiegliwym.
                            • kalina_p a ja sie Ciebie pytam 03.04.05, 17:42
                              ile kilo/ton ziemniakow masz w piwnicy na wypadek ataku terrorystycznego?
                              tak a`propos zapobiegliwości
                              • kangurzyca2 Re: a ja sie Ciebie pytam 03.04.05, 17:50
                                1 worek ziemniaków
                            • michiko a ty wyniosłaś robienie zapasów z domu?? 03.04.05, 17:44
                              ja nie jestem zapobiegliwa. w domu mnie nie nauczyli ponieważ u mnie nigdy
                              niczego nie brakowało i zapasów sie nie robiło
                              • michiko to powyżej to do kangurki 03.04.05, 17:46

• kangurzyca2 Re: a ty wyniosłaś robienie zapasów z domu?? 03.04.05, 17:52
                                nie z domu nie. Po prostu nie zawsze chce się jechać do supermarketu, więc
                                kupuję np. 3 pasty do zębów, żeby nie latać co tydzień i przy okazji nie
                                rozpuszczać daremno pieniędzy np. poprzez kuszenie promocjami
                                • kalina_p Re: a ty wyniosłaś robienie zapasów z domu?? 03.04.05, 17:54
                                  ale uszanuj (!!!) to, że inni np. lubia łazic po sklepach co dzień i kupuja po
                                  pół bochenka chleba i po jednym pomidorze i po 3 ziemniaki a nie workami.
                                  szacunek - to Ty o tym wspominałas..?
                                  • kangurzyca2 Re: a ty wyniosłaś robienie zapasów z domu?? 03.04.05, 17:56
                                    owszem szanuję to, ale to matak niech uszanuje, że zamknięto sklep na znak
                                    żałoby. ja też kupuję w niedzielę i nic w tym złego, aczkolwiek zamknięcie
                                    sklepu nie spowoduje u mnie płaczu.
                                    • kalina_p Re: a ty wyniosłaś robienie zapasów z domu?? 03.04.05, 17:58
                                      ona nie płakała, że zamnknieto sklep tylko że nie będzie mogła kupic dziecku
                                      mleka i będzie ono (to dziecko) głodne.
                                      czy wystarczajaco jasno piszę..?
                                    • michiko ale coma wspolnego zamykanie sklepu z załobą?? 03.04.05, 18:00
                                      no co??? ze jak mi zabraknie chleba w domu i nie bede miała gdzie kupic to
                                      lepiej przeżyje załobę??? Tylko bede sie piekliła.. faktycznie dużo mi to pomoże
        • ledzeppelin3 Re: jestem zła!!! 04.04.05, 09:34
          Autor książki przyjechał z Izraela na promocje książki, miał na
          > przyszły tydzień wyznaczone spotkania z czytelnikami, audycje - wszystko
          > odwołano. Czy rozmowa o książce dotyczacej Holokaustu sprzeciwia się żałobie?
          > Czy nie mozna było nagrac i puscić potem?
          Bez przesady. Umarł Papież. Autorzy książek (szczególnie z Izraela, gdzie
          Papież pojechał z misją pojednania) na pewno zrozumie i uszanuje to. Verdano,
          zauważ, że to nie Żydzi przyjechali do Ojca Świętego, ale On do nich.
        • ledzeppelin3 Re: jestem zła!!! 04.04.05, 09:38
          Bez przesady. Umarł Papież- Polak. Autor książki (szczególnie z Izraela, gdzie
          Ojciec Święty pojechał z misją pojednania) powinien to zrozumieć i uszanować.
          Verdano, jak wiesz, to Papież pojechał do Żydów aby się pojednać, a nie
          odwrotnie. Żyjemy w Polsce, a więc nasze serca są zajęte naszym Ojcem Świętym,
          a nie zagranicznym pisarzem.
          • kinga701 Re:a ja jestem za 04.04.05, 12:44
            umarł wielki człowiek należy mu się szacunek,czy nie można wytrzymać paru dni
            bez telewizora i zakupów w marketach.bez przesady przecież małe sklepy były
            czynne w razie "awarii"można było tam iść.Jestem protestantką ale również się
            popłakałam Papież robił na mnie zawsze ogromne wrażenie .My jako polacy
            powinniśmy Go uczcić.Dla mnie był Wielkim Człowiekiem i największym
            Polakiem.Będzie nam , polakom Go brakowało .Był autorytetem moralnym dla
            wszystkich. Niech spoczywa w pokoju.
    • kangurzyca2 śmiechu warte 03.04.05, 17:30
      mama nie miała mleka i to jest pewnie wina telewizji, tak? albo szacunku do
      zmarłego? gdyby ta matka przy mnie płakała, to parę słów prawdy by usłyszała
      • kalina_p Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:33
        jakiej prawdy?
        o czym Ty mówisz, bo ja Cie kompletnie teraz juznie rozumiem...matka idzie po
        zakupy, normalnie, jak kazdego dnia chce kupic mleko...sklep zamknety.
        I jaka prawdeby usłyszala od Ciebie?
        • wieczna-gosia Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:37
          tez sie chetnie dowiem.
          Poszlam dzisiaj do sklepu, ani mi przez mysl nie przeszlo ze zamkniety
          bedzie.... no sorry, czy przez pojscie do sklepu wyraza sie brak szacunku???? na
          spacer z dziecmi tez nie wolno???
          Kangurzyca, ja kompletnie sie pogubilam w tym co piszesz, chyba tez mam luki w
          kochanej glowce wink)

a pampersow cholerka nie mam..... w nocnym kupie....
          • kalina_p Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:39
            smile))
          • wieczna-gosia Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:40
            oczywiscie ze swiadczy to o braku zapobiegliwosci. Takze kasy przed 5. zakupy
            zapobiegliwe robie po 5. A w domu mam tetre, jakby mi sklep zamkneli to bym sie
            chyba tak calkiem nie zalamala.

Ale akcje reala uwazam za przegiecie. Gdyby nie otworzyli w ogole- to rozumiem,
            ok, wlasciciel sklepu tez czlowiek, jak mu sumienie kaze nie pracowac, niech nie
            pracuje.
          • fenga Re: śmiechu warte 03.04.05, 18:26
            wieczna-gosia napisała:

> a pampersow cholerka nie mam..... w nocnym kupie....

Stygmat czasów, bo do tej pory myślałam, że zakupy w sklepie nocnym
            troszkę inaczej wyglądają i nie mają "pampersów" w treści wink
        • joanna666 Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:47
          Ale apteki są chyba otwarte? Tam też można kupić awaryjnie i mleko dla dzieci, i
          pampersy (kiedyś były nawet na sztuki), i zupki dla niemowląt. Droższe, niż w
          supermarkecie, ale są. Czy zapłakana mamusia, o której pisze Verdana, nie
          pomyślała, że dzisiaj w Polsce jest trochę inaczej, niż zwykle? I do kogo będzie
          miała pretensje?

• kalina_p Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:52
            Jesli wczoraj planowala,że dzispójdzie do sklepu to omiala zrobic? Nie mogła
            przwidziec, że papiez umrze i że zamkna sklepy...
            • kangurzyca2 Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:55
              Tak, to jest powód do płaczu. Wyrazy współczucia dla mamy, która płakala , bo
              zamknięto sklep, a ona nie miała mleka. przykre.
              • michiko miejmy nadzieję ze tobie nie mleka ale rozumku 03.04.05, 17:57
                nie zabraknie.
        • kangurzyca2 Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:54
          nie matka idzi, tylko matka płacze. tak napisała autorka, więc sorry ale chyba
          niecodzienny widok, że matka płacze, bo sklep zamknięty. trochę to komiczne.
          • michiko och krynico mądrości jasteś taka wspaniała 03.04.05, 17:55

• melmire Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:55
            No prosze, myslalam ze kto jak kto ale ty nie zrozumiesz ze czyjs smutek i
            placz moze byc dla innych smieszny i komiczny. Pozytywnie mnie rozczarowalas uncertain
          • driadea Re: śmiechu warte 03.04.05, 17:56
            Kangurzyco, gdzie twoja tolerancja i szacunek? to już nawet biedna kobiecina se
            poplakać nie może? A może ona po Papieżu rozpacza ino jej głupio się przyznać>
            niekażdy ma taką odwagę jak ty, przecież.
        • driadea Re: śmiechu warte 03.04.05, 18:22
          Pewnie taką, że jest głupia, bo nie kupiła na raz trzech paczek pieluch, w
          przeciwienstwie do kangurzycy2 (pomyślała, dziewczyna, mądra jest), która nie
          dość, że kupiła za jednym zamachem 3 jumbopaki, to jeszcze odmowila sobie
          fryzjera i kosmetyczki (żeby na te pieluchy mieć, no bo - i tu będziemy
          jednomyślne - trzy jumbopaki to spory wydatek).
          Cała prawda, hehz

Dokądkolwiek udasz się na świecie
          Zawsze będziesz zajmować tyle samo miejsca...
    • wieczna-gosia i tak w ogole...... 03.04.05, 17:46
      ... to taki watek nastrajajacy zalobnie....

a dzisiaj dzien milosierdzia bozego. Ludzie w kosciolach siedza i sie modla. A
      tu tak milo ze slowo daje..... chrzescijansko wink
    • michiko a co do mojego nicku to poszukaj kto znany ma 03.04.05, 19:23
      na imię Michko.
      • anulka.p Re: a co do mojego nicku to poszukaj kto znany m 03.04.05, 19:51
        Oczywiscie, że są otwarte apteki, w ogóle wiele sklepów mniejszych, sama
        widziałam. A ten temat to moim zdaniem szukanie dziury w całym...
    • ania.freszel Re:Michiko mam dla Ciebie dobra rade.... 03.04.05, 20:13
      Wlacz sobie tiviszop albo romantike, a moze Minimini. Patrz! tam nie nadaja nic
      o Ojcu Swietym. Wiec wlacz sobie i poczuj glebie ich przekazu. Ktos taki jak
      Papiez byl Jedyny w swoim rodzaju i to co teraz przezywamy my katolicy Wy macie
      psi obowiazek uszanowac!!!!!
      Aneczka
      • mojja Re:Michiko mam dla Ciebie dobra rade.... 03.04.05, 20:17
        aniu....za mocne były Twoje ostatnie słowa. Nie każdy wyznaje wiarę katolicką,
        nie każdy w ogóle wierzy. Ojciec Święty zasługuje jednak na szacunek i żałobną
        refleksję bo był...Karolem Wojtyłą - wielkim, mądrym, światłym człowiekiem,
        znakomitym poetą i myślicielem, bojownikiem o pokój i jedność. Za to, uważam,
        każdy powinien Go szanować.
        • ania.freszel Re:Michiko mam dla Ciebie dobra rade.... 03.04.05, 20:57
          Moze i za mocne, przepraszam bo sie unioslam, ale do szlu doprowadza mnie to w
          kolko gledzenie ze nie wszyscy sobie zycza, ze tolerancja i takie tam.
          Tolerancja to jest wlasnie uszanowanie naszego bolu i zalu.A nie gadanie o
          oburzeniiu bo za duzo....i dodam jeszcze ze wcale nie jestem wojujaca
          katoliczka. Do kosciola chodze kilka razy w roku.
          • ariana1 Re:Michiko mam dla Ciebie dobra rade.... 03.04.05, 21:41
            "Psi obowiązek"....... Hmm.. zadziwiające, ze "wy katolicy" jesteście tak
            napastliwi wobec innych. Papież przecież też był katolikiem, a był prawdziwym
            chrześcijaniem w przeciwieństwie do np. kangurzycy pełnej nietolerancji, jadu i
            złośliwości. Jemu obce były takie cechy. A w innym wątku pojawiła się
            refleksja,że to inne wyznania napadają na biednych katolików. Ciekawe jak to
            się ma to w/w postów.......
      • a_weasley Protestuję! Nie tylko katolicy! Ja też! 04.04.05, 11:33
        ania.freszel napisała:

> Ktos taki jak Papiez byl Jedyny w swoim rodzaju i to co teraz
        > przezywamy my katolicy Wy macie psi obowiazek uszanowac!!!!!

Jestem ewangelikiem. Ale chrześcijaninem jestem i Polakiem. Smucę się, bo
        odszedł wielki Polak i wspaniały kapłan, który zrobił wiele dla pojednania ludzi
        różnych religii. Człowiek, który umiał mówić o Jezusie tak, żeby zrozumiało
        wielu, którzy bez niego by nie zrozumieli.
        Człowiek, któremu w dużym stopniu zawdzięczamy to, że upadł ustrój, w którym
        nocny sklep był jeden na jedno wojewódzkie miasto, a supermarketów nie było wcale.
    • a_weasley Jesteś śmieszna, nawet nie żałosna 04.04.05, 09:16
      michiko napisała:

> Czy naprawde to kraj wyzaniowy??

Masz pecha. Świat jest najwyraźniej wyznaniowy. W każdym razie żałobę ogłosiły
      Indie i Liban, Izrael i Autonomia Palestyńska. Oraz typowo wyznaniowy kraj,
      jakim jest Kuba - tam też jest trzydniowa żałoba z odwołaniem imprez rozrywkowych.

> Przecież tytaj żyją ludzie róznych wyznań nalezy szanować ich religie.

I na każdym kroku przypomina się, że Papież tego uczył.
    • black_catt Re: jestem zła!!! 04.04.05, 09:48
      Doskonale Cie rozumiem, wczoraj przechodziłam to samo!
      Rozumiem żałoba, umarł Papież ale bez przesady...
      Nie każdy chce całą niedziele oglądać Papieża!
      Karmię małego, zawsze włączałam sobie TV a wczoraj to już mnie szlag trafiał.
      Miejmy nadzieję, że dziś się coś zmienismile

Może dodam, że mam szacunek do tego człowieka,również było mi smutno, ale życie
      toczy się dalej...
    • majjolla Re: jestem zła!!! 04.04.05, 10:04
      dziewczyny, ale macie problemy... no naprawdę, tylko takich Wam życzę
    • bobasia1 Re: jestem zła!!! 04.04.05, 10:33
      Co do zamkniętych sklepów... Jeśli komu, czego brakuje, niech pisze, chętnie
      się podzielę. Zamiast pisać o przesadzie, o tolerancji a z drugiej strony o
      żałobie i hołdzie dla Wielkiego Człowieka, lepiej zrobić coś w duchu nauczania
      papieskiego. Narzekania na tv pozostawię bez komentarza. Mówią same za
      siebie.... Wchodząc na to forum dziś, myślałam naiwnie, że doświadczę jedności
      z ludźmi przeżywającymi to samo - zadumę po stracie Wielkiego Autorytetu, a tu
      jazgot, bazarowe przepychanki....
    • a_weasley Uspokój się, Ulkapolla 04.04.05, 11:17
      ulkapolla napisała:

> To typowy "moherowy beret", cala wiara a teraz zaloba jest na pokaz.

Znasz Kangurzycę? Nie? To jakim prawem zakładasz, że jej wiara i żałoba nie jest
      szczera? To, że ktoś uzewnętrznia swoje poglądy w ostrej formie, nie dowodzi, że
      jest to na pokaz.
      Wyobraź sobie, że są ludzie, którzy się naprawdę pewnymi sprawami przejmują.
      Rozumiesz to? Ekstra. Nie? No to przyjmij do wiadomości nie rozumiejąc.
      • ulkapolla Re: Uspokój się, Ulkapolla 04.04.05, 13:34
        Jak ktos sie pograza w zalobie to nie powinien miec glowy do, delikatnie
        mowiac, "utarczek" na forum. A kangurzyca od dwoch dni zajmuje sie dowalaniem
        tym, ktorzy maja inne zdanie niz ona. Mam pelne prawo watpic w szczerosc jej
        zaloby bo nie zachowuje sie "po chrzescijansku".
        A tak wogole to jestem bardzo spokojna.
    • ewunia_uk A ja jestem dumna 04.04.05, 11:19
      Mieszkam w UK, kraju, w ktorym katolicy stanowia mniej niz 10% spolecznestwa, a
      samo spoleczenstwo jest bardzo sekularne.

I mimo tego, przez caly sobotni wieczor i niedziele, media byly zdominowane
      przez wiadomosc o smierci papieza. Na BBC News 24 wlasciwie o niczym innym sie
      nie mowi. Czegos takiego jeszcze nie pamietam, nawet z okazji smierci Krolowej
      Matki kilka lat temu. Jest to dowod na to, jak ogromnym szacunkiem cieszyl sie
      Papiez, i jakim byl autorytetem moralnym. Przy okazji, jest sporo reportazy z
      Polski, gdzie rowniez mowi sie z wielkim szacunkiem o naszej historii i
      kulturze.
      • a_weasley UK - OK! 04.04.05, 11:29
        ewunia_uk napisała:

> Mieszkam w UK, kraju, w ktorym katolicy stanowia mniej niz 10% spolecznestwa,
        > a samo spoleczenstwo jest bardzo sekularne.
        > I mimo tego, przez caly sobotni wieczor i niedziele, media byly zdominowane
        > przez wiadomosc o smierci papieza. Na BBC News 24 wlasciwie o niczym innym
        > sie nie mowi.

Zaraz ktoś powie, że żyjesz w kraju wyznaniowym, zdominowanym przez katolicki
        Ciemnogród.

> Czegos takiego jeszcze nie pamietam, nawet z okazji smierci Krolowej
        > Matki kilka lat temu. Jest to dowod na to, jak ogromnym szacunkiem cieszyl
        > sie Papiez, i jakim byl autorytetem moralnym. Przy okazji, jest sporo
        > reportazy z Polski, gdzie rowniez mowi sie z wielkim szacunkiem
        > o naszej historii i kulturze.

I przyjmij ode mnie podziękowanie dla UK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka