mam3 24.04.05, 21:25 Dziewczyny, Mam prośbę, ile płaciłyście za prywatną domową wizytę pediatry. Ja ostatnio zmuszona byłam wezwać do domu i zapłaciłam 120. Przyznam, że trochę mnie zamurowało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaclaw Re: ile za wizytę domową pediatry? 24.04.05, 21:42 Ja ostatnio wzywaLam lekarza do córeczki i zapłaciłam za wizytę 60 zł.A muszę dodać ,że zbadana została jeszcze dwójka staszych.Iniestety wszystkie były chore ale to już inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_244 Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 19:53 Wiecie czo dla czego płacicie pediatrze prywatnie czy jak?? bo nie rozumiem normalnie ja nie płace ani złotowki jak przychodzi do mnie pediatra Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: ile za wizytę domową pediatry? 24.04.05, 21:59 To pewnie zależy od miasta, w którym się mieszka. Moja koleżanka w Orzeszu na Górnym Śląsku płaciła za każdą wizytę pediatry 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: ile za wizytę domową pediatry? 24.04.05, 22:34 Też mieszkam na Śląsku i płacę 50 zł. Gabi Odpowiedz Link Zgłoś
sss5 Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 11:47 ja mieszkam w Warszawie i płacę 80i jestesmy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 08:19 Mieszkam w Zielonej Górze i za wizyte płacę 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
echna Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 08:36 Do mojego synka przyjeżdża prywatnie lekarz i płacę 40 zł. Natomiast z przychodni musiałam kiedyś zamówić wizytę domową i nie zapłaciłam nic. Ale suma 120 zł jest astronomiczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1708 Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 08:39 ja mieszkam w Białymstoku, ostanio wzywałam lekarza do mojego Kacperka, zapłaciłam 80 złotych, myślę, ze to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 08:51 Witam! Ja w W-wie płaciłam 100zł ale dość dawno,nie wiem czy teraz nie byłoby drożej. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 09:04 Miasto pow. 100 tys. mieszkańców, wizyta domowa 40 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 09:09 W W-wie płacę 120. Nie zamurowało mnie, bo znałam cenę wcześniej. Nie chodzę z małym do przychodni - na szczęście rzadko choruje. Coś za coś: płacę pienize za 1-1,5 godzinną wizytę (a nie góra 15 minut w przychodni), mały zna panią doktor od urodzenia, lubi ją, ona zna go na wylot od strony medycznej i psyhicznej. Poza tym często ją wykorzystuję nie płacąc: mogę zadzwonić z każdym medycznym problemem o kadej porzee dnia i nocy nawet w święta. Nie ząłuję tej kasy, o mam poczucie bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: ile za wizytę domową pediatry? 27.04.05, 10:22 Cena mimo to jest wysoka... Zdażyło mi się, że do małej (wymioty, biegunka, okazało się, że to tzw. jelitówka) p.pediatra przyszła dwukrotnie w ciągu dnia, rano, po wezwaniu i wieczorem, po moim tel., że wymioty się nasiliły. Zapłaciłam tylko raz (40zł), gdy chcioałam zapłacić za drugą wizytę, prawie się obraziła. Ale nie to jest najważniejsze, zawsze, gdy potrzebuję porady, informacji, mogę do niej dzwonić. Zdarzyło się, że zadzwoniłam do niej, gdy była w pracy, z prośbą o wizytę domową (prywatną, załatwianie tego przez przychodnię to za duża zabawa)... wzięła kartę małej z rejestracji i przyszła "gratis"; Dodam, że do tej lekarki zapisałam małą po urodzeniu i czasem chodzę do niej do gabinetu (na tzw. stronę zdrową), przy okazji szczepień, ważenia, mierzenia..., więc mała ma tylko jednego lekarza pozdrawiam, a Odpowiedz Link Zgłoś
aga.sat Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 09:28 znajoma w Poznaniu płaciła 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 11:33 w Lublinie 70 zł. max (bardzo znany pediatra) inni podejrzewam że mniej Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 13:33 Piaseczno pod Warszawa 50zl. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 13:44 We Wrocławiu domowa wizyta kosztuje 60-150 zł (150 bieże ordynator kliniki dziecięcej). My mieszkamy 6 km od Wrocławia i nasza lekarka (II stopień specjalizacji) bieże 80 zł (szczepienia gratis). Taka wizyta trwa 1-1,5 godziny. Aha "wielkie sławy" oprócz 150 zł biorą jeszcze dodatkowo po 40 zł za szczepienie, w przypadku dwójki dzieci za drugie płaci się "tylko" 100 zł - paranoja ! Odpowiedz Link Zgłoś
delilian Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 15:00 Wizyta w domu - Wrocław - ok 1,5 godz - 80 zł - pediatra wspaniały! Oprocz tego porady mailem i na telefon - gratis. Poza tym "polityka prorodzinna" - za dwoje dzieci chorych w domu 100 zł, za troje 120. No i jest oszczednosc na lekach - bo najpierw pyta co mamy w domu, poleca rownie dobre odpowiedniki - nieco taniej, a nie jak w przychodni - dostajemy to co wlasnie polecaja firmy farmaceutyczne , bo jakos trzeba sobie dorobic w tej przychodni... Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: ile za wizytę domową pediatry? 27.04.05, 09:42 Moze mamy tego samego pediatrę? czy to pan R? Ja tez płacę 80zł, raz na 2 miesiące kontrola. Wizyta długa i rzetelna, omawiamy wszystkie problemy i wątpliwości. Poza tym pan doktor jest pod telefonem i służy rada jakby co. jak Mały był w szpitalu to tez przychodził na oddział i interweniował, naradzał się z lekarzem prowadzącym i wszystko super. Przychodnia to zgroza!!! Nienawidzę tam chodzić wszystko jest załatwiane na odczepnego i nie można się nic doprosić jestem bardzo zadowolona z prywatnego pediatry Odpowiedz Link Zgłoś
delilian Re: ile za wizytę domową pediatry? 27.04.05, 13:38 Zagdza sie! Witam w klubie wielbicielek doktora R! Jak sie czasem zbierzemy w 3- 4 mamuski, to temat jest jeden - jaki to wspanialy lekarz i absolutny autorytet. Nie wiem jak bym bez niego sobie poradzila, choc dziekco mam raczej zdrowe... Pozdrowienia - i aby nasze dzieci nie chorowaly! Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: ile za wizytę domową pediatry? 27.04.05, 14:32 No proszę Ja również pozdrawiam i przyłączam się do fanklubu dra R)) Wrocław górą!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 15:56 No to ja raz przegięłam... Za domową wizytę pediatry ze szpitala Damiana (W-wa) zapłaciłam 200 zł. Co prawda p. doktor badała dwójkę dzieciaków, ale ilość dzieci akurat nie miała znaczenia. Cena niezależnie od ilości dzieci jest taka sama. No i lekarze z Damiana zawsze mają stałą cenę za wizyty domowe, niezależnie od specjalności. Wiedziałam wcześniej ile będzie kosztowac wizyta, zależało mi, dzieciaki były chorę a ja miałam "nóż na gardle". Więcej pewnie się nie "skuszę", fajna lekarka była, ale 200 zł to lekkie przegięcie. Normalnie za inną pediatrę płacę 70 zł (jeśli bada dwójkę dzieci - 80 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
m_zb1 Re: ile za wizytę domową pediatry? 25.04.05, 16:33 Mieszkam w Łodzi.Wizyta domowa lekarki, która leczy moją córeczkę kosztuje 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Warszawa 25.04.05, 19:12 Ja tez place 100zl za wizyte- jedno dziecko. Ale za wizyte pediatry z przychodni -nic. Odpowiedz Link Zgłoś
marnaz Re: Warszawa 25.04.05, 21:38 Za sławę ze szpitala dziecięcego w Białymstoku zapłaciłam 70 zł, za innego pediatrę, kompetentnego i miłego, 50 zł. Myślę, że ta druga stawka jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
becia2004 Re: ile za wizytę domową pediatry? 26.04.05, 11:38 Ja płacę za wizytę pediatry 80 zł. Lekarz jest rewelacyjny przyjeżdza bez problemu nawet w nocy i w niedziele. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ewladyka1 Re: ile za wizytę domową pediatry? 26.04.05, 14:59 28 km od Wrocławia - 50 zł. Wizyta w domu trwa do godziny. Badanie bardzo dokładne. Spokojnie zadaję pytania, a i odpowiedzi nie są lakoniczne. Poza tym o każdej porze dnia i nocy mogę zadzwonić na komórkę. 200 zł za wizytę!!!! Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Warszawa 26.04.05, 15:37 Zaprzyjaźniona pani doktor 50zł (niezależnie od ilości pacjentów do przebadania) Niezaprzyjaźniony pan doktor, czyli wg zwykłego cennika - 100zł od dziecka --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: ile za wizytę domową pediatry? W-wa 26.04.05, 15:47 120 zł domowa, 70 zł na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
ximena1 Re: ile za wizytę domową pediatry? 28.04.05, 08:12 Ja mieszkam w Zgierzu w woj. łódzkim i za pierwszą wizytę zawsze płacę 50 zł., za kolejną 30 zł lub wcale- to zależy od lekarza. Do tego stałe konsultacje przez telefon. Chyba nie tak źle - co??? Odpowiedz Link Zgłoś
jolaw74 Re: ile za wizytę domową pediatry? 28.04.05, 18:27 Ja płacę 50zł i przeważnie zbadana jest 2 dzieci.Pani doktor nigdy się nie spieszy zawsze dokładnie wytłumaczy jestem z niej bardzo zadowolona.Można do niej zadzwonić z każdym problemem o każdej porze.Natomiast przychodnia państwowa pozstawia wiele do życzenia.Zawsze po wizycie w przychodni wzywana była lekarz prywatnie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
arorat4 Re: ile za wizytę domową pediatry? 06.05.05, 13:52 ja zapłaciłam 30zł kiedy pojechaliśmy do prywatnego gabinetu, a 40 ja pediatra przyjechał do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: ile za wizytę domową pediatry? 22.12.15, 11:14 U mnie to jest właśnie ok. 100 zł. 120 mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: ile za wizytę domową pediatry? 22.12.15, 11:21 ale moze 10 lat temu dziwiło... Odpowiedz Link Zgłoś