Dodaj do ulubionych

Oj Czajkax...Czajkax...

28.04.05, 04:03
Humorek widze Ci dopisujesmile Ale czy tak ladnie bawic sie cudzym nieszczesciem?
Zarcik nie na miejscu. Bo musisz sobie zaczac zdawac sprawe, ze istnieja
ludzie(chorzy), ktorzy w rzeczywistosci wygladaja tak, jak pokazalas na
zdjeciu w swojej sygnaturce.W ten sposob mozna niechcacy kogos urazic. Nie
ladnie sie tak nabijac!

Swoja droga skutecznie zamknelas watek, w ktorym pokazywalyscie swoje
twarzyczkismileZauwazylas, ze po Tobie juz nikt sie nie dopisal?
No bo przeciez glupio bylo komentowac niby Twoj wygladsmile
A i pewnie nie jedna osoba sie zastanawiala, czy sobie zarty robisz, czy
rzeczywiscie to jestes Tysmile

Pozdrawiamsmile

Obserwuj wątek
    • juskapl Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 05:35
      Ja tez powiem szczerze ze jezeli ona tak wyglada jak sie przedstawia na
      zdjeciu ,hej jest ok ,rozumiem ale jesli zartuje....ale po co by mniala
      zartowac i sobie jaja robic przeciesz zarty takiego typu nikogo nie bawia?!
      • driadea Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 08:37
        No proszę, ale jakby sobie dala zdjęcie jakiejś supermodelki, to byloby w
        porządku? Nie wiem, kogo przedstawia to zdjęcie, ale, nawiązując do rozmowy nt.
        bezpieczeństwa zamieszczania zdjęć w internecie - osoba, która jest na zdjęciu
        z całą pewnością liczyła się z tym, że ktoś jej wizerunek wykorzysta.
        Ponadto wcale nie uważam, jakoby Czajkax nabijała się z tych ludzi, to już z
        Waszej strony pomowienie, które może być krzywdzące.
        Jeśli ktokolwiek się tu nabija to najwyżej obserwatorzy owej fotografii,
        Czajkax jedynie ją udostępniła.
        Pozdrawiam, Aga

P.S. Nie znaczy to wcale, że jestem za wink
        • koleandra Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 08:41
          Driadea ale Czajka dała tą fotografię jako swoją... i wygląda to własnie tak
          jakby sobie jaja robiła.
          Ale Ty może zajrzyj do tego zdjęcia to zmienisz zdanie.
        • redmiss Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 08:44
          driadea napisała:

> No proszę, ale jakby sobie dala zdjęcie jakiejś supermodelki, to byloby w
          > porządku? Nie wiem, kogo przedstawia to zdjęcie, ale, nawiązując do rozmowy
          nt.
          >
          > bezpieczeństwa zamieszczania zdjęć w internecie - osoba, która jest na zdjęciu
          >
          > z całą pewnością liczyła się z tym, że ktoś jej wizerunek wykorzysta.
          > Ponadto wcale nie uważam, jakoby Czajkax nabijała się z tych ludzi, to już z
          > Waszej strony pomowienie, które może być krzywdzące.
          > Jeśli ktokolwiek się tu nabija to najwyżej obserwatorzy owej fotografii,
          > Czajkax jedynie ją udostępniła.
          > Pozdrawiam, Aga

dziwne spojrzenie na sprawę... no, ale to twoja opinia i spoko.
          ja jednak uważam, ze poddawanie ludzi chorych na pośmiewisko nie jest w
          porządku, bo fotografia MOŻE przedstawiać osobę chorą.
          i moim zdaniem większa wina leży po stronie przedstawiającego fotografię, bo
          udostepnia wizerunek, który MOŻE wywoołać smiech.
          dla mnie to w ogole nie śmieszne (no, ale ja mam przecież specyficzne poczucie
          humoru...)
    • ewulka1111 nanuk23 28.04.05, 09:00
      a co Ty taka przwrażliwiona, przestac, to jest jej sprawa.
    • cocollino1 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 09:46
      Zgodze sie ze pani ktora wystawila swoje zdjecie do neta, musiala liczyc sie z
      tym ze ktos wykorzysta to w taki sposob. Ale kto moze to wykorzystac? Ktos kto
      nie rozumie ze takich rzeczy sie nie robi poprostu, tym bardziej w przypadku
      takiej fotografii, tez nie popieram. Fakt ze ucielas dyskusje na temat zdjec,
      ale szkoda ze w taki sposob.
      • ewulka1111 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 09:53
        słuchajcie, ale to zdjecie moze byc czajkix2, ona mogla sobie przerobic to
        zdjecie na programie komputerowym, napewno tak było.
        • redmiss Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 09:57
          Na pewno jak było to czajka nam (chyba) powie...
          • cocollino1 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:03
            no jesli tak bylo to pogratuluje jej dobrego poczucia humoru i dystansu do
            siebiesmile)
            • ewulka1111 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:06
              Ja was nie rozumiem, a co w tym złego? ze swoje zdjecie przerobila? moze nie
              chciala pokazac swojej prawdziwej twarzy, wolała lekko przerobic, to jej sprawa.
              • redmiss Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:09
                A skąd u ciebie taka pewność, ze to ONA?? poczekajmy, moze czajka odważy się
                coś napisać wink)
                • driadea Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:28
                  Wiecie, mi chodziło o coś innego.
                  Dlaczego mamy (my, ludzie) prawo nabijać się z osób normalnych (cokolwiek to
                  znaczy) a z upośledzonych (j/w) już nie? Dlaczego nie możemy traktować
                  wszystkich ludzi jednakowo, a nie już na starcie dzielić?! Moim skromnym
                  zdaniem nie powinno się nikogo wyśmiewać, ale już, to nie wybiórczo - tych
                  pięknych i mądrych, przez co lepszych. Bo Ci brzydcy i głupi mogą się przez to
                  czuć gorsi, niewarci uwagi, inni, w negatywnym tego słowa znaczeniu. A chyba
                  przecież o to chodzi, aby mimo wszystko nikogo nie dyskryminować, prawda?
                  Nie mam na myśli oczywiscie równego traktowania typu "nie ustąpię miejsca
                  ciężarnej", chodzi mi o rownouprawnienie społeczne (sprawy prawne, typu renta
                  dla chorego - to inna rzecz, nie uwazam, ze należy się także zdrowemu), z
                  uwzględnieniem pewnych zasad integracyjnych i dobrego wychowania (choć
                  wyśmiewanie w ogole nie mieci się w ramach w/w, wiem a tym). Uważam, że każdy
                  powiniem mieć szansę, może to okrutne, ale także szansę zostania wyśmianym.
                  Każdy, bez wyjątku.
                  Pozdrawiam, Aga
                  • redmiss Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:36
                    chyba nie rozumiem...
                    co jest śmiesznego w osobie niepełnosprawnej?????!!!
                    to chyba nie najlepsza droga do równouprawnienia - wyśmiewanie się na równi ze
                    zdrowymi?
                  • maxim31 Re: Dridea, chrzanisz. 28.04.05, 10:36
                    Dla mnie wyśmiewanie osób ułomnych jednak jest nie na miejscu. Z kalectwa tez
                    sie śmiejesz?
                    Ja nie. Bo doskonale rozumiem, że taka osoba chciałaby, żeby, nawet widoczna
                    niedoskonałośc była jednak dla innych niedostrzegalna. Przynajmniej tak mi sie
                    wydaje.
                    Owszem równouprawnie we wszystkich dziedzinach - super, ale istnieje jeszcze
                    tzw. polityczna poprawnośc. I w tym wypadku ja się do niej zastosuję. Żeby
                    komus nie było przykro, po prostu.
                    • driadea Re: Dridea, chrzanisz. 28.04.05, 10:40
                      Nigdzie nie napisalam, że sie z kogoś śmieję. W ogóle przeczytaj jeszcze raz
                      moją wypowiedź, bo chyba nie zrozumiałaś.
                      Pozdrawiam.
                      • petto driadea ale tekst tak znaczy,ja tez tak zrozumiała 28.04.05, 10:46

• maxim31 Re: Dridea, chrzanisz. 28.04.05, 10:46
                        Ja nie powiedziałam, że to robisz. Tylko wyraziłam przypuszczenie w formie
                        zapytania.
                        Z Twojej wypowiedzi odczytałam ostrożne poparcie dla wyśmiewania się z osób
                        niepełnosprawnych. Oczywiscie równiez doczytałam, że Ty wysmiewania nie
                        popierasz. To w końcu dajesz przyzwolenie czy nie?
                        Bo dla mnie Twoja wypowiedź to masło maslane, niestety. I w dodatku z
                        negatywnym ładunkiem.
                  • cocollino1 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:39
                    no ciekawe jest to co pisszesz, serio. ja juz tez myslalam sobie, ze jesli
                    byloby to zdjecie osoby slicznej, to pewnie nie byloby oburzenia, a moze czajka
                    tak wyglada? to dopiero byloby jej przykro teraz. Nie powino wysmiewac sie z
                    ikogo chyba, na swoj wyglad nie mamy zbyt duzego wplywu. A jesli chodzi o to
                    czy niepelnosprawni np jak piszesz tezmaja prawo do tego by ich wysmiac? Prawo
                    maja ale watpie czy chca z niego korzystac, chyba raczej sa bardziej wrazliwi
                    na krytyke, zreszta nikt nie lubi byc wysmiany.
                    • kubusala Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:43
                      Jeśli na tym zdjęciu jest Czajka to znaczy,że jest bardzo sławna, bo zdjęcie to
                      krąży po całym necie, nawet mój mąż twierdzi,że kiedyś dostał je na maila, więc
                      gratuluję.
                      Jesli to żart Czajki to bardzo niesmaczny, gdyż zagrała na naszych uczuciach.
                      A Bea napisała,że mamy uważac z tym wklejaniem zdjęć, no bo a nóż się jakiś
                      zboczeniec trafi, no i miała rację, trafił się....smile
                      Driadea, gdyby Czajka wkleiła zdjęcie Nicole Kidman byłoby to śmieszne, gdyby
                      wkleiła zdjęcia Jasia Fasoli tez byłoby smieszne, gdyz są to postacie ogólnie
                      znane i każdy by wiedział,że to żart.
                      Poza tym Twoja uwaga co do równego traktowania jest chyba trochę przesadzona,
                      rozumiem,że w takim razie parkujesz na miejscach dla niepełnosprawnych?
                      nieładnie. Dla mnie jest róznica miedzy nabijaniem się z pieprzyka pieknej
                      Cindy C a nabijanie sie z upośledzonego człowieka.
                      • driadea Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:48
                        Kubusala, a czytalaś w ogóle moją wypowiedź?
                        Nie wiem, czy zauważylaś, ale napisalam weń, że "
                        Nie mam na myśli oczywiscie równego traktowania typu "nie ustąpię miejsca
                        ciężarnej", chodzi mi o rownouprawnienie społeczne (...) z uwzględnieniem
                        pewnych zasad integracyjnych i dobrego wychowania (choć
                        wyśmiewanie w ogole nie mieci się w ramach w/w, wiem a tym)."
                        • fyde OJEJKU!!! 28.04.05, 11:10
                          Dziewczyny, nie widzicie, ze to deformator?? W najzwklejszym photoshopie mogę zrobić taki efekt zdeformowanej twarzy...
                      • czajkax2 a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 11:42
                        kubusala napisała:
                        " A Bea napisała,że mamy uważac z tym wklejaniem zdjęć, no bo a nóż się jakiś
                        > zboczeniec trafi, no i miała rację, trafił się....smile"

Mam nadzieję że nie chodzi ci o mnie,bo to już by było przegięcie z twojej
                        strony.

"Driadea, gdyby Czajka wkleiła zdjęcie Nicole Kidman byłoby to śmieszne, gdyby
                        > wkleiła zdjęcia Jasia Fasoli tez byłoby smieszne, gdyz są to postacie ogólnie
                        > znane i każdy by wiedział,że to żart. "

To zdjęcie jest również bardzo znane. To że ty go wcześniej nie widziałaś,nie
                        znaczy że nikt nie widział.
                        Po za tym moge każde swoje zdjęcie obrobić w jakimś programiku i moge je sobie
                        zamieścic. Czy wtedy też to jest niesmaczne,bo pokaże brzydką osobę? Nie
                        rozumiem świętego oburzenia.
                        • kubusala Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 11:51
                          czajkax2 napisała:

> kubusala napisała:
                          > " A Bea napisała,że mamy uważac z tym wklejaniem zdjęć, no bo a nóż się jakiś
                          > > zboczeniec trafi, no i miała rację, trafił się....smile"

Dla mnie zboczeniem jest wykorzystywanie zdjęć obcych ludzi i podpisywanie jako
                          swoje. No chyba,że masz jakieś sensowne wytłumaczenie tego dlaczego nas
                          okłamałaś?

> Mam nadzieję że nie chodzi ci o mnie,bo to już by było przegięcie z twojej
                          > strony.
                          >
                          > "Driadea, gdyby Czajka wkleiła zdjęcie Nicole Kidman byłoby to śmieszne,
                          gdyby
                          >
                          > > wkleiła zdjęcia Jasia Fasoli tez byłoby smieszne, gdyz są to postacie ogó
                          > lnie
                          > > znane i każdy by wiedział,że to żart. "
                          >
                          > To zdjęcie jest również bardzo znane. To że ty go wcześniej nie widziałaś,nie
                          > znaczy że nikt nie widział.
                          > Po za tym moge każde swoje zdjęcie obrobić w jakimś programiku i moge je
                          sobie
                          > zamieścic. Czy wtedy też to jest niesmaczne,bo pokaże brzydką osobę? Nie
                          > rozumiem świętego oburzenia.

• czajkax2 Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 11:53
                            Nikogo nie okłamała, kobieto zastanów się co ty piszesz. Ja natomiast za
                            zboczenie uważam twoje wypowiedzi. Zatem jak widać mamy już 2 zboczeńców na
                            emamie. Wcześniej bardzo lubiłam cię czytać,uważałam że jesteś ok,ale
                            teraz.... zaskoczyłaś mnie negatywnie. Uzywasz wielkich słów bez zastanowienia.
                            nieładnie
                            • kubusala Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 11:56
                              czajkax2 napisała:

> Nikogo nie okłamała, kobieto zastanów się co ty piszesz. Ja natomiast za
                              > zboczenie uważam twoje wypowiedzi. Zatem jak widać mamy już 2 zboczeńców na
                              > emamie. Wcześniej bardzo lubiłam cię czytać,uważałam że jesteś ok,ale
                              > teraz.... zaskoczyłaś mnie negatywnie. Uzywasz wielkich słów bez
                              zastanowienia.

Nie okłamałaś? Czyli na tym zdjęciu jesteś Ty i Twój mąż??
                              W takim razie przepraszam.
                              • czajkax2 Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 11:59
                                Przeprosiny przyjęte. Ale nazwanie mnie zboczeńcem, trąci u ciebie jakims
                                poważnym zaburzeniem oceny sytuacjisad
                                • kubusala Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 12:05
                                  czajkax2 napisała:

> Przeprosiny przyjęte. Ale nazwanie mnie zboczeńcem, trąci u ciebie jakims
                                  > poważnym zaburzeniem oceny sytuacjisad

No ale w dalszym ciągu nie napisałas czy to na prawde Ty i Twój mąż?
                                  • lola211 Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 14:10
                                    Czajka widac nie przewidziala, ze niektore e-mamy nie oczytaja tego zartu, choc
                                    to wcale nie bylo trudne.Jakie to klamstwo?
                                    • kubusala Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 14:15
                                      lola211 napisała:

> Czajka widac nie przewidziala, ze niektore e-mamy nie oczytaja tego zartu,
                                      choc
                                      >
                                      > to wcale nie bylo trudne.Jakie to klamstwo?

Taaaak teraz sie okaże,że wszystkie wiedziały,że to był żartsmile Szkoda tylko,że
                                      po wklejeniu tego zdjęcia przez Czajkę wątek, który miał powodzenie nagle się
                                      urwał i jakoś nikt nie napisał nawet: Czajka świetny żartsmile))po prostu wątek
                                      nagle umarł naturalniesmile
                                      • czajkax2 Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 14:19
                                        kubusala napisała:

"Szkoda tylko,że
                                        > po wklejeniu tego zdjęcia przez Czajkę wątek, który miał powodzenie nagle się
                                        > urwał i jakoś nikt nie napisał nawet: Czajka świetny żartsmile))po prostu wątek
                                        > nagle umarł naturalniesmile"

A to już pretensje prosze zgłaszać do mam,które nie chciały w tamtym wątku nic
                                        więcej dopisacsmile. Nie do mnie. A może watek się urwał,bo się znudził? jak każdy
                                        w końcu,prawda?

------------------------------------------------------
                                        Nie wolno wstrzymywać gazów! Niewypuszczone unoszą się do mózgu i stąd się
                                        właśnie biorą posrane pomysły.
                                      • driadea Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 14:23
                                        O, przepraszam, ja skomentowalam zdjeciesmile
                                        • czajkax2 Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 14:25
                                          Dokładnie!! Przejrzałam tamten wątek jeszcze raz i po moim wpisie były jeszcze
                                          inne. W takim razie nie można za urwanie wątku zrzucić winy na mnie,prawda
                                          Kubusalo? To już raczej na mamy,które wpisały się ostatniesmile
                                      • lola211 Re: a co do wypowiedzi Kubusali 28.04.05, 17:14
                                        Ja sie nie wypowiadalam, bo nie widzialam potrzeby, ani w kwestii tego zdjecia
                                        ani zadnego innego, np. tej powyginanej forumki,ale widzialam wpisy, ktore
                                        według mnie rozszyfrowały czajke, kalina bodajze cos napisala.
                                        Watek moze umarł dlatego, ze wszystkie które juz chcialy sie soba pochwalic,
                                        powklejaly zdjecia i tyle, wpisów bylo az nadto.
                                        • czajkax2 Lola 28.04.05, 19:01
                                          lola211 napisała:
                                          widzialam wpisy, ktore
                                          > według mnie rozszyfrowały czajke, kalina bodajze cos napisala.

A co takiego napisała Kalina?I w jakim sensie zostalam rozszyfrowana,bo nie
                                          rozumiem.
                    • driadea Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:45
                      Oczywiście!!!
                      Nie mowię, że mamy teraz się ze wszystkich niepełnosprawnych nabijać! Mówię
                      tylko, że oni też są ludźmi i traktujmy ich jak ludzi, bez podziału na lepszy i
                      gorszy, bo wtedy dopiero może komuś być przykro! Napisalam wcześniej, co
                      niestety wobec "Waszych" (komentujących moją wypowiedź) oczu pozostało
                      niewidzialne, że "Moim skromnym
                      zdaniem nie powinno się nikogo wyśmiewać, ale już, to nie wybiórczo", "A chyba
                      przecież o to chodzi, aby mimo wszystko nikogo nie dyskryminować, prawda?"
                      i "chodzi mi o rownouprawnienie społeczne (...) z
                      uwzględnieniem pewnych zasad integracyjnych i dobrego wychowania (choć
                      wyśmiewanie w ogole nie mieci się w ramach w/w, wiem a tym)".

Pozdrawiam.
              • cocollino1 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:33
                no toz wlasnie mowie ze jesli tak pogratuluje poczucia humorusmile))i nie bylo w
                tym ironii
    • sweet.joan Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:43
      To zdjęcie widzę nie po raz pierwszy. Biega po necie jak wieeeele innych.
      • maxim31 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 10:50
        No i mamy przykład na to, ze umieszczanie zdjęc w internecie jest mało
        przewidywalne w skutkach, he, he.
    • czajkax2 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 11:39
      właśnie natrafiłam na ten watek i rozbawiło mnie że tak się przejęłyście
      zdjęciem w sygnaturce. Z nikogo się nie nabijam, jeżeli ktoś uważa
      inaczej,prosze mi pokazać na piśmie,gdzie to zrobiłam. Nie rozumiem afery.
      Zdjęcie jest przerobione w Photoshopie,każdy głupi by się zorientował. Inna
      sprawa że gdybym faktycznie tak wyglądała,to poczułabym się mocno urażona
      waszymi wypowiedziami. Proszę do jednego zdjęcia nie dorabiać zaraz całej
      ideologii na mój temat. Pozdrawiam
      • cocollino1 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 11:46
        no to ja jestem glupia bo sie nie domyslilam ze to przerobka
        • czajkax2 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 11:49
          Przepraszam Cocollino,nie jesteś głupia. Po prostu strasznie ma zaskoczył i
          zaolał ten wątek. Tak z niczego zrobić aferę. Bez urazy
          • koleandra Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 11:56
            Oj Czajkax... powinnaś umieścić ostrzeżenie. Ja wrażliwa osóbka jestem. Zdjęcia
            bardzo się wystraszyłam, jeszcze teraz jak zamykam oczy to widzę te postaci...
            rodem z horroru!
            Z niczego aferę?
            Przecież tu się większość ludzi dała nabrać i w wątku o zdjęciach zamknęła
            dzióbki bo nikt nie wiedział co odpisać!
            Przecież są tacy ludzie normalnie... i teoretycznie zdjęcie mogło być
            prawdziwe, Twoje... i co wtedy napisać, że ładna jesteś? czy prawdę... że
            obrzydliwa?
            Oj Czajka Czajka....
            Nie lubię Cię za to! wink
            • lola211 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 13:47
              Ala jazda.Jak zobaczylam to zdjecie to od razu bylo dla mnie jasne, ze jest to
              obróbka, zart.W szoku jestem, ze tyle osob wzielo je za prawdziwe.Myslalam, ze
              to naprawde czajka z mezem, tylko tak celowo zdeformowani, ale nawet jesli to
              zdjecie kogos innego to i tak nie wiem, o co te pretensje.Gdyby czajka
              wygladala tak w realu to raczej nie umiescilaby zdjecia na forum.
          • cocollino1 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 12:06
            ee, no bez przesady, nie afera, tylko taka mala uwaga, jesli to jest zdjecie
            przerobione to trzeba bylo swoje przerobione wkielic, a tak czyjes to chyba nie
            jest ok i tyle.
    • umasumak miałam nic nie pisać, ale... 28.04.05, 11:56
      napiszę. Czajko, jak widać nie poraz pierwszy zresztą, mamy zupełnie odmienny
      pogląd na temat tego co wypada i co ogólnie zwie sie dobrym smakiem. Owszem
      zgadza się - rózne zdjęcia krążą po necie, takie również. Co nie zmienia faktu,
      że ludzie o zwyrodnieniach kości czaszki żyją naprawdę i tego typu deformacje
      się zdażają. Otóż dla mnie, takie preparowanie zdjęć i zamieszczanie w necie ku
      uciesze gawiedzi, jest zachowaniem niedposzczulnym. Co innego całowita
      fantazja, a co innego nawiązywanie do autentycznych chorób. To co zrobiłaś, to
      są tzw igrzyska dla ludu. Smutne.
      • czajkax2 umasumak 28.04.05, 11:58
        to trzeba było nic nie pisać. Ty jak zawsze oklepany tekst"miałam nie
        pisać ,ale....." Jak zwykle nic nowego nie wniosłaś,ale chociaż skrytykowałaś
        • umasumak Re: umasumak 28.04.05, 12:02
          czajkax2 napisała:

> to trzeba było nic nie pisać. Ty jak zawsze oklepany tekst"miałam nie
          > pisać ,ale....." Jak zwykle nic nowego nie wniosłaś,ale chociaż skrytykowałaś

Hmmm, nie przypomnam sobie, żebym zwykle zaczynała wypowiedź od tego zdania. A
          poza tym, chciałaś być kontrowersyjna, to teraz ponoś konsekwencje. Zamieściłaś
          zdjęcie na forum i dziwisz się, że pojawiły się różne opinie. A jeśli moje
          zdanie nic nie wniosło, to co wniosła Twoja akcja poza fermentem na forum?
          • czajkax2 Re: umasumak 28.04.05, 12:05
            umasumak napisała:

A jeśli moje
            > zdanie nic nie wniosło, to co wniosła Twoja akcja poza fermentem na forum?

Szczerze mówiąc to nawet nie sądziłam,że ktokolwiek zajmie się tym zdjęciem
            dłużej. I nie próbuję być kontrowersyjna, nie było moim zamiarem budzić aż
            takich emocji u szanownego grona. Konsekwencje oczywiście ponoszę.
      • e_madziq Re: miałam nic nie pisać, ale... 28.04.05, 12:02
        Dokładnie Umo, z ust mi wyjęłaś i temat postu i treść.
      • lola211 Re: miałam nic nie pisać, ale... 28.04.05, 14:16
        To juz nawet nie bede mogla przebrac sie za wilkolaka na bal przebieranców i
        puscic w obieg zdjec z imprezy.. Przeciez zyja na tym swiecie chorzy ludzie
        calkowicie owlosieni, dopiero bym ich urazila.
    • kosheen4 szczerze mówiąc 28.04.05, 11:59
      ze wszystkich zamieszczonych zdjęć obejrzałam gó..e 18lipcową, zachęcona jej
      autoreklamą (no i faktycznie, reklama dźwignią handlu, wszystko ludziom
      wciśniesz jeśli dobrze zareklamujesz) i siłą rozpędu kilka innych z Waszych
      zdjęć. w tej chwili nawet nie byłabym w stanie skojarzyć nicków z fotkami, z
      wyjątkiem tych z którymi rozmawiałam na priv, a pozostaje tylko wrażenie, że
      ogólnie miłe panie tu pisują.
      a zdjęcie tej pary - zajrzałam dopiero po przeczytaniu tego wątku - hehe,
      rozbawiło mnie i wcale się tego nie wstydzę. nigdy nie zaglądałyście na strony
      ze zdjęciami ludzi po imprezie, umazanych sadzą, z wyrysowanymi wąsami,
      pijanych, paskudnych dziewczyn, obrzyganych i zasikanych w dodatku? nie
      widziałyście stron w rodzaju uglypeople.com ? różne freaki zamieszczają
      się w internecie... a widząc zdjęcie Jacksona - wzdychacie ze współczuciem, czy
      raczej kręcicie głową nad jego idiotyzmem?
      • kosheen4 a co to za cenzura kurde 28.04.05, 12:00
        kosheen4 napisała:

> ze wszystkich zamieszczonych zdjęć obejrzałam gó..e 18lipcową

miało być "głownie"
        heheh
        nadgorliwy automat smile
        • maxim31 Re: Czajka 28.04.05, 12:13
          Poczucie humoru to jedno, a wyczucie sytuacji to drugie. Ja, gdy zobaczyłam to
          zdjecie (w połaczeniu z Twoja sygnaturka) pomyslałam, laska sobie jaja robi.
          Ale chwile później przypomniałam sobie, jak mój nauczyciel z podstawówki
          opowiadał o niedorozwinietych dzieciach z zakładu zamknietego, który mial
          przyjemnośc odwiedzic z róznorakimi deformacjami głowy, ciała... i zaczęłam sie
          zastanawiac... Jeżeli to zdjęcie nieobrobione - to cholera, zaczyna byc to
          niesmaczne. Gdyz uważam, że umiesciłas je po to, żeby własnie było zabawnie,
          czyz nie?

A ja pewności nie mam, że osoby na tym zdjęciu sa obrobione komputerowo.
          • czajkax2 Re: Czajka 28.04.05, 12:15
            To że ty nie masz pewności, czy to zdjęcie jest obrobione, nie znaczy że tak
            nie jest faktycznie. Dobrze, wykasowałam zdjęcie. Jestem podła, nieludzka,
            nabijam się z chorych ludzi. Jestem zboczeńcem grasującym po sieci,tylko czekam
            aż kogoś z was namierze i wtedy ......... Pozdrawiam
            • kubusala Re: Czajka odpisz mi w końcu 28.04.05, 12:17
              Czajka napisz czy to na prawdę Ty i Twój mąż, bo w końcu nie napisałaś tego
              wprost i może cała ta dyskusja nie ma sensu.
              • czajkax2 Re: Czajka odpisz mi w końcu 28.04.05, 12:33
                kubusala za to że tak brzydko mnie nazwałaś nie opiszę. Zostaniesz w okowach
                niepewności.
                • kubusala Re: Czajka odpisz mi w końcu 28.04.05, 12:35
                  A czego się boisz, tego ze jednak okazałoby się że nas okłamałaś? Wystarczy się
                  przyznać i koniec dyskusji.
                  • czajkax2 Kubusala 28.04.05, 12:40
                    ja się nie boję napisać. Po prostu NIE MAM OCHOTY CI ODPISAĆ. Rozumiesz? A to
                    dlatego ,że mnie obraziłaś,a co ważniejsze szalenie rozczarowałam się twoją
                    osobą. To tyle w temacie
                    • kubusala Re: Kubusala 28.04.05, 12:44
                      czajkax2 napisała:

> ja się nie boję napisać. Po prostu NIE MAM OCHOTY CI ODPISAĆ. Rozumiesz? A
                      to
                      > dlatego ,że mnie obraziłaś,a co ważniejsze szalenie rozczarowałam się twoją
                      > osobą. To tyle w temacie

Najlepiej odpowiedzieć: "nie mam ochoty", zamiast wyjasnić całą sprawę. Ja też
                      się Tobą rozczarowałam, bo zagrałaś na naszych uczuciach, a myślałam, że jesteś
                      poważną osobą. Nawet żartowac trzeba umieć.
                      • czajkax2 Re: Kubusala 28.04.05, 12:45
                        No to znów jesteśmy dwei. Tym razem rozczarowane.
            • maxim31 Re: Czajka 28.04.05, 12:20
              czajkax2 napisała:

> To że ty nie masz pewności, czy to zdjęcie jest obrobione, nie znaczy że tak
              > nie jest faktycznie.

Zgadza się. Tylko, wyobraź sobie, ze wiecej ludzi z tego forum o tym nie
              wiedziało - stąd ta reakcja.

Dobrze, wykasowałam zdjęcie. Jestem podła, nieludzka,
              > nabijam się z chorych ludzi. Jestem zboczeńcem grasującym po sieci,tylko
              czekam
              >
              > aż kogoś z was namierze i wtedy ......... Pozdrawiam
      • koleandra Re: szczerze mówiąc 28.04.05, 12:05
        Czy widząc na ulicy taką osobę, wyglądającą tak jak na tym zdjęciu
        parsknęłybyście smiechem? bo ja nie! odwróciłabym wzrok tylko...
        Co innego zobaczyc kogos z wąsami namalowanymi sadzą albo upaćkanego błotem...
        to może byc nawet zabawne albo kogos takiego mozna sobie nazwac idiota czy
        debilem.
        Ale ja widywałam takie osoby na ulicy, nawet jedna taka chodziła ze mną do
        szkoły i nigdy nie przyszło by mi do głowy sie z niej smiać. Para wyglada na
        prawdziwą parę ludzi niepełnosprawnych. W kazdym bądź razie ja nie wiedziałabym
        co powiedziec....
        A tak sobie pomyslałam, że jesli ktos zamieszcza takie zdjęcie jako swoje to
        dlaczego to robi? żartuje sobie? bo jesli żartuje to mnie takie żarty nie
        bawią. Wręcz przeciwnie, jestem zniesmaczona....
    • 18lipcowa Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 12:09
      Czym się podniecacie?
      Przecież to widać że fotka jest przerobiona. Jest do tego specjalny program i
      czajka moze zamieściła swoje zdjęcie, przerobiła je i tyle.
      O co tyle szumu?
      • cocollino1 Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 12:14
        no widzisz nie kazdy moze od razu rozpoznac ze to fotomontarz np, to po
        pierwsze, po drugie, jesli juz wklejamy znieksztalcone zdjecie to moze zrobmy
        to ze swoja podobizna, tak bedzie smieszniej, no bo to tak naprawde wcale
        smieszne nie bylo. Aha i my jestesmy normalne, no tak mi sie zdaje, ze chyba
        byloby gorzej z ami gdybysmy sobie zalozyly watek "ale ta laska obrzydliwa na
        sygnaturce czajkix" i tu kazda by wpisala jaka to wstretna baba itp itd.
      • kubusala Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 12:16
        18lipcowa napisała:

> Czym się podniecacie?
        > Przecież to widać że fotka jest przerobiona. Jest do tego specjalny program i
        > czajka moze zamieściła swoje zdjęcie, przerobiła je i tyle.
        > O co tyle szumu?

Ja nie zauwazyłam tak samo jak Koleandra ze to zdjęcie jest przerobione, no
        ale ja moze głupia jestem bo sama swoich nawet nieprzerobionych nie umiem
        umiescić.
        Chodzi o to,ze Ona te zdjęcia wkleiła jako swoje, szczerze mówiąc gdy je
        zobaczyłam to pomyslałam sobie, biedna dziewczyna, skrzywdzona przez los ale
        odważna, osobowość ma fajną itd Więc teraz jak się okazało,że to jaja to
        jestem zła,że zagrała na nasych uczuciach no i tyle. Wiele razy widziałam w
        zyciu ludzi którzy mieli zdeformowane twarze, jakos nie do smiechu mi było.
        No w takim razie skoro nie ma problemu, to znaczy,że ja nie mam poczucia humoru.
        • 18lipcowa Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 12:19
          No nie wiem, ja od razu widzialam że fotomontaż, może dlatego sie tak nie
          oburzyłam.
          • martek40 Re: Do Czajki! 28.04.05, 12:27
            Nie uczestniczyłam w dykusji,
            bo uznałam, że to było zbyt
            grubymi nićmi szyte.
            Czekałam tylko na jej rozwój.
            Teraz, gdy znam zdanie dziewczyn
            (nie przypuszczałam, że ów żart
            tak poruszy struny wrażliwości),
            proszę Cię tylko o jedno:
            następnym razem przed wysłaniem
            jakiegokolwiek posta
            WYPUŚĆ WSZYSTKIE GAZY.
            Pozdrawiam, życząc miłego dnia.

• czajkax2 Re: Do Czajki! 28.04.05, 12:29
              Martek, nastepnym razem nie omieszkam się porządnie wygazować. dziękuje za
              cenną sugestię. Pozdrawiam
            • driadea Re: Do Czajki! 28.04.05, 12:30
              Haha, genialne, stać z boku i obserwować, a po wszystkim wyjść na środek z
              triumfem na twarzy ;D
              Pozdrawiam smile
              • czajkax2 Re: Do Czajki! 28.04.05, 12:31
                Nie rozumiem Driadeasad to było do mnie? Oświeć chora duszyczkę i odpisz
                • driadea Re: Do Czajki! 28.04.05, 12:32
                  Nie, nie, to bylo do Martek40, która napisala:

"Nie uczestniczyłam w dykusji,
                  bo uznałam, że to było zbyt
                  grubymi nićmi szyte.
                  Czekałam tylko na jej rozwój.
                  Teraz, gdy znam zdanie dziewczyn
                  (nie przypuszczałam, że ów żart
                  tak poruszy struny wrażliwości),
                  proszę Cię tylko o jedno:
                  następnym razem przed wysłaniem
                  jakiegokolwiek posta
                  WYPUŚĆ WSZYSTKIE GAZY.
                  Pozdrawiam, życząc miłego dnia."
            • maxim31 Re: Martek!!! 28.04.05, 12:31
              big_grinDDDDD

I wszystko jasnesmile
          • wegatka Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 12:33
            Problemu by nie było, gdyby Czajka pod tym zdjęciem napisała, że to przeróbka.
            Ale zdjęcie podpisane było "ja i mój mąż" i ani słowa więcej, dlatego nie
            wszyscy uznali to za żart.
            • aari Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 14:18
              Boszzzzz dzewczyynnnyyy robicie z igły widły no.

Przeciez na pierwszy rzut oka widać że jest to zdjęcie przerobione w jakimś
              przeznaczonym do tego programie.

Po co jeszcze czajka miałaby pisać,ze to żart - przecież to widać. A jak by
              napisała to już by przestał nim być.

Ja jak zobaczyłam zdjęcie pierwszy raz to serdecznie się uśmiałam - co zresztą
              odarzu napisałam ... Kobiety - wyluzujcie smile)))
          • koleandra Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 12:33
            Marto, powiedz mi proszę po czym poznałas, ze to fotomontaż? no po czym? Bo
            jesli o fotomontaż chodzi to ja poznaje je po pewnych nieprawidłowościach,
            niedociągnięciach, cos co gołym okiem widać, że przechodzi jedno przez drugie i
            jest lekko zamazane np.
            A zdjęcie wygląda jak prawdziwe. Ja znam osoby ze zniekształconymi czaszkami i
            wyglądają bardzo podobnie... więc pomyslałam, że ta fotka akurat jest prawdziwa.
            Ale może sie nie przyjżałam.... bo szybko zamknełam stronę, o mało zawału nie
            dostałam! ja jakaś inna jestem bo takie zdjęcia z aborcji np. ogladałam z
            zaciekawieniem, a zdjęcie tej pary mnie po prostu przeraziło...
        • lola211 Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 14:24
          A ja mysle, ze jestes zla, bo ta sytuacja obnazyla Twoja ignorancje w
          temacie.Nie czajki wina, ze nie odrózniasz przerobki od rzeczywistosci.Naprawde
          az tyle osob zdeformowanych widzialas? Ja mieszkam w duzym miescie i raczej nie
          spotykam.Chyba ze odwiedzalas osrodki z chorymi.
          A juz zarzut klamstwa jest calkowicie nietrafiony.
          • maxim31 Re: A co wg Ciebie jest kłamstwem? 28.04.05, 14:36
            Napisz definicje kłamstwa, proszę. To może wtedy zrozumiem, co masz na myśli.
            • maxim31 Re: A co wg Ciebie jest kłamstwem? 28.04.05, 14:40
              Jeżeli ktos pokazuje zdjęcie, na którym jest zupełnie inna osoba niż
              zainteresowana i jeszcze podpisuje, że to jest właśnie zainteresowana z mężem.

Sorry, ale to chyba klamstwo, co?
              • czajkax2 Zapraszam do obejrzenia prawdziwych NAS 28.04.05, 14:42
                Teraz będziecie mogły napisać co was ślina na język przyniesie,bo to już nie
                będzie nabijanoie się z chorych ludzi,tylko zwyczajnie brzydkich. Pozdrawiam
            • driadea Re: A co wg Ciebie jest kłamstwem? 28.04.05, 14:54
              Klamstwo to przekazanie nieprawdy w celu oszukania, jak sądzę.
              Przwpraszam, że się wtrącilam.
          • kubusala Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 14:39
            lola211 napisała:

> A ja mysle, ze jestes zla, bo ta sytuacja obnazyla Twoja ignorancje w
            > temacie.Nie czajki wina, ze nie odrózniasz przerobki od
            rzeczywistosci.Naprawde
            >
            > az tyle osob zdeformowanych widzialas? Ja mieszkam w duzym miescie i raczej
            nie
            >
            > spotykam.Chyba ze odwiedzalas osrodki z chorymi.
            > A juz zarzut klamstwa jest calkowicie nietrafiony.

Tak byłam dwa razy w Reptach z koleżanką odwiedzić Jej synka, który przebywa
            tam od roku, to co tam widziałam spowodowało,że nie mam kompletnie poczucia
            humoru w kwestii chorych i zdeformowanych ludzi. Widziałam chłopczyka w wieku
            mojego synka, który nie miał prawie twarzy. Wiele widziałam.. i nigdy tego nie
            zapomnę.Gdyby ktos wkleił zdjęcie tego chłopczyka i podpisał: mój synek to
            wcale nie uznałabym tego za fotomontaż a gdyby podpisał pod spodem: hahahaha
            ale dowcip Wam zrobiłam to wręcz uznałabym to za świństwo.
            Nie uczepiłam się Czajki, po prostu uważam że, sie potwornie wygłupiła.
            Napisałam,że kłamała, bo na tym zdjęciu nie jest ani Ona, ani Jej mąż, a
            niektóre tak myślały.
            Czy jestem zła? nie wiem, być może, na pewne rzeczy jestem wrażliwe. Każdy z
            nas ma inny stopień wrażliwości, który wynika z doświadczeń życiowych.
            • maxim31 Re: Czy wy jesteście normalne?????????? 28.04.05, 14:41
              kubusala napisała:

Każdy z nas ma inny stopień wrażliwości, który wynika z doświadczeń życiowych.

I to jest sedno sprawy, Kubusalo.smile
    • natiz Eeeeee tam!!!! 28.04.05, 12:29
      A skąd pewność, że ta babeczka u Czajki to kobieta niepełnosprawna czy
      upośledzona? A może ma taką twarz, a może to maska, a może manekin???
      • driadea Re: Eeeeee tam!!!! 28.04.05, 12:31
        A może to facet? wink
        • natiz Re: Eeeeee tam!!!! 28.04.05, 12:34
          A może... Ale lepiej nie, bo zaraz faceci szum podniosą. Ja obstawiam, że
          manekin - może być płci przeciwnej. Wtedy skończyłaby sie dyskusja (chyba że
          znaleźliby sie obrońcy manekinów)
          • driadea Re: Eeeeee tam!!!! 28.04.05, 12:36
            Ano widzisz, tak czy siak - temat rzeka wink
            Pozdrawiam.
          • umasumak Natiz 28.04.05, 13:27
            natiz napisała:

> A może... Ale lepiej nie, bo zaraz faceci szum podniosą. Ja obstawiam, że
            > manekin - może być płci przeciwnej. Wtedy skończyłaby sie dyskusja (chyba że
            > znaleźliby sie obrońcy manekinów)

A jakbyś w takim razie przyjęła sytuacje, kiedy ktoś w amoku radosnej
            twórczości fotografowałby się np w masce imitującej osobę z zespołem dauwna, a
            inna równie twórcza i wyluzowana istota zamieszczałaby to zdjęcie w sygnaturce
            jako swoje, w celach rozrywkowych?
            • natiz Re: Uma 28.04.05, 13:41
              Maska z zespołem Downa - hm, niezła hipoteza... Nie potrafie ocenić po zdjęciu
              czy ktoś jest chory czy nie. Pozory mylą. Czasem ludzie maja dziwne wyrazy
              twarzy, czasem chorzy umysłowo ludzie mają całkiem zwyczajną twarz. Zdziwiło
              mnie, że okrzyknięto tę kobietę upośledzoną, a tak naprawde nie wiemy czy tak
              jest. Pomysł czajki nie najlepszy, ale myślę, że nie chciała nikogo urazić.
              Myślę, że jakby znalazła inną fotkę (np. dwa zwierzątka czy ktoś śmiesznie
              ubrany) nie byłoby takiego szumu.
              • umasumak Re: Uma 28.04.05, 13:51
                Ale na tym zdjęciu nie ma osoby o dziwnym wyrazie twarzy, tylko jest
                zdeformowana twarz. To jest różnica. I masz racje, gdyby Cajka zamieściła
                zwierzątka to szumu by nie było, ponieważ to zdjęcie potencjanie nikogo by nie
                uraziało. Pzdr
    • 18lipcowa koleandra 28.04.05, 12:45
      ja rozumiem że Ciebie mogło to przerazić bo i dla mnie nie było za piękne to
      co zobaczylam ale widzialam pełno takich fotek i dlatego od razu czułam ze to
      jakiś program do zniekształcania ludzi.
      • koleandra Re: koleandra 28.04.05, 12:51
        18lipcowa napisała:
        > jakiś program do zniekształcania ludzi.

Eheheh... fajnie by było taki mieć... chyba tylko pięść może dac radę kogos
        zniekształcić, albo walcem tak kogos przejechać... wink
      • lawia Re: koleandra 28.04.05, 12:51
        Od razu można było poznać,że to fotomontaż.
        Mogłyście popatrzeć na te cudowne amuletysmile
        • koleandra Re: koleandra 28.04.05, 12:57
          No ale szklane rzeczy mają prawo wyjśc na zdjęciu w ten sposób. Przeciez
          nierzadko oczy wychodzą na zdjęciach świecąc sie na czerwono to zwykłe wisiorki
          moga świecić na zielono.
        • maxim31 Re: Amulety sa prawdziwe! 28.04.05, 13:04
          Ale amulety jak najbardziej mogą byc prawdziwe! Sama widziałam taki wisiorek z
          logo Wyborowej - zresztą świecący na niebiesko. W środku jest maleńka diodka i
          bateryjka, po prostu.
      • cocollino1 Re: koleandra 28.04.05, 12:53
        no niepotrzebnie az taka afera wyszla z tego, jednak mysle ze najbardzuiej ok
        byloby zrobienie znieksztalcenia na swojej podobiznie (no chyba z e to jednak
        jest czajka to ok), no jednak nie trzeba z tego powodu czajki potepiac czy
        wieszac psy na niej, tylko grzwecznie zasygnalizowac, ze niefajnie jest robic
        uzytek z czyjejs podobizny i tyle.
        • koleandra Re: koleandra 28.04.05, 13:00
          Czajka o ile pamiętam miała zdjęcia na Zobaczcie i na tym zdjęciu to nie jest
          ona (mogę sie mylić). Żeby zrobic taki fotomontaż (dobry jakościowo) trzeba
          miec troche wprawy. Wg mnie to nie jest fotomontaż, to jest ściągnięte z netu
          zdjęcie prawdziwych ludzi (też moge się mylić - obym sie myliła!).
          • kubusala Re: koleandra 28.04.05, 13:19
            koleandra napisała:

> Czajka o ile pamiętam miała zdjęcia na Zobaczcie i na tym zdjęciu to nie jest
            > ona (mogę sie mylić). Żeby zrobic taki fotomontaż (dobry jakościowo) trzeba
            > miec troche wprawy. Wg mnie to nie jest fotomontaż, to jest ściągnięte z netu
            > zdjęcie prawdziwych ludzi (też moge się mylić - obym sie myliła!).

Tak Czajka miała zdjęcia na zobaczcie, ale po przeczytaniu artykułu o
            zagrożeniach w necie poprosiła o wycofanie zdjęć, gdyz jak napisała nie
            chce,zeby zdjęcia Jej dziecka oglądały jacyś zboczeńcy i tu się z Nią zgodzę,
            szkoda tylko,że robi sobie jaja ze zdjęć innych i jeszcze sie oburza,że kogoś
            to uraziło, no ale cóż. Na moje pytanie dlaczego nas okłamała odpowiada,że nie
            okłamała no i koło sie kręci. a tak wogóle to ja jestem zła, bo Ją obraziłam.
            Ech znowu sie wciągnęłam w głupią dyskusję, a tak lubię konkrety: tak
            wygłupiłam sie sorry, jesli kogos to uraziło to sorry, tyle wystarczyło napisac
            i nie byłoby dyskusji.

• czajkax2 Re: koleandra 28.04.05, 13:31
              kubusala napisała:
              " Ech znowu sie wciągnęłam w głupią dyskusję, a tak lubię konkrety: tak
              > wygłupiłam sie sorry, jesli kogos to uraziło to sorry, tyle wystarczyło
              napisac i nie byłoby dyskusji."

dyskusja by była,bo nie ja ją zaczęłam. A po za tym moja droga, nazywanie kogoś
              zboczeńcem równiez nie jest poprawne politycznie. I nie dlatego jesteś "zła" zę
              napisałaś że nie spodobal ci się mój postępek. Jesteś "zła", dlatego ,że bez
              również bez zastanowienia napisałaś że jestem ZBOCZEŃCEM. Chyba miałam prawo
              poczuć się urażona? Tak samo jak ty miałaś prawo poczuć się urażona,tym co
              zrobiłam ja. Tylko jest między nami ta różnica,że ja może głupio się
              wygłupiłam,a ty całkiem na poważnie kogoś (w tym wypadku mnie) obraziłaś.
              • kubusala Re: koleandra 28.04.05, 13:39
                czajkax2 napisała:

> kubusala napisała:
                > " Ech znowu sie wciągnęłam w głupią dyskusję, a tak lubię konkrety: tak
                > > wygłupiłam sie sorry, jesli kogos to uraziło to sorry, tyle wystarczyło
                > napisac i nie byłoby dyskusji."
                >
                > dyskusja by była,bo nie ja ją zaczęłam. A po za tym moja droga, nazywanie
                kogoś
                >
                > zboczeńcem równiez nie jest poprawne politycznie. I nie dlatego jesteś "zła"

>
                > napisałaś że nie spodobal ci się mój postępek. Jesteś "zła", dlatego ,że bez
                > również bez zastanowienia napisałaś że jestem ZBOCZEŃCEM. Chyba miałam prawo
                > poczuć się urażona? Tak samo jak ty miałaś prawo poczuć się urażona,tym co
                > zrobiłam ja. Tylko jest między nami ta różnica,że ja może głupio się
                > wygłupiłam,a ty całkiem na poważnie kogoś (w tym wypadku mnie) obraziłaś.

Ależ Cię obraziłam, no faktycznie, obróć teraz kota ogonem i wyjdź na Świętą.
                Nie bez zastanowienia napisałam o zboczeniu, bo moge powtórzyc to setki razy,że
                dla mnie zboczeniem jest wklejanie cudzych zdjęc i uznawanie za swoich.
                Różnica między nami jest taka,że ja Cię przeprosiłam, a Ty dalej zostajesz przy
                swoim, choćby 1001 mam Ci napisało,że Je uraziłaś to Ty nigdy nie przyznasz sie
                do błędu i nie przyznasz sie,że skłamałaś, a do tego tez potrzeba odwagi.
                • czajkax2 Kubusalo 28.04.05, 13:42
                  nie chce mi się z tobą dyskutować, bo to do niczego nie prowadzi. Ty wiesz
                  swoje,ja swoje i niech tak zostanie. Przepraszam mamy,które poczuły się
                  źle,oglądając to zdjęcie.
                  Nie odwracam kota ogonem,do miana świętej nigdy nie dążyłam. Za wysokie progi
                  na moje nogi. Co ma odwaga do głupiego(przyznaję) wygupu?
                  • kubusala Re: Kubusalo 28.04.05, 13:51
                    czajkax2 napisała:

> nie chce mi się z tobą dyskutować, bo to do niczego nie prowadzi. Ty wiesz
                    > swoje,ja swoje i niech tak zostanie. Przepraszam mamy,które poczuły się
                    > źle,oglądając to zdjęcie.
                    > Nie odwracam kota ogonem,do miana świętej nigdy nie dążyłam. Za wysokie
                    progi
                    > na moje nogi. Co ma odwaga do głupiego(przyznaję) wygupu?

No i trzeba było tak odrazu napisać i nie byłoby dyskusji.
                • czajkax2 Re: koleandra 28.04.05, 13:44
                  kubusala napisała:
                  Ależ Cię obraziłam, no faktycznie,

I po co ta ironia? Faktycznie mnie obraziłaś. I kto tu teraz wykręca kota
                  ogonem?? Co poniekąt jest bardzo nieładnym i brutalnym postępkiem(wykręcanie
                  kota)
                  • czajkax2 poniekąd n/t 28.04.05, 13:45

• iwles Czajko............ 28.04.05, 13:37
      Nie wiedziałam, że nasze zwyczaje świąteczne aż tak bardzo się różnią.
      Bo my życzenia Wielkanocne przesyłamy na kartkach z zajączkami, kurczaczkami
      bądź pisankami.....

• czajkax2 Re: Czajko............ 28.04.05, 13:38
        co ma piernik do wiatraka?? Bo nie rozumiem.
        • iwles Re: Czajko............ 28.04.05, 13:52
          czajkax2 napisała:

> co ma piernik do wiatraka?? Bo nie rozumiem.

Nie jestem tym zdziwiona ............
          • czajkax2 Re: Czajko............ 28.04.05, 13:59
            To dobrze że nie jestes
    • lila1974 Re: Czajko 28.04.05, 13:41
      Mowiac szczerze niezle mnie wystraszylas.
      Pomyslalam sobie, ze to pewnie podpucha, ale jednak pewnosci nie mialam i nawet
      bylam pelna podziwu za autoironie... ale bylo mi tez przykro, ze ktos moze tak
      wygladac.

Dziewczyny nie nadymajcie sie tak. Kazdemu trafi sie w zyciu jakas gafa. Moze
      faktycznie Czajka wyszla na niewrazliwa, ale nie sadze by taka byla w
      rzeczywistosci. Nie pomyslala poprostu, ze kogos jej zart dotknie.
      Wybaczycie?
    • babka71 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 13:48
      Kłóćcie się dalej o zasadnicze sprawy pewnie wątek będzie ponad sto
      typowe babskie gadanie i dlatego wolę dyskutować z facetami.
      Zostało wyjaśnione, że:
      -czajka żartowała
      -wielu osobom ten żart się nie spodobał
      i na tym koniec i przepraszajcie się prywatnie OK??
    • m_o_k_o Re: Oj Czajkax...Czajkax... 28.04.05, 14:07
      Matko o co ta "aferka" o zamieszczenie zdjęc- nazwijmy to po imieniu "brzydkich
      ludzi" ???????
      No co można miec w sygnaturce tylko zdjecia ładne-piekne-takie które da się
      pokazać i takie, które inni będa chceli ogladać?
      A brzydkich zdjęc miec nie mozna mieć? czym to razi Was?

Przecież obok zdjęć, Czajka napisała "Ja i mój mąż"
      Co innego by byo gdyby napisała cos obrażliwego typu "Ja i mój maż-psychole",
      brzydale itp)

Poza tym kto powiedział,ze ludzie o takim wyglądzie są/mogą być uposledzeni?
      To zdjęcie tylko "brzydkich" ludzi.
    • edytkus Re: Oj Czajkax...Czajkax... 29.04.05, 02:45
      Ale macie problemy?!!! Jako grafik mowie Wam ze zdjecie jest obrobione i glowa wcale nie nalezy do
      ciala wink) Nawet w tanim programie (np. Photosuite) mozna to zrobic, nie trzeba az Photoshop. Ten
      watek tylko mi uswiadamia jak latwo niektorych zrobic w konia, dzieki czemu mam co jesc wink

A tak naprawde niektore z was to straszne hipokrytki. Jak mozna o kims niezbyt pieknym (uroda to
      pojecie wzgledne) napisac ze jest uposledzony czy niepelnosprawny?! surprised Jak w ogole mozna myslec w
      ten sposob? Pomijajac kobiete na zdjeciu co jest brzydkiego w chlopaku? fakt ze nie domknal ust?
      tradzik na twarzy? nieciekawa (?!) partnerka obok? no co?

PS. Jak mi ktoras podskoczy to ja przerobie, wiec miejcie sie na bacznosci LOL
      • e_madziq Re: Oj Czajkax...Czajkax... 29.04.05, 07:45
        Wiem, wiem, dyskusję chciałyście już zakonczyc, ale chciałam jeszcze coś dodac.
        Pierwszy raz jak kliknęłam w ten link, pomyślałam faktycznie Czajka jak nic robi
        sobie z nas jaja, ale po chwili zaczęlam się zastanawiać, ze przecież tacy
        ludzie też istnieją.Fakt-blond(naturalny) mam na głowie i przez myśl mi nie
        przeszło, że to moze być fotomontaż, czy jakas przeróbka. Tymbardziej, że w
        tamtym wątku Czajka zawarła swoją krótką charakterystykę:

"Nie no,teraz jeszcze po zdjęciu Escape to ja wymiękam. Swego nie wkleję za
        nic,bo za wysokie progi jak dla mnie. chyba się zdołuje. I po co był ten
        beznadziejny pomysł żeby emamy zamieszczały swoje zdjęcia? same laski naokoło,
        tylko ja dziwaczny paszczurek o wampirkowato-świstakowatym uśmieszkusad(((((("

Zastanawiam się, czy już wtedy myśłała o zamieszczeniu tego zdjęcia?
        • czajkax2 madziq 29.04.05, 09:18
          zamieszczając swoją charakterystykę pisałam to co znajomi i ja sami mówią o mnie
          (ten uśmiech). Jeszcze wtedy nie wiedziałam że zamieszcze zdjecie,wieć to nie
          było z premedytacją. Pozdrawiam
      • moofka Re: Oj Czajkax...Czajkax... 29.04.05, 11:03
        > A tak naprawde niektore z was to straszne hipokrytki. Jak mozna o kims niezbyt
        > pieknym (uroda to
        > pojecie wzgledne) napisac ze jest uposledzony czy niepelnosprawny?! surprised Jak w o
        > gole mozna myslec w
        > ten sposob? Pomijajac kobiete na zdjeciu co jest brzydkiego w chlopaku? fakt z
        > e nie domknal ust?
        > tradzik na twarzy? nieciekawa (?!) partnerka obok? no co?
        dysplazją czaszkową
        ciekawe tez ze ani chwile nie czułam sie oszukana smile)
        czajka ucho do góry
        nie jestes zboczencem tongue_out
        • czajkax2 Re: Oj Czajkax...Czajkax... 29.04.05, 21:10
          moofka napisała
          > czajka ucho do góry
          > nie jestes zboczencem tongue_out

No w końcu ktoś przyznał że nie jestem. Dziękuje moofka,dzięki jednemu zdaniu
          zagościsz w mym sercu na zawszesmile)
    • hawan Prosze 29.04.05, 10:51
      Czajka zostala juz oskarzona, osadzona, a na koniec ukamieniowana. Popelnila
      faux pas, przeprosila. Prosze nie kopcie lezacego!!

P.S. Czajko nie miej mi za zle, ze podejmuje sie roli adwokata wink
      • cocollino1 Re: Prosze 29.04.05, 11:06
        czy wy umiaru nie macie??? maly bzdet wyjasniony juz dawno, a te dalej drązą,
        oskarzaja wzajemnie, dogaduja. To zdjecie to nic w porownaniu do pisaniny
        niektorych.
      • czajkax2 Re: Prosze 29.04.05, 21:09
        Hawan skoro już tyle oskarżycieli się znalazło, to dlaczego miałabym miec za
        złe że i adwokat się znalazł?smile Raczej mogę się tylko cieszyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka